Scudo Sports

Scott Sportster 50 M Kadroyu 29 '' jant ve tekerlere taşımak.

uur86

Üye
Tepki
1
Arkadaşlar 2009 model bir Scott Sportster 50 (M kadro) var elimde. Bu bisikleti biraz daha araziye uygun hale getirebilmek için 29 '' MTB jantları ve dış lastikleri takmak istiyorum. Maşayıda kitlenebilir ve daha kaliteli maşa ile değiştireceğim elbette. Ön tekerede bir disk fren eklemesi yapmayı planlıyorum haliyle seçeceğim jant buna uyumlu olmalı. Sormak istediğim elimdeki M boy olan bu kadroya 29 '' jant ve mtb dış lastikleri takabilir miyim ? Eğer takamaz isem 26 '' insem bir uyumsuzluk olur mu acaba ?

İki durum içinde jant ve teker tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Yok sen 28 '' kal derseniz 28 '' disk fren uyumlu ve tırmanmaya uygun dış lastik ve jant seti tavsiyeniz var mıdır ?

Scudo
Teşekkür ediyorum. O zaman ben 28 '' lik arazi ile daha uyumlu olan bir jant sistemi ve 29 '' lastiklere geçiş yapıyorum. Bu konda marka ve model tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Bu tarz kadrolarda, arka çatalın en geniş ne kadar çapta lastik alabileceği de önemli,
mesafe çok kısalırsa, çamurlu şartlarda sıkıntı yaratabilir.
İkincisi maşa konusunda, kadroların çoğu 50-60mm mesafeli maşalara göre, 100mm'lik
bir maşa geometriyi kötü etkileyecektir. Forumda satılan sabit maşası sökülüp amortisör
takılmış bir city bike vardı, bildiğiniz mavi minibüslere dönmüştü bisiklet.

Her kadronun desteklediği bir amörtisör esneme payı vardır. Bence ilk başta bunu öğrenmelisiniz yoksa kadroya ciddi zararlar verebilirsiniz.

26" bir kadroya, düz maşa takılıp, 28" jant takılması ne gibi sorunlar doğurur?

disk fren

26" bir kadroya, düz maşa takılıp, 28" jant takılması ne gibi sorunlar doğurur?

disk fren
28" daha ince lastik takmayı mı düşünüyorsunuz? Aynı genişlikte lastik takmak mümkün olmayabilir. büyük olasılıkla lastik kadroya/maşaya değer.
28" jant 26" janttan yaklaşık 3.1cm daha yüksek. Bu yükseklik farkı sürüşü etkiler(viraj alma, denge). daha ince lastik takıldığında denge farkı pek olmaz.
şuan takılı olan lastiğin genişliği nedir ve takmayı düşündüğünüz lastik nedir?

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
@gezgin gezer Kadro satın alıp toplamayı düşünüyorum. İnce yarış tipi lastik takmak var kafamda. ama şehir tur tipi lastikler de takabilirim. İnce lastikle çoğu kadro(mtb ler özellikle) uyum sağlıyor, sürtme vs olmuyor. Sürüş açısından ahım şahım bi dezanavtajı var mı diye merak ettim. Ağırlık merkezi yerden yükseleceği için virajda denge sorunu olabilir ama emin değilim. tecrübeli arkadaşlardan duymak istedim

@mali.ozdemir 26 jant 16 kadroya düz maşa taktım. Ve frenlisi disk fren uyumlu maşa 500 lirayı geçiyor. Daha birçok işlem yapacaksın. Maliyet çok fazla olur 28 jant ta sıkıntı olur. Mutlaka dengesizlik olacak.

Cromoly çıkma maşayı 120 liraya aldım ikinci el düz maşa. 1,75 iki lastik 200 lira mitas 5 mm zırhlı ve var olan 26 jantlarımı kullandım. Gidon boyu ufaldı 40 lirada gidon yükseltici. Bisiklet hafifledi ne yola benzedi ne dağlığı kaldı. Şehirli olmaktan uzak. Fakat gerek sürüş ve gerekse performans kalitesi arttı. 13-15 Km lik tırmanışlar 19-21 Km ye çıktı. 360 lira masrafım oldu. Ha jant ve fren hesabını da yaparsan 1000 lira daha koy, yada çıkma bulacan.

Bisikletimin ilk hali.
20200409_160607.jpg

Lastik değişmeden orta hali maşayı yeni takmıştım.

20200417_152318.jpg

Ve son hali

20200507_174638.jpg

Bilmem yardımım dokundumu. :harika:

@gezgin gezer Kadro satın alıp toplamayı düşünüyorum. İnce yarış tipi lastik takmak var kafamda. ama şehir tur tipi lastikler de takabilirim. İnce lastikle çoğu kadro(mtb ler özellikle) uyum sağlıyor, sürtme vs olmuyor. Sürüş açısından ahım şahım bi dezanavtajı var mı diye merak ettim. Ağırlık merkezi yerden yükseleceği için virajda denge sorunu olabilir ama emin değilim. tecrübeli arkadaşlardan duymak istedim
26" kadro kullanacaksan kaliteli bi tur lastiği al, yeterli. (link)
Çok az yoran bi lastik.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@necmeddin hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Disk uyumlu maşa aramak kaldı bana..
@gezgin gezer hocam, 28 jantlar daha az yoruyor insanı, o yüzden önceliğim o şekilde olacak.ama sorun çıkartırsa bu önerinizi bi kenara not ediyorum teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mali.ozdemir disk uyumlu ararsan ben çok bakmıştım en ideali ve iş görürü bu

(link)

Unutmadan gidon yükseltici de almalısın ben aldım memnunum.

(link)

Kolay gelsin bakalım.

Geri