Scudo Sports

Manavgat Yanıyor

Herkes güvenlik zaafiyetlerinden, envanter yokluğundan ve kötü niyetli teröristlerden bahsetmiş. Bunlar belki bir gün biter biz göremesek de . Çok güzel, peki biz bu topraklarda beraber yaşadığımız insanları bitirebilir miyiz? Yasak yerlerde Mangalını yakıp ortalığı toplamayan , içtiği içkilerin şişelerini ormanın en güzel yerlerinden saklayan , çocuğunun bezini su kenarlarında bekleten insanları. İşte bu zihniyetten kurtulmak o denli zor ki..

Scudo
Herkes güvenlik zaafiyetlerinden, envanter yokluğundan ve kötü niyetli teröristlerden bahsetmiş. Bunlar belki bir gün biter biz göremesek de . Çok güzel, peki biz bu topraklarda beraber yaşadığımız insanları bitirebilir miyiz? Yasak yerlerde Mangalını yakıp ortalığı toplamayan , içtiği içkilerin şişelerini ormanın en güzel yerlerinden saklayan , çocuğunun bezini su kenarlarında bekleten insanları. İşte bu zihniyetten kurtulmak o denli zor ki..

Çok güzel bir nokta ... bütün bunların tek yolu liyakatli - doğru ve ileri görüşlü eğitim ile olabilir. Diğer türlü cehaleti yok etmek imkansız.

Önce hurda ,sonra da yok dedikleri uçaklar 2010 yılında Şahsım tarafından satın alınmış. Onlardan önce hem yangında ,hem de zirai ilaçlamada kullanılan uçaklar ise önce hurdaya çıkartılmış,sonra da Sudan'a verilmek istenmiş.
Kimse bizim 5000 yıllık devlet aklımızı sınamasın. Ak saçlılarımızın vardır bir bildiği.

Neden dikkate alınmıyor ? yazık değil mi ?

(link)

Küle dönmüş alanlara gene çam fidanı ekmenin mantığı nedir. Çam ağacı kolay tutuşan ve kozalakları ile el bombası görevi gören, yangın alanını genişleten bir türdür.
Yanıp yokolmuş bölgelere o yöreye ait daha dayanıklı ve yöre halkına gelir sağlayacak meyve ağaçları ekilemez mi?

Bu konuyu biraz araştırayım dedim ve karşıma yine Marshall yardımları çıktı. Bu memlekete zarar veren varsa ya Fullbright mahsulü çıkıyor, ya Marshall...

Marshall yardımları ile uçaklardan atılan tohumlar bunlar. Gelip Ege'de, Akdeniz'de bulunan meyve ve zeytin ağaçlarını söküp kendi ülkelerine götürdüler. Bize de en ufak kıvılcımda yanan bu çam ormanlarını ektiler. Ve bunu " Yardım " adı altında yaptılar. Yani sanki bu günler taa o günlerden planlanmış gibi. Garip bir durum.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Bodrum'da şehir merkezi ve tersane bölgesi arasında saat 12:55 itibari ile yeni yangın başladı. Uçak müdahalesi şu anda (13:30) başladı :(

WhatsApp Image 2021-07-31 at 13.26.44.jpeg

Keşke devamını da getirseydiniz.. Ekmeğini suyunu tüketip, havasını soluyup, çatısı altında yaşayacak ve devletine nefret kusacak kimselerle zaten işim olmaz.. Öncesinde de olmadı şimdi de olmaz. İstediğinizi büyük bir zevkle yerine getiriyorum hay hay engellendiniz.. 😉

Kimse bedavadan ne hava tüketiyor ne de çatısı altında yaşıyor. Devlet ile vatandaş arasında anayasa aracılığı ile bir sözleşme vardır, karşılıklı yapılması gereken ödevler vardır. Ben nasıl ki adım atsam vergi ödüyorsam devlette sorumluluklarını yerine getirmek ile mükellef. Ben vergimi ödemediğimde nasıl ki devlet tepeme çöküyorsa bir vatandaş olarak görevini yerine getirmeyen devlete tepkimi göstermek her şeyden önce vatandaşlık görevimdir. Siz ve sizin gibilerden yüz bularak devleti yönetenler görevlerini yerine getirmiyorlar. Yani siz ve siz gibiler devletcilik adı altında halk ve millet düşmanlığı yapıyorsunuz. Devletçilik kadar halkçılık ve milliyetçilik ilkelerine de hakim olsaydınız bu tartışmayı yapmış olmazdık.

Ben vergimi ödemediğimde nasıl ki devlet tepeme çöküyorsa bir vatandaş olarak görevini yerine getirmeyen devlete tepkimi göstermek her şeyden önce vatandaşlık görevimdir.
Doğru ama eksik.

Devlet daha sen paran cebine girmeden, bankadayken tepene çöküyor. Çökme işini iyi biliyorlar. Hakkını yemeyeyim...

Bu konuyu biraz araştırayım dedim ve karşıma yine Marshall yardımları çıktı. Bu memlekete zarar veren varsa ya Fullbright mahsulü çıkıyor, ya Marshall...

Marshall yardımları ile uçaklardan atılan tohumlar bunlar. Gelip Ege'de, Akdeniz'de bulunan meyve ve zeytin ağaçlarını söküp kendi ülkelerine götürdüler. Bize de en ufak kıvılcımda yanan bu çam ormanlarını ektiler. Ve bunu " Yardım " adı altında yaptılar. Yani sanki bu günler taa o günlerden planlanmış gibi. Garip bir durum.
Bunu ciddi ciddi yazmadınız degil mi?
Eger oyle ise; kavimler göçünden bugüne uzanan bu tarihi yolculukta yangınların sebeplerini hatta sorumlularını bulabileceğimizi sanıyorum. Bence hepimiz oturup geçmişimize kafa yoralim. Tarih kitaplarıni didikleyelim. Ama sakin ha son 20 yılı hic dusunmeyelim. Cunku son 20 yilda hic ama hic yanlis yapılmadı!!!!!!!

Bunu ciddi ciddi yazmadınız degil mi?
Eger oyle ise; kavimler göçünden bugüne uzanan bu tarihi yolculukta yangınların sebeplerini hatta sorumlularını bulabileceğimizi sanıyorum. Bence hepimiz oturup geçmişimize kafa yoralim. Tarih kitaplarıni didikleyelim. Ama sakin ha son 20 yılı hic dusunmeyelim. Cunku son 20 yilda hic ama hic yanlis yapılmadı!!!!!!!
Daha 20 yıl olmadı. Lüffen gerçekleri saptırmayak.

Moderasyona sesleniyorum; bakın farklı fikirler olması bir şeydir alenen aktrollük ve provokatörlük yapılması bambaşka bir şeydir. Lütfen bu kişileri forumdan bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde uzaklaştırır mısınız? Bu kişiler tarafsız fikir belirtmiyorlar, tek amaçları provokasyon yapmak. Bu niyeti okuyamamak için çocuk olmak gerek.

@sccetin @cazci @Anonim

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Moderasyona sesleniyorum; bakın farklı fikirler olması bir şeydir alenen aktrollük ve provokatörlük yapılması bambaşka bir şeydir. Lütfen bu kişileri forumdan bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde uzaklaştırır mısınız? Bu kişiler tarafsız fikir belirtmiyorlar, tek amaçları provokasyon yapmak. Bu niyeti okuyamamak için çocuk olmak gerek.

@sccetin @cazci @Anonim

Haha 🤣 farklı düşünceye sahip olanlara hoşgörülü ama aynı zamanda onları birilerinin trolü olmakla itham ediyor. Kara'nın yalakası olacağıma Ak'ın trollüğünü tercih ederim. Bir de moderatöre şikayet ediyor..

Bu kafadaki insanlarla aynı platformda olmaktan dolayı harbiden artık utanç duyuyorum. Bundan böyle terör şakşakçılarının yuvası, ihanet çetelerinin arka bahçesi BF benim için bitmiştir. Daha BF ye gelmem. ( Burası vesilesi ile çok güzel insanlar da tanıdım, onların hakkı saklı )

Alın istediğiniz gibi it koşturun bahçenizde ..
Moderasyon, slin hesabımı lütfen.

• Beğen
Tepkiler: Kamuran Karakuş
Bırakınız yazsinlar, birakınız konussunlar. Her kesim hakaret etmedigi surece fikrini beyan etmelidir bence.
Böylece dayanakları, kafa yapılari, fikirleri konusunda bilgi sahibi oluyoruz her görüşün. Bazen uzuluyoruz hallerine, bazen guluyoruz dediklerine. Ama en azından neyi ne sekilde algıladıkları ve belki bir gun anlayacakları konusunda hareket edebiliyoruz.
Devir dondukce doner insanlarda. Her devirde dogru durabilen insan olmak önemli!
Ne solcular sagci, ne sagcilar liberal, ne ateistler sözde mümin, ne müminler suç odağının 10 numara adamı olmuştur bu ülkede. Bir iktidar, bir koltuk herkesi değiştirir para konuşmaya başlayınca. Dogru insan bulmaktır esas mesele!
Bırakınız görelim herkesin aklındakini...

Siz, kendi aidiyetiniz dışında kalan milyarlarca insana, yüzlerce halka ve milliyete, onlarca devlete hakaret etme hakkını nereden buluyorsunuz gerçekten.
Kırıntı olan sizin bu faşizan zihniyetniz bence. Lütfen beni de engelleyiniz.

Vatan, millet, devlet sevgisi böyle bir şeydir işte.. Anlatılmak istenen siz de yoksa konuya böyle "Fransız" kalırsınız.. Büyük bir zevk ile sizde engellendiniz...

Küresel ısınma hepimizin malumu mu. Evet. Kuraklıkla birlikte daha da artacak mı. Artacak. Orman yangınları her yıl daha da siddetlenir mi. Evet. Peki tüm bunlar bilinmesine rağmen milli bir seferberlik ilan etmemenin sebebi nedir. Ülkede o kadar israf kaynagı varken on tane yirmi tane uçak almak mı sorun oluyor. Kac tane sektör bu ormanlara bakıyor. Orman olmasa imalat olmayacak, tarım olmayacak, turizm olmayacak. Ormanların korunması ülke savunmasından daha mı önemsiz. Gerekirse ucakları kendimiz üretelim. Bu süreç insanoglunun ac gözlülüğüne gem vurulmadıkça daha da katlanarak artacak. O nedenle acil eylem planı ortaya konulmalı. İc anadolu çöl oldu, yeraltı suları magmaya kadar cekildi, göller kuruyor, kuraklık artıyor.

Bazı yorumlar gerçekten hem üzücü hem de sinir bozucu. Bu ülkenin yarısından çoğu hükümetini sevmiş kabullenmiş oy vererek iktidara gelmesine vesile olmuştur. Kaç seçimdir de hükümetine de sahip çıkmıştır. Çıkıp ta bu insanlara trol yakıştırmasını yapmak hem saygısızlık hem terbiyesizlik hemde küstahlıktır. Lütfen yazacaklarınızı ölçüp tartıp öyle yazın. Burası Türkiye.. Atatürkün kurduğu laik bir cumhuriyette yaşıyoruz.. Trol diyenler bu sizin haddiniz değil.. Ulu önderin bana tanımış olduğu düşünce özgürlüğüme söz ediyor, aklınızca beni/bizi ötekileştirmeye çalışıyorsunuz.. Bence dikkati çekilmek istenilen moderatörün "Trol" diyenleri cezalandırması gerekiyor.. Yazık yazık.. Oysa eminim ki sokakta yürüyor iken, yada ortam içerisindeyken birinci sınıf bay kültürü oynuyorsunuzdur.

Bu ülkede yüzlerce farklı görüşe sahip insanlar yaşıyor. Öyle yada böyle farklı görüşlere tahammül etmeyi öğrenmelisiniz bakın 21. yüzyıldayız.....

California da geçen sene çıkan yangını 3 hafta sonra söndürebildiler. koskoca ABD, uçağını, helikopterini üretebilen bir ülke. Bu havalarda rüzgarla beraber büyüyen yangını söndürmek kolay iş değil. Türkiye'deki yangınların sabotaj olduğu apaçık ortada. Bunun başka bir izahı yok. Forumda birçok entelektüel arkadaş olmasına rağmen bu konularda kafaları ters çalışıyor. Öyle bir terslik ki bu Erdoğan'a laf çakmak için PKK'yı bile hoş görüyor. Kayseri'de, Kütahya'da, Manisa Soma'da deniz yok buralara da mı otel yapacaklar. Bu ay Manisa Kula da aynı bölgede 6 farklı noktada orman yangını çıktı. Buralara da mı otel yapacaklar? Bu kadar art niyetli olmak nasıl birşey arkadaş. Siz hiç mi bu ülkeye aidiyet duygusu hissetmiyorsunuz. Yunan'ı denize döktük diyoruz ya
Kafayı yedirecek onun bunun çocukları :acpsnr: en sonunda işi gücü bırakıp çıkacağız orman nöbetine!

Konu aslında bu. Bu kadar çok yerde birden sabotaj olacağını sanmıyorum. Ormanlarda yangın çıkan yerler o kadar kuru bir havaya sahip ki şu an en ufak bir tetik ile yangın başlayabilir. İnsanların kabahati yok mu? Elbette var. Çöplerini atanlar, camları kıranlar ya da bırakanlar yüzünden güneş ışığı bu camların mercek etkisi sebebi ile gayet yangın başlatabilir. Rüzgâr da cabası.

Screenshot_20210731_172503_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

Geçen değil bir evvel ki yerel seçimde, artık bu sefer bu adam seçilmez diye umuyordu bir şehrin insanı. Ama ne olduysa gece yarısı elektrikler kesildi. Gelmesi beklenen aday açık ara öndeykeyken sayım yapılan yere ne hikmetse her zamanki belediye başkanının adamları geldi ve işin rengi değişti bir dönem daha eski adam devam etti. Bir kişinin değil bir kentin hakkı yendi. Seçimler ne kadar ne belli değil.

1984 seçimlerinde, artık biliniyor ki anap rakamlarla oynayarak seçimden tek parti çıktı. Seçsis denilen microsoft ürünü bir sistem ne kadar güvenilir geçen trump seçimlerinde bizzat amerika yaşadı. Muhtemelen bugün daha doğmamış olanlar 50 yıl sonra O seçimdeki şaibenin ardındaki gerçekleri okuyacaklar.

Bir yerde değişmeyen bir iktidar varsa sorumlu biraz da yetersiz muhalefettir. Eğer muhalefeti yönetebiliyorsanız, iktidarsınız. Muhalefet mal gibi iktidarın attığı kemiği geveliyorsa yapacak bişey yok. Alternatifsiz kalan bir ülkede insan şaşar kalır.

Örneğin 80 milyona yakın bir ülkede cumhurbaşkanı adayı olarak sadece 3 aday çıkarırsanız ve bu adaylardan ikisi, terör örgütü şovmeni ve arap diyarlarda doğmuş aday olduğu ülkeye düşman atalara sahip biriyse ahali kimi seçebilir ki başka. 80 milyona yaklaşan bir ülkede, medyanın patlattığı sözde aydın kuklaları bir yana bırakırsak, ülkeye faydası olacak en az 10bin aday çıkacakken biri ithal, biri deforme toplam 3 aday çıkması karşısında halk bunu seçti demek çok akıl işi değil.

Popüler kültür ile tektip insan yaratılması hedeflenir. Her türlü alışkanlıkları, tüketimi, üzüntüsü ve sevincini manüple etmek kolaylaşır.

Bu başlıkta bir suçlu aranıyor sürekli. Herkes karşısındakine sen suçlusun diyor.

Bu ülkeye kötülük yapan her siyasi cezasını er yada geç çekmiştir. Hem ilahi adalet mizanında hem de yavan dünya yaşantısında. Asmayalımda besleyelim mi diyen adam 7 yıl yatak hapsi ile bir odada ölüp gitmiştir. Binlerce ülkesini seven gencin kanıyla üstelik. Babalar gibi satarım diyen adam kabrinde gün saymaktadır. Ben çay içiyorum kanser manser yok diyen adam kanserden ölmüştür. Tüm adaletin bu dünyada dağıtılmasını bekleyen seküler arkadaşlar var. Bu mümkün değil. İnanan insan bilir ki, bu dünyanın üstü olduğu gibi birde altı var ve altında geçecek süre üstünde geçirdikleri süreden kat be kat fazla.

Yangın yerlerine sms atarak yardim ulaşmayacağını biliyoruz. Ulaştı diyerekten atılan smsler şeffaf bir şekilde paylaşılmayacak. Rakamlarla kolaylıkla oynanan ciddi yerlerde çalıştım. Ben attım, görevimi yaptım benden günah gitti vebali iletmeyene kaldı yaklaşımını da kabul etmiyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri