batının iyi yanlarını almak gibi, arapların da (ingiliz eğitimli arap demek lazım, hoş yine batıya çıkıyor kapı bu anlamda) iyi yanlarını alsak mı @Atasoy Hocam?
dua çok önemli yadsımıyorum. ama bakın bizim iha sanayimiz var değil mi?
batının iyi yanlarını almak gibi, arapların da (ingiliz eğitimli arap demek lazım, hoş yine batıya çıkıyor kapı bu anlamda) iyi yanlarını alsak mı @Atasoy Hocam?
dua çok önemli yadsımıyorum. ama bakın bizim iha sanayimiz var değil mi?
üstadım olay nasıl olmalı bakın. anlatayım. diyelim ki, 6000 kişi yok edildi. çünkü geleceğimiz için zararlıydı. onlar da tuttu karşılık olarak orman yaktı. ben arabamla benzinciye gidiyorum. depoyu dolduruyorum. abi şu bidona 1 litre benzin koy desem alamıyorum. arabanın benzin depo girişini bozup, tenhada depodan çekmem gerekiyor. 45 litre benzin ile ne kadar etkili yangın çıkarabilirim bilmiyorum.
6000 kişiyi yok eden devlet, elbette öcünü alır ama iş işten geçmeden istihbaratı sağlam olmalı ki, daha bu orman canileri buna yeltenmeden önüne geçebilsinler.
neyse oradaki ihtiyaç sahiplerine nasıl cidden ulaşabiliriz onu düşünmek lazım.
Hocam ben tema vakfına da güvenmiyorum. Hiçbir vakfa güvenim yok. Yaptığınız kinayeyi anladım. Ötekileştirmeyin, aynı yerdeyiz. Birine yardim ulaştırmak için çaresiz kaldığımız noktadayız.Cep telefonunuz ile tema vakfına bolca yardım mesajı atın (YANGIN / 3464) Her mesaj 10 tl numara yanlış hatırlamıyorsan 3464 tü. Atılan her mesaj için bir fidan dikilecek sizlerinde katkısı olsun.
Bu konuda sizinle tartışmam çünkü bundan rahatsız olmuş gibisiniz..! Heleki vahiy mi indi gibi seviyesi düşük bir cümleden sonra..... Benim yüce devletim bu işin peşini zaten bırakmaz hiç merak etmeyin.. Ne nedir ne değildir hep beraber göreceğiz.
Hocam ben tema vakfına da güvenmiyorum. Hiçbir vakfa güvenim yok. Yaptığınız kinayeyi anladım. Ötekileştirmeyin, aynı yerdeyiz. Birine yardim ulaştırmak için çaresiz kaldığımız noktadayız.
Eliniz değmişken beni de engelleyin.Devlet benim diyen herkesindir o yüzden BENİMDİR.. Belli ki siz diyemiyorsunuz.. Bu yüzden devlete güveniniz de yok. Dünyada tek bir devlet, tek bir millet vardır gerisi kırıntıdır..
"Babanın şirketi değil" Al bir seviyesiz mesaj daha... Ama o konuda da yanıldınız. Bize ilk okulda böyle öğrettiler.. Vatan ananız, Devlet babanız dır dediler.. Size ne dediler bilemem.. Sizi bu dk dan sonra engelliyorum.. Bundan sonra benim için zahmete girmeyin çünkü yazdıklarınızı görmeyeceğim. Son olarak şunu söyleyeyim benden size bir abi tavsiyesi olsun her daim devletinizin arkasında durun devlet her şeydir.
Ben güveniyorum ve üzerime düşen görevi yaptım. Sizde yapın ne demişler "İyilik Et Denize At Balık Bilmezse Halik Bilir "
Eliniz değmişken beni de engelleyin.
Yanlisiniz var. Devlet bizim için var. Biz devlet için degil.
Devlete vergimi veriyorum. Askerliğimi yapıyorum. Kanunlarına uyuyorum. Kisaca devlet ne dediyse yapıyorum. Yapacagim da. Cunku bu ülkenin vatandaşıyım. Ama bir zahmet bu devlet te benim hakkımı korusun, ülkemdeki ormanima, kulturume, tarihime sahip çıksın. Benim ülkemdeki yardıma ihtiyacı olan yurttaşları görmezden gelip arabini suriyelisini afganini alıp iceri sokmasın. Onlara düzenli para vermesin. Onlara benden fazla hak tanımasın. Benim için var olan kurumlara kendi adamlarını sokmak icin dalavere yapmasın. Rüşvet almasin. Rüşvet alanı cezalandirsin. Bilime sanata onem versin. Kisaca devletime guvenebileyim. Cok sey mi istiyorum?
Sizi neden engelleyeyim neyden rahatsız oldunuz devletçi bir insan olduğumdan mı? Milleti millet yapan devlettir. Devlet olmazsa millet dağılır. Söylediklerinizde kısmen haklısınız ancak hain çok. Bu söylediklerinizin olması için ülkenin önce hainlerinden temizlenmesi gerek. Bu arada mütecilere tanınan hak daha fazla diye bir şey yok. Bunlar hükümeye karşı muhalif kesimin uydurduğu şeyler hatta bir ara üniversitelere sınavsız alınacaklar diye bir yalanda atmışlardı ortaya. Ölçü yok işte salla allayabildiğin kadar inananda var nasıl olsa.
Mantıkları bu düstur bu:
(link)
Ülkedeki arapların ve suriyelilerin gitmesini bende istiyorum. Çünkü, işin siyaseti bir kenara çok görgüsüzler..
Son olarak devletimin arkasındayım diye illaki bir taraf ile bağdaştırmaya gerek yok. Söz konusu devlet olunca a parti b parti olmamalı tarih boyunca birliğimizden kuvvet doğmuştur unutmayın.
Anayasamızda da yer alan devletçilik ilkesi, tüm ülkelerin ortak amacı olan toplumun esenlik ve mutluluğunu sağlayıcı toplumsal, ekonomik ve kültürel kalkınmada devletin üstlenmesi gereken görevleri saptayan bir yöntemdir. Devletçi kişi de bunu ilke edilmiş kişidir. Devletin en temel görevlerini bile yerine getirmediği bir durumda yüce devlet ulu devlet diye naralar atmak devletcilik değil olsa olsa ... Neyse engellenenlere +1 ekleyin lütfen.
Siz, kendi aidiyetiniz dışında kalan milyarlarca insana, yüzlerce halka ve milliyete, onlarca devlete hakaret etme hakkını nereden buluyorsunuz gerçekten.Dünyada tek bir devlet, tek bir millet vardır gerisi kırıntıdır..
Bisikletler pahalı çünkü gençler iş beğenmiyorYa şu forumda siyaseti bırakalım arkadaşlar diyenlere bir el kaldırsında bilelim , dünyada herşe siyasettir bunu anlamayan insanlar var hala, bugün bisiklet pahalı ise siyaset, domates pahalı ise siyaset, zenginler daha zengin yoksullar daha yoksul oluyorsa siyaset, kadına şiddet erkeğe nafaka hayvana işkence varsa doğaya tecavüz varsa bunlar hep siyaset ile ilgilidir. Nerede yapacağız biz siyaseti bu siyaset sadece tüsiad da kışlada mı yapılacak ?
Faydali ve dogru bilgi verdiginiz için tesekkurler.