@Ufuk Kılıçaslan
Ufuk bey, mesajımda kimseyi rencide etmek istemedim. Ama madem bu kadar uzun bir cevap yazmışsınız, bana da size cevap vermek düşer.
Öncelikle kullandığım kelimelerin size göre yanlış olması, benim düşüncelerimi haksız çıkarmaz. Sadece sizin laf kalabalığı yapıp, bir kaç süslü sözle kendinizi yüceltmeye uğraştığınızı gösterir bana. "tamamlanmış hissetmek" den kastım (anlayacağınız şekilde söyleyim) burdaki bazı insanların kendisini sahip oldukları şeylerle özdeşleştirip, kanıtlama çabası içine girdiğini düşündüğüm için kullandığım kelime. Siz onu "bisikletinin tamamlanmış olması" şeklinde düzeltebilirsiniz.
Bir insanı giydiği kıyafetle yargılamam, ama mankeni giydiği kıyafetten dolayı yargılarım. Her insanı kullandığı cep telefonundan yargılamam, ama kullandığı markasız telefonu benim Sony marka telefonumla karşılaştırmaya kalkarsa yargılarım. Bu bisiklette de böyledir. Salcano markasını Specialized ile karşılaştıranı gördüm ben bu forumda, daha ötesi var mı? Ben kimin ne marka bisiklet kullandığını önemsemiyorum, sadece Salcano markasını burda savunmayı kendine görev bilmiş insanları eleştiriyorum.
Her ne kadar ucuz bisikletiyle bisiklet sporunu sevip, istediği her yere giden, hayatını yaşayan, bu tartışmaları umursamayan insanlara( evet benim de böyle arkadaşlarım var ) saygı duyuyorsak, bisikleti hobi olarak kullanan, bisikletine aşık olan, dünya kadar para harcayıp sürmeye vakti olmayan insanlara da saygı duymak gerekmez mi? Ben şahsen hobilerime harcadığım paraya hiç bir zaman acımamışımdır. Gerekirse yediğim yemekten keserim, gider bilgisayarıma yeni klavye alırım ve hiç bu konuda üzülmem. Öğlen yemeğimizden kesip arkadaşlarımla ortak bilgisayar oyunu alırdık biz küçükken. Bir oyuna 4 kişi ortak olurdu, sırayla elden ele dolaşırdı. Herkesin hayatta öncelikleri farklı. Eğer bisikleti gerçekten seviyorsam, onu da en iyisini alana kadar uğraşırım. İsterse haftada bir gün süreyim, isterse günde 50-100 km. Benim için hiç farketmez. Sevdiğim şeyi alamıyorsam neden para kazanıyorum ki ben?
Umarım bu dediklerim biraz daha aydınlatıcı olmuştur sizin için. Ama burası forum alemi tabi, kimse kimsenin ne düşündüğünü tam olarak bilmeden, hoppa dalabiliyor konuya.