Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

@CevdetBilge

tüm yol bisikletçileri bu durumdan şikayetçi olacaklar,100 kişi ekip halinde oraya giriyor,tahminimce birileri çıkıp face 'de ve burada örgütlenerek yolu kapatma girişiminde bulunurlarsa destek olurum,bu yol hakkımızı gaspetmek anlamına geliyor,,derneğin sayfasına not düştüm dernek cevap vermedi,anlaşılan yalnız kaldık.,amaç oraya 3000 kişiyi toplamak ise ben varım o yol felç olur ,bağdat caddede yolu kapattık tek şerite soktuk ,araçları adam gibi bisiklet yolu istemek hakkımız, ben yaşadığım müddetçe bunun mücadelesini demokratik yoldan aynen veririm.

Scudo
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Klasik mantık, önlem almak yerine yasaklamak! Bu ...... den bi halt olmaz. ..... yerine istediğinizi koyun hepsi de uyar.

@Kudret Kurtcebe Haklısınız abi bir şeyler yapmak lazım.
Bu arada oradan geçen arkadaşlar da beni teyit ederlerse sevinirim gördüğüm sarı bir tabela idi dubalı yolun çıkışına yakın ve üstünde bisikletli ve yaya girişi yasaktır yazıyordu ama foto çekemedim . En azından oradan geçen arkadaşlar bu gözle bakarlarsa emin olmuş oluruz .Daha öncesinde o tabela dikkatimi çekmemişti kaza öncesinde var olup olmadığını da bilmiyorum

@CevdetBilge

belgradda bisiklete para alıyorlardı burdan tepkiyi koyduk, 53 arkadaş geldi hepsine teşekkür ederim ,
organize olunur ,mtb -yol farketmez ,bmx farketmez iki tekerler bir çıkartma yaparız ,dubalı yola ,orayıda kapatırız eylem orda olur,kamera resim video çekilir youtube konur. bağdatta yaptık çok bisikletli vardı .

@CevdetBilge tabelayı harfiyat firması koymuş olabilir. Bu durumda o tabelayı alıp oraya yerleştirenin bir yerine monte etmek gerekir. Kimin yolunu hangi güçle kime yasaklıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Ersin Yılmaz
@Osman Yener muhtemelen olabilir ama yine de oradan geçen arkadaş varsa teyit ederse hele de foto çekerse çok makbule geçer en azından üzgün ve kızgın olduğum bir dönemde gördüğüm halusinasyon olmadığına emin olmuş olurum

@CevdetBilge

2 hafta önce ben tabela görmedim ne gidişte ne de dönüşte.

Google map'den bakın isterseniz 3D gezinti aktifse, daha önceden var mıymış anlaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: CevdetBilge
@Kudret Kurtcebe
Abi bir abimden rica ettim o da giderken video çekmiş cok net olmasa da kendisinin ifadesine gore birden fazla tabela var ve hepsi pırıl pırıl normalde toz toprak içinde olurlar ve ben de daha önce görmemiştim dedi cok büyük ihtimalle yeni konulmuş ama kimin koyduğunu bilmiyorum

Screenshot_2016-03-15-18-36-07.png
T
Tabela bu arkadaşlar sanırım birkaç adet var videodan ekran görüntüsü alabildiğim kadarı ile bu şekilde

bu tabela yeni konmuştur kesin, 2 hafta önce ben görmedim,ama diyorum ya birileri yırtmaya çalışıyor, sağlam bir savcı lazım ,ölen merhumun yakınlarının yapacağı iş hafriyat şirketine ve ulaştırma bakanlığına ayrıyetende trafiğe ağır tazminat davasının açılması gerekir,sizin burada bir çok bisikletli olduğunu bilmeniz gerekirdi,ne demeye oraya duba koyuyorsunuz yolu daraltıyorsunuz ,aklınız yokmu sizin, kazaya davetiye çıkartıyorsunuz burada kesin ihmal vardır .adamların umurunda değil ordan hafta sonu bisikletliler geçmiş ya da geçmemiş.illa davayı avrupa insan haklarınamı götürmek lazım bu ne duyarsızlıktır arkadaş.

@Kudret Kurtcebe Rahmetli olan bisikletciler adına. Şu konuyu açdığıma öyle pişman oldum'ki sen bile şuraya 2 kelam yazı yazıp bir yorum eklemedin abi hadi bunuda geçdim burda bir sürü bayan kullanıcı var bayanlar daha hisli ve annelik duygusu ile hareket eder dedik tık yok! onuda geçdim ''forum yönetiminden bile bir ses çıkmadı''yazık valla çok yazık şimdi bir araya gelinecek'de bir şeyler yapılacak.

@CevdetBilge Bisikletle bu yoldan 5 yılda 200'den fazla geçtim. Bu tabela yeni ve kesinlikle inşaatı yapanlara ait. Kendi kendilerine kural uyduruyorlar.

TEM bağlantı yolunun motorsuz araçlara yasak olup olmadığını bilmiyorum ancak polisler birkaç kez bizi çevirip uyarmışlardı, bu yol yasak diye. Hatta Strava'da bu yoldan geçen bir rota çizmeyi deneyin; Strava bu yoldan gitmenize izin vermiyor.

Her ne olursa olsun Sabiha Gökçen yolunda oto alım-satım inşaatları başlayana kadar bu yol sahil yolundan daha güvenliydi. 5 yılda inşaatlar öncesi tek hatırladığım 2012'de köpek korkusu olan bir bisikletçi köpek yaklaşınca yolun ortasına kaçmış, arkadan gelen beyaz kartal da ona çarpmamak için sola kırıp takla atmıştı; ölüm veya yaralanma olmamıştı.

• Beğen
Kanun gayet açık, otoban(otoyol) hariç bütün yollar bisiklet kullanımına açıktır. Tabela resmi trafik standartları dışında özel bir tabela. Soruşturmayı yönlendirmek ve delil karartmakla eş değer bir hareket, sorumlular hakkında soruşturma açılması gerekir. Ne kadar da zekiler, biz tabela koymuştuk bütün suç bisikletliye aittir mi diyecekler şimdi mahkemede? Bunlar hiç mi düşünmüyor bu günahın vebali çoluğumuzdan çocuğumuzdan çıkar diye? Merhumun ailesini ziyaret edip başsağlığı dileyeceklerine tazminattan yırtmanın kurnazlığı peşindeler...

@Alphavilla

aynen mesaj atarım üzülme dostum ,zannetmeki orayı unuttum, bir araya gelinir hiç meraklanma ,zaman içersinde illa bi hareket olacak ,

Bu işte bir bit yeniği var.
1-o tabela ne zaman oraya konmuş.
2-o yol bisikletin girişine yasak bir yolmuydu (otoyol)
3-tabela KGM nünmüdür
4-bisiklet otoyol ve bisiklet yolu harici yolun en sağından ilerler. rahmetlinin bu durumda kusuru yok.

@CevdetBilge kesinlikle yeni bir görüntü, cumartesi günü öyle bir tabela yoktu,arabamla geçtim, kesinlikle yeni koyulmuş bir tabela. keşke araç içi kayıtları silmeseydim o güne ait video kayıtlarım da vardı

• Beğen
Arkadaslar bu tabelalar pazar günü kazadan sonra oraya gittigimizde yoktular.Sahitlik ederiz.Herhangi bir durumda ''mahkeme gibi''varsa sahitler baska destek oluruz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Zfr
Geri