Scudo Sports

Samsun

@Ali Kılıç 35.5 Merzifondan çıktıktan sonra kaya düzünü geçiyorsunuz tüneller karşınıza çıkmadan , tünel boyutu tabelası var hocam , sağa aşağı iniyorsunuz tüneller karşınız dayken , bağlantı yolu diye yönlendirmeleri mevcut, bayılırım o yola full manzara doludur, samsun dönüşünde de havzayı çıkınca tünellere varmadan 300-500 m etre sağdan bağlantı yolu ibaresi mevcut, kaçırmazsınız yönlendirmeler yeterli :harika: , yolun ismini ben değiştirdim nostalji yolu diyorum , zaten o yolu çıktıktan sonra havzada Ata yolu başlıyor bir ona fırsatım olmadı😀

Scudo
beyler aranızda antreman için Çorum istikametine pedallayan muhakkak vardır, bu güzergahtaki tünellerden geçmek riskli midir, bisikletten inip yaya olarak kaldırımdan mı ilerliyorsunuz? 2. olarak Çakallı' da fiyat-performans olarak hangi melemenciyi tavsiye edersiniz?

Türkiye ve dünyanın heryerinde olduğu gibi burada da tünellerden geçmek tehlikelidir. Bu yüzden yanında bulunan ve yanıcı madde taşıyan ağır vasıtaların hâlâ kullanmak zorunda olduğu, yukarıda da belirtilen eski alternatif yolu kullanabilirsiniz.

Menemenci olarak ise yıllardır ailece gittiğimiz, fiyatların ve lezzet kalitesinin sürekli aynı çalışanlar olduğu için değişmediği, Çorum istikametinde bulunan Mutlu Menemen'i önerebilirim. Arkadaki balkonunun manzarası da güzeldir ve yol gürültüsünü kesmektedir.

Arkadaşlar geçen sormuştunuz tünellere girmeden Samsun-Çorum istikameti ilk resimIMG-20200319-WA0003.jpg

İkinci resim Çorum Samsun istikameti Sulova.Amasya.Sivas tabelasından 200 metre aşağıya inince servis yolu yönlendirmesini görebilirsiniz.

IMG-20200319-WA0004.jpg
2. fotoda dikkat etmeniz gereken tüneli gördükten sonra 2.suluova. Amasya kavşağı, yani çorum istikametinden Samsun istikametine giderken bu 2.Suluova. Amasya ibaresini baz almalısınız

Son düzenleme:
@emir yakup bulut harita resmi attım resimler çok güzel olmadı ama sarı olan yer şuan kullanılan yol tüneller koyu mor gibi bir renk ile belli eski yolu da mavi ile gösterdim bazen tersakan çayı nın manzaralarını yakalayabilir siniz iyi yolculuklar
Keşke kilo ve kondüsyon problemim olmasa sizinle pedallasam 😭 eski günler güzeldi

Merhabalar, tanışma yeri burası sanırım. Ben Rıdvan, Samsundan, OMÜ'de akademisyenim. Bisiklet için çocukluğumdan beri binerim genelde hobi amaçlı, yurt dışında yaşadığım dönemlerde ulaşım aracı olarak da sıkça kullandıktan sonra samsunda da daha aktif kullanmaya karar verdim. Centurion marka bir bisikletim var, almanyadan getirdiğim. Mtb tabanlı bir bisiklet, 28 jant dönüşümü ile hybrit olarak başlangıç seviyesinde kullanıp ardından yol bisikletine geçiş yapmayıp düşünüyorum. Yoğun bir işim ve bolca hobim var, ilerleyen zamanlarda görüşmek üzere.

Merhabalar, tanışma yeri burası sanırım. Ben Rıdvan, Samsundan, OMÜ'de akademisyenim. Bisiklet için çocukluğumdan beri binerim genelde hobi amaçlı, yurt dışında yaşadığım dönemlerde ulaşım aracı olarak da sıkça kullandıktan sonra samsunda da daha aktif kullanmaya karar verdim. Centurion marka bir bisikletim var, almanyadan getirdiğim. Mtb tabanlı bir bisiklet, 28 jant dönüşümü ile hybrit olarak başlangıç seviyesinde kullanıp ardından yol bisikletine geçiş yapmayıp düşünüyorum. Yoğun bir işim ve bolca hobim var, ilerleyen zamanlarda görüşmek üzere.
Hoşgeldin.:)

Herkese Merhaba,

Adım Attila, Samsun/Ondokuzmayıs ilçesinden katılıyorum 29 yaşındayım ve bisiklet ile ilgili bilmem gerekenleri nasıl yaparım bilmiyorum . İnternette araştırma yaparken bu forumu buldum ve kayıt olma ihtiyacı hissettim. Bir tane bacaklarımı patlatacak bisiklet almak niyetindeyim. Çok fazla seçenek olduğu için tabi ki siz değerli, tecrübeli arkadaşlardan yardım almak niyetiyle foruma katılmış oldum. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Geri dönüş yapıp bir hoş geldin nedir derdin dediğiniz anda inşallah bende istediğim şekilde sizlere anlatırım diye düşünüyorum. Uzamasın, malum merhaba için bu kısım. Sorularımı daha detaylı belki başka bir konu açarak rahat kafayla sormam gerekebilir. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi sahurlar.

Herkese Merhaba,

Adım Attila, Samsun/Ondokuzmayıs ilçesinden katılıyorum 29 yaşındayım ve bisiklet ile ilgili bilmem gerekenleri nasıl yaparım bilmiyorum . İnternette araştırma yaparken bu forumu buldum ve kayıt olma ihtiyacı hissettim. Bir tane bacaklarımı patlatacak bisiklet almak niyetindeyim. Çok fazla seçenek olduğu için tabi ki siz değerli, tecrübeli arkadaşlardan yardım almak niyetiyle foruma katılmış oldum. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Geri dönüş yapıp bir hoş geldin nedir derdin dediğiniz anda inşallah bende istediğim şekilde sizlere anlatırım diye düşünüyorum. Uzamasın, malum merhaba için bu kısım. Sorularımı daha detaylı belki başka bir konu açarak rahat kafayla sormam gerekebilir. Şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi sahurlar.
Hoş geldin hayırlı uğurlu olsun üyeliğin. Bende Amasya merzifonda yaşıyorum. Bisiklet ve bisikletçilik adına bir çok konuda faydalanabileceğin bir forum. Benim üyeliğime 1 yıl olacak 1 ay sonra.
Bu forum bisiklet sporu adına bana çok şey kattı.
Hayırlı forumlar ve hayırlı sahurlar olsun.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@necmeddin

Eyvallah Kral!

Geri dönüşün için teşekkürler, iyi sahurlar hoş bulduk. İnşallah aynı şeyleri bende hissedebilirim. Forumculuk bitmesine rağmen iki kelam edebiliyorsak yardımlaşma varsa bundan daha güzeli yoktur. Yarın inşallah sağlıklı bir konu açıp maruzatımızı belirtiriz, kaynaşırız. Samsun'lu arkadaşlar varsa hatta benim bulunduğum ilçeden de varsa çok da güzel olur. Buluşuruz.

selamlar hocam. ben de omü'deyim. bu başlığa daha önceden yazmıştım, şimdi bulamadım. tekrar selam edeyim bu vesileyle. samsun'da epey bi bisikletli var gibi duruyor, pek insan insanı olmadığım için ekobid'e veya turlarına vs.'ye katılmadım. tanış olmak iyi olur tabii.

Herkese Merhaba,

Hoşgeldiniz, bende forumda sizin gibi yeniyim, samsundayım, bisiklet işine yeni başlıyorsanız önce bir geçiş bisikleti edinmenizi tavsiye ederim, nitekim bu iş bir deniz, dibi derin. Yani ilk etapta bütçenize göre sizi uzun süre götürecek bir tercih yapın baktınız bu iş tam size göre, devam edeceksiniz, o zaman daha profesyonel daha üst componentli bir bisiklete geçersiniz. Bir gün yollarda karşılaşmak üzere. iyi forumlar.
selamlar hocam. ben de omü'deyim. bu başlığa daha önceden yazmıştım, şimdi bulamadım. tekrar selam edeyim bu vesileyle. samsun'da epey bi bisikletli var gibi duruyor, pek insan insanı olmadığım için ekobid'e veya turlarına vs.'ye katılmadım. tanış olmak iyi olur tabii.
Selam hocam, bisiklet konusunda bende pek aktif değilim yeni yeni, bir neler yapıyosunuz konusunda yazmıştım, bir çok aktivite yapıyorum, bisiklete yeni sıra geldi, çocukluğumdan beri biner, söker, takarım o ayrı. Ama bende sizin gibiyim, çok toplum insanı değilim daha bireysel..Hangi fakültedesiniz belki bir gün denk geliriz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hoşgeldiniz, bende forumda sizin gibi yeniyim, samsundayım, bisiklet işine yeni başlıyorsanız önce bir geçiş bisikleti edinmenizi tavsiye ederim, nitekim bu iş bir deniz, dibi derin. Yani ilk etapta bütçenize göre sizi uzun süre götürecek bir tercih yapın baktınız bu iş tam size göre, devam edeceksiniz, o zaman daha profesyonel daha üst componentli bir bisiklete geçersiniz. Bir gün yollarda karşılaşmak üzere. iyi forumlar.

Hoş buldum sağolun. Ben maksimum 2-3k verebilirim. İleri düzey olması önemli değil. Önemli olan bacak kaslarını çift taraflı çalıştırmak. Yani dağ bisikleti pedal aksesuarını takıp hem itiş hem çekiş sağlayan kilitli bir pedal olması yeterli tabi bir de fren sistemi vs ... Onun haricinde yok aleminyumuş yok çelik miş titanyummuş ilgilenmiyorum. Sonradan düşüncem ne derece değişir bilmem. İnşallah karşılaşmak üzere. Teşekkürler. Detaylıca yazacaktım maruzatımı ama planda değişiklikler oldu. O yüzden şimdi değil de daha sonra üstünde istişare yapmak üzere görüşürüz inşallah.

Selam hocam, bisiklet konusunda bende pek aktif değilim yeni yeni, bir neler yapıyosunuz konusunda yazmıştım, bir çok aktivite yapıyorum, bisiklete yeni sıra geldi, çocukluğumdan beri biner, söker, takarım o ayrı. Ama bende sizin gibiyim, çok toplum insanı değilim daha bireysel..Hangi fakültedesiniz belki bir gün denk geliriz.

Fen-Edebiyattayım hocam. şu karantina işlerinden önce bisikletle okula çıktığım oluyordu. epeydir, çıkmıyorum. bir gün denk geliriz inşallah yakınlardaysanız.

samsun-sinop yapan var mıdır?...dik yokuş pek yok diye hatırlıyorum..
ama karadenizi sağına alıp gitmekte bir başka olur sanırım..

Herkese Merhaba,

hos geldiniz , umarim bu forum size de cok faydali olur .

samsun-sinop yapan var mıdır?...dik yokuş pek yok diye hatırlıyorum..
ama karadenizi sağına alıp gitmekte bir başka olur sanırım..

Samsun ile Sinop'un ortası olan Yakakent'e kadar bisikletle birkaç kez yaptım. Düz ve sıkıcı bir yol denilebilir fakat güvenli ve Yakakent'in sahil tarafı çok sevimli. Tam bir küçük, sessiz sakin balıkçı kenti. Yakakent'ten sonra yol çok daha tenha ve denize yakın; manzara güzel. Samsun - Bafra arası 2-3 tane peş peşe 100 metreye çıkacağınız tepecikler bulunuyor. Bir de Sinop'un girişinde var.

Buradaki önemli faktör yokuştan çok rüzgâr şansının yanınızda olması gerekiyor.

@sccetin sinopa 2 türlü gidebilirim ya kargı-boyabat üzerinden ya da samsun üzerinden. defalarca kah araçla kah motorla geçtiğim güzergahlar. yokuş azlığı nispeten düz olması sebebiyle giderken samsun dönerken boyabat düşünüyorum...boyabat ı geçip kastamonu ayrımından kargı tarafına döndükten sonra yol genelde iniş, hatta balataları eritecek kadar iniş var diye hatırlıyorum...kargıya kadar indikten sonra yine düzlük, ta ki merzifona kadar....

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Cümleten iyi geceler hayirli sahurlar. Samsun’da 3 yıldır bisikleti ile dolaşan , bisiklet aşığı bir kardesinizim. Şahsen Sinopa gitmek nasip olmadı ama giden arkadaşlarım var. Ordu tarafına dogru Terme’ye kadar gitmistik EKOBİT etkinligi ile. Uzun turlara gitmek kondisyon istiyor elbette ama , uzun yol için ilk şart yol arkadaşı veya arkadaslari. Ekip halinde cok daha uzun yollar yapılabiliyor. Bisiklet hayatıma çok güzel insanlar katti. Kismetse tanisip güzel turlar yapilabilir.

Fen-Edebiyattayım hocam. şu karantina işlerinden önce bisikletle okula çıktığım oluyordu. epeydir, çıkmıyorum. bir gün denk geliriz inşallah yakınlardaysanız.
Hocam mühendislikteyim, denke gelmek üzere inşallah.

@sccetin sinopa 2 türlü gidebilirim ya kargı-boyabat üzerinden ya da samsun üzerinden. defalarca kah araçla kah motorla geçtiğim güzergahlar. yokuş azlığı nispeten düz olması sebebiyle giderken samsun dönerken boyabat düşünüyorum...boyabat ı geçip kastamonu ayrımından kargı tarafına döndükten sonra yol genelde iniş, hatta balataları eritecek kadar iniş var diye hatırlıyorum...kargıya kadar indikten sonra yine düzlük, ta ki merzifona kadar....
Samsun-Sinop arası bisikletle yapmadım ama dalış yapmak için çok sık gittiğim bir güzergah, sccetin'in dediği gibi yakakent hatta gerzeye kadar düz, güzel, ancak gerze-sinop arasındaki iki yokuşta ben arabayla zorlanıyorum :) bisikletle de biraz yoracaktır ama dediğiniz gibi samsun- sinop- kastamonu- merzifon güzel bir tur yapılabilir

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Yaklasik 1yil once aldigim bisikletim apartmanin bodrumunda 3 4 aydir durmakta. Ramazan bayramindan sonra tekrar aktif olarak surecegim insallah. Sormak istedigim bisikletin elden gecmesi lazim midir ? Bekledigi icin zincir yagi vs yenilenmesi gerekir mi ? Genclik parkinda yanturlar bisiklet var. Oturdugum yer oraya yakin. Eger bskim gerekli ise oraya vermeyi dusunuyorum. Buraya daha once bisikletini goturen var mi ilgi duzeyi nasildir? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

Geri