Scudo Sports

PTT ile gönderim yapan yurtdışı alışveriş siteleri

arkadaşlar ebay'den aldığım bir ürün gümrüğe takıldı. üstünde fatura filan yok sadece satıcının deklare ettiği tutar yazıyor. ekstre çıktımı alıp gitmem yeterli olur mu? ebay'e girmemi istemezler değil mi?

Scudo
bu sitelerin dışında alım yapabileceğimiz, Türkiye'ye gönderim yapan, anormal kargo fiyatları çekmeyen başka siteler var mdıır?

hibike.de'den alışveriş yapmayı düşünüyorum. Uluslararası gönderileri DHL Premium ile yapıyormuş. Bildiğimiz DHL mi bu? Daha önce bu siteden alışveriş yapan var mı?

@Cemali Avcı

DHL Almanya'nın ulusal posta firması, yani Türkiye'deki PTT. Ancak DHL Express, ismini verdikleri tüm dünyada ofisleri olan bir hızlı kargo şirketleri var. UPS ve FedEx gibi.
Sizin gönderiniz DHL Premium ile gönderilirse, bu ulusal posta şirketidir. Türkiye'ye ulaştığında PTT sorumluluğundadır ve PTT tarafından teslim edilir.
Bahsettiğiniz hibike.de sitesinden bir alışverişim olmadı, site hakkında yorum yapamıyorum

Hocam öncelik ile bilgilendirme için teşekkürler. O zaman Amerikadan 1225 $ civarında bir bisikleti arkadaşım alıp bana gönderse ne kadar gümrük vergisi öderim?

@Haldun ÇETİNKAYA

Yurtdışından kargo yolu ile gelen bir ürünün ticari mahiyette olmaması gerekiyor. Bunun için bir kaç kriter var. En önemlileri, bedeli 1500 €'nun altında olacal ve toplam koli ağırlığının 30 kg'yi geçmeyecek. Eğer gönderiniz bu kriterlere uyuyorsa gümrük vergisini öder alırsınız. Gümrük vergisi Avrupa'dan gelen gönderilerde %18, diğer ülkelerden ise %20.
Sizin örneğinizde 1225 dolar için 245 dolar vergi ödersiniz. Kabaca, 530 TL civarı.
Ancak bu PTT'nin dağıtacağı gönderiler için geçerli. Yani Amerika'dan gelen bisiklet USPS (amerikan ulusal posta şirketi) ile gelmeli.
Hızlı kargo firmaları ile gelirse, DHL, FedEx veya UPS, ardiye, ordino vs.. başka bedeller de tahsil etme ihtimalleri var.
Bu nedenle yüksek bedelli gönderilerde takipli ulusal postaları seçmekte yarar var. PTT dağıtımı yapar.
Hatta şuan, ürün bir sorun teşkil etmiyorsa ve bahsettiğim kriterlere uygunsa, gümrüğe gitmenize gere kalmıyor. Gümrük verginizi kapıda nakit ödüyorsunuz :)

Evet, yolcu beraberinde getirirse çok daha az maliyetli olur. Ancak her havayolu firması bisiklet taşıma ücretlerinde farklı tarifler uyguluyor. Son zamanlarda internette yaptığım araştırmalara göre en uygun fiyat sunan firma THY.
Ben, İngiltere'den getirdim bisikletimi ve extra ücret sadece 30 € ödedim, Avrupa uçuşu olduğuiçin. Yanılmıyorsam Amerika uçuşlarında bu ücret 60 €. Uçuştan önce THY'yi arayıp bisiklet taşımak istediğinizi belirtip, o uçaşa kayıt yaptırmanız ve onay almanız gerekiyor.

Ürün 3 gün önce 06.01.2014 tarihinde geldi.Halbuki siparişi 01.12.2013 te vermiştim kargo açıklamasında 10-20 gün arasında yazıyordu.

@MuhammetÖzdemir

@MuhammetÖzdemir

Hong kong gönderileri zaten normal posta yoluya geliyorsa 20 günden önce gelmiyor.. Birde yılbaşı dönemine denk geldiği için hem yoğunluk hem de PTT nin yavaşlığı sebebi ile sizin ürününüz gelmesi 1 ayı geçmiş.
Umarım sorunsuzdur ve istediğiniz gibi bir ürün çıkmıştır.

Ürün Almanyadan karayolu ile geldi... 60 Euro ürün kargosuyla beraber Toplamda 75.55 Euro gibi bir rakam tutuyor. faturasıda paketin üstünde olmalı. Bir önceki paketimdeki durum bundan farklıydı gümrükten çıkıp sevk işlemi görmüştü fakat torbaya ekmemişler bir sonraki işlem acaba alıcıya ihbar göndermekmi olucak. Yani sizce paket gümrüğemi takılmışmıdır?
http://i39.tinypic.com/21oo61g.jpg

@Kerim BEŞER

almanyadan hangi siteden almıştınız?

@Kerim BEŞER

Kargo ücretini hariç tutarak hesaplama yapıyorlar. Bu nedenle ürününüzün gümrüksüz geçmesi gerekiyor. Eğer gümrüksüz gerçerse, teslimat esnasında 3,65 TL gümrük sunum ücreti tahsil ederler.
Ancak fatura üzerinde 60 euro ürün bedeli, 15.55 euro kargo bedeli şeklinde ayrı ayrı gözükmüyor ve sacece 75.55 euro yazıyorsa, ürününüz gümrüğe takılma ihtimali var. Kargo bedelinin içinde olduğunu ispatlamak için uğraşırsınız.
Hatta yeni sisteme göre ihbarname gelmiyor, gümrüğünü hesaplayıp ödemeniz gereken tutarı koli üzerine barkod ile işliyorlar ve kapınıza kadar getiriyolar. Ücreti postacı kapıda nakit tahsil ediyor. Bu durumda nasıl itiraz edilir bilemiyorum, yaşadıkça öğrenicez.
Siz yinede karamsar olmayın, büyük ihtimalle cümlemin başında bahsettiğim şekilde gümrüksüz olacaktır.

@OnuRRuno
Evet aynen söylediğiniz gibi yeni sisteme göre sizi sadece yasaklı ürün getiriyorsanız çağrıyorlar diğer türlü kendinizi savunamadan gümrük parasını kapıda tahsil ediyorlar. Neyseki fatura üzerinde detayı yazıyorlar. Söylediğiniz gibi sorun olmamalı teşekkürler.
Alışveriş Bike-Components.de sitesinden yapıldı.

"Dispatch from the point of origin international office" ne anlama geliyor bilen var mı ? International office'in ne olduğunu çözemedim.

@Berk Mercancı

Gönderiler gidecekleri lokasyona göre ayrılıyorlar. Yurtdışına gidecek olan gönderilerin son çıkış anında bulunduğu alan anlamına geliyor.
Ecnebiler bu lokasyonlara genel olarak "hub" diyorlar. Domestic hub, International hub, European hub gib..
Sizin gönderinizde yurtdışına gideceği için uluslarası gönderilerin olduğu alana getirilmiş ve bu noktadan size doğru yola çıkmış. Şuan büyük ihtimalle yolda :)

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Artık gerekte kalmıyor yurtdışı sitelere dağlar olan fiyat farkı dolar kuru ile birlikte 5-6 TL bir farka kadar geriledi haftalarca beklemek gümrük düşünmek yerine *birçok* ürünü Türkiye'den almak daha mantıklı

@Caner Kartalgöz

türkiyede bile üst seviye parçalar dolar ya da euro üzerinde satılıyor...
ayrıca yüzlerce lira fark bulunmaya devam ediyor.

"birçok" küçük ürün için geçerli tabiki, ancak bisikletin seviyesini yükseltecek büyük değişimlerde yine yurtdışına bağımlıyız.

Türkiye de bisiklet dükkanlarının sattığı ürünlerin %90 ı ithal olduğu için, ithalatçılar bir süre sonra fiyatlarını zamlamaya başlayacaklar. Hatta şuan bir kaç tanesinin zamlara başladığını biliyorum. Bazılarının internet siteleri zaten hali hazırda euro üzerinden zaten. Bu nedenle ürünler türkiye den ucuz olmaya devam edecek ama bizim cebimizden çıkan para artacak. İthalatçılar, kurlardaki bu artışı satış fiyatlarına eklemezlerse zararları çok artar. Ama satışları zaten düşük olduğu için zamlar ile birlikte biraz daha düşecektir. Bu nedenle şu an bir çok ithalatçıyı sıkıntılı günler bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Arkadaşlar 2014 yılından beri her paket gümrüğe sevkedilmeye başlandı gördüğüm kadarıyla. PTT'nin markezi İkitelliye taşındıktan sonra sanırım böyle bir uygulamaya geçildi.

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Geri