Scudo Sports

Pinarello Dogma ThinkII (replica)

burhanozer

Forum Demirbaşı
Tepki
81
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Sizinle yurt dışından bizzat kendim getirtmiş olduğum pinarello dogma kadrosunun fotoğraflarını ve kendimce değerlendirmiş olduğum düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Arkadaşlar kadroset (kadro+maşa+sele borus+sele kelepçesi+furş takımı) olarak alınmıştır. Arkadaşlar ürün aliexpress.com'dan 555usd karşılığında alınmıştır. Ön ödemeyi gözümü karartıp kaptım tabi daha önce siteden defalarca alışverişim olmuştu. Kadrolar farklı ebatlarda olduğu ve çok fazla renk seçeneği bulunduğu için adamlar kadroları ellerinde boyasız olarak bulundurup sizin beğendiğiniz boyayı-deseni uygulayıp gönderiyorlar. Bunun için sizden 15 gün boya için 15 gün kargo için müsade istiyorlar.

Benim kadrom 9 gün boya 11 gün kargo sürdü tam 20 gün sonra elimde olmuştu Google chrome internet sunucusu tüm yabancı sayfaları türkçeye çeviriyor satıcı ile anlaşmanız çok kolay oluyor. Kadro set test ürünü yazılmış olarak bana geldive gümrük memuru bisiklet parçası diyerek içindeki parçalara dahi bakmamış. Gümrüksüz bir şekilde 3.65 TL para ödedim ve kargomu aldım kusursuzdu muhteşem paketlenmişti. Kadro (51cm) 1100 gram maşa 380-390 gram geldi. Şaft borusu fazlasıyla uzun geliyor kesmeniz gerekiyor. Biz keserken oldukça zorlandık demir testeresiyle kesmemiz en az 5-6 dakikamızı aldı. Buradan kaliteyi anlamış olduk ama kaliteyi test etmek için birda orda bulunan demir parçasını keselim dedik.

Demir parçayı şaft borusundan daha büyük olmasına rağmen kesmemiz 2 dakika falan sürdü. Şunu da belirtmek istiyorum ürünler Tayvan'da yapılıp Çinli firmalar Tayvan'dan toptan alıp boya ve nakliye işlemlerini yapmaktalar. Çin'de bu ürün imal edilmiyor! Çinliler bu ürünü alıp satıyor. Kadroyu 2 aydır test ediyorum 2000 km yaptım antalya yolculuğuna çıkardım. Ayrıca kayseri civarı en zor şartlarda test ediyorum kalite ortada kesinlikle beni yarı yolda koyacağını düşünmüyorum.

Daha önce Carraro 915 kullandım Bianchi slr1000 karbon kullandım Whistle modoc kullandım. Son olarak düşüncelerim şunlar kalite profesyonel karbon kadrolardan hiç aşagı kalır değil. Kabloların içten geçmesi ve furş kelebeğinin iğine gömülüp içinde açılması çok hoş kadrodaki işçilikler harika kadronun sağ tarafı damarlı ve kabartmalı ayrıca maşanın sağ bacağı daha kalın.

Arkadaşlar size son olarak şunu söyleyeyim kadro şöyle kötü böyle kötü diyenlerin lafına bakmayın bu kadrolar daha piyasada yeni kadroyu daha görmemiş adamlar kullanmamış. Adamlar kadro kötü demesin deselerde aldırmanıza hiç gerek yok daha önce kırılan 2 Pinarello olmuş bunlar eski pinarellolardan ilk nesil içten geçen kablolar içerden kadroya temas ettiği için zamanla kadroyu aşındırıp kadronun kırılması sebep olmuş (benim düşüncem) şu anki kadrolar bence olabildiğince sağlam.

Arkadaşlar 700-800 liraya basit aliminyum kadro almaktansa bu karbon kadrolardan almak daha mantıklı ŞiDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. Lütfen aynı kalitedeki ürünü farklı fiyata satan arkadaşlar ve onların arkadaşları ticari çıkarlarınız için olumsuz yorum yapmayın.

Scudo
ürün linkini rica etsek?

edit: şurayı buldum
(link)

• Beğen
Tepkiler: burhanozer
bisikleti gerçekten çok ucuza almışsınız ilk gördüğümde kesin 4-5 milyar vardır dedim içimden bu arada gümrükten nasıl geçirmeyi başardınız takılsaydı 110 $ ödemek zorunda kalırdınız bu arada bisikletiniz hayırlı olsun :D

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Yada bu sitede set olarak

(link)

Cok güzel olmus, allah kazasiz belasiz sürmek nasip etsin.

Hayırlı olsun,Pinarello'ların renk uyumu çok güzel

kazasız belasız sürüşler dilerim..

hayırlı olsun kazasız belasız sürmeler :)

gümrük sorusunu bende sormak istiyorum bildiğm kadarıyla 75€ üstü sıkıntılı oluyor yoksa tamamen şans eserimi sıkıntı olmadan geçti :)

Dediğine göre test ürünü yazıkları için gümrük memuru kontrol etmeden geçirmiş. Gözden kaçmaz bu kadar büyük bir paket. Sanırım bilinçli olarak geçirildi gümrükten ki geçmese bile alan kişi zaten vergisini ödemeyi göze almıştır. Sipariş düşünen arkadaşlar +%18'i hesaplayarak bütçelerini ayırsınlar. Bu arada çok hoş görünüyor. Epey de mesafe katetmişsiniz bisikletinizle. Kimin ne dediği cidden önemli değil. Size sağlam geliyorsa, üzerinde tereddütsüz mutluysanız olay bitmiştir. Kazasız pedallar...

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Ben bunların Tayvan üretimi olanlarını nereden bulacağımızı çözemedim. Kimisi diyor Çin malı olanları sakın alma, Tayvan üretimi olanları al falan. Fakat bulduğum tüm çakmalar Çin sitelerinde, Çin menşeili firmalar tarafından satılıyorlar. Bunların Tayvan üretimi olması mümkün mü?

arkadaslar sorulariniza elimden geldigince yardimci olayim umarim herkes fayladalnir bu konudan.
arkadaslar saticilar zaten dusuk fatura yazmayi goze aliyorlar siz teklif etmeden düsük gümrük ücreti yazariz diyolar.ama yinede takilirsa karismayiz diyorlar ben 75 usd yazmasini söledim ve 2. bir kelepce istedim isteginiz bizim icin cok kolay bisey dedi.
kargoya haftanin belirli gunleri gumruk memurlari gelip biriken urunleri kontrol ediyor.kolinin uzerine ya gift ya ya tester yada 75 usd gibi fatura bedelini yaziyorlar yani sansiniz %80-90 diyebilirim zaten gumruk memurlari ihtiyar cogu gecirmeye alismis cok korkacak bisey yok hatta hic korkacak bisey yok 550 dolar degilde 650 dolara mal olsa dahi bnce cok para degil.

bu arada cin mali diyen arkadasiniza sorarmisiniz hic yakindan replika kadro gormusmu
kardes cinli arkadaslarda kadroyu uretmek icin gerekli malzeme yok.taiwanda uretiliyor
zaten ilanlarda menşei taiwan die yaziyor.
diyelim cin mali yada kore mali yada irlanda mali ben bizzat kendim test ettim ve kayseride cok arkadasima test ettirdim kadro ünlü markalarin karbonlarindan kessinlikle assagi kalmaz.

ha bu arada vites setini sram rival. 800 liraya bi arkadastan ikinci el aldim
jant setinide 300 tlye bi arkadastan aldim bisikletin maliyeti
2300-2500 civaridir

umarim bi faydamiz dokunmustur.

haaaa bu arada sunuda belirteyim bisikleti ucuza mal etmisin diyen arkadaş icin
KAYSERİLİYİZ kardes olsun okadar:))

böyle kaliteli replikalar görmek orjinalini almaya çalışacak olursam korkutur bayağı...
neyse ki replikasını alacak kadar bütçe bile ayırmam bisiklet için :cool:

öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun.ben sram rival ile alakalı görüşlerinizi merak ediyorum.genel olarak değerlendirirseniz sevinirim.

ufak bir şey söylemek itiyorum:amacım tartışmak ya da bisikletinizi kötülemek değil.lütfen yanlış anlamayın beni.replika pinarello da kullandım cervelo da kullandım.orijinal dogma da kullandım.specialized tarmac da kullandım orijinal.ek olarak kısa da olsa venge yi ve tarma sl 4 ü test etme şansım oldu.büyük firmalara orijinal ürünlere biraz haksızlık ediyorsunuz onlardan aşağı kalır yanı yok diyerek.emin olun var.ben her türlüsünden bisiklet kullandım ve aynı olmadıklarını gördüm.fakat arada uçurum yoktu o konuda da size hak veriyorum.ama "aşağı kalır yanı yok" deyiminizden eğer anlatmak istediğiniz bunlar da çok iyi ürünlerse katılıyorum size fakat onlar kadar iyi hatta onlardan daha iyi diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz o konuda :) birisi taiwanda normal bir şekilde üretilirken diğeri inanılmaz bir AR-GE sonucu bir sürü rüzgar tüneli testleri vs den çıkarak geliyor.ama arada uçurumlar da oluşmuyor tabiki :)
dediğim gibi amacım tartışmak falan değil.ya da bisikletinizi kötülemek falan değil.hatta sarı olanları da benim çok hoşuma gidiyor.ama aradaki fark yok demek de başta orijinal pinarello olmak üzere diğerlerine haksızlık olur biraz.yazma amacım sadece buydu.mesela şöyle bir örnek vereyim.türkiye de şuan en iyilerden diyebileceğimiz çok kaliteli bir bisiklet yarışcısı tandığım orijinal pinarello kullanıyordu.sonra replicaya geçti.neden diye sorduğumda replica olan daha hafif dedi.tabi mesele sadece hafiflik değil ama onun tercihi o oldu.ben de mesela bu aralar taiwandan no name bir jant seti almayı düşünüyorum :).tekrar tekrar yazıyorum amacım tartışma ya da kötüleme değil.sadece ufak bir bilgi mayetinde alın :)

not:sram rival ile ilgili sorumu hatırlatayım.apex kullanıyorum ben şuan.kollar ve aynakol olarak düşünüyorum rival...

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
ben daha geçen hafta 2 tane bisiklet parçası soktum. ikiside amerikadan. biri 350 dolar civarı ötekide 420 dolar. biri gümrüğe bile girmeden evime geldi, diğeride gümrükten çıktı sanırım ptesi 4 liraya onuda alıcam. kutu büyük olunca gümrüğe giriyor evet fakat gümrükten genelde çıkıyor da.

Allah (c.c) nazardan saklasın. Güzel parça. Ayıp burhan bey. Olan var olmayan var. Canım çekti :p

bu kadro dogma değildir sadece üstünde öyle yazıyor, yalanla mutlu olmamak gerekir. bunu satan firmanın yaptığı hırsızlıktan başka bişey değil, diğer taraftan faturayıda eksik düzenleyerek vergiyi de eksik ödenmesini sağlayabileceklerini saygısızca belirtmişler. O vergi nereye gidiyor belki bisiklet yolu yaparlardı kimbilir. Değerli arkadaşlar doğru olana doğru yanlışa da yanlış demeliyiz, Bu kadronun sağlamlığı konusunda bilgim yok ancak birkaç kez kırıldığını duymuştum o kadar.. aynı kadrolardan satan kişi var ama çakma olduğunu yazma dürüstlüğünü göstermiyor maalesef. Saygılar..

Burhan Bey, forumda, Sahibinden sitesinde falan ararsanız o arkadaşlara kendiniz de ulaşabilirsiniz. Özellikle Ömer Hayta'dan bisiklet alan ya da ona toplatan kişilerde çok görüyorum bunu. "Çin malı replika değil bu, Tayvan üretimi, ucuz olanları alırsanız kırılır veya aylar içinde dökülür" gibi yorumlar yapıyorlar. Fiyatları da 2000 liradan aşağı değil. Söylediğinize göre bu arkadaşlar aynı kadroyu 1000 liraya alıp, 2000 küsür liraya satmaya çalışan arkadaşlar. İsim vermiyorum, fakat benim gibi ilanlardan satıcılara ulaşıp, benzer cevapları alanlar olduğuna eminim.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Ah o replicayi kotuleyenler :) Kullansa gam yemeyecegim, hayatinda replica kadro gormemis adamlar yorum yapiyor ya sasiriyorum.
Isin ilginc yani elalemin gavuruna 8-10 bin TL kar kazandirip vergisini de odetmemizi tavsiye eden bu arkadaslar nedense yorumlarini kacak windows veya korsan program kullanarak bilgisayarlarindan yapiyorlar !!!
Fatih Aydin kardesime guzel yorumu icin tesekkur ediyorum, hic bir replica kadro orjinali gibi olamaz. Replica dikkat edilmesi gereken bir mevzu, her replica kadro bir degil. Ayrica tamamen kullanicisini baglar, ben bir bankada ust duzey yoneticiyim, orj pinarello da alabilirim istersem, hemen hemen her kadroyu kullandim, replica pinarello kullandigim scott, corratec, cannondale vs gibi kadrolara 10 basar, orj. pinarello ise kesinlikle daha iyiydi. Simdi bisikletimi satiliga cikardim cunku benim replica kadromdan cok daha iyi bir kadro buldum, onu kullanacagim.
Replicayi savunuyorum arkadas!, 1.000 TL bile maliyeti olmayan urunleri 20.000 TL ye satmasinlar ureticiler.
Ayrica Cin replicasi ve Taiwan replicasi var bizzat gordum, Cin replicasi kagit gibi.
Ve benim kadrom Taiwan yapimi, fiyati da Burhan arkadasimin aldigindan cok daha fazla, bu fiyata Taiwan aldiysa guzel yakalamis cidden.

Geri