Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

@Kerim BEŞER

Vallahi Kerim Bey ben biraz ümitsizliğe kapılmaya başladım. 81 ilin tüm gümrük kontrol, muayene, giriş ve çıkış işlemlerini tek bir yere yani İstanbul Başakşehir'e almışlar. Bu yüzden 1-2 haftadan önce almanız mümkün değil diyorlar. Paketlerden bir tanesi hava limanı'na gelmiş ancak kayıt altına almamışlar, diğeri de gümrük kontrolü için PİM'e gitmemiş bile. Cidden bu ülkenin kontrol mekanizması ve her yerde işlerin yavaş yürümesi beni yoruyor.

Uzak doğudan aldığım ürünleri en az 20-25 gün bekliyorum, bunu bilerek alıyorum zaten. Ancak İngiltere'den elime çabuk ulaşsın diye aldığım şeyler, devletimizin güzide sistemi sayesinde rötar yapıyor!

Scudo
@Erdal YILMAZ

Evet hiç belli olmuyor gerçekten... Sistem düzgün işleyemediği için işiniz şansa kalıyor.
Size hak veriyorum.

Benimde bir paketim pim de takıldı kaldı, ukim e evrak gitmediğinden. Başakşehir'e gittim biraz uğraşarak aldım.

www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip
Buradan da takip edin ptt ninkiyle farklı olabiliyor.

Amma da sabırsızsın kardeşim diyeceksin belki de. Ancak işlerin yavaş yürümesi canımı sıkmaya başladı. Bu sabah ptt genel müdürlüğü ile de görüştüm ama sonuç sıfır.

1,5 hafta sonra paketi alamazsan bizi ara dediler. Hayati Yazıcı'yı arayacağım 1,5 hafta sonra. Yada Başbakanlığa filan yürüyeceğim.

Paketin bir tanesi de halen hava limanında bekliyor. Uçtu mu, kayıp mı oldu belli değil. Hevesim kursağım da kaldı.

Bende bazı durumlar sabırsız oluyorum ama sizin sabırsızlık durumunuz zirveye ulaşmış durumda...

@Kerim BEŞER

Haklısınız, ancak yurt dışından son 5 yıl içerisinde (uzak doğu hariç) hangi ülkeden alış veriş yaptıysam en geç 4-6 gün içerisinde teslim aldığım olmuştur. Sanırım biraz da bu yüzden bu duruma kafayı taktım. :)

Yalnız 2014 yılı itibariyle işleyişte ciddi yavaşlama olduğunu gümrük çalışanları da belirtiyorlar.

Bir insan ancak bu kadar sabırsız olabilir değil mi! Tabi ki kendimden söz ediyorum. Allah devletimize ve onun mevzuatlarına zeval vermesin, hakikaten işler çok hızlı ilerliyor.
Paketlerin ikisi de belirsizliğini koruyor.:)

ben de ikinci yurtdışı alışverişimi yaptım merlincycles'tan ama henüz bir gelişme yok. royalmail'den aldığım tracking number ile türkiye'ye gittiği söyleniyor ama daha sonrasıyla ilgili bir bilgim yok, 7 gün oldu. (ptt veya başka bir kargoyla mı gelecek onu bile bilmiyorum). gümrüğe takılma olasılığı var fiyatı dolayısıyla ama takılıp takılmadığını nasıl anlayacağım bilmiyorum. birkaç gün daha sabredip gelişme bekleyeceğim sanırım :)

@Efe Yamac Yarbasi
gümrükte takılma durumunda evinize ihbarname geliyor ,çağırılıyorsunuz. Ben paketimi sıkıntısız alabildim çok şükür geçen hafta. darısı sizlerin bşına

@Efe Yamac Yarbasi
Merhaba, Eğer normal kargo seçeneğini seçtiyseniz Ptt ile gelir. Paket gümrüğe sevk edildiyse veya paket boyutu büyük ise Ptt Kargo ile yani araç ile gelir, Boyut küçük ve gümrüğe sevk edilmemiş (yani herhangi bir ödemesi yok) ise ptt yaya dağıtıcı ile ulaştırır.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu adreslerden kayıtlı posta takibi yapılırken (link) ve (link) sonuçlar birbiriyle tamamen alakasız çıkıyor. turkiye.gov.tr adresi daha doğru sonuç veriyor gibi gözükse de bu her zaman böyle olmuyor. Örneğin, bana en yakın posta dağıtım merkezine gelen ilk paketim, turkiye.gov.tr üzerinden kontrol edildiğinde halen UKİM'de görünüyor. Neyse bu durumu şimdilik geçiyorum.

Kargo hariç tutarı 448 TL olan ürünler için 78,60 TL vergi ödeyerek, adresime en yakın posta dağıtım merkezinden ilk siparişimi az önce teslim alabildim. Koliyi alt kısımdan, yani etiketlerin bulunmadığı bölgeden kesip kontrol edip tekrar kapatmışlar. İlk paketi Türkiye'ye girdikten 10 gün sonra ancak alabildim. Diğer paket ise halen gümrük kontrolü yapılan yer de yani UKİM'de bekliyor.

Şimdilik bu kadar. :)
http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/969176_10152330197427094_716777974_n_zps1424ba23.jpg

Diğer paketi bugün teslim alabildim. Yalnız enteresan bir gümrük sistemimiz var diye düşünüyorum.

İlk paketin Türk Lirası değeri 470 TL. Ödenen gümrük vergisi 78 TL.

İkinci paketin Türk Lirası değeri 438 TL. Ödenen gümrük vergisi 0, muayene ücreti 2,60 TL.

Herkese gümrükte bol şans diliyorum. Konuyu açan ve mesajlarıyla destekleyenlere de ayrıca teşekkürler. :)

İkincide ödediğiniz gümrük vergisi değil, damga vergisi gibi bişi olması lazım. Gümrüğe giriş çıkış yapan bütün postalarda sabit alınıyor.

@kkazim

Zaten gumruk vergisi 0, muayne ucreti 2,60 TL yazmis :)

Geçmiş ve hayırlı olsun Erdal abi, bende geçen haftalarda jant seti aldım, benimde koliyi açıp bakmışlar ve %18kdv + 3-5TL ücret kesmişler, koliyi eve kadar getirdiler ve parayı alıp teslim ettiler.

Takip konusuna gelince bende türkiye.gov.tr üzerindeki sonuçlar ile PTT sitesi sonuçları arasındaki farkı gördüm. Andorid telefona PTT'nin bir programını yükledim iş yerinden takip etmek için, maksat fantazi olsun, markete yazınca direk çıkıyor.. Oradaki sonuç çok daha detaylı, gerçekten şaşırdım, 2 sitede de yer almayan bilgiler yazıyor, birdahakine takibi oradan yapabilirsin.

Bu arada sipariş verdiğin stem'in beyazını almıştım bende, çok şık duruyor.. güle güle kullan:in:

Yeni konu açmadan buraya yazayım dedim. ebay.co.uk'deki ilanların hepsi neden elden teslim bilen var mı ? Bu İngilizler'in derdi ne ? :D

(link)

Bakın %99 elden teslim

@Berk Mercancı

Kadro ve komple bisikletleri kargo yapmaya sıcak bakmıyor olabilirler.
Tahminimce bunun 2 sebebi var.
1- ücreti pahalı olabilir. Büyük ve hacimli koliler.
2- ingiliz kargo şirketlerinin sicilleri pek parlak değil. Youtube'ta birçoğunu eleştiren videolar mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Son aylarda yaptığım alışverişlerde edindiğim tecrübe şu yönde.

- Takipli paketler 7-10 gün içinde geliyor.
- Takipsiz paketler (standard gönderi) şansa kalmış. İngiltere'den 40 günde gelen paketim oldu.

Son siparişlerimden ikisi takipli idi ve hemen geldiler, biri takipsiz idi, üçüncü haftadayım hala gelmedi. Üstelik çok ufak bir parça.

CD239375305NL barkodlu gönderim için ukim müdürlüğünden telgraf geldi (13,05 tarihli):

değer kaydı yapılamamıştır. kimlik fotokopisi, sipariş özeti veya ödeme belgesi ile şu numaraya faks çekin. 3 iş gününde faks gelmezse en yakın gümrük müdürlüğüne sevk edilecektir.

alışveriş sonrası mail adresime gönderilen sipariş onay mailinin ve kargo edildikten sonra gönderilen mailin çıktıları ile alışveriş yaptığım siteden aldığım sipariş detayını gösterir çıktıyı faksladım hemen aynı akşam. henüz bir hareket yok. bakıyorum, hala gümrükte kaydı yapıldı deniyor. bulunduğum ile gönderilmesi ne kadar zaman alır yada bu belgeler kabul görmeyebilir mi? hem maillerde hem de sipariş detayında ürünlerin teker teker fiyatları sterlin üzerinden mevcut.

@Cemali Avcı

0212 567 65 65 numaralı telefonu arayıp 2'yi tuşlayın. Çıkan kişi ile görüşün, size ayrıntılı bilgi verecektir. Verdiğim numara İstanbul UKİM, yani gümrük muayene ve kontrol merkezi aynı zaman da.

Ben de 11 Mayıs'ta Türkiye'ye giren paketimin muayene edilmesini bekliyorum. Bu ülke'nin sistemsizliğinden nefret etmeye başladım. Yani bir ülke de işler bu kadar mı yavaş işler anlamak mümkün değil!

Geri