Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

@Kudret Kurtcebe

Asıl yapılması gerekeni nihayet Kudret abi söylemiş..

Orası bisikletlilerin sıklıklıkla kullandıkları bir yol. Üstelik şehrin kuzeyindeki bisiklet kullanmaya görece daha uygun yerleri de şehre bağlayan bir yol. Henüz etrafında da öyle çok fazla sayıda yerleşim yok.

Yahu.. Arkadaş.. Yap işte bu yola paralel 50 km'lik bisiklet yolunu. Şehri kuzeye (Şile'ye, Polonezköy'e) bisiklet yoluyla bağla. Yer var, rota hazır, ne kadar zor olabilir bunu yapmak??

Yeni yapılan her karayolunun kenarına 5 mt eninde bisiklet yolu yapılacak şartı konsa, 2 yılda bisiklet yolu uzunluğu 20 misline falan çıkar bu yol sevdasıyla..

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Scudo
@Mert E.

yapmazlar efendim,derneğin sayfasına olayı aksettirdim,murat suyabatmaz ağırlığını koyar ise bu pendik- kurtköy bağlantısına dubalı deği beton duvar örülmesi gerekir,duba örsen araçta girer kamyonda,memlekette 4 tekerli cahil sürüsü çoktur ,

http://www.internethaber.com/images/other/feridun-bilgin-yeni-ulastirma-bakani-mi-olacak.jpg

murat dostum dernek başkanı olarak ulaştırma bakanı ile görüşebilir,yanılmıyor isem o yol pendik -kurtköy bağlantısı karayollarına ait,ulaştırma bakanı feridun bilgindir.bu yolda çok fazla yol bisikletçisi risk altında,ivedi çözüm bakanlığın kapısını derneğin tüm bisikletçiler adına çalmasıdır, ben gitsem kaale alınmam ,ama dernek gider ise işin rengi değişir.

(link)

Cenk abimizin cenaze namazı Bizimkent - Fatih Sultan Mehmet Camii'nde ikindi namazına müteakip...

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
Ülkede olan herşeye lanet ediyorum. İnsan hayatının en ucuz oldugu yer kesinlikle Türkiyedir.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Sinan Ş evet burası, metrobüs ile bizimkent durağında inin, yürüyerek gelirsiniz.

@justbasicfacts

şirketteyim gelmeye çalışacagım.
Hem merhumun ailesine hem de bisiklet camiasına destek olmak ve sesimizi duyurabilmek için müsait olan arkadaşların formalarını,kasklarını giyip gitmeleri güzel bir hareket olur bence.

Başımız sağolsun... Söyleyecek söz yok...

arkadaşa allahtan rahmet diliyorum bir hiç ugruna zamana karsı yarısan ınsana saygısı olmayan surucunun kurbanı oldu ...

cumartesı gecesı ekıpmanımı hazırladım bısıkletımı cıkardım ve sabah bu guzelgahın tesınde surecektım gebze sekerpınar ve arkataraftan kurtkoy kaynarca yapıp gebzeye donecektım arkadaşlar gelmedıgı ıcın baska bır ısle urastım

oturdugum bolge tamamen harfıyat kamyonlarıyla dolu hatta bu bolgede 10-11 tane harfıyat kamyonu garajı var en az 200-250 tane harfıyat kamyonu dolanıyor yolda degıl bisiklet araba ıle bıle sureklısıkıstırıyorlar tasıdıkları harfıyat sayısına gore odeme alıyorlar galıba bunun ıcın sureklı hızlı suruyorlar

hatta oturdugum bölgede 3 tane toplu konut var onlerınden gecen yola harfıyat kamyonunun gırmesı yasak arkadan dolanmaları gerekırken bu yol kısa oldugundan burayı kullanıyorlar aksam antıramanlarımı bu sebeple bazen kesıp eve donuyorum dusunun yanı gereksız sekılde sureklı hızlı ve tehlıke sacıyorlar

GERCEKTEN İSİKLET SÜRERKEN KORKUYORUM BU ÜLKEDE :(

Allah Rahmet Eylesin.. Artık Sesimizi Çok Ciddi Bir Şekilde Duyurmalıyız.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Bu saatten sonra lanet okuma zamanı değil. Acınızı içinize gömün vede cenazesine iştirak edin.

Merhabalar arkadaslar.Rahmetli Cenk yakın arkadasımdı.Cok sakacı enerji dolu bir insandı.Yanında sıkılmazdınız öyle söyliyim..Lokasyon olarak istanbuldan uzak sayılırız.Genellikle göktürk karaburun catalca arnavutkoy otobanı vs bilenler bilirler oralarda antreman tur vs yapılırdı.Grup olduktan sonra Cenkler performans grubu olarak 445 i kurdular.Bir muddet bende orda olduktan sonra zaman sıkıntılarım yuzunden cıkmak zorunda kalmıstım.Gece 4-5 arası cıkıp antremana baslayan hırslı ve enerjileri bitmeyen bir grup.Cenkin evinde 3 yuksek duzey bisikleti trainerleri odası bastan asagı bu sporla ilgili tam donanımlı bu sporu cok seven bir insandı.Kısacası Cenk i tanımayanlar için dip not mantıgında acıklamaya calıstım.Biz istanbul a sürmek istediğimizde gelmek istemzdi.Araclar cok yakın geciyor diye bizi hep uyarırdı.Biz dinlemez hep giderdik.Bir gün kendi de katıldı bize .Sahilde aracların arasında bisikletini eline almıs yürüyordu.Hoslanmıyordu aracların yanında gitmesinden ve gitmekten.Onların arasında bisiklet sürmek yerine bisikleti eline alıp yürümeyi yeglemişti..Simdi o anı empati yapıyorum.13 mart 2016 .o yolda.Yanından buyuk gurultuyle gecen belki Rahmetlinin bakmaya bile korktugu o dev santiye aracı.Hemen dirsek hizasında..Kalbinin nasıl heyecanla kut kut attıgını hissediyorum.Basım mı donuyor nerdeyim neyapmalıyım.Kızım mira aklıma geldi.umut oldu..Ayaklarım kilitlerden kurtulmak istedi.ama yapamıyorum.Suyun altında nefessiz kalmıs gibi.Boguluyorum.cıkamıyorum bu durumdan..Sagdaki bariyerlere mi devrilsem.Bunu yapabilir miyim.kaderim beni hangi tarafa devirecek.bilmiyorum..Allahım bu sabah yataktan 1 dakika gec kalksaydım acaba yine burda bunu yasarmıydım.Yasama umudu.kurtulma cabaları..O daracık alanda...

Kazadan hemen sonra aracla olay oldugu yere gittik hala dedim bir yanlışlık umut var.Tolga ifadesinden hemen sonra cıktı.Abi aklımdan hiç cıkmayacak unutmayacagım dedi.Sokta kendisi.oyuzden Tolga nın üstüne gitmeyin arkadaslar.Yalan soylemeyi bilmez içinde kötülük olmayan henuz hayatının baharında bir arkadasım.Aynı sekilde Caglar da öyle.hepsi sarhosluk içindeydiler..Allah kimseye yasatmasın.

Beylikdüzü bizimkent Fatih sultan mehmet camiine ikindi zamanı gelebilecek herkesi bekleriz.Son kez yanyana geleceğiz bu dünyada Cenkle.Görevimizi ihya ettikten sonra sonsuzluga ugurlayacagız..Allah affetsin mekanın cennet olsun kardeşim..

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah.

@fatihtemizer tüyler ürpertici bir şekilde anlatmışsın, Allah kimseye bu durumu yaşatmasın. hem rahmetli olan kardeşimiz için, hem sen ve diğer yakınları için...
Hepinize sabırlar diliyorum.

Süphesiz ki eğitimden önce insanlık, insan olabilmek ve karşındakini de insan yerine koyabilmek daha önemli. Bunun içinde herhangi bir eğitime ihtiyaç yok sadece iç güdüleri takip etmek yeterli.
Cumartesi E5 yanyol Yenibosna-Sefaköy rampasını çıkarken, peşimdeki kamyon ben o rampayı bitirene dek, yaklaşık 10 dk boyunca arkamda bekledi. En son korna ile selam verip geçti gitti. Belkide ben de bariyere 0 yaklaşıp geçmesine izin verseydim, o şoför de geçebileceğini düşünüp beni sıkıştırabilirdi. Gerekirse güvenliğiniz için şeridi kapatın. Son olarak birbirlerine saygısı olmayan araçlardan bisikletliye saygı göstermelerini beklemek çok saçma.

Geri