Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Arkadasimiza Allahtan rahmet sevenlerine ve ailesine sabirlar diliyorum.
Ben gecenlerde bir kaza yasadim hemen kisaca anlatayim. Arabayla Kurtkoyde saga donmek uzere isiklarda duruyordum, arkadan gelen bir hafriyat kamyonu isik yesil yaninca daha benim kalkmama bile musaade etmeden sol tarafimdan geldi onume dogru kirdi ve arabanin sol tarafindan tarayarak benim arabayi resmen altina aldi. Sol tarafi nerdeyse yok oldu arabanin. Bir de ben seni gormedim dedi. Bu daha ilgincti.. 20 ya da 21 yasinda bir cocuktu. Laf kalabaligi yapip hakli cikmaya calisti.. daha sonra ogrendim ki moloz dokumu yaptiklari yerden prim filan aliyorlarmis. Bu yuzden de kural mural tanimadan asiri suratle paldir kuldur gidiyorlar.. zaten her yer hafriyat kamyonuyla doldu. Arabalar da cok suratli.. bence bunlarin bulunduklari yerlere bisikletle hic girmemek lazim..

Bize bisiklet yolu lazim.. bol bol yapilmasi lazim.. cok gec kalindi.. sahilde mangalcilar bisiklet yolunu kapatiyor diye yola cikiyoruz. Iste burda boyle baska bir yerde basla sekilde.. yazik cok yazik..

• Beğen
Tepkiler: MEVLÜT M. TUTMAZ
Scudo
İfadeler kamyoncunun lehine olduğundan oldukça hafif bir cezayla sıyrılabilir. Birkaç ay önce Kadıköy'de alkollü vaziyette araç kullanıp kaldırıma çıkan ve bir çiçekçiyi ezip ölümüne yol açan şahıs 7 yıl ceza almıştı. Üstelik alkolsüz olduğuna dair sahte rapor da aldığı halde. Bu olayda sanırım alkol de yok, sahtecilik de.Kamyoncu en fazla 4-5 yıl ceza alacak ama genç kardeşimiz geri gelmeyecek.

• Beğen
ALLAH RAHMET EYLESİN , MEKANI CENNET OLSUN !!
Belli bir yaştan , eğer gözünde bir problem varsa gözü bozuk ise belli bir dereceden sonra kamyon , tır ehliyeti verilmemesi gibi önemli yasalar olsa çok iyi olur.Arabayla veya bisikletle geçerken hep bakıyorum kamyonculara 65 , 60 gibi gözü bozuk ( artık ne derece bozuk bilemiyorum ) insanlar çok dikkatsizce trafikte ölüm saçıyorlar.Adeta canlı bomba gibiler trafikte herkesin şikayet ettiği kişilerdir bu kişiler.Özelliklede bayan sürücüleri sıkıştırmakla ün salmışlardır.Çok rahattırlar , her an her şeyi yapabilirmiş gibi düşünceleri vardır.

• Beğen
Birlikte bisiklet sürdüğümüz evi evimden 2 mahalle uzakta olan Cenk arkadaşım ,mekanın cennet olsun.....Allah ailene sabır versin çok üzgünüm.....

• Beğen
Tepkiler: Baturay T.
olayın detaylarını tekrar anlatmak gerekirse ,pendik -kurtköy bağlantısında kaza meydana gelmiş,kamyonlar için ayrılan dubalı yola giren dostumuz arkadan kamyonun sollaması ile gidonun kasaya çarpması sonucu dengesini kaybederek vefat etmiştir,
bu yolda bulunacak tüm yol arkadaşlarımın dikkatli olmalarını temenni ederim ,mekanı cennet olsun sevenlerine sabırlar dilerim .

Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin. Bisiklet yolları artarsa böyle kötü sonuçlu kazalar azalır.

Ülkemizde maalesef bisikleti bir ulaşım aracından çok hobi aletiymiş gibi gören bir zihniyet var olduğu müddetçe bu ve bunun gibi nice üzücü durumları göreceğiz korkarım. Hani bir bisikletlinin sürücülere göre ana yolda ne işi var anlayışı, aa o kadar yol bisikletle gidilir mi delimisin sen? bakış açıları.
Sonuç ateş düştüğü yeri yakıyor ve bizlere acı bir ibret oluyor bu işe gönül verenleri korkuturken yeni başlayanları soğutup vazgeçiriyor. Hiç şu ülkede böyle bu ülkede böyle diye mukayese edemeyeceğim çünkü burası çok başka çoğu ilimizde kaliteli bir bisiklet yolu yokken var olanlar ise laf olsun diye yapılırken daha da kötüsü araç yolları bile hakkıyla yapılamazken (çukur,tümsek vs. daha ne bekliyoruz ki. Allah rahmet eylesin sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Allah rahmet eylesin. yakınlarına sabırlar versin :(

bu tür ağır tonajlı römorklu kamyonlardan bizde muzdaribiz. bizim mahalle yolunuda kullanmaya başladı. dakka başı bi aşağı bi yukarı süratle gidip geliyorlar. derede ıslah çalışmasından ötürü bizim mahalle yolundan gidiyorlar.. emniyete belediyeye hatta en sonunda bimere şikayette bulunmamıza rağmen sorunumuz çözülmedi. napcaz bilmiyoruz. huzurumuz kaçık tehlikenin içindeyiz.

@derşan sezer
derşan abi olayı özetlemiş daha fazla söze gerek yok.Sadece merak ediyorum bu eğitimi nasıl veriyorlar da biz veremiyoruz onu bir türlü aklım almıyor :suspus: .Allah rahmet eylesin.

Altın elbiseli adam bu yaşanan talihsiz olay için konuşmuş sanki.

Allah rahmet eylesin.
Her an hepimizin başına gelebilir.
Motorlu taşıt sürücüleri ara yolları bile tamamen kendilerine ait görüyor ve hız limitlerine uymuyorlar ayrıca emniyet şeritlerinde hız yapan birçok araç var. Otoyollardan uzak durmak gerek. Şimdiye kadar sadece bir defa otoyola çıktım, emniyet şeridinde yaşadığım kazanın detaylarını hatırlamıyorum bile, muhtemelen biri çarpıp kaçtı. Trafikte sürücülerin çoğunluğunun psikopat olduğunu düşünerek sürelim lütfen..

• Beğen
babam böyle haberleri görünce önce bana bakıyor ve sonra bisikletime bakıyor. bütün bisikletçi kardeşlerime; çok ama çok dikkatli olmaları için uyarıyorum. her defasında görmediklerini belirtiyor araç kullanıcıları. bunun menfaatlerine olduğunu düşünmekten vazgeçelim. belkide doğrudur. çünkü olan bisikletçi kardeşlerimize oluyor.

allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun. yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Furkan TK
Kamyon veya Tır sürücüsü kim ise bence insan değil (görüntüye dikkat) embesil o embesil..!!! Adam ağır araç sürücüsü.
Yahu bir can almışsın ...ne söylesem, nasıl sövsem bilemedim..!!!

Allah Rahmet Eylesin.Gerçekten çok kötü bir olay.Allah Ailesine sevenlerine sabırlar versin.Ne denebilir ki.
inşallah başka böyle bir ölümlü ya da yaralanmalı bisiklet kazası vs.yaşanmaz.Tabi bu ülkede ne yazık ki çok zor bu ama temennimiz böyle.
Ayrıca bir de bu kamyoncu şucu bucu diye hepsini de karalama yapmamak lazım.Muhakkak içlerinde çok dikkatli kurallara harfiyen uyan kamyon şoförleri de vardır.Geçen gün gece işe giderken mesela sahilyolu şantiye gibi bilen bilir.Kamyonlarda epey var arkamdan gelen kamyon hiç beni paniklendirmeden sıkıştırmadan zorlamadan benim rahat gidebileceğim bir yere geldikten sonra yavaş yavaş yanımdan gecti gitti.Böyleleri de var yani.Bu iş saygıya eğitim e de bakıyor biraz.
Aynı güzergahta mesela tam Koca Mustafa paşa 'nin oradan geçerken orada sağa giriş var ispark otoparkina.tam oraya gelmişim sol şeritten bir fiorinoydu sanirim araç hizla yanımdan geçip pat diye önüme kırıp otoparka daldı.yani biraz daha hızlı olsam ya bana çarpacak yada altına alıp ezecekti yani.baya bir sövdüm o her kimse artık..Bir tek kamyoncular vs.değil birçok ehliyet sahibi ama ehli olmayan insan müsvetteleri var bu şekilde Allah yardımcımız olsun ne diyeyim ki.

• Beğen
Tepkiler: fatih3861
Allah rahmet eylesin sevenlerine de sabır versin. Son olur inşallah.
@ByRamichLee çok benzeri yazın benim de başıma geldi. berbat bir yolda akşam karanlığında gidiyorum sağdan sağdan. yolda vızır vızır kamyonlar otomobiller geçiyor. bir yerde yol daraldı. ben, arkamdan gelen kamyon ve karşı şeritten gelen arabaların geçemeyeceği kadar bir darlıktı. kamyon beni sıkıştırmamak, rahatsız etmemek için karşı şeride geçti tüm trafiği durdurdu. sonra önüme geçip bir selam kornası çakıp devam etti. karşı taraftaki arabalar ne olduğunu anlamadı öyle durup kaldılar ne yapıyor bu kamyon diye. Böyleleri de var yani!

@derşan sezer

Abi tam anlatmak istediğim şeyi yazmış olduğun için alıntılıyorum. İzin verirsen biraz ekleme yapmak istiyorum. Ben Avrupa'ya hiç gitmedim ama aklın yolu birdir. Ben daha Türkiye'de şoför görmedim. Bizim insanımız yavaş trafikte öne geçmek için şerit değiştirmeyi, sinyal vermeden sağa-sola dönmeyi, 50yle gidilecek yerde 100le gitmeyi, yol vermemeyi, hakkı olanı başka birinin canı pahasına da olsa söke söke almayı marifet zannediyor. Kuralların doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama burada rahmet dileyenlerden böyle kullananların azımasanamıyacağına ben kefilim.

Bisiklet motorlu taşıtlara göre masum bir araç olmasına rağmen kullanırken ara sokaklarda bir yerden biri fırlar, karşıma bir çocuk çıkar diye durabileceğim hızda gidiyorum. Kırmızı ışıkta duruyorum. Yeşilde geçiyorum. Döneceğim tarafa elimi kaldırıyorum. Olabildiğince trafiği tehlikeye atmamaya çalışıyorum. Kurallar gereği en sağ şeritte sürmemiz gerekmesine rağmen yolun sarıyla ayrılmış çizgisinin sağından ilerliyorum. Kaldırımdan kesinlikle sürmüyorum.

Yani konu aslında basit, eğer siz gerçekleşecek her türlü durumda kendinizden başkasına tehlikeye atmıyorsanız bu işi doğru yapıyorsunuz demektir. Aksi olan bütün durumlarda arkanızda size doğru yaptığınızı söylesen bir anayasa bile olsa haksızsınız. üzüntü duymalısınız.

Yaşanan olaya dönecek olursak kamyonun kendi şeridi ve hakkı olmasına rağmen önündeki bisikletlinin arkasından gitseydi, takip etseydi kötü mü olurdu yani. Tamam yasaya göre haklısın hatta ve hatta dünyadaki 6 milyar insana göre haklısın. Peki kendi vicdanın yok mu senin ? Diyelim ki o da yok inandığın tanrına nasıl hesap vereceksin ? Anayasaya göre ben haklıyım mı diyeceksin ? Tanrı mıdır anayasaları yazan ?

Hayatını kaybeden arkadaşa çok üzüldüm gerçekten. Umarım bisiklet konusunda daha bilinçli bir toplum haline geliriz.

Dün akşam çocuğumu okuldan almak için o bölgeden geçtim kendimi çok kötü hissettim . Kaza yerine bisikletli ve yaya girişi yasaktır tabelası asılmıştı

Geri