Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

gelsinde önemli değil geç alırız kaybolmasından korkuyorum..

Scudo
@ddinc

Hocam aynı durumu şuan bende yaşıyorum.10 aralık'ta sipariş verdim , 12 aralık'ta yollamışlar ama hala elime ulaşmadı.Mesaj attığımda ise ; Normalde Ulaşma süresi 7-10 günmüş fakat yılbaşı yoğunluğundan dolayı biraz gecikme olabilirmiş.

hangi siteden verdiniz siparişi ?

@Kerim BEŞER

Evet,alışverişi yaptım 19 günde geldi sadece gümrük kontrol ücreti olarak kapıda 4 TL ödedim.

(link) dan alışveriş yapan oldu mu? Sorun yaşanıyor mu? Ben şimdi hem Rosebikes'dan hemde Evancycles'dan 75 avroyu geçmeyek iki parti sipariş vereceğim. Sizce sorun olur mu?

Arkadaşlar Baktım ki kimsenin yeni gümrük sınırından haberi yok. Sevinmenizi istedim. Yeni sınır tekrardan 150 €.

Buyurun kanıtı daa..

08.11.2013 tarihli resmi gazete. Burada "2013/5371 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" var. Hatta devamı için de tıklayun daa ! :) Hadi yine iyisiniz !!!!

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=125619

@morfan

Siparişler 75 euro'yu geçmiyorsa sorun olmaz.
Ancak farklı sitelerden vereceğin siparişler aynı gün veya 1 gün arayla gümrük kontrolüne girerse (düşük bir ihtimalde olsa, olma şansı var) ve kolilerin ikiside aynı kişi adına ise, gümrük muayne uzmanları yasal olarak bu iki sipariş toplamını bir arada değerlendirme ve 75 euro yu geçiyorsa toplam üzerinden vergi talep etme hakkına sahipler.

@İbrahim Aslanhan

Merhaba, Böyle bir şey malesef yok, linkini verdiğiniz konu başlığının ilerleyen sayfalarını da okursanız, bu haberin doğru olmadığının ispatlandığını göreceksiniz.

OnuRRuno,

Verdiğim linkin devamını okudum. Evet haklıymışlar. Hala 75 €. Kimse yazıma dair yanılmasın arkadaşlar. Sınır hala 75 € diye geçiyor resmiyette.

Şuan itibari ile telefon görüşmemi sonlandırdım. Görüşmeyi de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın çağrı merkezi ile yaptım. Şuan resmiyet 75 €. Avrupa Birliği ülkelerden geliyorsa alacağınız mal %18 kdv , diğer ülkelerden geliyor ise %20 kdv ödüyorsunuz. Ayrıca gelecek olan mal da 30 kg. mı geçmemeliymiş ! Bilgilerinize.

NOT: Royal maille gelenler zaman zaman gümrüğe takılmayabiliyor ! Bu da çok ilginç.

Aldığım ürün gelmiş Chainreactioncyles sitesinden ama 22 günü buldu ptt sağolsun gelen ürünü bekletiyor merkeze gidip elden teslim almasam ne zaman getirecekler belli değil.

arkadaşlar ayın 10 ve 19 da yaptığım tüm siparişlerim aynı anda geldi :) darısı sizlerin başına :)

@ddinc

hangi siteden alışveriş yapmıştınız?

@ddinc

Hayırlı olsun darısı benim başıma :(

Arkadaşlar , 10 aralıkta Evans Cycles sitesinden Eldiven siparişi verdim.12'sinde depodan kargoya verilmiş diye mail geldi.Dün mesaj attım , sipariş numaramı verip 16 gün oldu neden gelmedi dedim.Bugün şöyle bir mesaj yollamışlar ;

Ben bu siparişin kayıp olduğundan korkuluyum , Bu durumda size ya para iadesi yada değiştirme seçeneği sunuyoruz Deyip Adresimi istediler....

Sizce Para iadesimi isteyim ? Yada tekrar göndermelerini mi ? Yada gelmesini mi bekleyim ? Evans cycles için 16 gün normal mi ? Bunlar hep takip kodu vermedikleri için başlarına geliyor.Pinti herifler......

@A.Aşkar
evanstan 1kere sipariş verdim 4.gün elimdeydi.ama kargo takipli gelmiyor.yada benimki o zamn öyleydi.ingiltere den gelen kargo için bu süre normal değil bence.kargo takipli değilse Türkiye'ye gelmiş bile olsa postacınızın insafına da kalmış oluyorsunuz.aradım ptt ile çok görüştüm ki ulaşmak çok zor birilerine takipsiz kargoyu hiçbir şekilde kontrol edemiyoruz dediler.benim paketimi kapı önüne,abimin paketini bina önüne bırakıp gittiklerini bilirim daha da takipsiz site kullanmadım.ben yerinizde olsam imkan varsa ve kabul ediyorlarsa para iadesi isterdim.gene aynı problemi yaşamayın.

@Ekrem Yılmaztürk

Hocam para iadesi isticem , Forumdan diğer arkadaşın 20 günde gelmiş evanstan , gelirse hem ürün hemde para gelicek yani.Ne yapsam bilemiyorum :(

20günü doldurun hocam o zaman varsa örneği bunun biraz daha bekleyin,en sonunda dersiniz 20günü geçti gelmedi vs diye biraz daha sabır o zaman h.sonunu geçirin isterseniz

@A.Aşkar
Evanscycle dan siparişlerim arasında sadece bir tanesi gelmedi onunda sebebi adres eksikliğindendi adresi düzeltip tekrar gönderdiler geldi.

@Ekrem Yılmaztürk

Öyle yapıcam bakalım :( Başka tavsiyesi olan var mı acaba ?

@Kerim BEŞER

Yok hocam adreste bir sorun yok , siteye girdim baktım herşey doğru.

gelir acele etmeyin bekleyin önümüzde ki hafta içi veya bgn bile gelebilir :)

@ddinc

Hocam 2014'e giriyoruz benim kargodan haber yok hala :D :d

Geri