Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

@Tuncay Üner

Evet, ayni seyi bugun bende dusundum. Her siparisten standart 3,65 TL kazanacaklarini farketmis olmalilar. :) Belki bu sayede biraz daha hizlanirlar diyerek umitleniyorum :)

Scudo
@Tuncay Üner
şöyle birşey sorayım, ücret ödenmeyen büyük paketlere fatura vs bilgi olmayan gönderilere yani, vergi uygulanabiliyor mu? Kıymet takdirini oradaki çalışanlar mı yapacak bu durumda

Ben pek hızlanacaklarını zannetmiyorum zira kontroller yapılmadan çok daha hızlı geliyordu paketler. :)

Fatura olmayan paketler nereye döşendiği belli olmayan mayına benziyor. Gümrükteki memurlar internetten kafalarına göre fiyat belirliyorlar. Bazen ise gümrüksüz olduğuna karar veriliyor. Sırf bilgisizlik yüzünden gümrüksüz gelen bisiklet kadroları bile var.

Adamların aklındaki komple bisiklet fiyatı 150-200 lira zaten. "Bunda tekerlek, fren, vites yok. Olsa olsa 100 liradır." mantığıyla gümrükten geçirdikleri çok bisiklet kadrosu mevcut. :)

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Daha önce merlincycles üzerinden kargo ücreti hariç 73 euro değerinde alış veriş yapmıştım ve sorunsuz elime ulaşmıştı. Şimdi ise 1 gün arayla ayrı ayrı toplam 850 TL değerinde parça satın aldım. % 100 gümrüğe takılacağını düşünüyorum. Takılırsa şayet toplam 153 TL gümrük masrafı hesapladım. Tabi evdeki hesap çarşıya uymazsa sıkıntı.

Ben iki adet 75 euroluk siparişi aynı anda vermiştim. ikiside gümrüğe takılmadan aynı anda gelmişti. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Arkadaşlar merhaba
Bende ilk defa yurt dışından aliş veriş yapma arefesindeyim. Amozon.uk sitesinden 40 euroluk bir kask alacam. Kargo 27 euro gibi bişey olacak. Nasıl olur gümrüğe takılır mı, kaç günde gelir, tavsiye ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mehmet c. uzak

Size kendi alisveris deneyimimi aktarabilirim ancak. Su linkten okuyabilirsiniz:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=129400&highlight=

Eger kargo haric 75,00.-€ limitini asmaz ve PTT uzerinden gelen bir kargo sistemine dahil olursaniz sorun cikmamasi gerekir. Ancak 27,00.-€ kargo ucreti oldukca yuksek. Bu eger Turkiye'de muadili varsa alacaginiz urunun fiyat avantajini hala saglayabiliyor mu? 27,00.-€ Bugunku kur ile kargoya yaklasik 85,00.-TL civarinda bir ucret odemeniz demek. Yani kaska toplamda 205 - 210 TL civari para vereceksiniz...
Bir terslik olur gumruge de takilirsaniz fiyat daha da artacak!

@mehmet c. uzak

Amazon.com üzerinden çok alış veriş yaptım, hatta gümrüğe tabi ürünler bile aldım, ancak kargosu bu denli yüksek bir ürünü yerinizde olsam amazon üzerinden almazdım. Bir de bu ürünü amazon.com'un kendisi mi yoksa oradaki satıcılar mı gönderiyor bunu kontrol etmekte fayda var.

Bu arada almak istediğiniz kask'ın marka ve modelini yazar mısınız?

Ürünü bende tr den almak isterim fakat tr de ürünü bulamadım. Limar velov ürün. Acaba amozon.uk ptt ile gönderim yapmıyor mu?

(link)
Ürün linki bu

@mehmet c. uzak

Az önce bu ürüne bakıyordum. Kargo dahil 71 pound'a gönderim yapılıyor. Yalnız amazon DHL yada UPS ile çalışan bir firma, PTT ile gönderim yaptıklarını hiç görmedim. Gümrük vergisi ile ciddi rakamlar ortaya çıkabilir.

Nerden alabilirim ne tavsiye edersiniz

@mehmet c. uzak

ebay üzerinde satanlar var ancak orjinal olup olmadığı muamma. Bence farklı kasklara yönelin derim. Aşağıdaki modellere göz atın isterseniz.
(link)

Bell muni nasıl

07.03.2014 ve 08.03.2014 tarihinde ayrı ayrı merlincycles üzerinden aldığım ürünler Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE 'de görünüyor. Bu kısımın telefonu var mı acaba arkadaşlar?

Ürünlerin kargo hariç tutarı 850 TL'sı. Gümrüğe takılmaz ise çok iyi olacak, sabırsızlanmaya başladım. :D

Ben merlin cyclestan alışveriş yaptım 500 tl üzeriydi,kesin takılır diyoduk gümrüğe ama takılmadı.Tam 6 gün içinde bölge kargo dağıtıma ulaştı.Ama kıymetli olarak gözüktüğü için gelip almamızı istiyolar,belki gümrük ücreti talep edilebilirmiş . :(

Bilgilendirmene teşekkür ederim.. PTT hizmet olayında baya iyi işler yapıyor amma birde kalabalıkları önleme hususunda gerekli çalışma yapsalar fena olmayacak ;)

@Erdal YILMAZ
benimde kargom gümrüğe sevk edildi ama bu süreç uzuyor paket sizinki gibi büyük,telefona da bakan yok maalesef.çağrı merkezi iyi ilgileniyor belki oradan birşeylere ulaşabilirsiniz

@Ekrem Yılmaztürk

Ben toplam 5 parça aldım fakat kolilerden bir tanesinde aynakol var, diğer paket parçalar küçük olduğu için daha ufak diye düşünüyorum. Tabi üzerinde yazan rakamlara göre işlem yapılırsa toplam 150tl gümrük masrafı çıkacağını düşünüyorum.

Umarım ürünler kısa sürede elimize ulaşır. :)

@Erdal YILMAZ
abi inşallah gergin bekleyiş inanın :p 5gün gibi birşey oldu gümrüğe sevk edileli, bugünde hareket yok bakalım neler olacak

Geri