Scudo Sports

SAB Alicudi Kadro Set - Kısa Boylu Sürücülerin Dikkatine

Aybars Öge Sürücü

Forum Bağımlısı
Tepki
1.498
Maşa
Karbon
Garanti Durumu
Garantisi Yok
Materyal
Karbon
Kadro Parça Tipi
Kadro
Kadro Boyu
460
Marka
Diğer
Model
Alicudi
Bulunduğu Şehir
İzmir
Kargo Seçenekleri
Elden Teslim
Fiyat
25.000
Kullanım Süresi
2000KM
Durumu
İkinci El
İletişim
e-posta
Benim için çok özel olan yol bisikleti kadromu, ortopedik sorunlar nedeniyle yol bisikletine binemediğimden satıyorum.

Kadro bana patronum, eski Bianchi Türkiye patronu rahmetli Ovadya Sarda tarafından hediye edilmişti. Hatırası büyük ama evde sorun teşkil eder hale geldi.

Markanın hikayesi şöyle;
SAB 1990 yılında İtalyan bisiklet efsanesi Mario Vicini'nin oğlu Mario Vicini (Jnr) tarafından San Marino Cumhuriyeti'nde kurulmuştur.

Birçok İtalyan bisiklet üreticisinde olduğu gibi, SAB bisikletleri de uzun ve başarılı bir geçmişine sahip, gelenekçi bir bisiklet ailesinden doğmuştur. İlk olarak yarış bisikletçileri olan aile, ardından da yılların deneyimini üst düzey yarış bisikletleri aracılığıyla sektöre geri kazandırdılar. SAB, takımlara ve bireylere özel yapım ve el yapımı bisikletlerin yanı sıra endüstri standardı seri üretim modeller sağlayarak ısmarlama hizmetleriyle İtalya'da popüler hale geldi.

SAB, 2001 yılında profesyonelliğe ilk adımını atarak 2. Lig İtalyan takımı Amore & Vita - Beretta'yı destekledi. Bu ortaklık, SAB'ın Francesco Casegrande'nin Giro d'Italia takımı Naturino - sapori di mare'ye sponsor olarak bir adım daha ileri gittiği 2005 yılına kadar devam etti. Ancak 2008'den itibaren ticari hatalarla ve karbon kompozit tecrübesini kullanıp Formula1'e parça tedariki üretme sevdasıyla firma, 2010'da nakit darboğazı ile işi yürütme dönemine geçti. Avrupa'da yükselen maliyetler ve enb üst seviye kalıp ve el işçiliğinden vazgeçilmemesi çöküşü hızlandırdı.

2008-2009 yılında bir Alucudi kadroseti 1800Euro civarında satılıyordu. Ancak SAB'ın iflasa sürüklenmesiyle birlikte İngiltere distribitörü Planet X alacaklarına karşılık biriken stokları aldı ve seneler içinde fiyatlar düşerek yok pahasına satıp nakite döndü. Bu kadro da Italya Carraro'nun bir kadın takımı kurması projesinde yer alan bir yarışcının teslim edilmeyen bisikletinin kadrosu olarak (ki bu sebeple üzerinde boya ya da hiçbir etiket ya da yazı yok; sadece muhteşem pürüssüz bir vernik ve mermer görünümlü karbon) fazlalık stokların alınması esnasında Türkiye'ye ulaştı. Ben de o haftalarda bir kaza geçirdim, Whistle Crow bisikletim - yine Ovadya Sarda'nın hediyesi; maalesef hurdaya çıktı. O da beni ertesi sabah fabrikada sekerek yürürken görünce "git depodan yeni kadro bak" dedi. Benim de boyuma uygun gelen bu kadro oldu.

(link)

Kadro set ile gelecekler;
* SAB Alicudi Karbon Kadro - Kadro ölçüsü ; sele borusu > BB 460MM / Üst Boru 500MM
* CORIMA Full Karbon Maşa
* Ritchey WCS C260 Boğaz
* FSA Wing Pro Aluminyum Gidon
* FSA Pro Sele Borusu
* FSA Furş
* Sele Kelepçesi

Özellikle kısa boylu sürücüler için; ben 1.65 civarıyım, önerilir. Yüksek performanslı bir kadro olup, yol bisikletine yeni geçiş yapanlar için sert bir sürüş sunabilir. Kadro ve maşa birlikte tartıldığında; üzerinden seneler geçti ama 1250gr geliyordu. Burada Corima maşanın payı çok büyük. Bisiklete çok fazla binilmedi. Kozmetik kusurları yok denecek kadar azdır. Kadronun boyalı etiketli halini de referans olarak atıyorum.

Izmir ve çevresinde ya da Istanbul'da elden teslim edilebilir. Konuyu ePosta ile takip ediyorum. Mesajlarınız ulaşacaktır.

Dosyalar

• Screenshot_20241121_154858_Facebook.jpg
    Screenshot_20241121_154858_Facebook.jpg
    101,4 KB · Okunma: 36
  • Screenshot_20241121_155049_Facebook.jpg
    Screenshot_20241121_155049_Facebook.jpg
    149 KB · Okunma: 37
  • f124868688.1.jpg
    f124868688.1.jpg
    16,2 KB · Okunma: 37
Scudo
Geri