Scudo Sports

Salcano hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

@Uptown Cyclist

söylemeyi unuttum eğimde hiç esnemiyor, bu makineyi satacağımı zannetmiyorum,ilerde jantlar değişebilir ,(daha akışkan jantlar olabilir) ayna kol,ruble,demirbaş değişecek tabi.

Scudo
Benim 2500tl bütcem var Salcano xrs030 almak yerine daha düşük ekipmanlı aynı fiyata Scott almam dahamı iyi olur ya da Giant?

Düşük bütçeli bisikletler arasında ilk akla gelen markadır elbette. Kısa bir süre kullanmışlığım da vardır. Fiyatına göre pek tatmin edici olduğunu söyleyemem. Hemen hemen aynı fiyatlardaki bir Carraro'nun daha iyi olduğunu deneyimledim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@AliMurat Aklınıza ve gönlünüze hangisi hitap ediyorsa o tercihe yönelin. Forumda açılmış bir sürü konu, inceleme ve görüş var. İyice bir araştırın. Forum bu konuda çok fazla bilgi barındırıyor. Emin olun kendinize göre seçenek bulacaksınız.

Biri kuyuya yine bir tas atti herkes cikarmaya calisiyo kendimi bildim bileli bisiklete biner istanbulda kinaliada cocuguyum sabah 8 aksam 24:00 20 yasima kadar nerdeyse bole gecti adada bisiklet candir onsuz biyere gidemezsin sozun kisasi yillarca celik bisikletlere bindik markasi bile ne oldugu belli olmayan daga tasa vurduk hatta denize bile soktuk sahilde taslarin ustunde anasini aglattik sonuc olarak ne olacak salcano olunca dagilacakmi sonucta araba degil bisiklet bu herkes kesesine gore mal alir he gidipte 3000e 5000e bisiklet alanida elestirme hakkini vermez herkes istedigi mali alir gunumuz sartlarinda cok kotu bisikletler zaten yok ,birakin begenen begendigini alsin begenmedigi bize kalsin:):)

İgman arkadaşta vardı, inanılmaz güzel bisikletti ama 29 sana büyük dediğim için hemen sattı.

@fatih berber

Anlatımınıza hayran oldum.
25000 km içim de Tebrikler.

@can akıncılar

yeri gelmisken ben bu grupset olayini da anlamis degilim kismen. vites gecisleri sanki arka tekere tekme atiyor biri diye yorum var yukarda. bu cidden onemli olabilir fakat sizi tenzih ederim salcano tarafindan ulkemize getirilen claud butler oxford um shimano tourney de vites gecisini anlarsaniz gelin istediginizi yazin buraya. yani ya siz cok hassassiniz, ya ben claris falan kullanmadim diye bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben de yeri gelmişken bir soru sorayım istiyorum.

Aylardır forumu tamip ediyorum, mart-nisan ayı gibi bisiklet almayı düşünüyorum fakat burada yazılanları okuyunca içime kurt düştü.

29" olmasi, kilitlenebilir maşası olması ve v fren olması sebebiyle astro 29v modelini almayı düşünüyordum.

Fakat 1000-1300 bandında bu özelliklere sahip daha iyi bir bisiklet biliyorsanız lütfen öneriniz.

Eğer bu bisikleti denemiş olan ya da bu bisikleti olan biri varsa burada paylaşırsa çok sevinirim.

İnanın bu forum yüzünden hala bisiklet alamadım; herkes her markaya saydırıyor :)

Şimdi fiyat performans ürünü bisikletler üreten bir firma Bunu en iyi açıklayan model xrs030 (İlk zamanlar) teknik servis kısmını bilemem çünkü daha servise yolum düşmedi (Ben tamir ettim) dizayn olarak güzel geliyor gözüme ama artık şu boyama şekline bi çözüm getirmeleri lazım hadi ng 650 gibi modellerde mat boya çok güzel duruyor ama parlak boyaları çok kötü jant setlerinin akordu sanki çok kolay bozuluyor (kendi jantları) kullandığı parçalar iyi (kendi parçaları hariç) yani adamlar fiyat performans ürünü üretiyor arada hata çıkması normal koskoca otomobil firmalarinda hata çıkarken (Porsche Macan) salcano gibi bir markada çıkan bir hata pek sorun olmaz gibi oda binde bir her markayı kotülemekten ziyade markaların hangi toplum grubunu amacladigini göz önünde bulundurun, ve daha kötü durumda olan Bianchi gibi bir marka var iken...

Şu anda salcano ng350 27,5'' ve sedona 750 26'' var. Şahsi düşüncem görsellik olarak kesinlikle sedonam. Görsellik önemsiz diyenlere katılmıyorum. İnsanın bisikletine bakınca bile mutlu olmasına neden oluyor.

@Serkan Mıstınoğlu Olayın özünü ortaya koymuş. "İlgilenmemek", "boya". Boyanıp sahibine satılan bir canlıyla ilgili ticareti hatırlattı bana.

Ben salcano xrs 030 u 1900 e aldım. Üzerindeki tiagra set 1200 1300 lira eder, lastikler iç lastikleriyle beraber 440 liraya geliyor. jant seti 350 lira desek yaklaşık 2000 liraya geliyor. Bunların yanında ritchey gidonu, gidon boğazı, selesi ve kadrosu var. F/P si gerçekten çok iyi, kadroya gelince birçok bisikletin karbon kadrolarıyla aynı veya yakın ağırlıkta bir kadro.

Sora set bile 300$ gerisini siz düşünün artık

Açıkcası bir bisiklet alırken kesin,kesin ilk önem verdiğim kadrodur trek,cannondale,scott vb. gibi sonra bu kadro ne kadar yükseltilir,mesela zamanında aldığım trek bisikletimi (üzerinde acera,altus vardı) zamanla biriktirdiğim para ile yükselttim 105 shimano dizdim daha'da yükseltmeye gerek yok tatmin ediyor çünkü ben yarışçı değilim hobi kullanıcısı basit bir bisiklet sürücüsü keyif adamıyım buda bana yetiyor salcano alınmazmı alınır elbet ama en azından bisikletin teknik ve diğer ayarlarını iyi bilen ve yapan bir kullanıcı alırsa kötü ve beceriksiz diye tabir edilen servisleri ile en azından muhatap olmaz.piyasada en azından donanım isterim fiyat ve performans bisikleti isterim diyen bir çevre var e adamlarda donanımı koyuyor üstüne ve satıyor.kadro olayı tartışılır tabii

2 hafta önce Salcano NG750 aldım. Lastiklerini inceltip, yol tutuşunu artırdım. Şu ana kadar 150km yaptım. Fiyat/performans açısından bana iyi geldi. İlerleyen zamanlarda daha iyisine geçilebilir ama salcano yeni veya yeniden başlayanlar için kesinlikle iyidir.

iyi bir başlangıç seviyesi bisikleti olarak salcano tercih edilebilir uzun yıllar kullanabilir ve zaman içerisinde sağlam bir tamir bilgisine sahip olabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Geri