Mahkeme sürecini takip etmek lazım, iki sene yatıp çıkmakla kurtulunamayacağını anlaması gerekiyor kamuoyunun. Bisiklet almaya karar verdiğimde bu forumu buldum ve nasıl bir bisiklet almam gerektiğini ve teknik bilgileri buradan öğreniyorum. Bu ilgim olmasaydı kesinlikle bu cinayetten haberim olmayacaktı. Emin olun bir insan bir konu ile ilgilenmeye başlamadığı müddetçe istediğiniz kadar farkındalık turu atmış olun, protestolar yapmış olun hatta evimin karşısına dev gibi bir billboarda bisiklete saygı afişi asmış olun onu görmeyecek, farketmeyecek. Eminim yarın motosikletle ilgilenmeye başlasam ertesi hafta bir motosikletli ölümünün haberini alıp ona sövüyor olacağım, çünkü o konuyla ilgili bir camiayı takip ediyor olacağım. Cehaletimden kaynaklı değil, tamamen kendi ortamım ve alanıma olan ilişkisinden dolayı. Yani münferit ve üçüncü sayfa tepkilerin reaksiyonu hiçbir yaraya merhem olmayacak. 15-20 kişi protesto edecek, belediye ile valilik ile görüşülecek, olacak olan şey oraya "bisiklet girmesi yasak" tabelası konacak ya da yolu biraz genişletip yüz metrelik güvenlik şeridi çekilecek. Peki ya başka caddeler, başka ilçeler, başka şehirler ne olacak? güvenlik önlemi alınması için her caddede bir can mı verilmesi gerekiyor?
Kaç kişi biniyor bisiklete bu ülkede? Neden sanki okuçuluk sporuymuş gibi bir avuç hobi meraklıları kadar insan bir araya gelebiliyor ancak? Bisiklet şehri Konya deniyor, Kayseri deniyor, neredeler? 50 tane İstanbullu bisiklet severin sesi dışında ses çıkmıyor, onlar da doğal olarak kendi mıntıkalarını düzeltmekle meşguller. Bir döner ayrana milyonlar meydanları dolduruyorken, dünyaya bedel bir masumun canının bir ayran kadar kıymetinin olmadığını görmek, milliyetperver bir insan olarak beni yurdumdan tiksindiriyor.