Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

Bahsedilen dubalı yolda bundan 2 hafta önce yine bir pazar günü arkadaşlarla geçtik. Arkamdaki kamyonu farkedince 1dk beklemesini işaret edip, takım arkadaşlarımla devam ettik ve asla yol vermedik. Bundan sıkılan kamyon şoförü çareyi soldan kaçmakta buldu. Şimdi 'keşke' diyorum Cenk sen de yol vermeseydin... :uzgnm:

Scudo
Yaa arkadaş hayatımız polemik olmuş. Arkadaş için çok üzgünüm, hatalı veya mağdur sonuçta pırlanta gibi bir gencimiz hayatını kaybetti. Sizler de çok rica ediyorum diğer arkadaşı üzerinden tahminlerle durum değerlendirmesi yapmayın. Normal bir insanın önünde kedi ezilse 1-2 günümüz kötü geçerken arkadaşınız 5 metre arkanızda ezilip ölse kaç gün kafanızı kaldıramazsınız bir tartın lütfen. Çok zor ve çok acı durumlar bunlar. Bu arada Ankara'daki patlamada emeği geçen, taraf olan, haberi olan, bundan nemalanan, keyif alan, içten içe lehine olacaklara sevinen herkesin allah belasını versin..

Mekanı cennet olsun, ailesine sabır diliyorum küçük çocuğuda varmış offf ki offf... tüm bisiklet camiasının başı sağolsun...
Sahilde sarı bisikletlere binsek bile başımıza her an birşey gelebilecek seviyeye geldik kaldı ki sokak arası e5 vs vs....

Kamyoncuları bilmiyor musunuz sanki sabırsız nezaket yoksunu bisikletliye saygı duyacaksın bisiklet 13 kilo sen tonlarcasın okuyunca delirdim mekanın cennet olsun, lütfen arkadaşlar geride kalan ailesi için ufakta olsa birşeyler yapalım

@justbasicfacts
Yoldayim su an ancak Bizimkent diye bir durak yok metrobuste.
Hangi durakta inecegiz kesin bilgi verebilirmi bilen bir arkadas?

Beylikdüzü bizimkent metrobus duragı var
Marmarapark avm yi geçtinden sonra ki durakta inin

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
%100 Kamyoncu suçlu. Cenk hakikaten dengesini kaybedip düşmüş olabilir. Fakat kamyonun dar bir yolda sollama yapamayacağını ve o yüzden bisikletlileri uzaktan takip etmesi gerektiğini bilmesi gerekiyordu. Eğer kamyoncu bisikletlilerin dibinden giderek sıkıştırmak yerine, uzaktan takip etseydi bu elim olay da yaşanmazdı.

Cenk abimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Kaliteli, bilinçli ve hayatın güzelliklerinin farkında olan ve yaşamaya çalışan bir insan daha, alınması gereken çok basit önlemler alınmadığı, yapılması gerekenler yapılmadığı için hayatını kaybetti. Yazık ki ne yazık! Nasıl bir memleket olduysak artık, bisiklete binerken ölebilirsin, durakta beklerken ölebilirsin, işten eve giderken serviste ölebilirsin. Çok üzücü çok.

Çok üzücü bir durum.. Allah ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. Profesyonel bisikletçiler bunları yaşayabiliyorken hepimiz çok daha yüksek bir potansiyele sahibiz. Ayrıca burada sizin kaç yıllık bisikletçi olduğunuz değil sorun, sorun toplumun bu işlerden ne kadar uzak olduğu hatta trafik kuralları gibi kendi ve başkalarının hayatlarını etkileyebilecek önemde kuralları ihlal edebilecek önemsemeyecek kadar saçma telaşeleri hayatında ön sıraya alacak kadar cahil olması ile alakalı. Geride kalan küçücük bebeğe bu durum ne zaman hangi lisanla anlatılabilir?

Çok yazık..

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Beylikduzu belediye duragindan inip,brycilum tarafindan dumduz gidiyorsunuz.ana caddeden saga donuyorsunuz,sol kosede bufe var.10dk yuruyunce cami sagda.

Allah rahmet eylesin.
Ailesine,yakınlarına Allah sabırlar versin,Ülke gerçekleri maalesef.
Çok üzgünüm gencecik bir can kendini bilmez bir insan yüzünden hayatını kaybetti.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Açıkçası kaç gündür dönüp dolaşıp konuya bakıyorum ama bir türlü ne desem bilemedim. Çok talihsiz ve üzücü bir durum. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine buradan taziye dileklerimi iletiyorum.

Çok üzücü...
Allah rahmet eylesin. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Patronum olacak anlayışsız izin vermedi yoksa bende katılacakdım cenazeye.

Allah rahmet eylesin.
Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın...Böyle haberleri duydukça çok üzülüyorum

Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun.
Haberini tvde izledim az once, herseye kamuspotu gecen habercilik anlayisi teme cikinca bisikletli öldü diye haber yapacagina araclara ilerlerken guzergahlarinda bisikletli gormeleri durumunda hizlarini azaltmalari, bisiklete yaklastikca araclariyla aralarina iki metre koyduklarina emin olmalari halinde yanlarindan gecmelerini, yoksa babasiz buyuyecek cocuklari, kendi cocuklariyla empati yapmalarini ve bi cok seyi empoze, baski etmeleri gerekirken koskoca bi adamin kolay ölümü bu kadar basite indirgenemez. Arac suruculeri bu kadar gevsek davranmaya, nice cinayetlere tesebbus etmeye yeltenemez.
Kendim bulundugum ilcenin tek seritli dar yollarinda yaptigim turlarda cok sıkıntı cektigim icin bu konu beni derinden etkiledi.

Mahkeme sürecini takip etmek lazım, iki sene yatıp çıkmakla kurtulunamayacağını anlaması gerekiyor kamuoyunun. Bisiklet almaya karar verdiğimde bu forumu buldum ve nasıl bir bisiklet almam gerektiğini ve teknik bilgileri buradan öğreniyorum. Bu ilgim olmasaydı kesinlikle bu cinayetten haberim olmayacaktı. Emin olun bir insan bir konu ile ilgilenmeye başlamadığı müddetçe istediğiniz kadar farkındalık turu atmış olun, protestolar yapmış olun hatta evimin karşısına dev gibi bir billboarda bisiklete saygı afişi asmış olun onu görmeyecek, farketmeyecek. Eminim yarın motosikletle ilgilenmeye başlasam ertesi hafta bir motosikletli ölümünün haberini alıp ona sövüyor olacağım, çünkü o konuyla ilgili bir camiayı takip ediyor olacağım. Cehaletimden kaynaklı değil, tamamen kendi ortamım ve alanıma olan ilişkisinden dolayı. Yani münferit ve üçüncü sayfa tepkilerin reaksiyonu hiçbir yaraya merhem olmayacak. 15-20 kişi protesto edecek, belediye ile valilik ile görüşülecek, olacak olan şey oraya "bisiklet girmesi yasak" tabelası konacak ya da yolu biraz genişletip yüz metrelik güvenlik şeridi çekilecek. Peki ya başka caddeler, başka ilçeler, başka şehirler ne olacak? güvenlik önlemi alınması için her caddede bir can mı verilmesi gerekiyor?

Kaç kişi biniyor bisiklete bu ülkede? Neden sanki okuçuluk sporuymuş gibi bir avuç hobi meraklıları kadar insan bir araya gelebiliyor ancak? Bisiklet şehri Konya deniyor, Kayseri deniyor, neredeler? 50 tane İstanbullu bisiklet severin sesi dışında ses çıkmıyor, onlar da doğal olarak kendi mıntıkalarını düzeltmekle meşguller. Bir döner ayrana milyonlar meydanları dolduruyorken, dünyaya bedel bir masumun canının bir ayran kadar kıymetinin olmadığını görmek, milliyetperver bir insan olarak beni yurdumdan tiksindiriyor.

evvelsi gün edirnelibir yol bisikletçisi olarak ağvayı geziye gittim kendi aracımla. Eşime bu kadar çok hafriyat kamyonu varken bu güzergahta bisiklet kullanan arkadaşlara saygı duydum ve çok tehlikeli olduğunu söylemiştim. ehliyet için başvuruya gelen herkişiye bisikletçiye 1.5 metre mesafe bırakmaları gerektiğiniz uzun uzadıya anlatıp tekrar ettirip o şekilde veriyorum. allah rahmet eylesin, sıkışıcağınızı anladığınız zaman arkadaşlar affetmeyin şeridi kapatın . ben öyle yapıyorum

Geri