Scudo Sports

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Dağ bisikletini erkekler kullanır. Şehir bisikletini kızlar ve pısırık erkekler kullanır. Görüşü hakim olduğu için. ^^

Scudo
Arkadaşların mtb yi bu kadar methedip, parlatmalarından etkilenen uci yetkilileri bu vakte kadar büyük hata yaptıklarını bundan sonra bütün yol-asfalt yarışlarının mtb ile yapılacağını bildirdiler.

@Turan BabacanKonu her zamanki gibi giderek garip bir hal almaya başladı.:( Bu tarz görüşler gerçekten var mı hakikaten merak ettim.Amma derin konulara girmişiz de haberimiz yokmuş.

@Turan Babacan

Turan babacan beyin serdettiği emsalsiz görüşleri sayesinde pısırık bir erkek olduğumuzuda öğrenmiş bulunuyoruz. İşin kötüsü çift cinsiyetlide olabiliriz şimdi çıkaramadım. Ama yol bisikletçileri adına üzüntüm daha büyük doğrusu. Öyle taytlar, kaymak gibi fit bir beden. Bence bu saatten sonra işleri bayağı bir zor.

imkanlar ( maddiyat,yer vs.) kısıtlı olduğundan tüm taleplerimize optimum cevabı verebilecek bir araç arıyoruz bence. ben de asfaltta mtb kullanıyorum ancak yanımdan yol bisikletleri geçtiğinde kafamda soru işaretleri oluşuyor ama araziye geçtiğimde kendimi evimde hissedeceğim. bir tanesinden vazgeçmem gerektiği için daha fazla alternatif yolda kullanılabilir olan mtb yi seçtim.

Carraro 419 aldım o zaman sürekli bahsedilen bir bisikletti memnundum ancak sonra SSE ile tanıştım ve 419 uma veda etmek zorunda kaldım mtb ile şehir yada yol bisikletini karşılaştırıp arasındaki farkı anlatmak yerine bunları deneyip farkı pratikte görmeyi tavsiye ediyorum. Antep fıstıklı has tereyağlı baklavayı kaymakla yerken nasıl lezzetli olduğunu anlatmak bu lezzeti tarif etmek yerine bir parça atın ağzınıza daha iyi anlarsınız :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yol bisikleti için Ne zamanım uygun, nede mekanım..

Birkere bulunduğum ilçede yollar pek hoş değil. Özellikle evimin konumunu düşünerek karar verdim. MTB aldım pişmanmıyım hayır değilim. Yol bisikleti istermiydim. Deli gibi istiyorum. Yanımdan geçen yol bisikletlilere imreniyorum :) Ama lastik patlama derdinden tut, masraflarını göz önünde tuttuğumda mtb almayı seçtim. Belki ileride seçerim yol bisikletini.

Dükkanlardaki satıcılar bin türlü sebep sayarak müşterileri dağ bisikleti almaya ikna ediyorlar.

Yol bisikleti de kullandım bir sonraki hedefim yol bisikleti satın almak' ancak tabi kullanım alanına göre seçmekte fayda var ancak dağ tepe sürekli köy yolları gibi yerlerde kullanılmayacak ise dağ bisikleti tercihim olmaz. Çünkü lastik patlama konusunda kesinlikle endişeniz olmasın ben SSE yi aldıktan sonra bir çift schwalbe marathon plus aldım ve hiç patlamadı tabi herşeyden önce tercih meselesi

İyi forumlar arkadaşlar, Ben Mtb kullanıyorum, araziye cok olmasada giriyorum :) 2.1 Mtb 1.75 asfalt lastiği kullanıyorum, Dağ ve Şehir Kullanacağım. Ortama Göre Lastik Değiştiriyorum..

@Eren T.

32 kullanıyorum

birde schwalbe nin sitesinde max. load yazıyor maximum kaldırabileceği kilodanmı bahsediyor anlamadım birazda endişelendim bisikletin üzerinde gelecek lastik 90 kilo kaldırabiliyo galiba bisiklet benle birlikte 110 kilo fln oluyo :D

kilonuz bisikletle beraber 90 kiloyu geçiyormu peki geçiyorsa sorun yaşıyormusunuz ?

@Eren T.

Onu bilemiyorum ama ben 99 kiloyum sınırda yani :) şimdi topaç gibi birşey gözünüzde canlanmasın acaip fitim :)

Şaka bir yana sıkıntı olmaz devam...

Suv 4wd arac alanlar neden sehirde kullaniyorsa ayni sebepten. Biraz butce birazda ihtiyac meselesi. Kimisi gorseline aşıktır kimisinin ise çocukluk hayali. Benim icin özgürlüktur mtb senin icin ağırlık. Onun icin engeli aşma meselesidir şunun ise engele takilma. Mtb doğasinda bir aslan sehirde ise bir barbar. Herkesin sevdası başkadır ihtiyaçları farklıdır aslolan bisiklettir dogaya saygidir. Sağlıkla kalın...

@Eren T.

Lastik başına istihap haddi o; iki lastiğiniz var, brüt ağırlığı ikiye bölün

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

@Turan Babacan

Bu yazıyı tutupda burada sizlere hakaret etmişim gibi algıladınızı merak ediyorum. Sonda ki "görüşü hakim olduğu için" yazısını okuma ve algılamadığınız için de
teessüf ederim. Ayıp valla ayıp. Şirketlerin ürün katolokları bile ortada. MTB ürünleri deli gibi çok. Nedeni bilinçsiz insanlar. Alıpta da daha sonra zorluk çekince şehir bisikletini öğreniyorlar ve lastiklerini değiştiriyorlar. Kabuğunuzdan çıkın otobüse binin insanlarla iletişime geçin göreceksiniz. Belli bir yaşın üstündeki insanlar da hala bu olgu mevcut. Genç nesil belli bir kısmı bilinçli. Onlarında bisiklet ile araştırma yapan veya süren bilinçli kişilerden öğrendikleri. Üst nesil aynı şekilde. Bilgisayar kullanırlar mesaj atmak yerine telefon açıp sorurlar. İnterneti kullanma amaçları da bellidir zaten. Başka türlü bir bilinçlenme. Ben biliyorum diye herkesin bilinçli olduğunu düşünmeyin. Daha dün 1 milyar bile bisiklete para verince manyakmısın diye hor görüyorlar diye laf ediliyordu. Bu zihniyetteki insan nerede hangi bisikleti kullanacağını anca düz genelleme yapıp bu erkekler için bu kadınlar için de bu diye etraftan oluşan gargı ile bakar. O yargı ile bakanda bisiklete para vermek salaklık diye bakar. ( Birazdan gene cınbızla lafı alıp ben bisiklete çok para verdim bana salak dedi diye mesajlar gelir.) Milleti bilinçli diye bakmayın hiç.

@sezer16

Siz degsik zamanlarda bulunmussunuz, ben degsik zamanlrada bulunmadim ben 1973 senesin de almanyada dogdum ve 41 senedir de almanyadayim.

Görmediklerini de bu videolarda görebilirsin... Anlamsiz bir sekil dede kim uzmanmis bu videolarda görülüyor..

Bu hani diyorlarya türkiye de arabalar bisiklet yoluna park ediyorlar da avrupa ülkesin de neden etmiyorlar diye... Bu videodaki bisiklet yollari almanyada.

Bu videoda almanyadaki sürücüler nasil 1,5m kuralina uyuyorlar ve hele hele 3dakika 12saniye de ki sürücü nasil arabayi bisikletin üstüne sürüyor görün...

Bu videodada kirmizi lambadan gecen arac bisikletciye nasil carpiyor görün (kaza sol direk giden serit de 16saniye de oluyor)

Yada bu bisikletcinin üzerine sürüyor...

Bu videodada bisikletciler araba sürücülerine iskence cektiriyorlar..

Daha niceleri var, iste sizin yücelterek anlattiginiz avrupa... Ne saygil ama vay be...

Geri