Scudo Sports

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

@Murat B.

çok basit bir nedeni var bence. Biz Türkler tembel bir milletiz. Hazıra konmayı, yeni birşey üretmeye yeğleriz. Daha az çaba, emek var çünkü. Ayrıca motorları da Çin malı :)

Scudo
@Murat B.

şuan türkiye'ye alüminyum ya da karbon kadro üreteceği tesisleri kursa yapacağı masrafı yıllarca çıkaramaz, bulunduğu ülke türkiye bu markanın...
specialized, giant, cervelo, sram gibi markalar bisikletin gerçekten ciddiye alındığı ve değerinin bilindiği yerlerde ortaya çıktılar... türkiye'nin bisiklet satışlarını ve satılan bisikletlerin ortalama fiyat aralığını göz önüne aldığımızda hem tasarlayıp, hem üretip hem de toplayarak satış yapsa şimdiki uygun fiyatlarının yanına yaklaşamazdı. ayrıca yıllarca kadro üretmiş, uygun fiyata bu kadroları sağlayan fason şirket varken sıfırdan bu işe başlamak büyük risktir, yaşanacak bir aksilik tüm firmanın sonunu getirebilir maddi açıdan.

hiçbir zaman olmaz mı peki? belki ileride türkiye de bisiklet alanında ülkece gelişip bisiklete değer verdiğinde olur... ama bugünün şartlarında imkansızı denemediği için suçlayamam.
hedefleri mümkün olduğu ölçüde büyük tutmak vardır, bir de mümkün olmayanı hedeflemek vardır. salcano türkiye şartlarında mümkün olan en üst seviyeye çıkmaya çalışıyor zaten...

gelişmiş ülkelerin büyük bisiklet markaları gereken kazancı sadece bisikletle yapabiliyor, ama salcano alt seviye bisiklet ve motorbisiklet ile de kazanma ihtiyacı hissetmesi normal bir firma.

@Mert C.

Bu cümleniz durumu çok güzel özetliyor. Vizyonu çok satmak, misyonu para kazanmak olan bir firma motorsiklet işine de girer, müheahitlik de yapar, otel de işletir.

@Murat B.

her işi yaparım abi :)

şaka bir yana, para kazanmak için benzer alanlarda ve hatta farklı sektörlerde faaliyet gösterilebilir. bence bunda bir yanlışlık yok. vizyonunuz neyse misyonunuz da o olur. neticede her körün bir topal alıcısı vardır. amaç marka imajını önce yerel, sonra uluslararası alanda yükseltmek, akla kazımak olunca iş başka. salcano bu anlamda bence en azından yerel bazda başarılıdır. yeni bisiklet almaya kalksam durum ne diye bakıyorum. karşıma maksimum fayda, minimum gider bazında yine salcano çıkıyor. gönül isterki bi trek, scott seviyesinde olsun. bisiklet tercihi isteyenlere üst modellerde salcano da önerilsin. ama bu birazda biz Türkler'in küçük düşünmesinden, az ile yetinmesinden kaynaklı bir durum. Yoksa Orta Asya'dan Avrupa içlerine kadar göçen Türkler'le alakamız yok. Zira o zaman yaşayan biz olsaydık Türk diye bir ırk da kalmazdı ortada.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Salcano'da diğer birçok Türk markası gibi üretirken tüketen bir firma. Yaptığı üretim değil ticaret. Ülkeye para kazandırıyor gibi görünse de, bu işin içinde dönen paranın çoğunu yurt dışına kazandırıyor. Dolayısıyla bizim cebimizdeki para yurt dışına akıyor. Biliyorumki istediğimiz zaman mükemmel işler başarabilen bir milletiz ve umut ediyorum ki birgün firmalarımız uzak doğuda üretim yerine kendi üretim tesislerini oluştururlar. hem adam gibi ürünler geliştirirler dünya markası olurlar hem de ülkeye daha fazla istihdam sağlarlar. Sonra adam gibi bir Türk ismi kullanarak tüm düyada bizi temsil ederler.

@Ufuk Kılıçaslan

Ufuk bey, mesajımda kimseyi rencide etmek istemedim. Ama madem bu kadar uzun bir cevap yazmışsınız, bana da size cevap vermek düşer.

Öncelikle kullandığım kelimelerin size göre yanlış olması, benim düşüncelerimi haksız çıkarmaz. Sadece sizin laf kalabalığı yapıp, bir kaç süslü sözle kendinizi yüceltmeye uğraştığınızı gösterir bana. "tamamlanmış hissetmek" den kastım (anlayacağınız şekilde söyleyim) burdaki bazı insanların kendisini sahip oldukları şeylerle özdeşleştirip, kanıtlama çabası içine girdiğini düşündüğüm için kullandığım kelime. Siz onu "bisikletinin tamamlanmış olması" şeklinde düzeltebilirsiniz.

Bir insanı giydiği kıyafetle yargılamam, ama mankeni giydiği kıyafetten dolayı yargılarım. Her insanı kullandığı cep telefonundan yargılamam, ama kullandığı markasız telefonu benim Sony marka telefonumla karşılaştırmaya kalkarsa yargılarım. Bu bisiklette de böyledir. Salcano markasını Specialized ile karşılaştıranı gördüm ben bu forumda, daha ötesi var mı? Ben kimin ne marka bisiklet kullandığını önemsemiyorum, sadece Salcano markasını burda savunmayı kendine görev bilmiş insanları eleştiriyorum.

Her ne kadar ucuz bisikletiyle bisiklet sporunu sevip, istediği her yere giden, hayatını yaşayan, bu tartışmaları umursamayan insanlara( evet benim de böyle arkadaşlarım var ) saygı duyuyorsak, bisikleti hobi olarak kullanan, bisikletine aşık olan, dünya kadar para harcayıp sürmeye vakti olmayan insanlara da saygı duymak gerekmez mi? Ben şahsen hobilerime harcadığım paraya hiç bir zaman acımamışımdır. Gerekirse yediğim yemekten keserim, gider bilgisayarıma yeni klavye alırım ve hiç bu konuda üzülmem. Öğlen yemeğimizden kesip arkadaşlarımla ortak bilgisayar oyunu alırdık biz küçükken. Bir oyuna 4 kişi ortak olurdu, sırayla elden ele dolaşırdı. Herkesin hayatta öncelikleri farklı. Eğer bisikleti gerçekten seviyorsam, onu da en iyisini alana kadar uğraşırım. İsterse haftada bir gün süreyim, isterse günde 50-100 km. Benim için hiç farketmez. Sevdiğim şeyi alamıyorsam neden para kazanıyorum ki ben?

Umarım bu dediklerim biraz daha aydınlatıcı olmuştur sizin için. Ama burası forum alemi tabi, kimse kimsenin ne düşündüğünü tam olarak bilmeden, hoppa dalabiliyor konuya.

Konuyu başından beri okuyorum ve salcanoyu eleştirenlere hak veriyorum( salcano bisiklet almayı düşünüyorum, f/p yüzünden). Kuzey Kıbrıs'ta oturuyorum. Burada en çok satan bisiklet Salcano. 1 saat önce Salcano Türkiye müşteri hizmetlerini aradım ve resmi olarak Kıbrıs'ta bayiliklerinin olup olmadığını sordum. Cevap olarak olmadığını, garanti kapsamına girmediğini söylediler. Merida alman malı ama Kuzey Kıbrıs'ta resmi bayisi var yahu!

Loading.. %61

@Hakan Genç

Salcano'nun Kuzey Kıbrıs'a bayilik vermemesi düşündürücü. Bu arada yanlış olmasın, Merida Alman malı değil Tayvan malı. Merida Industries firması ayrıca Specialized firmasının da bir kısım hissesinin sahibi. Tam yüzdesini bilemiyorum.
Ayrıca, Alman Centurion ve İngiliz Boardman için de kadro üretiyor, yanılmıyorsam.

@Onur Kuzik

Pardon, ben alman biliyordum.

Loading.. %61

ortalik biraz sakinlesmiş.burada tartışma konusu salcanonun kadro kalitesi uzerindeki ekipman kalitesi belli herkes biliyor . iddia etmiyoruzki salcano arge yapiyor bisiklet uretiyor sadece montaj yapiyor bir ornek verelim erdoganlar bisikletmi uretiyor veya yedek parça hayir burada bizlere her türlü ürünü alabilmemizi sagliyor salcano nunda yaptigi bu bize iyi donanim uygun fiyatta bisikletler sunuyor. bir çoğumuz salcano sayesinde disk frenli bisiklet gördü beş yil yedi yil oncesi yabanci markalarin uygun olanlari daha yeni sayilir.

adam almak istemıyor cocuk cocuk bisikleti. market urunu dandik ve ucuz 2 gunde astarı yuzunden pahalıya gelir evet ? kendıne yakıştirmıyor parasi var weya bilgisi war falan. dolayısı ıle buraya gelmiş uye olmus bakkal amcayla colcuk cocugun burda ne işi war. zaten degil?

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
Ben salcano astro 270srd yi dört yıl kullandım hiç masraf çıkartmadı ve halen sapasağlam biniyorum. Bulun bakalım bakkalda markette salcano assos50slx veya nirvana serilerini.market bisikleti diyenler marketlerde ng 650 ve salcano efes vb alt serilerini görmüşlerdir.acaba marketlerde nirvana10xx1 veya xtr görmüşlermi bunları satan kaç bayisi var acaba

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Aykut asil

Aykut bey sabah sabah savaş (war) hakkinda cok ilginc seyler yazdiginizi dusunuyorum da, bir zahmet Türkçe'sini de yazabilir misiniz bunlarin? Teşekkürler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yine mi Salcano muhabbeti.
Ne olur kimse konuya cevap yazmasın. Bö geldi artık. :(

Millet ucuz ve kaliteli kelimelerini yan yana görmeye alışık değil doğal olarak bir ön yargı var.

Geri