@Yılmaz Fatih
Siz şu hayatta "tamamlanmış" (fulfilled mi yoksa complete mi demek istediniz bilemiyorum, çünkü Türkçe'de "tamamlanmış hissetmek" diye bir şey yok) belirli bir markaya ihtiyaç duyuyorsanız, ya da çevreniz böyle insanlardan oluşuyorsa üzüldüm. Tüm bu "Salcano'yu körü körüne savunanlara laf söyleyelim" temalı yorumlardan "Salcano'yu dövelim" düzeyine geçildikten sonra tartışmalara üzerinden cevap vermek istediğim yorum bu maalesef.
Siz gerçekten bütün insanların giydikleri, kullandıkları, sürdükleri, her haltı yedikleri objelerin üzerinde ne marka yazdığına bu kadar önem verdiğini mi düşünüyorsunuz? Salcano ya da Scott, Trek kullanan, kullanan diyorum çünkü evde oturup "ne güzel bisikletim var böyle, ne parçalar alsam buna" diye zaman harcayıp pedala yılda bir basanları bunun dışında tutuyorum, asfaltta yağ gibi kayarken, ya da dağdan keyifle inerken bisikletlerinde ne yazdığını umursadığını mı düşünüyorsunuz? Bisiklet sporu ya da keyfi, akıllı telefon, ayfon-android analojileriyle açıklanabilecek bir şey değil. Sene olmuş 2014, insanlar akıllı telefonların hayatlarını nasıl ele geçirdiğini yazarken, tabletlerin çocukların gelişimini nasıl etkilediğini anlatırken ve hiç akıllı telefon kullanmadan hayatlarının nasıl dolu dolu geçtiğini anlattıkları deneyler yaparken, bisikleti nasıl akıllı telefonla bir tutuyorsunuz?
"Hayır efendim, ikisini bir falan tutmuyorum" diyecekseniz belki. Madem öyle, kendi bütçesine uygun bir bisiklet bulup almış, en azından belki bir motorlu taşıtı daha yoldan eksiltmiş birinin, yok efendim Sedona değil de Salcano almasını neden bu kadar önemsiyorsunuz? Bundan daha önemli milyonlarca olumlu şey varken, buraya odaklanmak büyük beceri ister arkadaşlar. Atlayıp bisikletine, pedala basıp kendini özgür hisseden kişi, sizce ayfon değil de es4 aldığı için pişman olan insanlar gibi, "keşke Trek alsaydım" diye pişman olur mu, bilemiyorum.
Bisikletlerin çıkardıkları arızalara, servislerin tutumuna, bisiklet karşılaştırması yapmaya dikkat etmeyi ben de önemsiyorum herkes kadar. Ancak buradaki yorumlar "bakkal amcanın, mahalledeki çocuğun bindiği bisiklete binmek istemem açıkçası" düzeyine gelmişse, bu yorumu yapan insanların bisiklet sevgisinden kuşkum var. Hizmet bisikletini bile kullanan amcayı gördükçe sevinmiyordur bu insan, ya da telefon delisi olmuş bunca çocuğun, ergenin arasında hala mahallede bisiklete binen çocukları gördüğünde umutlanmıyordur. Kusura bakmayın arkadaşlar, istediğiniz markayı övün ya da dövün, bazı insanların yanlış tercih yaptıkları gün gibi açık olsa bile edindikleri bisikletleri keyifle kullanma tutkusuna zarar verdiğinizi düşünüyorum.