Scudo Sports

Pinarello Dogma ThinkII (replica)

Burhan konuyu farklı boyutlara getiriyorsun farkında değilsin. sen bir konu paylaştın ellerine sağlık ilgilenenler de yorum yazıyor gayet doğal olarak. kimse seni neden aldın diye eleştirmiyor.Almışsın zaten hayırlı uğurlu olsun .İnsanların yazdığı ben almam yorumlarından da rahatsız olmamalısın.İsteyen alır istemeyen almaz bu tercih meselesidir alana neden aldın denemeyeceği gibi almayana da sen şunları alıyorsun bunu neden almıyorsun denmez.Sonuçta her iki fikir de yazılır ilgilenip konu hakkında bilgi sahibi olunur alan alır almayan almaz.Almak isteyen neden istediğini yazar almak istemeyen neden almak istemediğini.

üzerimize giydiğimiz terletmeyen kumaş veya cep telefonu ile 80-90 km hız ile yokuştan inilen kadro arasında bırak da ufak bir fark olsun kişilerin tecih sebebi hakkında.Ayrıca belirli markaların ucuz işçilik maliyeti yüzünden Çinde yaptırdıkları kendi markalarını bastıkları,kendi kontrollerinde ve üretim sonu testlerini kendilerinin yaptığı ürünler ile Çinin hiçbir markaya bağlı olmadan fason şekilde yaptığı ürünleri bir tutmamak lazım .Adidas veya samsung Çinde ürün yaptırıyor diye kendi adını kirletecek işe girmez nitekim pek çok bisiklet kadrosu da uzak doğuda yapılıyor ama marka kontrolleri ve standartları ile.

Son olarak yine yazıyorum sen almışsın hayırlı uğurlu olsun konuyu da forumda paylaşmışsın emeğine sağlık ama herkes seninle aynı düşünmek zorunda değil veya her yorum yazan çok iyi bende alacağım demek zorunda da değil insanlar fikirlerini paylaşacak konu hakkında bilgi almak isteyenler de her iki fikri okuyacak forumun amacı bu zaten.Öbür türlü sen konuyu açar açmaz kilitlerdik sadece senin yazdıkların konu hakkında yeterli bilgi olurdu.Sen 1000 liraya bunu alabiliyordum aldın dedin bende aynı paraya ikinci el orginal tercih ettim diyorum veya bir başkası almam aluminyum kadroya binerim diyor veya düşük marka orginal alırım diyor.Herkes gidip 5-10 bin liralık kadro al veya alırım demiyor.Yine söylüyorum kimse sana neden aldın demiyor ben bazı sebeplerden almam diyor bundan da rahatsız olmamalısın.

herkese iyi forumlar.....

• Beğen
Tepkiler: mehmetsarı
Scudo
Güney Tuncer, Buna bir ekleme yapmak gerekiyor. Bu tip yüksek teknoloji ürünlerinde fiziksel üretim maliyetleri önemsizdir, mesela yazılım için hesap hatası seviyesindedir. Asıl maliyet 100 $ maliyetle akıllı cep telefonu gibi çok gelişmiş bir teknolojiyi tasarlayacak ve bol miktarlarda üretecek sistemi ayakta tutmaktır. Bu firmalarda bu işleri yapan on binlerce mühendis çalışıyor ve yıllık maliyetleri kişi başı 80-300 bin dolar arası. Milyon dolar seviyesinde kazanan ve sayıları birkaç yüz olan şef tasarımcı, guru vb mühendisleri de unutmamak lazım. Örneğin intel için çok çekirdekli bir işlemciyi 35-90 $ arasına malediyor ve 100-6000 $ gibi geniş bir aralıkta satıyor. İşlemci üretim teknolojisinde önemli sıçramalardan sayılan ölçek artırma yani işlemci tasarlanırken kullanılabilecek en küçük aralıkın küçültülmesi (32 nm -> 22nm -> 14 nm diye gidiyor bu aralar) en büyük maliyetlerden. Yaklaşık 15 milyar $ maliyeti var her bir adımın. Mevcut üretim tesislerinin yeni teknolojiye geçmesi yine milyarlarca dolar (1-3 m $) maliyetle oluyor ve 1-2 sene sürebiliyor. İşlemcinin üretildiği silikon kalıpları (wafer) boyut olarak büyütülmeye çalışılıyor ki üretim döngüsü başına üretilen ve sağlam çıkan işlemci artsın (yield) ve işlemci başına maliyet düşürülsün. 300 mm -> 450 mm için intel'in 10 milyar dolardan fazla harcama yaptığı söyleniyor.

Apple A7 işlemcisini kendisi tasarlıyor ama üretmiyor, ürettiriyor. Aynı AMD, Nvidia ve binlerce diğer şirket gibi. Bu işlemcileri Samsung üretiyordu ama aralarındaki rekabetten ötürü farklı üreticilere de kaymaya başladı Apple ve kendi üretim tesislerini kurmak için büyük yatırımlara giriştiği söyleniyor. Neyse 100 $ maliyeti olan bu işlemciyi Apple 100$ ödeyerek almıyor çok daha fazlasını ödüyor üretici şirkete. Çünkü üretici şirketler -mesela TMSC- çok büyük maliyetlere katlanıyorlar bu tesisleri kurmak ve güncel tutmak için. Çok az firma Intel gibi hem tasarım hem üretim cephesinde ilerleyebiliyor. O yüzden eski bir AMD yöneticisinin dediği gibi: real men have fabs!! (Delikanlının kendi fabrikası olur) (AMD sonradan fablarını ayırıp sattı ve fabsız kaldı (araplara gitti, global foundries))

Uzatmadan bir ürün ne kadar karmaşıksa üzerindeki fiziksel malzeme o kadar önemsizleşir. Karbon bisiklet kadrolarının ne kadar karmaşık olduğuna bağlı olarak tasarıma (dış tasarım olarak algılanmasın) ne kadar para vermeye değeceğine siz karar verin. Ben çok karmaşık olduklarını düşünmüyorum, iyi bir burulma-çarpışma simülasyon yazılımıyla gayet iyi işler yapılabilir. Ama basit şeyler de değiller, orta karmaşıklıkta ürünler diyelim. Orijinal üreticisinden makul fiyatlarda makul modelleri alıp kullanacağım bir ürün sınıfındalar.
Elimde markasız uzakdoğu bir karbon kadro var, üzerindeki malzemeyi söküp isteyen bir arkadaşa 100$ dan vereceğim mesela :)

Alıntı benimmiş gibi çıkmış yukarıda fakat kendisi benim mesajım değildir :)

edit: Fakat söylediklerinize tamamen katılıyorum.

burhanozer, Türk insanının bu huyuna da bayılıyorum. Para verip almışsın bir kadro. İyi güzel. Gücün de buna yetmiş. Anlıyorum da. Bizim onay vermemizi niye bekliyorsun?

Burada orijinal, çakma ürünlerle ilgili bir tartışma var, ben de bu konuda istediğim düşünceyi yazayım.

Ek olarak verdiğiniz örnekler çok saçma. Bisiklet kadrosu ile kanepe minderini kıyaslayamazsınız.

Neyse, siz güle güle kullanın bisikletinizi. Güveniyorsanızi, üstünde kendinizi rahat hissediyorsanız ne güzel. Umarım güveninizi de boşa çıkarmaz, olmadık yerde kırılmaz.

Duruşumuz farklı olsada şahsen Burhan beye böylesine önemli ve hassas bir konunun tartışılmasına yol açtığı için teşekkür ediyorum, reşit olmayan üyelerinde hatrı sayılır bir oranı olduğuna göre onlarında bakışlarına önemli etkileri olacaktır. Saygılar.

Gökhan Toros,

Yalanlama geldi, yanlışlık olmuş. Dizileri okurken aklımda sen kalmışsın. Yukarıdaki mesajımda karmaşık ürünlerin maliyetlerinin farklı kalemlerden geldiğini söylerken sanki aslında çok yüksek maliyetler var dediğim düşünülmesin. Başta yazılım şirketleri olmak üzere yüksek teknolojide maliyetler düşünülenden çok daha fazladır ama fiziksel üretim yapan mesela boru, tuğla vb üretenlere göre azdır. Atıyorum yüksek rekabetin olduğu bir ağır metal ürünler piyasasında kar marjı %3-7 iken elektronikte %15 gibi seviyelere rahatlıkla çıkar. Genelde üretim maliyeti - satış oranı %40 civarıdır ki fiyatı 200$ olan bir işlemcinin intel'e 80$ üretim maliyeti olduğu anlamına gelir. Bu üretim maliyeti tasarım, üretim ve üretimle alakalı diğer giderlerdir. Vergi, ARGE gibi çok büyük kalemler dahil değildir.

Bisiklet kadrosu üretenlerde de çok yüksek fiyatlı modellerde benzer bir durum var gibi görünüyor. Ama işlemciden farklı olarak bisiklet kadrolarının normal fiyatlarla benzer performansı sergileyecek şekilde üretilmeleri mümkün. Bir firma için marka değerini kullanarak kar marjında bu seviyeye ulaşmak çok zor bisiklet piyasasında. Kadro performansı net ölçülebilen birşey olmadığından buna göre fiyat belirlenmesi mümkün değil; marka değeri, kullanan başarılı kullanıcıların etkisi ve diğer kullanıcıların tepkileri-görüşleri belirleyici oluyor. İş hayatında psikoloji ve yönlendirmenin etkisi çok büyük gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çabuk
Yalanlama değil de, sadece forumda olan bir hata :)
Düşündüğümün tam tersi bir mesaj olduğu için belirtmek istedim. Yoksa yukarıda yazdıklarım ile çelişiyordum.

Karbon kadro konusunda da kalıp maliyetleri işin en büyük boyutu.
Farsports gibi Tayvan firmaları var, kendi Ar-Ge'lerini yaparak kendi modellerini satan. Kendi siteleri, kendi satış sonrası hizmetleri, kendi tasarımlar. Tam anlamıyla Çin, Tayvan malı ürünler yani.
Fakat firma ile bire bir muhatap olduğumuz için kalite konusunda korkmaya gerek yok.
Planet-X'de bunlardan birisi. İngiliz bir site, fakat ürünleri Tayvandan. Arkasında bir İngiliz firması olduğu için de kendilerine güvenim sonsuz.
Sattıkları malzemenin muadillerinden çok daha kaliteli olduğunu da kendim gördüm. En basiti bir titanyum jant mandalı.

Neyse. Bu Tayvan firmalarından birine 27mm genişliğinde karbon jant yapıp yapmayacaklarını sorduklarında, kalıp maliyetinin çok yüksek olduğu ve şu an yapamayacakları cevabını almıştık.

Her tasarım yeni bir kalıp demek vs. vs.

arkadaşlar bugün istikbal-bellona arge bölümünde şef yardımcısı olarak çalışan mühendis bir abimizin sözünü size olduğu gibi aktarıyorum
''yaptığımız tasarımlar arge çalışmaları tamamen fasa fiso bizlerin yaptığı iş sadece tasarlamak müşteriye hoş görünür bir hal almasını sağlamak 10bin türk kirasına satılan ürünlerin maliyeti 1000 tl personel ve firma giderleri buna dahil.1000lirada fabrika kazansın diyelim hadi ödediğin 8000lira isim hakkı olarak ödüyorsun''

arkadaşlar sizlerin düşüncelerine saygı duyuyorum param olduğu zaman belki bir specialized orjinal kadro alabilirim
yanlız sizinde biraz konuya ön yargılı yaklaştığınızı görüyorum tamam ürünün kalitesi orjinal kadroları %100 kalite varsayarsak
çakma bir kadro diyelimki %40 ila %90 arasında bir pozisyonda yer almaktadır benim nazarımca...
şimdi arkadaşlar tamiyle hayali konuşaraktan pinarello çakma kadroyu gömdük yerin dibine
ama hangimiz kalitesi hakkında detaylı bilgiye sahibiz ortada kırılmış bir replika kadro bile yok
tamam bende kabul ettim orjinal kalitesinde olamıyacağını sözlerinizin hepsinede tamam dedim
yanlız çakma pinarello kalıpları orjinal pinarellolardan çıkarılmıştır yani kalıplaşma ve rüzgar testleri yapılmış bir pinarello ne ise bu kadroda tamamen aynı olmaya mecburdur çünki orjinali ile aynı kalıplanmıştır
eksik yönleri varsa bu sadece sağlamlık konusunda olabilir yok demiyorum bakın orjinal kadrolar kadar sağlamda demiyorum olabilir diyorum
ama bir çoğumuz daha yeni nesil replika kadroları görmeyerekten olumsuz yaklaşımlarda bulunmasınıda ben kabul etmek istemiyorum kendim için değil ben almışım kullanıyorum
mesele bunla bitmiyor
sizcede kalitesini tamamen tanımadığımız bir kadro için çok fazla ön yargılı davranmıyormusunuz ortada onlarca kırık çakma kadro varmış gibi davranmıyormusunuz
arge olayına gelince kadronun alt yapısındaki arge aynı olamayabilir ama dış yapısı tamamen aynı. orjinalden kalıplandığı için.buda onu aynı açılara sahip kılmazmı aynı rüzgardan korunma prensibine sahip yapmazmı.
http://www.pardo.net/bike/pic/fail-001/DSCF4315.jpg
http://fcdn.roadbikereview.com/attachments/bikes-frames-forks/228654d1303489973-recycle-your-carbon-fiber-frame-parts-broken-bike.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-09UZEzefjvw/UYLvkZX5rvI/AAAAAAAAHnw/msr0d6jD_vA/s1600/208690_10150220902830934_763205933_8666442_4331528_n.jpg
arkadaşlar azınlıkta olduğum için konuyu takip etmeyi bırakıyorum iyi forumlar

Bu zihniyet yüzünden yüksek teknoloji üretip dünyaya satan Türk firmalarının sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

• Beğen
Tepkiler: ozantuna
Umarım o firmada çok sayıda aynı pozisyonda çalışan vardır yoksa yakacaksın adamı giderayak.

Peşinde olduğunuz ürün gerçekten çok karmaşık ve zor üretilen birşey ise ne kadar ekmek o kadar köfte durumu vardır. Hatta üreticinin kısıtlayanı yoksa çok fazla ekmek az köfte vardır. Çipler, yazılım, uçak, roket, uydu, nükleer herşey, tıp, ilaç, genetik...
Değilse çok fazla paraya ancak karizma alırsınız. Çok fazla paraya verilen karizmayı alamayıp benzerini almak asıl para eden kısmı alamamak demektir.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Kimsenin çakma kadroyu gömdüğü filan yok hiç kırıldığını duymadım demişsin geçen sene kap yarışlarında iki tanesi son sprintte kırıldı bu birinci bilgi.

İkinci bilgiyi de yazmışlardı kaçırmışsın carbon kadroda kalıbın şeklinin birebir aynı olmasından ziyade carbon elyafının kalıba nasıl yerleştirildiği ve hangi bölüme hangi elyafın kullanılması gerektiği çok önemlidir diye yazılmıştı bunu da kaçırmışsın.

Bir diğer kaçırdığın nokta olumsuz düşüncelerini yazan pek çok arkadaş ben dahil sendeki kadronun aynılarını gördüğümüzü ve incelediğimizi ama buna rağmen beğenmediğimizi belirttik yani tercih meselesi senin tercihine kimsenin bir şey dediği yok başka tercih edip almak isteyenlere bilgi veriliyor burada.

Son kaçırdığın nokta olarak da burada özellikle olumsuz yorum yazan arkadaşların büyük kısmı istediği zaman orjinalini veya senin aldığını alabilecek maddi güce sahip insanlar tercih etmemişler almamışlar neden tercih etmediklerini yazıyorlar.Hala olayı istikbal ,adidas veya başa markalardan götürmeye gerek yok .

En güzel cümleyi Hüseyin yazmış "çok fazla paraya ancak karizma alırsınız. Çok fazla paraya verilen karizmayı alamayıp benzerini almak asıl para eden kısmı alamamak demektir." olay kıssadan hisse budur diyebiliriz.

Hafta sonu foruma giremedim, karbon kadro konuşulurken, mobilyaya (mobilya ar-ge'sine) nasıl geçildi anlamadım:) Neyse Ferhat Bey son mesaj'da gayet iyi özetlemiş zaten...

Arkadaş yine kalkmış kanepe ile bisiklet kadrosunu kıyaslamış.
Anlamıyorum bu insanları. Kanepe ile sen 100km/h civarı hızlarla yokuştan mı iniyorsun? Bu hızlarda yoldaki tümseklerden, asfalt çatlaklarından mı geçiyorsun?
Bırakın allah aşkına. Üstüne de kaza sonrası kırılan kadro set fotoğrafları koyuyorsunuz, orası da ayrı komik.
Sizin kanepeniz de o hızlarda kaza yapsa o da aynı şekli alır merak etmeyin...

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
gökhan bey yukarida 13. sayfada arkadas nvidia amd apple a7 islemcilerden falan bahsetmis hepsine katiliyorum diye ilavede bulunmuşsun yuh diyorum başka bisey demiyorum sen amd islemci ile 100 hizlami gidiyirsun nvidia ekran karti ile catlaklardanmi geciyorsun aplle a7 cipsetli islemci ile vitesmi degistiriyosun....
yapmayin kardesim ya politikanizi gidin baska yerde yapin...
neymis cakma kadroymus biz baska bisey demedik
arkadaslar malin kalitesini tartismayi koydular bi tarafa neymis replika degilmiste cakmaymis derdimize bak devede kulak yani 3-4 sayfa bunu tartistik bole sey olmaz
biri bi tas atti kirk kisi cikaramadik
isim vermek istemiyorum 2400 liraya kadro satan arkadas dunya bi yarisciya kadro satiyor kadrolar derece yapiyor gumus madalya alan bir bayan arkadasimiz var sampiyon 6-7 pinarello var siz neyin pesindesiniz biz neyin pesindeyiz konuya nereden bakiyorsunuz

kanepe koltuk mevzusunu anlamis olamiyacaginizi dusunemedim kusura bakmayin..koltuk mevzusunda bin tl maliyetli urunun on bin tl fiyata nasil satildigi anlatilmak istenmis ama arkadaslar ucan kanepe etti mevzuyu bukadar olur pes diyorum pes.
onca kelime arasindan bir kac kelime secip konuyu alip baska yerlere cekmeyi cok guzel beceren arkadaslar var..
salcanoxrs010 kadro hakkindaki sorularima kadro kalitesi hakkinda 3 kere yazmama ragmen neden cevap vermediniz cunku verecek bir cevabiniz olsa verirdiniz xrs 10 kadro super arge calismalarindan 12 k karbon ile rüzgar tünellerinde 10larca testten gecerek 10 larca uzman tarafindan zorlu kosullarda test edilip essiz bir bicimde boyanipmi geliyor yani.ve cumhurbaskanliginda yaris kazaniyor kadro.
sizin politikaniz baska kardesim...
vermisin 5bin lira karbon kadroya bu kadroyuda karalamak farz olmuş size bunca kelimenin icinden bir kelime secer girgiriniza ve politikaniza bakarsiniz..

ben konuyu takip etmeyi biraktim yazdigimdan sonra ana muhalefet konusu olan konumuzda kimseciklerin kalmamasi cok garip.ben biraktim siz neden devam etmediniz karalama kampanyalari gayet hizli ilerliyordu aslinda

• Beğen
Tepkiler: bora yazıcıoğlu
Kadroya olumsuz yazı yazanların hiçbirinin altında 5 bin liralık kadro yok isteseler alırlar ama yok neden almadıklarını da yazmışlar. dereceye giren kadro sahipleri altlarında başka kadro ıda olsa derece yapacak insanlar kadro kazanmıyor yarışı ayrıca geçen sene 2 tanesi kırıldı son sprintte dedim hala aynı konuya getiriyorsun. Kimsenin politika filan yaptığı yok saygılı şekilde fikirlerini yazıyorlar sende cevap vermek istiyorsan aynı saygılı tarz ile cevap vereceksen ver, veremiyorsan da saygısızlık yapmana gerek yok. herkes seninle aynı düşünmek zorunda değil.Salcano kadro kazanmıyor yarışı üzerindeki sporcu kazanıyor oda dopingli çıktı biraz gündemi takip et derim.

Bir Kimya Mühendisi ve karbon kimyası üzerine akademik araştırma yapmış birisi olarak sadece şunları söylemek istiyorum.

Karbon teknolojisinde önemli olan ne kalıptır ne de karbon fiberlerin nasıl yerleştirildiğidir. Bunların hiç önemi yoktur demiyorum ama asıl kaliteyi belirleyen bunlar değildir. Zaten Youtube sitesini açıp biraz araştırma yaparsanız göreceksiniz ki firmalar kalıplara nasıl yerleştirme yaptıklarını belgesellerinde ya da nasıl yapılır videolarında gösteriyorlar. Karbon işlemede en önemli nokta o karbonun hangi sıcaklık ve basınçta kalıplandığıdır ve her firma bunu devlet sırrı gibi korur.

Kısacası eğer taklit ürünü üreten firmada kalp gözü çok açık bir muhterem kişi yoksa hiç ar-ge çalışması yapmadan görüş dışında ortak özellik elde etmek mümkün değildir aynı malzemeler kullanılsa bile.

Ayrıca uygun koşulları bulmak için harcanan para, vakit, emek olguları da dahil edilirse o teknolojilerin söylenen rakamlara satılması çokta yanlış değil.

Replika kadrolarda herzaman böyle bir şey olma ihtimali vardır !...

http://t1309.hizliresim.com/1f/t/szzx8.jpg

burhanozer, Öncelikle LÜTFEN forum kullanımını öğreniniz. Kişiye soru soruluyorsa eğer alıntı yapılır o mesajdan. Ona göre cevap yazılır. Burada kimse sizin mesajlarınızı takip etmiyor tek tek. Burada herkes belli bir saygı çerçevesinde fikirlerini, tecrübelerini yazıyor. Burada böyle konuşamazsınız... Eğer bana karşı bir sorununuz varsa da özel mesaj ile söyleyin derdinizi. Burada kimseyi kendi kişisel konularınıza karıştırmayın.

Siz nasıl 5000 liralık kadroyla 500 liralık kadroyu karşılaştıramıyorsanız, 10000 liralık kanepe ile 10000 liralık kadroyu da karşılaştıramazsınız. Öncelikle örneklerinizi, karşılaştırmalarınızı aynı alanlardan yapın.

Salcano konusnunda da daha önce yazdığım mesajları okuyabilirsiniz.

Benim anlamadığım şu var;
Forumda bu işten anlayan herkes üretim adımlarından, ufak detaylardan, şundan bundan bahsetmiş. Bunların hepsi de çakma kadrolara güvenmeyen insanlar.
Kadrolara güvenenler de ya bunlara para vermiş ya da bunlar üzerinden para kazanıyor. Üstüne de adam orada yarış kazanıyor diyenler.

Neyse; daha önce dediğim gibi.
Lütfen 500$'lık çakma kadrolara binmeye devam edin.
İnşallah olmadık yerde başınıza bela açmaz. Ama emin olun, çakma kadro yüzünden biri düşüp sakatlanırsa ufacık bile üzülmem.
Hani derler ya "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye. Benim hayatım ucuz mal alacak kadar değersiz değil. Sadece kullandığım kask ve gözlüğe sizin kadrolarınızdan daha çok para verdim :)

ekleme;
Salcano konusunda da yazayım bari. Vaktim var biraz.

Salcano karbon kadrolarında boya hariç hiç bir üretim adımına katılmıyor. Bildiğim kadarıyla boyayı bile kendisi yapmıyor. Bunların hepsini yapan Tayvan'lı Axman markası. Kendileri bir çok markaya kadro üreten bir firma. Fakat kendi markaları da var ve sitesinden görebileceğiniz gibi AXMAN adı altında satıyorlar kadrolarını. Modellere bakaran Salcano'nun üst seviye bütün modellerini AXMAN etiketli olarak bulabilirsiniz. Fakat Salcano gibi küçük firmalar için de fason üretim yapıyorlar. Yukarıda bahsettiğim gibi.

Salcano ise kadroyu Axman'dan, grupseti Sram'dan, jantları Mavic'den (eksik olsun hiç sevmediğim bir firmadır), komponentleri de Ritchey'den alıp İstabul'da fabrikasında bu bisikletleri topluyor. Üst seviye bisikletlerinin hepsi bu şekilde yapılıyor ki salcano bu işi bile adam gibi beceremiyor.
Kadro boyuna göre aynakol boyu, gidon boğazı falan filan hikaye. Yapamıyorlar öyle şeyler.
O nedenle Salcano'nun karbon kadroları bana göre çakma kadrolardan daha güvenilir. Arkasında Axman markası var çünkü. Ek olarak Salcano'nun korumak istediği bir firma itibarı(!) var. O nedenle az da olsa dikkat ediyorlardır ürünlerine diye düşünüyorum.

Tour of Turkey konusuna gelirsek; şu ana kadar Tur'u kazanmış bir Salcano yok maalesef. Son iki senenin birincisi de dopingli. Nasıl ben Lance Armstrong ile aynı sayıda Tour de France kazandıysam, Mustafa Sayar'la da aynı sayıda Tour of Turkey kazandım ;)
Ha dersen ki bisiklet o yarışı çıkaracak kadar iyi; yukarıda yarışı kazandıranın bisiklet olmadığını yazdık zaten. Burada konu esnemezlik vs. değil. Asıl konu güvenilirlik.

Varsa başka sorunuz, alıntı yaparak atarsanız haberim olur benim de bana yazdığınızdan.

Bu Türk insanını da hala anlayamıyorum.
Geçen forumda bir adam daha vardı. Fren gücünü azaltan bir parça takmıştı ön frene. Takla atmasını engelliyormuş.
Kesinlikle kullanacağım bir parça değil, fren hissini azaltıyor dedim diye demediğini bırakmamıştı. Neymiş efendim beyefendinin taktığı parçayı kullanmam demişim. Nasıl öyle bir şey derim!

Burası da o konu. Kullanmayacağım, risk almak istemiyorum. Siz kullanın.
Ama forumdan sizin yaptığınız işe onay gelmesini beklemek kadar saçma bir şey yok.
Nasıl özgüvensiz bir millet olduk. Yaptığımızı birileri onaylamayınca, kötü yanlarını ya da risklerini gösterince neden bu kadar agresif oluyoruz?
Eğitim seviyesi ile mi alakalı bu yoksa yetiştirilme tarzı falan mı?

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
gökhan bey bu türk milleti diye baslayan cümlelerini burada kullanmazsan cok iyi olur buda bir egitim seviyesi olabilirmi acaba ben türk milletiyim ve senin bu cümleni desteklemiyorum yakisan cümlelerle bekliyoruz sizi...

Geri