Scudo Sports

Numaralı bisiklet gözlüğü

Yetti artık bende bi ara gözlük alıcam...Minik sineklere uyuz oluyorum :)
Geçen hafta sonu iki kere gözüme sinek kaçtı ama tam kaçtı..Elemanlar minicik cırt diye giriyo içeri..yarım saat uğraştım..Üstüne 3-4 tanede sinek yuttum :)Her seferinde bu sefer ağzımı kapatacam diyorum ama hız yaparken bazen unutuyorum dili dışarı atıyorum patır patır sinek yutuyorum :)
Bide maskemi alsam ne :D

Scudo
@H.Çağrı
abicim bu konuyu baya bi önceden açmıştımda o yüzden öyle kalmış yani inat falan yapmıyorum yanlış anlaşılmasın sonra:D

bu durum bizim patronda da mevcut fakat onun bi de astigmat sorunu vardı..
bizim gözlükçü eğimi fazla olan çerçeve gözlüklerin camlarını numaralıya çevirilemiyodu bence yakınlarında bi gözlükçü bul tabi samimi olduğun refaranslı yoksa pek uğraşmak istemezler beğendiğn gözlüğün çerçevesini göster gözlük numarana göre sana olur veya olmaz derler yada yukarda bahsedilen gözlüğü deniyeceksin sonuçta bizim patron normal bi güneş gözlüğünü numaralıya çevirtti şimdlik onu kullanıyor

@narada

Arkadaşın bahsettiği gözlükten ben kullanıyorum gayet de memnunum. normal gözlükle bi gözlükçüye gittim iç çerçeveye numaralı cam taktırdım. Görüşü etkiler korkusu yaşamıştım, kenarlardan biraz daraltır gibi oluyor ilk başta, fakat sonradan alışıyorsun gayet kullanışlı bence.....

@ergin

bu tip güneş gözlükleri bütün cam olduğundan sanıyorum gözlükçüler numaralı cam kesemiyorlar

peki lens kullanmamın bir sakıncası olu mu?rüzgar kuruturmu lensi.son olarakta lens üzerine bisiklet gözlüğü kullanmamızda bir sakınca varmıdır bir bilgisi olna varsa yardımcı olsun lütfen şididen teşekkürler

Lens kllanabilirsin ama toz toprağın çok olduğu durumlarda gözlükler tozu durdurmaya yetmeyebilir...

Astigmatın lenside yok... Var ama gözlük kadar sağlıklı değil zaten benimde ast,gmatım var sorun yaşıyorum...

valla yeni iki parça camlı ve bisiklette kullanabileceğin ve numaralı cam kesilebilecek bir Oakley gözlük alıcam vew onu kullanıcam...

mümkün olduğunca az bombesi olması lazım... çünkü astigamat cam bide bombeli olduğüu zaman tutturamıyorlar va istenilen sonuç elde edilemiyor

@ergin

Lens kesinlikle en iyi çözüm. Astigmat numaralarında da +1 olarak lenslerin mevcut olduğunu söylemişti doktorum. Benim 0.75 astigmatım var, -5.50 miyop, normal lens kullanıyorum. Uzun süre bisiklet gözlüğü olmadan kullandım, 1-2 toz kaçması dışında bir şikayetim olmadı. Tabi sık sık araziye çıkıyorsan daha çok rahatsız eder. Şu anda swiss eye'ın gözlüklerinden aldım, çok memnunum. Rüzgara kısmen kapalı olduğu için gözyaşsızlık nedeniyle lenslerim biraz kuruyor, ancak şehir içi sürüşte sağa sola bakış atmak, yolu kesmek çok rahat.

Çerçevesiz cam ve lens kullanıyorum, memnunum. :)

@hammurabi
bu bilgi içiçmi rahatlattı,paylaşım için teşekkürler

Merhaba,

Ben numaralı gözlük kullanıyorum. Bisiklet gözlüğü de almak istiyorum. Ancak x-loop'lar falan numarasız haliyle. Optiklerde bulabilir miyim acaba? Ya da ne yapabilirim? Yardımcı olun.

Teşekkürler.

Geri