Scudo Sports

Numaralı bisiklet gözlüğü

@Deniz Caz

Özel mesaj yoluyla istediğiniz bilgiyi ulaştırdım size. Yardımcı olabildi isem ne mutlu :)

@deniz çicek

Öncelikle eski bir motosiklet sürücüsü de olarak yorumlayacağım; pek çok gözlük kullandım iki teker üzerindeyken. İnanın içlerinde kullandığım en iyi gözlük budur diyebilirim. Kör noktası var diyemem ancak yüz yapısı da son derece önemli. Kask aynası vs kullanımında da doğru bir biçimde konumlandırırsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

@Deniz Caz

Mesajda da belirttim XLC ve Shimano'nun gözlüklerini de denedim, bütçe son derece önemlidir tabi ki ancak eğer imkân var ise lensleri daha kaliteli olan ürünleri tercih etmeniz en sağlıklısı olacaktır göz sağlığı için.

@Tahir Keskin

Tahir bey; sözünü ettiğiniz 250 dolarlık tutar yurt dışından satın almanız halinde geçerli olan tutar ve sanırım Türkiye'de garanti kapsamında olmuyor söz konusu gözlükler. Ben buradan bir miktar daha fazla bir etiket fiyatıyla aldım. Ancak gözlükçüm aynı zamanda yakınım olduğu için ciddi bir indirimle aldım.

@Bahadır Gürel

Sağ gözümde kullanılan lensler 6,5 numaraya kadar çıktığı için, ayrıca göz tembelliği de olduğundan ötürü lazer ameliyatının pek faydası olmayacağı bilgisini verdi dünya göz Hastanesi, numaraların yüksekliği gibi sebeplerden ötürü lens kullanımı da sağlıklı olmayacağından böyle bir gözlük kullanmak benim açımdan en sağlıklısıydı.

Allah tüm hastalara şifalar nasip etsin :)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/1901233_10152089616103621_2108438444_n.jpg

Scudo
Güzel konu olmuş teşekkür ederim. Aynı sorundan bende muzdaribim ama maalesef bütçe dolayısıyla şuanlık numaralı gözlükle bisiklet sürmeye devam etmekteyim. Daha düşük bütçeli numaralı gözlük çerçeveli tafsiye edebileceğiniz ürün olursa ciddi olarak almayı düşünüyorum bende.

Merhaba dostum. Ben de senin durumundayım. Gözlerim 2.75 + astigmat var. Normal optik gözlük kullanıyorum. ancak bisiklete bineceğim zaman kullanabileceğim bisiklet gözlüğü arıyordum. Aradığımı ebay da buldum. 2012 Yılında sipariş verdim ve ürün toplamda 10 gün içinde elime geçti. ürün İrlanda'dan geliyor. Kaliteli bir gözlük. 2 lens halinde geliyor. Biri siyah polarize , diğeri de açık sarı ( açık sarı olanda da UV özelliği mevcut).
Sipariş verirsen gözlük sana gelecektir şüphen olmasın. Ayrıca Gözlük geldiğinde optikçiye götürmen gerekiyor ki senin göz numaralarına göre cam taksın. Bu arada siyah ve sarı camı değiştirirken dikkatli olmalısın. Cam aparatının ucundaki tırnak kırılabiliyor. Kırıldığı zaman da gözlüğü aldığım kullanıcıdan yeni lens siparişi veriyorum. Örnek verecek olursam siyah polarize camımın aparatındaki tırnak kırıldı yenisini istedim 10 € (Euro) cam bedeli 7 € da kargo tutarı. 7 günde elime geçiyor zaten uçak kargo ile geliyor Türkiye'ye. Ptt getiriyor sana eve.
İşte link burda. (link)

Bu arada ; konunun eski olduğunu ancak farkettim. Belki bundan sonra gözlük sorunu yaşayanların faydasına olur! :)

• Beğen
Tepkiler: Armağan Özmen
bütçeniz darsa aliexpress yada ebay den 5 lensli gözlük bisiklet gözlüğü gibi aramalarla 10-15 dolarlık ürünler alabilirsiniz. myopia frame diyede çıkabilir.

bisiklet gözlüğü içine küçük bir aparat ile cam kestirip kullanabileceğiniz gözlükler var. hatta forumda fotolu incelememde var bakabilirsiniz gözlüğe

Türkiye' de numarali spor gözlügü yapan firma yok mu? :( :( :( Tam cag atlamis bir ülke! :(

Oakley'in numaralı lensler için güzel çerçeveleri var.

(link)

@ihtiyarBu arada bu sözü çok beğendim forumdaki bir çok arkadaşa lazım konuları kilitlememek için
"Özür dilemek, senin haksız olduğun, karşı tarafın haklı olduğu manasına gelmez. Verdiğin değerin egondan yüksek olduğunu ifade eder. - Freud"

yok tabiiki ihtiyar :)

amerikan filmlerindeki siyahiler gibi hissettim. kusura bakmayın kullanıcı adınızdan dolayı böyle oldu

kontakt lensin üzerine bisiklet gözlüğü takarsak yaşarma vb. gibi sorunlar olur mu?

ben aliexpresten aldığım gözlüğü kullanırken gözlükle gözüm arasında kalan yerde hafif bir serinlik oluyor (esinti değil!!) bu durumu sadece gözlüğün şekli belirler başka şekilde dizayn edilen bir gözlük içeriye hiç hava almayabilir

@Enes.Şahbaz

Antalya'da Kepez yokuşundan aşşağı inerken gözlerim yaşarıyor fazlasıyla ve neredeyse göremiyorum. Gözlük kullanıyorum. Lens ile birlikte bisiklet gözlüğü kullanmaya karar vermiştim ama sırf bu yüzden vazgeçtim. Lens ile sulandığında daha tehlikeli olabileceğini düşünüyorum.

@ihtiyar

Abi aslında gözlükçülerde bir kaplama sıvısı var, beğendiğin spor çerçeveye numaralı cam yaptırıyorsun, sonra veriyorsun güneş gözlü kaplaması ile kaplıyorlar :D

Konuyu birnevi hortlatmış olacağım ama soruma cevap bulurum diye umuyorum.
Miyopum ama çok ileri derece değil fakat iki göz arası fark olduğu için beni çok rahatsız ediyor. Lens kullanamıyorum, ameliyata uygun değilim (olsam da yaptırmam) Neyse uzatmayayım gözlük kullanmak zorundayım.

Şimdi bisiklet kullandığımda kendi gözlüklerim gözümde oluyor ama güneşi bırak hiç bir şekilde rüzgarı dahi kesmiyorlar. Biraz hızlandım mı gözlerimi rüzgardan açamayacak hale geliyorum. Güzel bir Oakleyim var yüzlerce dolarlık camında feragat edip no name numaralı cam taktırdım. Yazın iyi kötü idare ediyorum. Rüzgarı biraz kesiyor ama hava kapalı iken onu takamıyorum ki...

Başlıkta belirtilen türde gözlüklere bakınıyorum. Hem içinde miyop camı var hem dışını kışın şeffaf yazın en koyu camla kullanırım dedim. Markalılar çok çok çok pahalı. Markasızlar bile 100 TL falan gittigidiyor şurda burda..
Ebayde 12-13 dolara pek çok model var.

(link)
(link)
gibi ...

Bunlardan kullanan var mı ? Öneren var mı ? Veya bunları önermeyen var mı ?

http://i591.photobucket.com/albums/ss358/mapleren2007/sts100/sts100_zpse851185d.jpg
İçindeki miyop gözlüğü ile şöyle görünüyor mesela
http://i591.photobucket.com/albums/ss358/mapleren2007/sts100/sts100r/sts100r01_zps964646fa.jpg

• Beğen
Tepkiler: ddr
Evet ucuz olanlardan bende var abimin hediyesi fakat cam taktırıp kullanmak henüz nasip olmadı önce bir doktora muayene olayım diyordum. Kısmetse önümüzdeki hafta bi muayene olayım burdan yazarım

Gerçi bir iki kez numarasız olarak kullandım hem kafa bandı ile hem de normal olarak. Kafa bandı kullanmadığımda kulağımda ağrı yapmıştı. Gerçi kullandığım gözlükler çok hafif ve ince bunlar ağır alışkanlıkta var tabi :D

Örnek resimlerini koymuş olduğunuz gözlüğün birebir aynısı kullanıyorum Cenk bey. 30 lirayada kendi numaramdan iç camını kestirdim taktım. Güneşli havada koyu camları akşamları renksiz şeffaf camları takıyorum mükemmel son derece memnunum. Önceleri numaralı gözlüğümle 30 km/hızlarda rüzgardan gözümü kırparken bu gözlükle 70 km/hızlarda bile rüzgarın gözümü etkilememesi açıkcası çok şaşırttı beni. Yani kısacası memnunum tafsiye ederim.

@Oğuz han T

Teşekkür ederim, 2 tane sipariş ettim. BU ay içinde gelir sanıyorum. Biri bana biri büyük oğluma.. Kullanıca ben de yorumumu yazarım.

Takip no verenden aldım Şu ana kadar takip numarasız yollanan 2 ayrı bisiklet eldiveni bir tane lastik değiştirme levyesi gelmedi.

@Cenk K.

Benzer bir gözlüğü ben de sipariş etmiş ve bir süre kullanmıştım. Gözlerimi rahatsız etmeye başlayınca daha kaliteli merceklere sahip modelleri araştırmaya başladım ve incelediğim gözlükte karar kıldım.

Umuyorum ki sipariş ettiğiniz gözlüğün dış mercekleri sizi rahatsız etmez ve sağlıklı günlerde kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Bisiklet gözlüğüm yok ama 800 tl ye numaralı güneş gözlüğü aldım, Bisiklet kullanırken güneş karşıdan vurduğu zaman çok rahat ediyorum. Kayseri dünya göz hastanesine gittim 160 tl ye lazer muayenesi yaptı uygun değil kornea ince dedi ameliyat işi de yattı ilkokul 5 ten beri miyop gözlüğü takarım numaralar 6,50 miyop astigmat 1,75, Lens takamıyorum sebebi astigmat.

Merhaba ben de gözlük kullanıyorum 2 gözümda 6 farklı numara bulunduğu için gözlüğe mahkum durumdayım ama halimden de memnunum gözlüğüm benim bir parçam organım olu artık neyse bu camişi benim kafama yatmadı anladığım kadarıyla o ufak yere lens takılıyor değil mi bilgilendirirseniz sevinirim

Geri