Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Şöyle bir çıkartma dikkatimi çekmişti, paylaşmak istedim...
20151128_161058.jpg

Scudo
@Kudret Kurtcebe Üzüldüğüm konu şu abi hepimiz bu demir yığınları üstünde allaha emanetiz ne zaman nerde ölürüz hiç bilinmez ama biraz daha duyarlı olmak bu hepimiz için geçerli allah herkese doğru düzgün ve eceli ile güzel bir ölüm nasip etsin yoksa işimiz yaş valla.

Arkadaslar o tabela belli ki karayollarina ait bit tabela degil.. tabela boyle olmaliydi..

Oradaki hafriyat firmasi kendine gore guzelce yasaklamis herkesin otoyola girisini.. derebeyliklerde oluyordu boyle seyler..

uploadfromtaptalk1458067078950.png

Tabela yeni koyulmuş, 28.2.2016 tarihinde o yoldan arkadaşlarla geçtik. Böyle bir tabela yoktu. Bu arada kamyon şoförüne ne oldu, son durum nedir bilen var mı?

Ölen öldüğü ile kalmasın. Dragos sahil yolunda dolmuş şoför'ü, Zihni Şahin abimize çarparak ölümüne sebep olmuştu. O olay nasıl sonuçlandı hiç bir bilgi alamadık.

Olay sonrası eylem yapıldı ama sonuç alamıyoruz. Çok daha büyük ve kapsamlı bir eylem yapılmalı. "Bazı insanların" gelip ayağını gidon'a koyarak bisiklet sürdüğü, etrafına hava atmaya çalıştığı bir eylem değil. Daha ciddi ses getirecek bir eylem olmalı.

Kelle koltukta bisiklet sürmek istemiyorum, istemiyoruz. Yeter!

http://image.cdn.iha.com.tr/Contents//2013/08/12/HaberDetayi/IHA_20130812_334763.jpg
http://seyfigenc.com/uploads/2013/09/1208916_479017845527877_1093661502_n.jpg

bu etkinliğe katıldım ,çok kalabalık idi,şöför berat etti ,zihni dostumuz suçlu bulundu,adam serbest,olayın oluşumu şöyle,arkadaşımız bisiklet yolundan gitmiyor,yolun epey solundan alıyor,sarı minübüs hızla öndeki aracı sollayarak sağa kırdığından önden arkadaşa vuruyor.

@Erdal YILMAZ yerelde yapılan eylemler genelde yapıldığıyla kalıyor, ne çok ses getiriyor ne de amacına hizmet ediyor, daha geniş katılımın olacağı, belki başta forumun, derneğin, hatta federasyonun öncülüğünde yada desteğiyle ülke genelinde aynı gün ve aynı saatte yapılacak bir eylem bir ses getirebilir hatta belki farkındalık bile yaratabilir (iyimser düşünce), ama bunun bile bu ülke koşullarında birkaç günden fazla bir duyarlılık yaratacağını sanmıyorum. Ancak umudumu kaybetmeden şuna kesinlikle katılıyorum "Kelle koltukta bisiklet sürmek istemiyorum, istemiyoruz. Yeter!"

Konuyu sürekli takip ediyorum ve bazı yorumlarda şu dikkatimi çekti ''zaten komyoncuların hepsi şerefsiz hiç biri kural tanımıyor'' vb. bir çok yorum. Benim babam kamyoncu 24 yıl Hava kuvvetlerinde kamyon kullandı 10 senedirde Bursa trafiğinde geziyor ve kendi oğlu bisiklete bindiği için aynı şirkette çalışanları bile bir bisikletli yada motorcuyu rahatsız ettiklerinde uyarır kızar hatta kavga bile etmişliği vardır. Yani bu tür yorumları yazan arkadaşlar o lafların nerelere gittiğini biraz düşünün.

Kesinlikle bu olayın içinde olan kamyoncuyu savunma gibi bir çabam vs. yok sadece genelleme yapmayın sövecekseniz o kamyoncuya sövün ya da sizi sıkıştırana hepsine değil.. Biz bisikletçiler arasında hiç mi yok kırmızı ışıkta durmayıp başka birini mağdur eden?

Abimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum..

Arkadaşlar 26 mart cumartesi günü Bahçeşehirde çalıştığım okulun konferans salonunda tüm bisklet gruplarını çağırıp neler yapabiliriz nasıl organize olmalıyız bunları hayata nasıl geçirmeliyiz şeklinde gündemler belirleyeceğiz belirleyeceğimiz bu gündemleri forumlardan ve sayfalardan duyuru yapacağız. Bu konu üstünde ortaya bir yol çıkaranları dinleyip en uygun davranış şeklimizi belirleyeceğiz katılmak isteyen herkes gelebilir

@Burak Fidangül

genellemeler yalnışlara götürür ,bazen benimde hataya düştüğüm konu,mümkün olduğu kadar genelleme yapmadan öncelikle hataları herkesin yapabileceğini kabul etmek gerekir,zihni arkadaş kendini riske atmıştı,bisiklet yolundan gitmeyerek, üstelik yolun soluna fazla açılmak ölüm getirir.kamyoncular ile aram hep iyi olmuştur, özellikle şile yolda ,asla sola kaçmadım,hep sağa yapıştım,üstelik kamyonlar çoğu zaman arkamdan korna çaldılar.bu elem olaya gelince,bu dubalı yol sabah erkende sorun yaratmaz idi,sorun 11.30 'da girilmesidir,merhum arkadaşımı eleştirmiyorum yalnış anlama olmasın,ama risklerden kaçınmalıyız.yalnız yasaklama olur ise bak orda sesim çıkar işte.

@Hakan Çakan

bir etkinlik olacak ise ,merkez toplama yeri beşiktaş barboros meydanı olur ise aynen katılıım.

@Burak Fidangül Herkes bilincinde Burak endişe etme, arada heyecanlı arkadaşlar olabiliyor, fevri şekilde patlamalar olabiliyor.

@Kudret Kurtcebe Hala mahalli olacağı ve pek faydası olmayacağı kanaatindeyim. Yapılabilse meclisin önünde bulvarı kapatmak lazım, ancak o zaman dikkat çeker. Gönül ister ki herkese ulaşılsın, binlerce bisikletli otobüs otobüs aksın.

Valla ülkenin bu gündeminde terorist bile ilan edilebiliriz kitlesel bir eylemde. Yine eylem yapılmalı ama aynı zamanda trafikte sürüş eğitimi de olmalı mesela.
Bir sitede okuduğumdan beri yolun en sağına yapışmıyorum. Sağ şerit çizgisi ile tekerim arasında 50 cm bırakıp sürüyorum güvenlik şeridi yoksa. Bu hem şeridi kapatmamayı hem de sıkıştırmayı engelliyor. Arkadaki araba gözü karartıp yanınızdan geçerse sağa kaçmak için bir alan oluyor. Arabalar taciz etse de düpedüz çarpmayı denemiyorlar şimdilik.
Yine de Tayakadın'dan Göktürk'e gittiğimde yolun tek şeritli kısmında milyon kere pişman oldum ama yine de bu taktiği uyguladım. Kamyon geçemeyince bekledi, ben de sağ müsait olunca yol verdim.
Önceden çok yanaşırdım sağa güvenlik hissiyle ama açıkçası bunun daha riskli olduğunu düşünüyorum artık.

Mantıken o tabela karayolları veya trafik tarafından konulmadıysa dava tarafları için bir bağlayıcı unsur haline gelmemesi lazım.
Yanlış mı düşünüyorum ?

@Strelok özel mülke ait bir alan değilse ki değil, işaret ve uyarı koyma yetkisi yok kimsenin karayolları ve emniyet dışında. Konmasının tek sebebi biz uyarı koymuştuk deyip tazminattan kurtulunacağı fikri. Biz de ağır vasıta girmesi yasaktır tabelası yaptırıp koyalım her yere madem öyle. Neyse burada bizim gibi sadece konuşmak yerine doğrudan bunun üzerine gidecek avukatlar vardır muhtemelen. Elimizden gelen bir şey olursa haber etmeleri yeter.

• Beğen
Tepkiler: Strelok
Forumda avukat varsa kaza olayının yargı boyutunu takip edebilir. Eğer bir ihmal, hata veya kusur varsa takipsizlikten gözardı edilmesin. Edilmesin ki alınabilecek önlemler kazalardan sonra değil önce alınabilsin. Ki idarenin dahi kusuruna gidilebilir. Yol çalışmaları ve dubalar gösteriyor ki yolda çalışma var. Belki daha fazla önlem alınmalıydı. Bunların hepsinin irdelenmesi gerekiyor.

Kanımca bisikletli bir avukatın olayı takip etmesi çok güzel şeylere vesile olabilir. Kötünün içinden bir parça da olsa iyi bir şeyler çıkabilir.
Saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: Strelok
Allah rahmet eylesin...Mekanı cennet olsun...Allah ailesine büyük sabır versin

@Zfr

Ne yazık ki Kurtköy Pendik bağlantı yolu (D020), Sabiha Gökçen çıkışını geçtikten (yani TEM kavşağına gelmeden) sonra otoban statüsünde..

Aşağıdaki google maps fotoğrafından görebilirsiniz.

(link)

O yola bisikletle girmek zaten yanlış :(

Özellikle burada kurumlar ve kişiler hakkında ağır konuşmadan önce bilginize kesinlikle güvenin ve ne olursa olsun rencide edici olmamaya çalışın, bilişim suçları hakaret dahil herşeyi kapsar ve hakkınızda zart diye bir şikayet ile karakola çağırılabilir, ağır tazminatlara mahkum edilebilirsiniz, tecrübeyle sabit..

edit: Bu arada yolun TEM kavşağını geçtikten sonraki kısmıyla ilgili bir bilgi bulamadım, bulunca onu da ekleyeceğim.

@Mert E.

Bak bu durumda işin rengi değişiyor. Burada ben stanbollu bisikletçilere çok kusur buluyorum. O yoldan belki beş yüz kez geçen kişiler şimdiye kadar hiç bir uyarıda bulunmamışlar bu yola girilmez diye bu yol otoyol hükmündedir diye. Bir ciddiyetsizlik sözkonusu. Bu bisikletçi milletinin cenazeye iştiraktende bir kez daha anladımki lafazanlık dışında kimseye bir faydası yok.

@Mert E. otoban statüsünde ise yetkililerin neden oraya bir çok bisikletliye izin verği tartışılır,hakaret zati olmaz tck 301 bağlar,ama eksik olan uygulama konuşulur,attila bisiklet takımı çooook kullandı o yolu,o zaman adama derlerki niye uyarmadınız, sonra otoban olarak ora 12 km ,bal gibi isteseler oraya bisiklet yolu yaparlar,burdan yetkililere mesajım açıktır ,bisikletliler o yolu kullanmaya devam edeceklerdir,burada lisanslı bisikletliler idman yapıyor,norveçte yaşadığım bir olayı anlatayım,bir kaza sonucu ölüm olmuş idi, oraya anında viyadük yaptı norveç devleti,yetkililerin alternatif yol yapmaları gerekir,yarın öbürsügün burada gene ölüm olur ise ne olacak ,çare bisiklet yolu yapmaktır süratli bisiklet kullananlar için.

@mehmetsunu

olaya değişik yönden bakalım ,mehmet dostum,bura kesin olarak göçbeyliye oruçoğlu ve diğer balçığa açılan en uygun kapı,burda çok yoğunluk var 100 bisikletli aynen dalıyor buraya ,o zaman yapılacak iş otoban statüsünde ise oraya tam emniyetli bisiklet yolunun yapılması,millet sabihaya nerden gidecek, formulaya nerden çıkacak,çok yoğun kullanmadım orayı ama yoğun kullanan arkadaşlar bu duruma ne diyecek.hiç hoşlarına gitmeyeceğinden eminim.

@mehmetsunu

cenazeye gelince çoğu insanın işi vardı mehmet dostum,ayrıca pt güray ile buluştum ,bende bisiklet vardı,fakat metrobüs o saatte bisiklet almaz idi,burdan yetkililerede sitem yapayım 24 saat alacaksınız bisikletlileri ve bisiklet koyma yeri olacak dikine,cenaze benden çok uzaktı ta beylik düzünde idi.

O başka kudret abi. Elbette bu arkadaşımızın ölümünü hiçbir sebep hafifletmez, elbette alternatif yol daha iyisi bisiklet yolunun yapılması gereklidir. Ama bu durumda bile meramını anlatamayan bir kitleden söz ediyoruz.

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi doğru söylüyorsun. O yol bisikletliler tarafından oldukça sık kullanılan bir yol, hatta google maps fotoğrafında bile bisikletlilere rastladım:

(link)

Daha önce senle de konuştuk zaten, yeteri kadar arazi varken, o yol daha yeni yapılıyorken zaten yapılması gereken Pendik'ten Şile'ye kadar uzanan ayrı bir bisiklet yolu yapmaktır, muhteşem de olur.

Diğer konu ise biraz çetrefilli abi, hakaret unsuru olmasa dahi bir takım eleştirilerin haksız olabileceğinden hareketle "marka ve kurumsal değerin zedelendiği" gerekçesiyle dava açabilir kurumlar, testi kırılmadan önce uyarayım dedim sadece.

• Beğen
Tepkiler: dincer_colak
Geri