Scudo Sports

Maltepe

@önder demirel

hava biraz bozuk umarım hasta olmassın ama ilk toplanmaya kesin gelicem nasıl toplanabiliriz..

Scudo
Evet havalar kötü gidiyor grip salgın kol geziyor biraz daha ısınsa hemen aticam kendimi dışarı en kısa sürede görüşmek üzere

@Ali ATAY

ali sensiz olmaz bu topik senin fitili bahara ateşle derim senin arkandan çok adam gelir...

:in: :in: :in:

teşekkürler kudret abi!
işin açıkçası topiklerini hep takip ediyorum ama bir türlü o gücü kudreti bulamıyorum kendimde hakikaten ismin gibi kudretli adamsın :)
Maltepede çok bisikletçi var sezonu bir açalım gümbür gümbür gelicez turlara
en kısa sürede görüşmek üzere...

@Ali ATAY

bu arada bizim samette pendiği diriltecek ve gene eski günlerin hatırına bi su düşen çekeriz eskihisardan yaparız gene ....
havalar ısınsın mayısta artık şelale turları olur haziran sakat, okullar kapanıyor o yollarda trafik fazla olur...

@sertaç demiröz

topiğin sahibi ali dostum dinamiti patlatacak hele mayıs gelsin uzun yollar için güzel havalar lazım ...

@Kudret Kurtcebe

abi mayıs çok geç çok özledim bisiklete binmeyi mart sonu diriliriz biz :)

@Ali ATAY

Ne mayısı, ne mart sonunu beklemenize gerek var. Biz Caddebostan-Kaynarca grubu olarak yağmur olmadığı sürece mutlaka haftada iki kere çıkıyoruz. İster Caddebostan'a gelip, ister Maltepe'den bize katılabilirsiniz.

@Ali ATAY

ali hatırlarsın değilmi esenköy şelale ne yoldu be kardeşim kartepeden daha dik rampalar vardı orda hemide 5 km lik ama 20 km ye bedeldi...
o.k nisan....

@Ulaş Apak
abi sizin konuyu takip ediyorum zaten. soğuk havada bisiklet sürmek gözümde büyüyor bir kere katılırsam bunun önüne geçerim sanırım en kısa sürede karşılaşmak üzere :)

@Kudret Kurtcebe
esenköy şelale yolu bizi bitirdi ama bitmek bilmedi grupta çok kalabalıkı dökülen çok oldu ama pedalşör her yolda basar gider :)

@Ali ATAY

esenköy eskihardan çok ters ali ne var biliyormusn zam gelecek bisiklete feribota ayrıca şehir hatları vapurlarından da bisikletten para alacaklar ...
2 ay içersinde belli olacak...biz gene yalova için eskisara baş vuracağız eski feribotlardan bence almazlar gibime geliyor bisiklete para ....

@Kudret Kurtcebe

abi bu ücretsiz ulaşım aracımızdan da para almasını biliyor ya bu devlet pes diyorum.
alırlar abi alırlar bu gidişle bisiklet sürerken aldığımız nefestende vergi alacaklar:eek:

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Kudret Kurtcebe

O olasılığın gerçekleşmemesi için Bisikletliler Derneği nezdinde girişimde bulunulması acilen şart. Unutmayın ki ağlamayan çocuğa meme vermezler. Ancak talebimizde inandırıcı olmak için daha fazla bisikletlinin bunları kullanması gerekiyor.

@Cem Şentin

cem bak ne yapmak lazım istanbulu yıkıp yeniden kurmak lazım ve bisiklet yollarını yapmak gerekecek...
abidik gubidik bi şehir planlaması ..norveçte bergende elimle kaldırım kalınlığına baktım tam dört parmağımın yüksekliği kadardı...
ve yol asla düz değildi balık sırtı idi nedeni norveçte yağmur yağdığı zaman atlas okyanusundan gelen bulutlar bi yağmur indiriyordu vay anasını diyordum ...parmak kadar yağmur ve yarım saat içinde etrafta tek bi su birikintisi olmuyordu bu yağmur istanbulda olsa istanbul batar....
hele bi kar yağardı amanin yollar kaplanırdı ama anında açılırdı...
alt yapı mükemmel idi
norveç ,şehir alt yapısında ultra bi ülke idi zati bütün iskandinavya ülkeleri öyle asla fazla betona ehemmiyet vermeyen bi ülke hep ahşap iki katlı villalarda yaşıyor millet şöminelerde odun yakıyorlar ama eletriklede ısınıyorlar elektrik sudan ucuz su ucuz .....
tuvaletteki suyu içerdik biz çünki temiz su ...bergen de lağım suları arıtmaya gider tuvalete tekrar gelir biz damıtılmış lağım suyunu içer vede hasta olmazdık...
ve de çay suyuna koyardık...
ya işte böyle hani demiş ya teyfik fikret medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar ama teyfik fikret medeniyeti akıllı bir şekilde kullananlara karşı herhalde söylemedi bunu....

@Kudret Kurtcebe

O konuda haklısın. Ama İstanbul'da yeterli sayıda bisiklet kullanıcı olmadığı için bisikletin yaygınlaşmasına katkı sağlayacak düzenlemeler yapılamıyor. Ne zamanki bu sayı İstanbul'da yerel ve genel seçimi kazananı belirleyen sayıya ulaşır, o zaman dikkate alınırız. Ama öncelikle iğneyi kendimize batırmak gerekir. Birçok insan sevse de trafik ve can güvenliği nedeniyle bisiklet kullanmıyor veya çocuklarına bisiklet almıyor. Ayrıca epey insanın bisiklet almak için minimum parayı denkleştiremediğinden bisiklet kullanamadığını da hatırlatırım. Önemli olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik kampanyalar, turnuvalar düzenlemek ve böylece düzenli olarak bisiklet kullananların sayısında önemli bir artışı yakalamak gerekir. Ancak o zaman haklı taleplerimiz ciddiye alınabilir. Bunu yaparken kask ve forma giy(e)meyen sıradan bisiklet kullanıcılarını dışlamamak gerekir.

@Cem Şentin

kask konusu bu forumda tartışmalara sebebiyet verdi...işin orta noktası şu olmalı..
herkesin kendi hür iradesi olmalı...bergende ve danimarkada ve hollanda da insanlar öyle kask felan forma giymiyorlar neden ,alt yapıları çok güzel ondan bisikletten düşme, anca biri sana çarparsa olur...
buraya gelirsen istanbul yolları bisiklet kullanmaya müsait değil her yerde bubi tuzakları var...her an yeri öpebilirsin mazgallar çok vede denge kaybettiren kanalizasyon kapakları ..yaşlı bir adamcağız düz yolda düştü ve öldü kafasını betonun sivri yerine vurunca adamcağız öldü kafada kask olsaydı ölmeyecekti bizim millete sen ne bakıyorsun cahil...cahil ne anlar kaskın faydasını..
bizim aklımız kaza olduktan sonra gelir trafikte bunca insan ölüyor neden yüzde 90 sürücü hatası daha araba kullanmasını bilmiyor bu millet ehliyetli cahil sürüleri ,
bi ülkede eğitime önem vermezsen olacağı bu işte...
foruma gelince burası bisiklet forum dün deltaya gittim orda ulaş dostum bankacı müşterilerine şöyle diyordu
....bu iş ciddi bir iştir
...doğru ,bisiklete binmek ciddi bir iştir herşeyi bileceksin bisikletin bakımından anlayacaksın kompenantların sorun yaratmaması için her turdan sonra bakıma alacaksın biskletini ...
bu forumda bazı arkadaşlar tur düzenlemekteler ve kendi turlarına kasksızları almazlar ...haklı olabilirler sorumluluk almamaktadırlar yalnız bu olayı insanlara sevdirerek anlatmak lazım....baydırarak değil ....24 saat insanların kafasına bu forumda kask dayatması yapmak ters tepki veriyor ...
benim non stop a gelince hız yapılmakta mecburen kask takılıyor şakası yok kafan dağılır açıkçası benim turuma kasksız gelen arkadaşa ses etmedim ama sorumlukluk sana ait dedim ve nitekim arkada düştü ve anladı olayın ne olduğunu .....kafada kasksız yol bisikleti kullanmak hemde hız yapmak bu istanbulun sokakları için risktir ....
senin anlayacağın tedbiri almak lazım yalnız yazın benim özel bi durumum var kafama bandana ve kask takınca kafam aşırı şekilde terlemekte bu yüzden
kep takıyorum mayıs haziran tenmuz vede ağustos aylarında malesef hız yapamıyorum zati sıcaklarda aşırı hız yapamazsın tepemde 40 derece
sıcakta yüksek tempo yapmak benim için kalp krizi..

Arkadaşlar Sarıgaziye yeni taşındım Sancaktepe-Çekmeköyde bir grup oluşturup haftada en az 2 olmak üzere bisiklet turu yapalım diyorum.. bana özelden telefon numaralarınızı yollarsanız bir organizasyon yapacağım.. yada bana mailde atabilirsiniz tandemirtastan@hotmail.com bekliyorum maillerinizi hadi bakalım Sancaktepe Çekmeköy Grubumuz hayırlı olsun:in:

arkadaşlar yokmu çekmeköyde bisiklet süren ??????????

Geri