Scudo Sports

Maltepe

Scudo
Şükrü bey merhaba konuya yazdım ama cevap geç oldu, bir çok defa o parkura girdim ve deneyim kazanmaya çalıştım, son 2 defadır daha iyi turlar yaptım ama atlayıp zıplamdan, zıplamaya çalışmak için önce bir kapalı kask almam gerek.

Dün oradaydım yetkililer konuşurken duydum galiba bisiklet kiralama yerleri yapılacakmış yavaş yavaş.

Mangalcilardan kurtulmayi gectim daha cok olucak bu sefer sebebi ise bisiklet yolunun iki tarafida yesillik diye... o yuzden bosuna hayal kurupda sonra uzulmeyin

İSPARK kötü oldu... cumhurbaşkanını seçimine kadar beleş sonra paralı olur sanırım :(

@Tahsin Y.

Mangal yakmak katiyen yasak. Burası diğer alanlar gibi değil, tamamen belediyenin kontrolünde sınırlı bir alan olduğu için içerde mangal yakamıyorsunuz.

Muhtemelen İspark zımbırtısı bisikletler için değildir, araçlar da içeri giriyor, onlar içindir.

@Mert E.
Ins dediginiz gibi olucaktir ama sanmiyorum genede bostanci sahilden ileri gitmemek lazim [emoji4]

@Mert E.

Tabii tabii yayalar ve bisikletlillerden ücret alınmayacak. otomobiller için park parası alınacak. Aslında bu da normal. Çünkü oraya arabanı bırakıyorsun. Fakat şimdi park parasından kaçanlar ya yola ya Yaylada AVMye ya da sokaklara bırakacak arabasını kilit olacak trafik.
Ben maltepenin en tepesinde oturuyorum. Dolgu alanına bisikletle inerim de eve çıkamam o rampayı. Mecburen bisikleti arabaya atıp aşağı iniyor . Oraya parkediyor. Bisikletle turlayıp sonra bisikleti arabaya atıp geri dönüyorum. Durumum şu yani :)
http://photos-d.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpa1/924392_617736908340275_1584100700_n.jpg

Geçen hafta sonu Kozyatağı'ndan Bostancı sahile indim ve Tuzla'ya kadar gidiş dönüş 60 km civarında yol yaptım. Bisiklet yolları hiç yoktan iyidir ama bisiklet yoluna park edenler mi istersin, çimenlik alan bitmiş gibi kaldırımlarda, yayalara ayrılan yerlerde top oynayanlar mı istersin, yasak olmasına rağmen sabahın köründe mangal yakanlar mı istersin; her türlü olumsuzluk vardı. Adam kahvaltıda içeceği çayı bile evde yapıp termosa koyarak getirmeyip, yaktığı mangalın üzerinde pişiriyor. Tamam, belki daha otantik olabilir ama bunun yeri şehrin ortası değil.
Bir taraftan İstanbulluya da hak veriyorsun. 12 milyon insana piknik alanı yok. Piknik alanın olsa da gidecek arabası yok. Altında arabası olan, imkanı olan gidiyor Kilyos'a, Riva'ya, Şile'ye... Ne yapsın; atlıyor dolmuşa, otobüse; iniyor sahile... Başka türlü nasıl deniz görecek?
Dünyanın en güzel şehrini -Turgut Uyar'ın dediği gibi- "Dünyanın En Güzel Arabistanı" yaptık. Herhangi bir hafta sonu inin sahile, göreceksiniz...

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Cumhurbaşkanlığı seçimini beklemediler. Geçen hafta sonu cumartesiden itibaren maltepe dolgu alanına giren araçtan araç başı 3 TL almaya başladılar. Aynı gün tek girişle ; gir çık yapabilirsiniz dediler. Benim gibi bisikletini aracıyla getiren çok sayıda indan vardı. Bakalım çevreye etkisi nasıl olacak. Ben mesela akşamları 6buçuk-7 gibi gidiyordum. Şimdi 3 TLsinde değilim ama 1 saat için ISPARK gibi bir yasal değnekçi topluluğununa da para kaptırmak istemiyorum. Bugün belki inmem.

Bisikletle gidin. Başta birkaç kez zorlanırsınız sonra o rampayı çıkar, hatta zevk bile alırsınız. Bisikleti "arabaya yükleyip bisiklet binmeye gitmek" doğası itibarıyle çok anlamsız bir şey zaten :)

Her hizmetin bir bedeli vardir sonucta 3 Tl de abartilacak bir para degil sonuc olarak :)

@H.Cenk Köse

Ben sabahları 5-6 arası gidiyorum, orası boş olduğundan henüz park parası alan da olmuyor. Bir kaç araba için sabahları başına adam koyacaklarını da pek sanmıyorum. Aynı durum wc için geçerli. Adamlar oraya wc yapmışlar ama sabah görevli filan olmadığından 8-9'a kadar kapısı kilitli. Yani parayı alacak adam yoksa ihtiyaç gidermek de mümkün olmuyor, görevlisi işbaşı yapana kadar kapısı açık tutulsa gidereceğimiz ihtiyaçla bir şeyleri mi eksilecek?

@KaanG
Yok yok bu bildiğiniz rampalardan değil. Çıkmam imkansız remen dağa tırmanıyoruz. (Nishadalar)

@Onur Gunes
Değil tabii ama ne bileyim. Bu araba için zaten yüklü vergi veriyorum bu vergi devletin bana verdiği hizmetlerin yol sokak şu bu karşılığı için değil miydi niye ben ekstra para veriyorum da başka şehirde oturan vermiyor diye sorular sormuyor değilim. ISPARKın bu parayı ne yaptığı ayrı bir muamma zaten. Yatırım yok kira ödeme yok. Deli dumrul gibi para basıyor. Bu parayı bana mı kullanıyor ne amaçla kullanıyor belli değil.

@Bahadır Gürel
Ben akşam iş çıkışı eve gelip bisikleti alıp iniyorum. Sabah o saatte gidemem. Bakalım pazar günü ücreti ödedim ama bugün belki sokakların birine parkederim veya inmem.

Merhaba Bisikletforum Ailesi,

Ben,Maltepe'den Veysel.2 gün önce ardımda 25 yıl bıraktım :)

Bisiklet ile en son ortaokul yıllarında olan birlikteliğim,Anadolu yakasına taşınmam ile birlikte bisiklet sürme isteğimin artışı sonucu yeniden devam ediyor.
En son çocuk sayılan yaşlarda bana "bak bu bisiklet,bu senin,hadi bunu sür" kısmından sonra bisiklet dünyasının çok geniş bir dünya olduğunu ve farketmediğim,bilmediğim pek çok detaya sahip olduğunu anladım ve anlamaya devam ediyorum.

Aklımda genel olarak görece orta sagmentlerde sayılabilecek Merida Crossway 500 veya Scott Sportster 20/solution modelleri vardı.Ancak bazı sebeplereden dolayı bu planları hep erteliyordum.Baktım ki bu erteleme işinin sonu ne zaman olur kestiremiyorum,yaz gelip geçiyor,insanlar sahilde büyük bir keyifle bisiklete biniyor,bunu daha fazla ertemek istemedim ve Decathlonda kadro boyuma uygun,alabileceğim en uygun bisikleti yani Rockrider 5.1'i satın almış bulundum.Bisikletten beklentim sadece ayağımı yerden kesmesi ve kafamı dağıtacak kadar pedallamaktı.Biraz kör bir tercih oldu ama heves,diğer konuların önüne geçti.

Bisikleti aldıktan sonra birkaç olumsuzluk dikkatime çarptı.
Bunların en kötüsü ise sele!Sele sele değil,parke taş gibi.Yılların verdiği hamlama elbette var ancak bu öyle böyle değil bence,ya da bana uymuyor.Aldığım jelli sele kılıfı da çöpe attığım bir 20 TL gibi geliyor.Çünkü sele üzerinde durmuyor ve sürekli kayıyor.Bu sebeple en kısa zamanda şöyle bir şey almayı düşünüyorum.Sizlerin tavsiyeleri olursa seve seve dinlerim tabiki.

(link)

Bir diğer sorun ise,farkettiğim,uzun sürüşlerden sonra bileklerimde ağrılar başlıyor.Gidon ve gidon boğazında herhangi bir yükseklik veya açı ayarı olmadığı için bunları da değiştirme planım var.Bir de dün bir talihsizlik yaşadım,sürüşüm esnasında gidon yerinden gevşedi ve çıktı.Çok şükür tenha biryerdeydim,kimseye ve kendime zarar vermeden durabildim.Hem bu talihsizlik hem de ergonomik rahatlık için değiştirme planı yapıyorum.Ancak Decathlon, sitesinde parçaların tüm teknik özellik detaylarını vermediği için,çapı nedir,ne olmalıdır,universal midir,hepsi olur mu,ne olur ne biter pek bilmiyorum.Cevabını buralardan bulma ümidi taşıdığım bir soru:)

Son olarak ise(şimdilik tabi:)) sabit maşaya geçme isteğim var.Yaklaşık 2,5 kiloluk kendinden başka kimseye hayrı olmayan suntour ön süspansiyonlardan,düz maşaya geçersem korkunç bir ağırlık tasarrufu yapacağım kesin ancak buradaki çekincem ,bisiklet öne doğru çökmüş,eblek bir görüntüye kavuşsun istemiyorum.Yani şöyle söylemek gerekirse,ön süspansiyonun esnememiş konumu ile rigid maşanın uzunluğu arasında fark olur mu?Bu konuda bir fikriniz var mı?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın,
Yeniyim ve hevesliyim :) Öğrenmek ve kendimi geliştirmek istiyorum.
Şimdiden hoşbulduk diyorum,
Herkese selamlar.

Merhaba veysel hos geldin
Bende maltepede yasiyorum
Teknik konularda cok tecrubem yok ama sabit masa yerine kilitli masa ile degistirebilirsin
Birde bileklerindeki agri icin ellerindeyse tabi endiven giyersen agri hissedilir derecede azalabilir.

LG-D320 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@barış kalkan

Merhaba Barış,
Hoşbulduk.
Kilitli maşa,çok masraflı olur diye düşünüyorum.Sabit maşa hem fiyat olarak uygun bir seçenek hem de hafiflik farkı ciddi miktarda.O yüzden niyetim sabit maşa yönünde.
Elcikler çok sert olduğu için bisikleti eldivenle kullanıyorum halihazırda,benim sorunum daha çok gidon açısı veya yüksekliği ile alakalı gibi geliyor bana.

Geri