Scudo Sports

Salcano hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

@Pallino

salcano city bike almış idim ,bisiklet 13.5 kilo idi,(2006-2007 arası kullandım )tabi bisikletin ağırlığı fazla idi 600 liraya almış idim,ağırlığı indirmek için lx ayna kol takdırdım,arka rubleyi xt yaptım,bi arkadaşım seramik jantları verince ,bisiklet akmaya başladı,kadro çekici değildi,ama önemli olan kompenantların iyi olması idi,bisikletin görüntüsünü beğenmeyenler seleye geçince bu ne yahu dediler,bazıları takma lx dedi ,deymez dedi,sonra bi baktımki 2012 'de slx 'li salcanolar piyasaya çıktı,bisiklet 1600 liraya mal olmuştu,ama deymişti doğrusu,bisiklet 12.5 kiloya inmiş idi,250 liraya satmış idim.

Scudo
Herşey de olduğu gibi

"Ne kadar ekmek o kadar köfte" mantığı.

EEE.... ne olacak peki herkes 1000tl üzeri bisiklet almak zorunda mı?

Hangi konu idi bilemiyorum ve önemli de değil. Arkadaş bisiklet önerisi istiyor. Bir marka öneriliyor. Öneri isteyen arkadaştan cevap o marka beni fiyat olarak aşar benim bütçem en fazla 3.000TL. Asgari ücret 1.300TL yeni oldu. Bu nedir? İroni mi? Ben anlam veremedim...

Hocam hayatım boyunca nerdeyse Cannondale kullandım bu yüzden bir iki ay Salcano da kullandım bana hoş gelmedi yapı kadro geometrisi kadro rüzgarı yarmıyor rüzgar bisikleti yarıyor resmen bu kadar inceleme yapabilmiştim tabiki eski 2009 senelerinde kullanmıştım şimdikide aynı diyorlar

• Beğen
Tepkiler: Pallino
@suleymanozgun33
Bence dediğiniz belirli bir fiyata kadar doğru. Salcano xrs030'da o fiyata göre kullanılabilecek en iyi parçalar kullanılmış. Tiagra set , Gidon boğazı sele vs. Ritchley , Jant Shimano r501. Aynı fiyata olan Mosso , Carraro hatta Scott bile baktığımda bu parçaları göremedim (052 de tiagra var)
Satış sonrasına bir yorumum yok ama.

Bütçesi benim gibi 2500-3000tl civarı olanlar için bence Salcano ideal ama eğer bütcem 3500+ olsaydı tabikide bakmazdım.

• Beğen
Tepkiler: Pallino
Aynı segmentteki ürünlere göre grupseti iyi fakat kadro, jant, sele, sele borusu, gidon ve boğazı ayrıca kadro geometrisi iyi değil. Bisikleti alanlar grupsetine aldanıyor fakat herşey vites fren değil, birçok faktör var etkileyen. Bunlara ek olarak servislerinden memnun olan şuana kadar duymadım hiç.

@MBB
Bütün modeller için konuşmayın . Burda Salcanoyu savunmuyorum ama yine xrs030 dan örnek vericem. Sele , gidon ve boğazı , Ritchley , jant Shimano , lastılker Continental , Tiagra ve Apex setlisi mevcut tasarım kötü fiyat 2500tl . Sizce gidon gidon boğazı sele jant bunlar kötümü?

@MBB Size kısmen katılıyorum. Grupset için bisiklet alınmaz. Ancak iyi bir kadro ve jant seti olan markaların fahiş fiyatlar sunduklarını hepimiz biliyoruz. Burada örnekleri ile tartışmak yersiz. Servis konusunda kesinlikle Salcano yetersiz. Bayileri denetleyen bir mekanizma oluşturmaları gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda sesimizi duyarlar. Ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğim aynı fiyat bandında başka markaların ürünlerinde kaliteli parçaları kullanan firma yok. Yani elinize para geçince kadro değiştirmek çözüm olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: AliMurat ve muhyt
@Atilla Gobel
@Atilla Gobel yok tartışma yaratmıyorum genel itibariyle öyle fakat eğer sadece kadro kötü diğer malzemeler iyi ise sizin dediğiniz gibi alınır düzgün bi kadro ile devam edilir kesinlikle katılıyorum. Salcanoyu anlamıyorum gerçekten şu servis olayında neden böyle davranıyor. Birde bu bisiklet firmaları az da olsa neden forumlara girip kullanıcılar hakkında fikir sahibi olup ona göre düzeltme ya da değişiklik yapmazlar anlamıyorum. Önlerinde bedavadan anket gibi hatta anketten öte samimi ağızdan dökülen cümleler var. Biraz kulak verseler aslında tr'de kuş uçmazda işte yapmıyorlar. İnşallah hem insanların üzerinde bıraktıkları kötü intibayı hem de ürünlerindeki beğenilmeyen/kusurlu durumları biran önce düzeltirler.

@Atilla Gobel

Belki fahiş fiyat değildir. Belki o işin ederi o kadar olduğu içindir. Belki daha hafif, daha rijit, daha ergonomik, daha gelişmiş bir kadro verebiliyordur o komponentlerin hakkını. Belki o komponentlerin aralarındaki farkı size hissettirmeyecek bir kadro ile aralarındaki fiyat farkıdır onlar. Olamaz mı? Olabilir. (Ortaçgil'e sevgilerimizle..)

@MBB Haklısınız zaten tartışmıyoruz hep beraber konuşuyoruz çok güzel bir şekilde. Ben yaşadığım bir sorunu anlatayım size. Bisikleti aldığımın ikinci günü sele boyunu değiştirirken kelepçeyi fazla sıktım var deforme edip kırdım. Hemen aldığım temsilciyi aradım ve bana bisikleti getirmemi söyledi. Götürdüğümde kelepçeyi zorladığımı söyledi ve sorun etmeden yeni bir TranzX marka kelepçe hediye etti. Hep kötü diyecek halimiz yok elbet ama benim böyle bir anım var. Ayrıca servis konusunda söylediklerinize katılıyorum. Umarım burada yazılanları dikkate almaya başlarlar. Bu durumla ilgili ben kendileriyle irtibata geçip foruma temsilci istemeyi düşünüyorum. İnşallah bu konuda gerekeni yaparlar.

@Atilla Gobel tabiki yani her zaman kötü şeyler olacak diye bir durum yok. Mesela benimde Atilla Bisiklet Vakası denilen paragöz firma ile sorun yaşamıştım fakat Aslı Bisiklet ile görüştükten sonra durum düzeltilmişti(konusu baya uzun yazsam başlıktan saparız hiç şeetmiyim). Bence dediğiniz gibi bi temsilci gönderilse buraya dikkate alınsa görüşler şahane olur. Bizlere denk gelmedi hiç değil ilerideki alıcılar iyi sonuçlarla karşılaşsın. Sadece kendi menfaatimizi düşünmemek lazım. Gerekeni yaparlar umarım.

Başlangıç için alınacaksa alınır, mantıklıdır kullanılır gayet.Gidip Tiagra donanımlı Salcano, yok kadrosu daha vs diyerek aynı paraya claris'li Specialized almaktan mantıklıdır.Dünya turuna bile çıkarsınız Xrs 030 kadrosuyla.O kadrolar çöpten yapılmıyor.Tasarım olarak berbat olduklarını düşünmüyorum.Teknik servis olarak da kötü olana denk gelmedim.Dediğim gibi giriş için düşünebilir ancak insan 5000 lira verince ne yazık ki işlenmiş hepimize, adı olsun diyor ve Salcano direkt olarak çıkıyor seçeneklerden.

@Uptown Cyclist

Yanlış anlamayın ama ben de bunu anlamıyorum. Neredeyse tüm grupsetleri kullandım, başlangıç seviyesindeki kullanıcı için Tiagra set ne fark yaratacak allah aşkına Claris'ten?? İkisi de atla deve setler değil zaten, hani 105 veya üstüne çıksanız bi nebze.

İnsanlar "sırf marka hocu, kadro için o kadar para bayılınmaz" demeye bayılıyor, ama aralarındaki farkı anlamayacakları grupsetlere paralar gani gani gidiyor. 100 gr ın hesabı yapılıyor tekerlek setinde, biri de demiyor ki arkadaş 100 gramın hesabını yapsan yapmasan ne farkedecek? Gene tekerlek setleri değiştiriliyor, hızlanmayı arttırmak için oysa ki büyük oranda kadronun rijitliği de etkindir hızlanmaya.

Başlangıç için iyidir de, başlangıç için Tiagra ya para bayılmaya ne gerek var o halde? 3 yıl sonra biraz palazlanınca o kadronun jöle gibi yapısı batmaya başlayacak, setler zaten iyice yıpranmış olacak, o zaman ne olacak? Gene mi gidip 5000 tl'lik specialized alınacak?

Salcano kötü bir firmadır, dandiktir falan demiyorum. Almak isteyen alır tabii ki.

Ama tersi de geçerli. Pahalı dediğiniz kadrolara düşük donanımla daha çok para isteniyorsa var bir sebebi. İnanın aynı tip aluminyum kadroları arasındaki fark başlangıç kullanıcısı için bile claris ile tiagra arasındaki farktan fazla..

• Beğen
Tepkiler: Canince
700 liralık salcano xrs f01 kullanıyorum üç senedir binlerce km yol gittim her türlü yola vurdum ne bir vidasını değiştirdim ne en ufak bir ayarı bozuldu ne akordu bozuldu ne göbeği dağıldı fren papuçları bile hala aynı eskimedi gitti en ufak bir tıkırtı yada ses dahi yok bu paraya daha ne aranırki servis kötüyse gitmeyin servise kendiniz yapın bakımınızı çokmu zor alt tarafı bisiklet motor söküp takmayacaksınız parası çok olana lafım yok zevkler ve renklere saygımız sonsuz ama yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim bi cep telefonu 2000 lira 2 sene gitmiyor salkano üç kuruşa size sağlık ve spor hizmeti sunuyor biz istemezmiyiz 5000 liralık gianta binmek ben kendi adıma enkötü ihtimal ayda on gün bisiklet üzerindeyim ama az ama çok yaz kış

salcano orta seviyede fiyat performans oranı yüksek bisikletler üretir. bisikletin üzerindeki kompanentler tüm firmalarda aşşağı yukarı aynıdır. kadro üreticinin, grup set shimano,sram,campy, ve geri kalan jant seti de başka üreticilerin.

ben yol bisikletinden örnek verirsem, geçen sene xrs tiagra 2100-2200 civarı satılırken aynı kompanentlere sahip uluslararası bir firma sırf isminden dolayı aynı özellikteki bisikletine 3000 tl fiyat çekiyordu, tabiki firma kadrosu için o denli fark koymuş fakat maksat orta seviyede bir bisiklete binmekse eğer salcanoyu tercih etmek daha mantıklı.

salcanoyu yerden yere vuran arkadaşlar var, adamlar sırf üstündeki ekipman parasına bisiklet veriyor, 2013te igman deore diye bir model vardı, bisikleti toplamaya kalktığınızda kadrosu hariç bisiklet daha pahalıya geliyordu, adam sana kompanentlerin toplam fiyatına bisiklet veriyor daha ne diyebilirsinki bu duruma.

valla katlanir olarak kimsenin begenmedigi folda bence gayet iyi. ufak tefek sikintilar haric daga tasa vura vura biniyorum gayet memnununm. burda mesele ne kadar ekmek o kadar kofte. kim istemez bromptonlara binmeyi:)

Geri