Scudo Sports

Manavgat Yanıyor

Scudo
NTV altyazı geciyor ''Cumhurbaskanı THK'nin uçağı yok''

Ne kadar utanç verici bir söylem.. Okurken ben utandım, bunu söylerken kendileri utandılar mı acaba? Ne demek THK'nın uçağı yok! 20 senedir ülkeyi muhalefetmi yönetiyor, yoksa THK'da yangın söndürme uçağı alın bir zahmet..

Sömürdükleri paraların, yandaşlara akıttıkları paraların %1'ini bu iş için ayırsaydılar THK'nın birden fazla uçağı olurdu.

Terörü lanetlemiyor diyen arkadaş.. Terör lanetlenerek bitmez, hükümetin kırmızı bültenle aranan teröristi TV'ye çıkartmak yerine, somut adımlar atması lazım bitirmek için.. Lanet konusunda sana katılıyorum, Allah bu işe gördükleri halde el atmayanların, destekleyenlerin, ve onlara şakşakçılık yapanların binbir türlü belasını versin tez zamanda.

İyice azıttılar sel olur müftüsü diyaneti orada yangın olur bitiverirler anında, Milletinde hoşuna gidiyor sanırım cübbeli cübbeli birilerini görünce neyse bu ülke için çok bile imam kızacak ama yapacak bir şey yok. İki sene önce yine ağutos ayında burada yangın çıktı müftlük yağmur duasına çıkılacak dedi lan al eline küreği git, ne duası 40 derece bulutsuz hava da? :)

Neyse artık tatavayı bırakalım. Orada evini barkını yangında kaybeden insanımıza nasıl yardim ederiz ona kafa yormak lazım. Ben hiç bir yardım kurumuna güven(e)miyorum. Yanık merhemi, göz damlası, kıyafet ihtiyacı olabilir. Bunları o yakınlardaki bir forumdaşa göndersem iletebilir mı? O yakınlar derken sadece manavgat değil.

Bu kasıtlı olarak yapılmış başta hdp ve yandaşlarının örgütlediği, sıçanlarına yaptırdığı bir eylemdir.. Allah yardımcıları olsun Allah devletimizin, milletimizin her daim yanında olsun. Buna kimler vesile olmuşsa Allah ateşi onlara düşürsün. Dün her evden bir oy deyip bunlara kim/ler prim yaptırdıysa, şimdi üzülüyor yada üzülüyormuş gibi davranıyorsa Allah onlarıda perişan etsin.

Terörü lanetlemiyor diyen arkadaş.. Terör lanetlenerek bitmez, hükümetin kırmızı bültenle aranan teröristi TV'ye çıkartmak yerine, somut adımlar atması lazım bitirmek için.. Lanet konusunda sana katılıyorum, Allah bu işe gördükleri halde el atmayanların, destekleyenlerin, ve onlara şakşakçılık yapanların binbir türlü belasını versin tez zamanda.

Terörün lanetlenerek bitmeyeceğini 35 sene boyunca her hafta 30 - 40 şehit verirken anlamıştık zaten. Son 6 ayda 7 binin üzerinde terör örgtü mensubu telef edildi, etkisiz hale getirildi. Terörle işte böyle mücadele edilir.

Teröristi tvte çıkarmak diye bahsettiğiniz olayın ne yazık ki sadece sizleri uyutmak için size anlatıldığı kadarını biliyorsunuz. O terörist teslim oldu. Verdiği önemli istihbaratlarla aranan listelerindeki renkli elebaşları bir bir telef oldu. Tvye çıkmasının sebebi ise kürdistan türkükeri ile uyutulmuş saf kürt vatandaşların yanlış yolda olduklarını birinci ağızdan anlatmaktı.

Nedense bu tv olayını ortaya atana " Madem bu hdpkkya bu kadar düşmansınız, neden her evden bir oy kampanyası ile meclise sokup bu milleti sırtından bıçakladınız, neden halâ kapalı kapılar ardında anayasa ( ülkeyi fiilen bölmek üzerine planlanan sözde yasa taslağı ) yazacak kadar küstahlaşanlara tek bir kelime etmediniz ? " diye sorunca sus pus oluyorlar.

Konuşacak çok şey var. Ama şuan diğer arkadaşların da dediği gibi yangından zarar gören vatandaşlar için birşeyler yapmak gerek. Buna kafa yormamız lazım. Türkiye'nin her bölgesinden insan var burada. El birliği ile güzel işler çıkabilir.

Pamuk eller cebe yangının yaralarını halka sardırma hesap numarası açıldı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Biz bunu küpayla anlattık vilivili ile anlattık. Hala karşılıklı siyaset yapıyorsunuz. Orda canı yanan insan hayvan, yardım isteyen bir sürü can var. Siyaset bizi böler. Zaten pek güzel böldü de.
Orada, yardım ulaştıracak iyi ruhlu insanlara ihtiyaç var. Parti amblemine yada imam papaz cübbeli kişilere ihtiyaç yok şu anda. Kamera şovuna değil, sessizce yara saracak güzel insanlara ihtiyaç var.
Gözünüz arkada kalmasın, ben yaparım diyecek adam lazım bize.
Ben neden buradan yardim istiyorum? 1999 depreminde askerdim. Deprem olduğu zaman annem babam yardım etmek istediler. Herkes ister. Empati yapan, aynı şey başına geleceğini hesap eden, orda canı yanan adamın acısını anlayıp hisseden herkes yardim etmek ister. Ne oldu? Yardım tırlarının bazısının deprem bölgesine ulaşmadığı haberlerini okuduk. Ben, bisikletçilerden medet umuyorum. Burada kötü insan yok mu? Var, ama güzel insan da var.
(link)

bakın yorumlardan biri "makam aracı alırlar vermeyin" şeklinde. hadi ordan olmaz öyle şey diyebileniniz var mı? diyeniniz bile bir ufak şüphe geçirir muhakkak içinden.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Testi kırılınca yol gösteren çok olur...
Hani en değerli mirasımız doğamızdı?
Bölge olarak her yıl bu yangınlar olmuyor mu?
Sabotaj, elektrik kablosu, kozalak, anız yakmak v.s...Her yıl nedenleri belli bir facialar silsilesi yaşıyoruz...
Kışın neden yanmıyor, havalar ısınınca başlıyorsa yangınlar, bu bir reel durumsa hazırlığımız/organizasyonumuz ona göre olmalı değil mi?
Hani istatistik verileri; mikro ve makro ölçekte koruyabildiğimiz ormanlık alan ne kadar kaldı?
Kendi yaşadığımız yörelerde bile yangın olmadan da binlerce ağacın kesildiğini bizzat görmüyor muyuz?
Maden, HES, saray, otel diye doğamızı katletmiyor muyuz?
Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN bir çok başarılı projeye imza attı, yangınlar için bir araç geliştirilemez mi?
Küle dönmüş alanlara gene çam fidanı ekmenin mantığı nedir. Çam ağacı kolay tutuşan ve kozalakları ile el bombası görevi gören, yangın alanını genişleten bir türdür.
Yanıp yokolmuş bölgelere o yöreye ait daha dayanıklı ve yöre halkına gelir sağlayacak meyve ağaçları ekilemez mi?

Testi kırılınca yol gösteren çok olur...
Hani en değerli mirasımız doğamızdı?
Bölge olarak her yıl bu yangınlar olmuyor mu?
Sabotaj, elektrik kablosu, kozalak, anız yakmak v.s...Her yıl nedenleri belli bir facialar silsilesi yaşıyoruz...
Kışın neden yanmıyor, havalar ısınınca başlıyorsa yangınlar, bu bir reel durumsa hazırlığımız/organizasyonumuz ona göre olmalı değil mi?
Hani istatistik verileri; mikro ve makro ölçekte koruyabildiğimiz ormanlık alan ne kadar kaldı?
Kendi yaşadığımız yörelerde bile yangın olmadan da binlerce ağacın kesildiğini bizzat görmüyor muyuz?
Maden, HES, saray, otel diye doğamızı katletmiyor muyuz?
Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN bir çok başarılı projeye imza attı, yangınlar için bir araç geliştirilemez mi?
Küle dönmüş alanlara gene çam fidanı ekmenin mantığı nedir. Çam ağacı kolay tutuşan ve kozalakları ile el bombası görevi gören, yangın alanını genişleten bir türdür.
Yanıp yokolmuş bölgelere o yöreye ait daha dayanıklı ve yöre halkına gelir sağlayacak meyve ağaçları ekilemez mi?
Limon Ağacı diye bir kitap var okuyun. Yahudi gidince evinin önüne dikiyor. İnsan kalıcı olduğu yere ağaç diker. Kendisi için değil, gelecek çocukları, torunları ve onların torunları için. Kalıcı olmayan insan neylesin ağacı?

Antalyada yaz ayinda Nem %20 lerde hiç normal değil. Hemde günlerdir nem yok. Her turlü hava olayi artik olağan üstü seviyelerde yaşanıyor. Bundan sonra doğal felaketlere şaşırmayın.

Kalyoncu, tüpçü, ışıkçı, bilmem ne cemaati medyası izleyeceğime Cartoon Network'ten çizgi film izlesem daha sağlıklı haber alırım herhalde 🤬🤬
Samuray Jack oscar çöllerde gumball bide ed edd eddy güzel

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Antalyada yaz ayinda Nem %20 lerde hiç normal değil. Hemde günlerdir nem yok. Her turlü hava olayi artik olağan üstü seviyelerde yaşanıyor. Bundan sonra doğal felaketlere şaşırmayın.
tarımla uğraşan tanıdıklarım aynısını söylüyor. bu sene mahsül kötü.

Bu kasıtlı olarak yapılmış başta hdp ve yandaşlarının örgütlediği, sıçanlarına yaptırdığı bir eylemdir.. Allah yardımcıları olsun Allah devletimizin, milletimizin her daim yanında olsun. Buna kimler vesile olmuşsa Allah ateşi onlara düşürsün. Dün her evden bir oy deyip bunlara kim/ler prim yaptırdıysa, şimdi üzülüyor yada üzülüyormuş gibi davranıyorsa Allah onlarıda perişan etsin.

Resmi merciilerden hiçbir açıklama yokken konuya dair vahiy olarak mı indi bilgi size?

Bu eylemleri kimin azmettirdiğini çok iyi biliyoruz tüm halk olarak. 2015 yılının Haziran ve Kasım aylarında gerçekleşen 2 seçim arasında yaşanan olayları kimse unutmadı.

Resmi merciilerden hiçbir açıklama yokken konuya dair vahiy olarak mı indi bilgi size?

Bu eylemleri kimin azmettirdiğini çok iyi biliyoruz tüm halk olarak. 2015 yılının Haziran ve Kasım aylarında gerçekleşen 2 seçim arasında yaşanan olayları kimse unutmadı.

Bu konuda sizinle tartışmam çünkü bundan rahatsız olmuş gibisiniz..! Heleki vahiy mi indi gibi seviyesi düşük bir cümleden sonra..... Benim yüce devletim bu işin peşini zaten bırakmaz hiç merak etmeyin.. Ne nedir ne değildir hep beraber göreceğiz.

Bu konuda sizinle tartışmam çünkü bundan rahatsız olmuş gibisiniz..! Heleki vahiy mi indi gibi seviyesi düşük bir cümleden sonra..... Benim yüce devletim bu işin peşini zaten bırakmaz hiç merak etmeyin.. Ne nedir ne değildir hep beraber göreceğiz.
Google da "failleri er geç bulacağız " yazin. Sonuçlarda detayli inceleyin.
Benimkisi sadece oneri tabi ki.

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
üstadım olay nasıl olmalı bakın. anlatayım. diyelim ki, 6000 kişi yok edildi. çünkü geleceğimiz için zararlıydı. onlar da tuttu karşılık olarak orman yaktı. ben arabamla benzinciye gidiyorum. depoyu dolduruyorum. abi şu bidona 1 litre benzin koy desem alamıyorum. arabanın benzin depo girişini bozup, tenhada depodan çekmem gerekiyor. 45 litre benzin ile ne kadar etkili yangın çıkarabilirim bilmiyorum.
6000 kişiyi yok eden devlet, elbette öcünü alır ama iş işten geçmeden istihbaratı sağlam olmalı ki, daha bu orman canileri buna yeltenmeden önüne geçebilsinler. ben, o canlılar öldükten sonra alınan öcü yeterli bulmuyorum.

neyse oradaki ihtiyaç sahiplerine nasıl cidden ulaşabiliriz onu düşünmek lazım.

Geri