Scudo Sports

Power metre hakkında kampanyalar yenilikler indirimler, satmayı ve almayı düşünenler

Tutarlılık açısından tatmin edici sonuçlar almış. Ancak, dayanıklık uzun dönemde sorun olabilirmiş.

(link)

Scudo
En alınabilir stages gibi duruyor. 2. nesil olanlarda batarya kapağından su alma sorununu gidermişler.

Look Keo pedallarımı 2011 Ağustos'ta alıp, 2016 Ağustos'a kadar kullanmıştım. Pedal hatırlayamadığım kadar çok darbe aldı ama hiçbir sorun çıkmadı. Garmin Vector'le gelen pedal da Look Keo; benzer kaliteye sahip. İçindeki ölçüm yapan parçalar da hareketli olmadığından darbelerde sorun yaşanması pek olası değil. Ancak pedalın yanında bir de plastik bir Pod geliyor. İşte bu Pod dayanıksız görünüyor. Darbe aldığında kırılabilir. Fiyatı çok düşük olmasına rağmen kırılırsa yenisini kısa zamanda temin etmek zor. Yedek Pod almakta fayda var. Tek görevi kabloyla pedaldan aldığı verileri ANT+ ile Garmin'e aktarmak.

Güç ölçerler konusunda bir şeyden daha bahsedeyim. Bu cihazların 2-3 yılda bir, üretici firma tarafından tekrar elden geçmesi gerektiğiyle ilgili yazılar okuyorum. Sanıyorum ölçüm hassasiyetinin zamanla azalıyor olması. Bizdeki en büyük sorun yetkili servislerinin ülkemizde olmaması, önümüzdeki yıllarda da geleceğinden ümidim yok.

@celilcetiner aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık ama artık sezonun son anında gerilemeden, kondisyonumun en tavan noktasını yeni sezona başlangıç için 1snden 60dk'ya kadar kayıt altına almam gerek,

bikecompenent'deki stages @Ertan M. arkadaşın dediği gibi eski model olması, su alabilme ihtimali olması ve renginin sadece gri üretilmesi kendi krankım 5800 siyah olunca uymuyor, başka bir sitede yine ucuz 4iii buldum ama hem 5800 siyah, hemde 399dolar +29dolar kargo ve yine güvenilirliğini bilmediğim bir site (link) ,

Ve o parayı verince hem dağ hem yol bisikletimde kullanamayacağımı düşününce pek cazip gelmiyor, ziraa uzun antrenmanları ne kadar yol bisikletimle yapsamda, günlük işe gidiş gelişlerimi ve mtb yarışlarını dağ bisikletimle yapıyorum, her zaman olmasada kendimi en çok zorladığım mtb yarışlarında arada denemek için takabilirim, neden dağ bisikleti ile gidip geliyorsun derseniz; evle iş arası yakın ve parke taşlı yol olması sebebiyle her gün dağ bisikletimi kullanıyorum o yüzden powermeter kullanmadığım günlerde kondisyon fitness ölçümü olmayacak,

hatda ilerde olaki powermeteri satmayı düşünsem; 165mm bir krank 10 kişide 1 kişiye uyarsa, pedal sistemi 10 kişide 5 kişiye uyar, hal böyle olunca benim için zorda kalınca iki bisikletimede uyabilecek en alınası @Bahadır Gürel 'in önerisi üzere benim için pedal sistemleri, garmin vectör'e para yetmeyincede bepro'yu seçmek zorunda kalıp güvendiğim site olan bike compden bu ürünü (link) sipariş vermiş bulunuyorum umarım ilerde pişman olmam, mtbdeyken artık biraz dikkat edeceğiz..

@emrah9700 hayırlı olsun, ulaşınca deneyimlerini, görüşlerini de bekleriz.

@emrah9700 Hayırlı olsun. Gelişmeleri takip ediyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Sağolun @Bahadır Gürel bey ulaşır ulaşmaz ilk fırsatta onla kullanılabilecek uygun fiyatlı analiz programları sebebiyle bir kere daha başınızı ağrıtacağım, anlatmıştım ya iki bisikletimide dağ spd'si ile kullanıyordum, tabii bu pedal için olması gerektiği gibi birde yol ayakkabısı temin etmem gerekecek, hem dağ hem yol kali uyabilecek ayakkabı modelleri varmı ki, yoksa onuda sadece yol ayakkabısı olarakmı kullanabileceğim..

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@emrah9700

Öyle bir ayakkabı hiç duymadım. Ama gözüme takılırsa haber veririm.

Okuğum kitabın MTB kısmında şöyle bir ifade var.

upload_2016-10-27_22-55-52.png

upload_2016-10-27_22-57-14.png

upload_2016-10-27_22-57-58.png

upload_2016-10-27_22-58-36.png

Garmin Vector S edinmiş oldum. Ancak pod u yok. Bike-discount tan, vector s to 2s upgrade kit ini sipariş geçtim. Aşağıdaki arkadaşlar gelecek.

http://www.bike-discount.de/media/org/orgb_G/orgid_159/thumbs/161716_1564923.jpg

Sorum şu olacak, kit ile gelen cartridge i pedala takmam gerekecek mi, yoksa sadece pod u pedala taktığımda direk kullanabilecek miyim?
Nette araştırma yaptım, ancak açıkçası net cevap bulamadım.

• Beğen
@Bahadır Gürel Teşekkür ederim. :)
Aydınlatıcı paylaşımlarınız sayesinde power meter i en iyi şekilde kullanacağız inş.

Yukarıdaki video yu izlemiştim aslında. Kutu içeriğinde,
  • Vector 2S pedal pod
  • Vector 2S cartridge
  • Vector S to Vector 2S upgrade tool
  • Upgrade washer and hardware
  • Manuals
Var. Bendeki pedallarda Cartridge var. Kit ile gelen Vector 2S cartridge i monte etmem gerekiyor mu, yani pedalımdakini söküp bunu mu takmam gerekiyor? Tam netleştiremedim.

• Beğen
@NKurtuldu

Vector S üzerinde de kartuş var. Yeni gelende de kartuş var. Bu kafa karışıklığı yaratıyor. Yeni gelenin amacı Pod'un kolayca yerleşmesini sağlamak. Sanıyorum dökümanda da optional yazıyor olmalı. DC Rainmaker bile tam olarak çözememiş :)

(link)

upload_2016-10-28_14-30-0.png

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
@celilcetiner

Garmin Vector 2S

Powermeter almayı düşünen arkadaşlar şöyle bir şey dikkatimi çekti, Bepros modelini çift olarak 629 euro'ya aldığımızda adet fiyatı 419 euro yerine 314 euroya geliyor, yani ikisinde 350tl kadar bir indirim almış oluyoruz, ve sitenin 15 euro olarak aldığı 45tl kargo ücretini 1 kere ödemiş oluyoruz..

Bunu powermeter almayı düşünen iki kişi bir araya gelip avantaja çevirebilir..

Buda ürünün çiftli satış linki; (link)

@emrah9700
İkili bepro'nun iki pedalı birbirinden bağımsız çalışabiliyor mu?

İkili ünitelerde genelde birinde ANT+ veya BLE verici oluyor, diğeri yol bilgisayarı ile doğrudan iletişim kuramadığı için kendi ölçümlerini vericili üniteye gönderiyor.

Hem powermeter almak hem de aynakolu değiştirmek isteyenler için güzel bir fırsat olabilir:

(link)

Fiyata aynakol yaprakları veya orta göbek dahil değil, bunları da almak isterseniz ilave ücret söz konusu. Ancak güç ölçersiz Rotor 3D+ aynakolun fiyatının 300€'nun üzerinde olduğunu düşünürsek fiyat çok iyi.

POWER METRE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM HANGİ MARKA TAVSİYE EDERSİNİZ.BİDE EBAYDEN ALIRSAM SORUN YAŞARMIYIM.

@YAVUZ CANBOLAT

DC Rainmaker'da 2016 yılının güç ölçerleriyle ilgili kapsamlı bir karşılaştırma yazısı çıktı.

(link)

Güç ölçer konusu bisiklette incelemesi ve karşılaştırması en kompleks parça. Bu nedenle, yazarın şu ifadesi konuyu tek cümleyle açıklıyor:

The goal of this post is NOT to give you a final answer that says ‘this is the power meter to buy’. If there’s anything I want to change in the industry it’s the mindset that there is a single perfect power meter for every consumer. Thus, if you ask someone for “the best power meter”, and they give you any answer other than “it depends”, don’t trust that person. That person should be asking you your specific use case, bike placement limitations, and how much you want to spend.

Şu iyidir, bu iyidir gibi yorum yapacak birisinin olacağını sanmıyorum. Çoğunlukla her şeyi bütçe belirliyor.

Bunların dışında, güç ölçer kullanan bir çok tanıdığım bisikletçi var ama foruma yazmıyorlar. Forumda da kullanan ve yorum yapan bir elin parmakları kadar.

https://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/productImage_470_470_ffffff_image-jpeg/22107_stages_power_shimano_dura_ace_9000_g2.jpg
https://merlincycles-img.s3-eu-west-1.amazonaws.com/productImage_568_568_ffffff_image-jpeg/22564_stages_power_shimano_105_5800_g2.jpg
Bu iki kol arasında 650 TL fiyat farkı var çok mantıksız geliyor bana sırf üzerinde serisini yazan sembolü olduğu için ve birde çok az ağırlık farkı olduğu için mi bu denli fiyat farkı ortaya çıkmış yoksa birinde olup diğerinde olmayan bilmediğimiz birşey mi var.

Bu 105 krank kolu ultegra ve dura ace aynakollarla uyumlu mu?

Geri