Scudo Sports

Sabiha Gökçen yolunda ölümlü bisiklet kazası

@Mert E.
@Mert E.
@Murat B.

Merhaba,

Diğer bir çok arkadaşımın olduğu gibi ben de bu yolu sıklıkla kullananlardanım. Bu yolun girişinde otoban yol işareti bulunmamakta. Hatta bu istikametten en son 20 Şubat tarihinde geçtiğimde trafik ekipleri denetleme ve kontrol yapıyorlardı. Trafik polislerinin yanından normal bir şekilde geçtiğimde hiçbir kimse beni uyarmadı. Ayrıca o gün vahim kazanın yaşandığı yerin yakınlarında bir kamyon beni de sıkıştırmıştı, benim kaçacak biraz daha fazla alanım vardı ve kurtardım kendimi.
Bu yol tehlikeli bir yol ve hepimiz biliyoruz çok fazla güvenliği yok. Bu kazadan sonra da arkadaşlarımız ya da ben bu yolu belki de kullanmaya devam edeceğiz çünkü en güzel antreman bölgelerine bu yol üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Tekrar böyle bir olayın yaşanmaması için @Kudret Kurtcebe Bey'in de belirttiği gibi belki de taleplerimizi resmi yoldan iletmeliyiz, en azından denemeliyiz.

Arkadaşımıza allahtan rahmet geride kalan yakınlarına da sabır diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Burak.

Scudo
@mekolac

Jantla alakalı bir durum değil çünkü zaten hafif eğilimli güzergahta hızın 15-20 km arasında olabileceği bir noktadayken seni bariyerlere doğru şıkıştıran harfiyat kamyonunun orta kısmında bir yerininin gidona değmesi ile kontrolü kaybedip tekerin altına doğru düşmesi ile yaşandı malesefki olay.

kazanın meydana gelişi hakkında bilgi verildi,
kamyonlara ayrılmış yolda giderken,yanından kamyon geçiyor ve kasaya gidon çarpıyor ,denge bozuluyor kamyon altında kalıyor merhum arkadaş ,bu yol artık yol bisikletlilerine yasaklandı malesef, uyarı tabelaları kondu .

Ölümlü kazalardan sonra yolu bisiklet trafiğine kapatıp yasaklamak çözüm değil. Çözüm,yolu araç trafiğine kapatıp,bisiklet yolu yapmaktır. İşte o zaman farkındalık yaratılmış olur.

@Zfr

kesin olarak belli değil tabi, kimseyi itham etmemek gerekir,o tabelayı ben ordan geçtiğimde asla görmedim...

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/screenshot_2016-03-15-18-36-07-png.59178/

Çok çok üzücü.
Malesef bisikletlilere saygının olmadığı bir ülkede yaşıyoruz.
Toprağı bol olsun.

Allah rahmet etsin

Sizde durum nedir bilmiyorum ama arada girip bakıyorum başlığa. Gencecik adam gitti.

@n500

Bisikletli ölümleri dursun eylemi yapılacaktı, o da yalan oldu. Vefat eden arkadaşımız için hepimiz çok üzüldük. Allah ailesine sabır versin. Trafikte işimiz zor, Allah kimseye kaza bela vermesin.

Olmayacak duaya amin dememek gibi bir huyum vardir. Yine de sunu soylemek isterim ki elbette olumler olmasin fakat bu is kaza ise yapilacak sey tedbir alip daha dikkatli olmaktir. Bunun disinda insanlarin sorumsuz, vurdumduymaz ve cahilce davranislari nedeni ile meydana gelen boyle uzucu olaylarda da egitim ve caydirici tedbirler, cezalar cok olmali. Neyse 3 milyon suriyeli de nufusa eklenince resmen, artik evimizde b.mba bile yapabilecegiz ne mutlu bize. Bizim cahilimiz yetmezmis gibi bir de onlar eklenecek.

Cumartesi günü bu yolu kullandım.Yol çalışmaları devam etmekte ve Tersane yönüne bir şerit kapalı idi.Bu nedenle iki şerit kullanılmakta ve yol oldukça daralmakta.Kapalı olan kısmı ihlal ederek giren araçlar vardı ve tehlike atlattım.Kullanacak arkadaşlar dikkatli olmalı.

• Beğen
Tepkiler: dincer_colak
@Ersin Yılmaz bıkac ay once sabıha gokcenden tersane tarafına bende ındım evet gercekten tehlıkelı bır yol

hor turkıyede tehlıkelı olmayan yol kalmadı artık o baska bır konu da

Abi 16 milyon nüfuslu hollandada 20 milyon bisiklet var adam basi yaklasik 1.3 bisiklet saka degil gercek ve 1 ade5 kaza yok nedenmi adam bisikleti gorunce 100 metre geride duruyor bekliyor sabrediyor müsade ediyor saygi duyuyor....lan bizde su bisikletliye bi hava atim aman suna bi ayar verim serefsize bak bide bisiklete binmis bi önüne kırayım sinyal yok bi bok yok....Allah rahmet eylesin arkadasimiza...onun icin savasan herkeside tebrik ederim...

Geri