Scudo Sports

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

Scudo
Salcano'nun yurt dışına satış yapılıyor olması çok kaliteli bir marka olduğunu göstermez.Ona bakarsanız Çinliler de dünyanın her yerine her şeyi satıyorlar.O zaman Çin mallarının da hepsi kaliteli mi oluyor? :)

@Turan Babacan

Bu cumleden nasil insani hor gorme cikardiniz tebrik ediyorum. Ben bir ton para verip marketlerin de kullandigi bisikleti kullanmak istemezdim diyorum. Baskasi kullansin oturup laf etmem etmiyorum da. Kimseyi de asagilamadim. Market bisikletinde ayip birsey mi var? Marketin hayallerinde trek vardi da parasi mi yetmedi? Hayir ona yeterli gelen neyse onu aliyor. Ayni durum cocuk bisikleti icin de gecerli. Ben o kadar para verip market bisikletiyle meshur olan markayi degil yarislardaki performansi ile meshur olan markayi secmeyi tercih ederim. Ancak butun anlami alip baska yere cekmeyi cok seviyor insanlar.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@selami atay

ne kadara ve nerden aldınız acaba?

henuz ödeme yapmadim bisiklet gelmedi daha alanya olgu bayii fiyati 2.500civari kesin rakamı alinca yazarim

@selami atay

forumda türker ergene var. facebook 2.el sayfasında da aynı isimle bulaiblirsiniz. kayseride salcano ve birkaç markanın bayii. 2300tl fiyat verdi assos 50 slx için. isterseniz bir görüşün. 200tl az fark değil.

Teşekkür ederim şu an ellerinde varmi birde görüp denemedgim ürünü almam

@selami atay

sipariş üzerine getiriyor diye biliyorum.

bu ismi facede aradim bulamadım. ben peşin degil taksitle alacağım

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@selami atay

2.el bisiklet sayfasına girin, zaten illa bir ilanını görürsünüz. Mail order ile de alım mümkün ama vade farkı alıyor mu hatırlamıyorum.

Tamam Teşekkürler

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bakkal amcanın, mahalledeki çocuğun, 400-500 liralık bisikletlerin üzerinde de bulunan shimano(tourney) sizin o mükemmel bisikletlerinizde olunca shimano'nun vizyonu hakkında olumsuz birşey söylemek istemiyorsunuz.

bu şekildeki sığ bir bakış açısıyla bakıldığında dura ace-xtr setler market bisikletlerine parça üreten shimano'nun ürünleri oluyor sanırım. kullanmak istemezsiniz değil mi salcano'yu istemediğiniz gibi?
üzerine toplandığı kadro pinarello da olsa, sonuçta dura-ace market bisikletindekiyle aynı markanın ürünü.

bu şekilde alt seviye parça ürettikçe shimano dünya markası olamaz!

bir markayı sadece en alt seviyesiyle yargılamayı bırakın.
her şeyi geçelim de türkiye'de salcano kadar üst düzey model üreten hangi marka var?
sedona'da sram rival setin, kron'da ultegra setin üstü yol bisikleti yokken salcano ultegra di2, sram red, dura-ace gibi setler kullanıyor.
salcano türkiye'de profesyonel takımlar tarafından kullanılıyor.
fabrice mels uci'nin dağ bisikleti yarışını kazanıyor assos ile...

sizin alt seviye modelleriyle eleştirdiğiniz bu marka türkiye'nin en üst düzey modellerini çıkarıyor, sizin paranız neyse o paranın karşılığı olan bisikleti veriyor.

@Mert C.

Kusura bakma arkadasim, bu kadar cabana artik soyleyecek birsey bulamayacagim. Kadro dan shimanoya zipladik salcano ile kiyasladik. Salcano super, dunya markasi, en iyisi bence de. Bu kadar baskindan sonra salcanoya gececegim.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@verisakeet

salcano shimano kıyaslamasını ne açıdan yaptığımı, daha önce salcano'yu alt modellerle eleştirenlerin yazdıklarını görürsen anlarsın.

salcano ucuz modeli var diye, mahalledeki çocuk bile kullanabiliyor diye aşağılanıyor burada... aynı markayı kullanmak istemezmiş bazı kişiler o ucuz bisikletlerle...

kadro da bisikletin bir parçası grup set de. eğer salcano'yu sadece ucuz bisikletlerin üzerinde de salcano yazıyor diye kullanmak istemiyorlarsa shimano'yu da aynı sebeple kullanmamaları lazım.
salcano dünya markası demedim ben, olma yolunda ilerliyor dedim. burada olamaz diyenlerin aksine türkiye'den bir bisiklet markası dünya markası olacaksa "olabilecek tek marka" Salcano diyorum.

eleştirecekseniz de mantıklı sebeplerle eleştirin.
biri çıkıp adı salça'yı andırıyor der, biri çıkıp çocuklar kullanıyor der... bu şekilde eleştiri olmaz.

@Mert C.

Dunyaca unlu onlarca marka var, paramin yettigi kadar guvendigimi, begendigimi secerim. Ustunde gelen ortalama bir seti de kullanirim. Ayni marka setin dusuk modeli baska bir bisiklette kullaniliyordur evet, trekin de bisikletleri kullaniyor bu setleri, cannondale in da bisikletleri kullaniyor. Onlarca set markasi yok ama onlarca bisiklet markasi var, secim hakkim genis, ona gore opsiyonlarim artiyor. Kimseyi de asagilamadim, duzgun okuyun. Mahalledeki cocuk kullanmasin mi dedim ben? Ayip birsey mi bu? Ayni markayi kullanmak istememem cok dokunmus size, once sizden izin mi almam lazim? Elestirirken size mi soracagim siz mi otoritesiniz? Bisikletlerin tasarimlari kotu diyorum, oturup dunyanin en kotu bisikleti, dandik bisiklet gibi elestrilerde bulunmadim. Siz bence kendinizi, bu fanatikliginizi biraz elestirin. Gereksiz uzadi baska bir yorumda bulunmayacagim.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Hasan EceGenelde böyle oluyor gereksiz yere bazı konular uzuyor kimseye pek katkısı olduğuna da inanmıyorum.Parası olan onu alıyor olmayan başka bir şey alıyor.Bu tartışmalar boşuna anlamsız bir şekilde uzayıp gidiyor.Bazen ana konu tartışılırken araya yan konular giriyor.Onlarda bile çok ateşli tartışmalar oluyor ana konuyu unuttuğumuz çok oluyor.Hayat böyle ,ne yapacaksın kimsenin kimseye zorla bir şeyi kabul ettirme durumu olmadığı için bir süre daha Salcano reklamını izlemeye devam edeceğiz gibi geliyor.Yeter ki kalpler fazla kırılmasın yöneticiler konuyu kapatmak zorunda kalmasın benim görüşüm bu.

@Mert C.
Konu hakkında bir çok şey yazılmış, çizilmiş. Yorum yazmak yerine sadece okumayı tercih ediyordum ama Shimano ile ilgili yazdıklarınızdan sonra bende bir kaç fikrimi paylaşmak istedim.
Shimano bahsettiğiniz düşük segmentteki setleri, Salcano gibi firmalar (sadace o değil başka yerli-yabancı firmalarda) varlıklarını sürdürebilsin diye üretiyor. Shimano düşük profil set üretmeyi bıraksın, dünya bisiklet pazarı orta yerinden çatlar.
Çünkü bir takım markalar düşük profil de sattıkları bisiklerden kazandıkları para ile ayakta durur. Salcano'da bu markalardan bir tanesi. Ayrıca her marka dünya çapında yarışlarda kullanılacak bisikletler üretmek zorunda değildir. Bir segment seçer ve o segmente yönelir. Dünyada bu şekilde markalar var, ama Avrupa'da daha az, çünkü Avrupa'da bisikletin çok ama çok eskilere, hatta icadına kadar uzanan bir geçmişi var.

Bu pencereden bakınca, Salcano Shimano'nun hangi setini kullanırsa kullansın, Ar-ge faaliyetleri oldukça sınırlı olan, bir bisiklet markası olduğunu düşünüyorum. Düşük segmentte sattığı ürünlerden kazandığı para ile sivrilmiş ve şimdiler de daha üst segmentte olduğunu idda ettiği bisikletler satmaktadır. Hayatımda hiç kullanmadım bu yüzden teknik kapasiteleri hakkında pek bir yorum yapamam. Ama eğer varsa bulabileceğim bir yer, kendisine has özgün kadro çizim dokümanlarını incelemek isterim. Bu sayede montajcı mı, yoksa dünya çapında bisiklet pazarında katılımı olan bir firma olup olmadığı hakkında yorum yapabiliriz.

Geçen sene Kasım ayında bir arkadaşım Çin'e gitti. Bisiklet ile uzaktan yakında ilgisi yok, sırf benim merakımı gidermek için ve gideceği yerlerin yakınlarında bir kaç yer bulup ona tarif ettiğim için kadro üreten bir firmanın atölyesine gitti. Benim aklımdaki bir kaç soruyu sormaktı aslında amacı. Fiyat, nasıl yapılıyor falan filan.. Adam ne göstermiş dersiniz. 50'den fazla markanın, bir çok kadrosunun çizimleri. Toplamda 100'ün üzerinde dünya çapında markaların kadro çizimleri. Hangisini isterseniz hazırlarız demiş. Hatta bu aralar bunları yapıyoruz elimizde var isterseniz hemen alabilirsiniz demiş.. Tabiki arkadaşım kadro falan almadı. Bu anlattığım olay ile değinmek istediğim nokta, kadro üretebilirsiniz, en kıymetli donanımları bu kadrolar üzerine ekleyip dünya çapında bir bisiklet markası olduğunuzu öne sürebilirsiniz, ama tüm bunlar sizin marka olarak nerede konumlandığınızı asla değiştirmez.
Tüm bunların yanında, Türkiye'de bisikletin yaygınlaşması, bir çok haneye girebilmesi, amatör ve profesyonel sporcuların desteklenmesi konusunda Salcano çok ama çok önemli bir konumdadır. Bu sebeple Türkiye açısından önemli bir üreticidir ve kapasitesini (ar-ge) olumlu ve fayda sağlayack yönlerde arttırması herkesin yararınadır.

Ancak dünya markası olmak için yol çok ama çok uzun.. Eğer öyle kolay olsaydı, 1 yıl kadar önce Alman Focus'un üreticisi Hollanda'lı PON grup Cervelo'yu satın almazdı :)

@Mert C.

Doğrudur; Shimano, Tourney'i de Dura-Ace'i de üretiyor. Fakat bunların her biri için araştırma geliştirme yapıyor, farklı amaçlar için olan bu ürünleri ayrı ayrı tasarlıyor, farklı malzemeler ve üretim yöntemleri kullanarak (belki de faklı fabrikalarda) üretiyor. Salcano ise sadece montaj yapıyor; bunu nasıl yaptığını bilmiyorum ama alt modelleri vasıfsız işçilere toplattırıp, üst modellerin imalatı için en son teknoloji robot kullandığını falan hiç zannetmiyorum. Orta göbeğin altındaki kablo kılavuzunu ters takmak gibi çok basit hatalar yapabilmeleri, 500 liralık bisikleti de 10000 liralık bisikleti de tamamen aynı şekilde montajladıklarını düşündürtüyor bana.

İki terziyi karşılaştırırken "bizim mahalleninki Vakko kumaşla da takım dikiyor." diyerek birinin diğerinden üstün olduğunu iddia edemeyeceğiniz gibi en üst seviye malzemeyi montajlıyor diye Salcano'nun diğer markalardan üstün olduğunu iddia etmenin yanlış olduğu kanaatindeyim.

@Mert C.

Daha ne kadar ilerlemesi gerek Salcano'nun dünya markası olmak için? Neticede 40 senelik geçmişi olan bir firmadan bahsediyoruz; Pinarello ya da Colnago kadar köklü olmasa da Specialized ve Giant ile yaşıt sayılabilecek, Cervélo ve SRAM'den olukça daha eski bir marka. Bu markaların getirdikleri onlarca yenilik varken Salcano ne getirdi, diye sormak lazım...

Dünya markası olmak en üst seviye grup set kullanmakla, Afrika ülkelerine ihracat yapmakla ya da senede bilmemkaç yüz bin bisiklet üretmekle olmaz; yenilikçi bir şirket vizyonu ve bunu gerçekleştirmekle olur. Salcano, dünya markası olabilecek olanaklara sahip bir şirket aslında ama cirosunu arttırmak dışında bir hedefi yok gibi gözüküyor. Öyle olmasaydı motorsiklet işine girmek yerine kendi kadrolarını üretmeye ya da elektrikli bisiklet teknolojilerine falan yatırım yapardı.

Geri