@Cem Şentin
kask konusu bu forumda tartışmalara sebebiyet verdi...işin orta noktası şu olmalı..
herkesin kendi hür iradesi olmalı...bergende ve danimarkada ve hollanda da insanlar öyle kask felan forma giymiyorlar neden ,alt yapıları çok güzel ondan bisikletten düşme, anca biri sana çarparsa olur...
buraya gelirsen istanbul yolları bisiklet kullanmaya müsait değil her yerde bubi tuzakları var...her an yeri öpebilirsin mazgallar çok vede denge kaybettiren kanalizasyon kapakları ..yaşlı bir adamcağız düz yolda düştü ve öldü kafasını betonun sivri yerine vurunca adamcağız öldü kafada kask olsaydı ölmeyecekti bizim millete sen ne bakıyorsun cahil...cahil ne anlar kaskın faydasını..
bizim aklımız kaza olduktan sonra gelir trafikte bunca insan ölüyor neden yüzde 90 sürücü hatası daha araba kullanmasını bilmiyor bu millet ehliyetli cahil sürüleri ,
bi ülkede eğitime önem vermezsen olacağı bu işte...
foruma gelince burası bisiklet forum dün deltaya gittim orda ulaş dostum bankacı müşterilerine şöyle diyordu
....bu iş ciddi bir iştir
...doğru ,bisiklete binmek ciddi bir iştir herşeyi bileceksin bisikletin bakımından anlayacaksın kompenantların sorun yaratmaması için her turdan sonra bakıma alacaksın biskletini ...
bu forumda bazı arkadaşlar tur düzenlemekteler ve kendi turlarına kasksızları almazlar ...haklı olabilirler sorumluluk almamaktadırlar yalnız bu olayı insanlara sevdirerek anlatmak lazım....baydırarak değil ....24 saat insanların kafasına bu forumda kask dayatması yapmak ters tepki veriyor ...
benim non stop a gelince hız yapılmakta mecburen kask takılıyor şakası yok kafan dağılır açıkçası benim turuma kasksız gelen arkadaşa ses etmedim ama sorumlukluk sana ait dedim ve nitekim arkada düştü ve anladı olayın ne olduğunu .....kafada kasksız yol bisikleti kullanmak hemde hız yapmak bu istanbulun sokakları için risktir ....
senin anlayacağın tedbiri almak lazım yalnız yazın benim özel bi durumum var kafama bandana ve kask takınca kafam aşırı şekilde terlemekte bu yüzden
kep takıyorum mayıs haziran tenmuz vede ağustos aylarında malesef hız yapamıyorum zati sıcaklarda aşırı hız yapamazsın tepemde 40 derece
sıcakta yüksek tempo yapmak benim için kalp krizi..