Scudo Sports

Samsun

@barisylmz Fikir olmanın ötesinde ilham kaynağı oldu...Çok teşekkürler...Toplam kaç saatte aldınız rotayı?
Çok teşekkürler.
İlk uzun yolumdu, 2 günde gittim, Alaçamdan önce Karlı köyünde evimiz var 1 akşam orada kaldım.

1.Gün Atakum-Alaçam (69km)
3 saat 20 dakika
ortalama 20.6 / max. 57.4 km/h yapmışım

2.Gün Alaçam-Akliman (96km)
5 saat 10 dakika
oralama 18.4 / max. 56.5 km/h yapmışım (aliexpressten aldığım 20 liralık yol bilgisayarının verileri bunlar)

Scudo
@barisylmz Martı da 2 sezon konakladık...Ne hoş bir lokasyondur o (dev sivrilere rağmen)..Bende direk oraya gideceğim kamp için..

Geçen yaz ağustosta gitmiştim videosunu yeni düzenleyebildim. Pek teknik açıklama yok ama bi fikir olabilir.

Video çok güzel, emeğe nefese sağlık.. tek bir durum dikkatimi çekti. bafra içinde araçların arasından kırmızı ışıkta geçiyorsunuz, şahsi kanaatim, sizde bir araçsınız kırmızı lambada beklemeli yeşilde geçmeli trafik akış ve kurallarına uymalısınız. Ama haklı olacağınız bir yer varsa Türkiye'de bisikletle lambalarda durmak direk ezilme sebebi kendinizi koruyun.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Samsunda mtb bisiklet surecegim guzel ormanlik alan olan yer var midir. Bu konuda bilgi sahibi arkadaslar bilgi verebilir mi ?

@Selcukkuscu52 var , Engiz de Sarı Gazel tabiat parkı...giriş ücreti 11 tl...Tırmanmak için Atakentte Kocadağ, halk arasında Televizon dağı olarak bilinir ki bu dağa Triban 500'ün 50-39-30 ayna ve 12-25 ruble oranları tırmanmaya kalkışmak gibi bir hata yaptığım için ilk 9 km'den sonra kalbim vücudumun dışında atmaya başlamıştı, inişte de drop bar frenleri sıkmaktan ellerime kramp girdiği için yine bir süre yürüyerek inmek zorunda kalmıştım.Rakımı 1250 m olan ve yine Engiz ilçe sınırları içinde bulunan Nebiyan .

Nebiyan çok güzel ama biraz uzak. belki kocadağ yolunda bir kaç yer olabilir, mtb yapanlar daha net cevpa verecektir, ben bildiklerimi söyledim

Kızılırmak deltası ve kuş cennetini nasıl unuturum, şu korona belası süresince girişler yasaktı, benim pedallamaktan en çok keyif aldığım lokasyon...Doğanca köyünden sonra ne araç ne yaya trafiği sadece manda trafiği...Ürkek yılkı atları, subasar ormanları, biraz ötede karadeniz, yüzlerce kuş türü...tam bir doğa harikası

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Bugün bir süredir merak ettiğim Gölalan Şelalesi, Çakallı arasını sonunda geçtim. Aslında Asarcık yapacaktım fakat ayaklarım uzun süredir hazzını özlediğim yeni keşif dürtüsüne karşı koyamadı :)

Rotanın manzarası, tenhalığı, doğası ve manzarası muazzam. Gölalan'a gelmeden 2 kilometre kadar asfaltı bozmuşlar; beton dökecekler galiba.

229158 dosyayı görüntüle
IMG_0357.jpg
229155 dosyayı görüntüle

Gölalan'dan sonra güzel bir tırmanış var. 760 metreye kadar çıkıyor ve burada 36. kilometrede yol toprak ve taş olmaya başlıyor, 9 kilometre böyle devam ediyor fakat iniş de çıkış da çok dik olduğu için bu 9 kilometre uzun sürüyor. Rotada toplam 15'e yakın U dönüşü vardır. Yol bisikletiyle geçtim fakat yol bisikletine uygun değil; gravel veya MTB ile daha keyifli olacağına eminim.

IMG_0373.jpg
229156 dosyayı görüntüle

Hava çok sıcak fakat buz gibi su akan çeşmeler var. Yine de 3 saat kadar Çakallı'daki ilk benzinliğe kadar yiyecek alacak hiçbir yer yok; bu yüzden yanınıza yiyecek almakta fayda var. Ayrıca 85 kilometrede 1900 metre tırmanış olmasından dolayı hazırlıklı gitmek gerekiyor. Yolda ''yine mi tırmanış'' dememek için eğim grafiğini iyi analiz etmekte fayda var.

IMG_0368.jpg

Rotanın linki: (link)

Video çok güzel, emeğe nefese sağlık.. tek bir durum dikkatimi çekti. bafra içinde araçların arasından kırmızı ışıkta geçiyorsunuz, şahsi kanaatim, sizde bir araçsınız kırmızı lambada beklemeli yeşilde geçmeli trafik akış ve kurallarına uymalısınız. Ama haklı olacağınız bir yer varsa Türkiye'de bisikletle lambalarda durmak direk ezilme sebebi kendinizi koruyun.

Araçların sağında boşluk olmadığı için iki araba arasında ortada durmak zorunda kaldım. O durumda beklemem kalkış anında çok daha tehlikeli olucaktı. O yüzden yol da boş olduğu için devam ettim kontrollü bir şekilde.

Evet haklısınız, normalde her zaman en sağda bile durmadan önce yavaşlarken 2 3 kere arkamı kontrol ediyorum arkamdaki de yavaşlıyo mu dibime giricek mi diye.
Ek bilgi :) Erken saatlerde yola çıktığım için yollar sakindi ama yaklaşan araba sesi duyunca 2 3 kere hızlıca arkaya bakmak işe yarıyor. Şoförler onları gördüğünüzü fark edince biraz daha uzak geçmeye çalışıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Loiz ve necmeddin
Bugün bir süredir merak ettiğim Gölalan Şelalesi, Çakallı arasını sonunda geçtim. Aslında Asarcık yapacaktım fakat ayaklarım uzun süredir hazzını özlediğim yeni keşif dürtüsüne karşı koyamadı :)

Rotanın manzarası, tenhalığı, doğası ve manzarası muazzam. Gölalan'a gelmeden 2 kilometre kadar asfaltı bozmuşlar; beton dökecekler galiba.

Rotanın linki:

Harika fotoğraflar, harika manzaralar, çok güzel yaa..

Araçların sağında boşluk olmadığı için iki araba arasında ortada durmak zorunda kaldım. O durumda beklemem kalkış anında çok daha tehlikeli olucaktı. O yüzden yol da boş olduğu için devam ettim kontrollü bir şekilde.

Evet haklısınız, normalde her zaman en sağda bile durmadan önce yavaşlarken 2 3 kere arkamı kontrol ediyorum arkamdaki de yavaşlıyo mu dibime giricek mi diye.
Ek bilgi :) Erken saatlerde yola çıktığım için yollar sakindi ama yaklaşan araba sesi duyunca 2 3 kere hızlıca arkaya bakmak işe yarıyor. Şoförler onları gördüğünüzü fark edince biraz daha uzak geçmeye çalışıyorlar.
Ben sizin canınızı kurtarmaya çalıştığınızın farkındayım hak veriyorum, keşke biz de de bisikletliye (insana) saygı olsada böyle davranmasak. Almanyada sola dönüş şeridinin ortasında bisikletle lambada bekleyip yokuş yukarı ağır ağır kalkarken arkamda 20 metre geride porsche 911 içinde adam tın tın geliyor yol müsait olduğunda sollamak için. gel bunu Bafradaki şöföre anlat :)

Mtb disinda bir de sehir bisikleti alalim dedik. Cumartesi gunu carraro 220 modelini aldım. 2kez dolasmaya ciktim. Hem bisikleti bi deneyeyim dedim. Sans mi bahtsizlik mi nedir 2kez de batipark da lastik patladi. Sehir bisikleti icin bu normal bi durum mudur yoksa bana mi denk geldi. Mtb ile kac km yol yaptim bi kere sikinti yasamadim. Acaba 220 modeline takilan lastiklerin yapisi mi iyi degil? Onerisi olan var mi? Simdilik cozumu yanimda yedek ic lastik tasiyarak cozdum 😁

Selamlar,

Ben de aynı modeli kullanıyorum aynı rotaya da yakın zamanda 4-5 sefer pedalladım henüz böyle bir problem yaşamadım. Şanssızlık demek daha doğru olur.

Mtb disinda bir de sehir bisikleti alalim dedik. Cumartesi gunu carraro 220 modelini aldım. 2kez dolasmaya ciktim. Hem bisikleti bi deneyeyim dedim. Sans mi bahtsizlik mi nedir 2kez de batipark da lastik patladi. Sehir bisikleti icin bu normal bi durum mudur yoksa bana mi denk geldi. Mtb ile kac km yol yaptim bi kere sikinti yasamadim. Acaba 220 modeline takilan lastiklerin yapisi mi iyi degil? Onerisi olan var mi? Simdilik cozumu yanimda yedek ic lastik tasiyarak cozdum 😁

• Beğen
Tepkiler: Selcukkuscu52
Selamlar,

Ben de aynı modeli kullanıyorum aynı rotaya da yakın zamanda 4-5 sefer pedalladım henüz böyle bir problem yaşamadım. Şanssızlık demek daha doğru olur.
Su an lik bi skinti yasamiyorum sanssizligi attim heralde uzerimden. Pazar gunu 55-60 km yol yaptim bir sikinti yasamadim. Biraz sele rahatsizligi oldu sonlara dogru o da olur😁

(link)
Allahın belası motosikletli bir müptezel, 17 yaşında ,gelecek vaad eden bisiklet sporcusu bir kardeşimizi hayattan kopardı. Aramızda merhumu tanıyan var mıydı?

vah. yazık evlada.

Allah genç kardeşimizin ailesine ve geride kalanlara sabır versin. Çok üzücü bir olay Samsun'da malesef sahildeki bisiklet yolu haricinde ana ve ara yollarda bisiklet kullanımı çok tehlikeli. Dikkatsiz ve eğitimsiz araç sürücülerine ek bir de bu kendini bilmez elektrikli motorsikletci grubu çıktı başımıza. Umarım Emniyet Genel Müdürlüğü bu konuyla alakalı uygulamalar ve yaptırımları arttırarak bisiklet kullanımını insanlar için daha güvenli hale getirebilir ve başka genç kardeşlerimizin hayatını kurtarır.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Allah rahmet eylesin genç bir evladımız cinayet gibi bir kazaya kurban gitmiş. Allah ailesine sabırlar versin. Şimdi bu cinayeti işleyen cani,ceza alsa ne almasa ne. O ana o baba ve yakınları ne yapsın. Gidenin yerine gelmediği dünya yapanın yanına mı kalacak şimdi.

@allegromoderato uygulama yaptıklarında sorun çıksın istemiyorlar galiba.

Geri