Scudo Sports

Manavgat Yanıyor

Scudo
üstadım olay nasıl olmalı bakın. anlatayım. diyelim ki, 6000 kişi yok edildi. çünkü geleceğimiz için zararlıydı. onlar da tuttu karşılık olarak orman yaktı. ben arabamla benzinciye gidiyorum. depoyu dolduruyorum. abi şu bidona 1 litre benzin koy desem alamıyorum. arabanın benzin depo girişini bozup, tenhada depodan çekmem gerekiyor. 45 litre benzin ile ne kadar etkili yangın çıkarabilirim bilmiyorum.
6000 kişiyi yok eden devlet, elbette öcünü alır ama iş işten geçmeden istihbaratı sağlam olmalı ki, daha bu orman canileri buna yeltenmeden önüne geçebilsinler.

neyse oradaki ihtiyaç sahiplerine nasıl cidden ulaşabiliriz onu düşünmek lazım.

Cep telefonunuz ile tema vakfına bolca yardım mesajı atın (YANGIN / 3464) Her mesaj 10 tl numara yanlış hatırlamıyorsan 3464 tü. Atılan her mesaj için bir fidan dikilecek sizlerinde katkısı olsun.

• Hahaha
Tepkiler: Ali Eren
Cep telefonunuz ile tema vakfına bolca yardım mesajı atın (YANGIN / 3464) Her mesaj 10 tl numara yanlış hatırlamıyorsan 3464 tü. Atılan her mesaj için bir fidan dikilecek sizlerinde katkısı olsun.
Hocam ben tema vakfına da güvenmiyorum. Hiçbir vakfa güvenim yok. Yaptığınız kinayeyi anladım. Ötekileştirmeyin, aynı yerdeyiz. Birine yardim ulaştırmak için çaresiz kaldığımız noktadayız.

Bu konuda sizinle tartışmam çünkü bundan rahatsız olmuş gibisiniz..! Heleki vahiy mi indi gibi seviyesi düşük bir cümleden sonra..... Benim yüce devletim bu işin peşini zaten bırakmaz hiç merak etmeyin.. Ne nedir ne değildir hep beraber göreceğiz.

Öyle yüce devlet ki Avengers mübarek. Anca bir olay olduktan sonra bir şeylerin peşini hiç bırakmıyor, sonunu getirebildiği ise tek tük. Olaylar olmadan engelleyicilik falan fos.

Devlet senin yüce devletin değil bu arada, sakin ol. Babanın şirketi değil bu.

Devlet benim diyen herkesindir o yüzden BENİMDİR.. Belli ki siz diyemiyorsunuz.. Bu yüzden devlete güveniniz de yok. Dünyada tek bir devlet, tek bir millet vardır gerisi kırıntıdır..

"Babanın şirketi değil" Al bir seviyesiz mesaj daha... Ama o konuda da yanıldınız. Bize ilk okulda böyle öğrettiler.. Vatan ananız, Devlet babanız dır dediler.. Size ne dediler bilemem.. Sizi bu dk dan sonra engelliyorum.. Bundan sonra benim için zahmete girmeyin çünkü yazdıklarınızı görmeyeceğim. Son olarak şunu söyleyeyim benden size bir abi tavsiyesi olsun her daim devletinizin arkasında durun devlet her şeydir.
Hocam ben tema vakfına da güvenmiyorum. Hiçbir vakfa güvenim yok. Yaptığınız kinayeyi anladım. Ötekileştirmeyin, aynı yerdeyiz. Birine yardim ulaştırmak için çaresiz kaldığımız noktadayız.

Ben güveniyorum ve üzerime düşen görevi yaptım. Sizde yapın ne demişler "İyilik Et Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir "

• Kızgın
Tepkiler: Ali Eren
Devletin yüceliği mi olurmuş?
İnsanın kendine hizmet etmesi için oluşturduğu bir şeye yüce gibi sıfatlar eklemesi garip değil mi?
El rondosu ile soğan doğradıydım biraz önce. İşim bittikten sonra hiçbir şey olmamış gibi kenara koydum, yüce rondoyu.Yüce rondodan da özür dilerim.

Vatanın kutsallığına saygım sonsuz. Ama cumhurbaşkanından en basit görevlisine kadar liyakatlı liyakatsız her türlü insandan oluşan bir sürü düzensizliği, çarpıklığı, adaletsizliği olan bir şeye de kutsal gözüyle bakmayın.

Devlet benim diyen herkesindir o yüzden BENİMDİR.. Belli ki siz diyemiyorsunuz.. Bu yüzden devlete güveniniz de yok. Dünyada tek bir devlet, tek bir millet vardır gerisi kırıntıdır..

"Babanın şirketi değil" Al bir seviyesiz mesaj daha... Ama o konuda da yanıldınız. Bize ilk okulda böyle öğrettiler.. Vatan ananız, Devlet babanız dır dediler.. Size ne dediler bilemem.. Sizi bu dk dan sonra engelliyorum.. Bundan sonra benim için zahmete girmeyin çünkü yazdıklarınızı görmeyeceğim. Son olarak şunu söyleyeyim benden size bir abi tavsiyesi olsun her daim devletinizin arkasında durun devlet her şeydir.

Ben güveniyorum ve üzerime düşen görevi yaptım. Sizde yapın ne demişler "İyilik Et Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir "
Eliniz değmişken beni de engelleyin.

Yanlisiniz var. Devlet bizim için var. Biz devlet için degil.
Devlete vergimi veriyorum. Askerliğimi yapıyorum. Kanunlarına uyuyorum. Kisaca devlet ne dediyse yapıyorum. Yapacagim da. Cunku bu ülkenin vatandaşıyım. Ama bir zahmet bu devlet te benim hakkımı korusun, ülkemdeki ormanima, kulturume, tarihime sahip çıksın. Benim ülkemdeki yardıma ihtiyacı olan yurttaşları görmezden gelip arabini suriyelisini afganini alıp iceri sokmasın. Onlara düzenli para vermesin. Onlara benden fazla hak tanımasın. Benim için var olan kurumlara kendi adamlarını sokmak icin dalavere yapmasın. Rüşvet almasin. Rüşvet alanı cezalandirsin. Bilime sanata onem versin. Kisaca devletime guvenebileyim. Cok sey mi istiyorum?

Eliniz değmişken beni de engelleyin.

Yanlisiniz var. Devlet bizim için var. Biz devlet için degil.
Devlete vergimi veriyorum. Askerliğimi yapıyorum. Kanunlarına uyuyorum. Kisaca devlet ne dediyse yapıyorum. Yapacagim da. Cunku bu ülkenin vatandaşıyım. Ama bir zahmet bu devlet te benim hakkımı korusun, ülkemdeki ormanima, kulturume, tarihime sahip çıksın. Benim ülkemdeki yardıma ihtiyacı olan yurttaşları görmezden gelip arabini suriyelisini afganini alıp iceri sokmasın. Onlara düzenli para vermesin. Onlara benden fazla hak tanımasın. Benim için var olan kurumlara kendi adamlarını sokmak icin dalavere yapmasın. Rüşvet almasin. Rüşvet alanı cezalandirsin. Bilime sanata onem versin. Kisaca devletime guvenebileyim. Cok sey mi istiyorum?

Sizi neden engelleyeyim neyden rahatsız oldunuz devletçi bir insan olduğumdan mı? Milleti millet yapan devlettir. Devlet olmazsa millet dağılır. Söylediklerinizde kısmen haklısınız ancak hain çok. Bu söylediklerinizin olması için ülkenin önce hainlerinden temizlenmesi gerek. Bu arada mütecilere tanınan hak daha fazla diye bir şey yok. Bunlar hükümeye karşı muhalif kesimin uydurduğu şeyler hatta bir ara üniversitelere sınavsız alınacaklar diye bir yalanda atmışlardı ortaya. Ölçü yok işte salla allayabildiğin kadar inananda var nasıl olsa.

Mantıkları bu düstur bu:

(link)

Ülkedeki arapların ve suriyelilerin gitmesini bende istiyorum. Çünkü, işin siyaseti bir kenara çok görgüsüzler..

Son olarak devletimin arkasındayım diye illaki bir taraf ile bağdaştırmaya gerek yok. Söz konusu devlet olunca a parti b parti olmamalı tarih boyunca birliğimizden kuvvet doğmuştur unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: kallone
Sizi neden engelleyeyim neyden rahatsız oldunuz devletçi bir insan olduğumdan mı? Milleti millet yapan devlettir. Devlet olmazsa millet dağılır. Söylediklerinizde kısmen haklısınız ancak hain çok. Bu söylediklerinizin olması için ülkenin önce hainlerinden temizlenmesi gerek. Bu arada mütecilere tanınan hak daha fazla diye bir şey yok. Bunlar hükümeye karşı muhalif kesimin uydurduğu şeyler hatta bir ara üniversitelere sınavsız alınacaklar diye bir yalanda atmışlardı ortaya. Ölçü yok işte salla allayabildiğin kadar inananda var nasıl olsa.

Mantıkları bu düstur bu:

(link)

Ülkedeki arapların ve suriyelilerin gitmesini bende istiyorum. Çünkü, işin siyaseti bir kenara çok görgüsüzler..

Son olarak devletimin arkasındayım diye illaki bir taraf ile bağdaştırmaya gerek yok. Söz konusu devlet olunca a parti b parti olmamalı tarih boyunca birliğimizden kuvvet doğmuştur unutmayın.

Anayasamızda da yer alan devletçilik ilkesi, tüm ülkelerin ortak amacı olan toplumun esenlik ve mutluluğunu sağlayıcı toplumsal, ekonomik ve kültürel kalkınmada devletin üstlenmesi gereken görevleri saptayan bir yöntemdir. Devletçi kişi de bunu ilke edilmiş kişidir. Devletin en temel görevlerini bile yerine getirmediği bir durumda yüce devlet ulu devlet diye naralar atmak devletcilik değil olsa olsa ... Neyse engellenenlere +1 ekleyin lütfen.

Anayasamızda da yer alan devletçilik ilkesi, tüm ülkelerin ortak amacı olan toplumun esenlik ve mutluluğunu sağlayıcı toplumsal, ekonomik ve kültürel kalkınmada devletin üstlenmesi gereken görevleri saptayan bir yöntemdir. Devletçi kişi de bunu ilke edilmiş kişidir. Devletin en temel görevlerini bile yerine getirmediği bir durumda yüce devlet ulu devlet diye naralar atmak devletcilik değil olsa olsa ... Neyse engellenenlere +1 ekleyin lütfen.

Keşke devamını da getirseydiniz.. Ekmeğini suyunu tüketip, havasını soluyup, çatısı altında yaşayacak ve devletine nefret kusacak kimselerle zaten işim olmaz.. Öncesinde de olmadı şimdi de olmaz. İstediğinizi büyük bir zevkle yerine getiriyorum hay hay engellendiniz.. 😉

California da geçen sene çıkan yangını 3 hafta sonra söndürebildiler. koskoca ABD, uçağını, helikopterini üretebilen bir ülke. Bu havalarda rüzgarla beraber büyüyen yangını söndürmek kolay iş değil. Türkiye'deki yangınların sabotaj olduğu apaçık ortada. Bunun başka bir izahı yok. Forumda birçok entelektüel arkadaş olmasına rağmen bu konularda kafaları ters çalışıyor. Öyle bir terslik ki bu Erdoğan'a laf çakmak için PKK'yı bile hoş görüyor. Kayseri'de, Kütahya'da, Manisa Soma'da deniz yok buralara da mı otel yapacaklar. Bu ay Manisa Kula da aynı bölgede 6 farklı noktada orman yangını çıktı. Buralara da mı otel yapacaklar? Bu kadar art niyetli olmak nasıl birşey arkadaş. Siz hiç mi bu ülkeye aidiyet duygusu hissetmiyorsunuz. Yunan'ı denize döktük diyoruz ya

Benim anladığım kadarıyla hükümete karşı düşmanlıkları yüzünden bazı arkadaşların gözleri körelmiş yanlışı doğruyu ayırt edemez olmuşlar. Aslında söylenecek konuşacak çok şey var fakat yeri burası değil uygun düşmeyecek. Ben tekrar ülkeme, milletime geçmiş olsun diyorum. Allah devletimize güç versin de bu günleri bir an önce atlatalım, yaralarımızı saralım.

Katkıda bulunmak isteyenler olursa tema vakfı yardım için YANGIN / 3464 10tl bağış yapın siz de bir fidan dikmiş olun.

• Beğen
Tepkiler: kallone
Bir çok orman yangininda ön safta bulundum. Edindiğim deneyim ; eğer yangın çok yeni ve rüzgar yok ise hızli müdahale ile söndürulebilir. Aksi durumlarda yangini hic bir müdahale durduramaz. Ruzgar durmadikca yada ters yönde esmedikce yangini sondurmek mümkün değildir. Yanacak şey kalmayana kadar devam eder.😒

Ben şunu anlayamıyorum...
-THK'ya kayyum atadın. Tamam.
-Kayyum THK'nın içini boşalttı. Tamam.
-Yetmedi personeli, pilotları da işten çıkarttın. Ona da tamam.

Ya söylemezsin. Biliyorsun ki yangın çıktığında insanlar THK'nın uçaklarını sorgulayacak. "Bu THK'nın uçakları neden kalkmıyor?" diyecek. THK'nın uçağı yok demek gibi bir gafta bulunmazsın. Ölüye yatarsın ki insanlar sorumlu aradıklarında akıllarına gelecek ilk kişi sen olmayasın.

İnsanların morali bozuk, sorumlu arıyorlar. Yanmış / yakılmış demiyorum bak. O ayrı konu. İnsanlar neden bir türlü söndürülemiyor kısmındayken insanların cinlerini tepesine çıkarma.

Dünyada tek bir devlet, tek bir millet vardır gerisi kırıntıdır..
Siz, kendi aidiyetiniz dışında kalan milyarlarca insana, yüzlerce halka ve milliyete, onlarca devlete hakaret etme hakkını nereden buluyorsunuz gerçekten.
Kırıntı olan sizin bu faşizan zihniyetniz bence. Lütfen beni de engelleyiniz.

Ya şu forumda siyaseti bırakalım arkadaşlar diyenlere bir el kaldırsın da bilelim , dünyada herşey siyasettir bunu anlamayan insanlar var hâlâ, bugün bisiklet pahalı ise siyaset, domates pahalı ise siyaset, zenginler daha zengin yoksullar daha yoksul oluyorsa siyaset, kadına şiddet, erkeğe nafaka, hayvana işkence varsa doğaya tecavüz varsa bunlar hep siyaset ile ilgilidir. Nerede yapacağız biz siyaseti bu siyaset sadece tüsiad da kışlada mı yapılacak ?

Son düzenleme:
Ya şu forumda siyaseti bırakalım arkadaşlar diyenlere bir el kaldırsında bilelim , dünyada herşe siyasettir bunu anlamayan insanlar var hala, bugün bisiklet pahalı ise siyaset, domates pahalı ise siyaset, zenginler daha zengin yoksullar daha yoksul oluyorsa siyaset, kadına şiddet erkeğe nafaka hayvana işkence varsa doğaya tecavüz varsa bunlar hep siyaset ile ilgilidir. Nerede yapacağız biz siyaseti bu siyaset sadece tüsiad da kışlada mı yapılacak ?
Bisikletler pahalı çünkü gençler iş beğenmiyor :) tez antitez olarak var zenginlikle yoksulluk. Yoksul daha yoksul olmak istedikçe, ister istemez birileri zengin oluyor. Zenginin suçu yok. Kadınlar erkeğe psikolojik şiddet uyguluyorsa erkek ne yapsın, tel maşa alet erkek, ağzı okadar laf yapmıyor, tebrik ediyor kadını ama işte ayı yavrusunu severken öldürürmüş sevgisi bazen fazla geliyor. Hayvanlar resmen azmettiriyor insanı. Şimdi yolun ortasında uyuyan kedi tam degajlık top gibiyse, adam basıyor tekmeyi. Köpek mini etek giyiyorsa 66 lik dedeler veriyor cezasını şeytana uydum diyerek. Tüm dünyada orman yanıyorsa bizim 17. Büyük ekonomi olarak neyimiz eksik??

Faydali ve dogru bilgi verdiginiz için tesekkurler.
"ORMAN TÜM BİLEŞENLERİYLE OLUŞTURULMAK İSTENİYORSA KENDİ HALİNE BIRAKILMALI"

Çok doğru: peki OGM bunu yapiyor mu?
Ormani korudugunu sandığımız OGM her yıl seyreltme yaparak ( sadece yaşlı ağaclari) kesim yapmasi gerekirken, "Düz kesim" adı altında mutahitlere ihale edilerek hektar hektar orman satmaktadır. Üstelik Daha çok kâr getirsin diye yola yakın yerler tercih edilir. Bu sebeble heyelanlarin, erozyonun etkileri görülür. Kanada gibi "İLERİ" ülkelerde ormanda yıkılan agaçlar bile yerinden alınmaz eko sistem bozulmasin diye.
Ayni ülkenin altin arayan firmaları Kazdaglarının agaclarini tuvalet kagidi yapar çok bilmiş OGM sesini çikarmaz. Sonuç olarak gercek acıdır. Ormanlarimiz AZALIYOR.

(link)

Geri