Scudo Sports

Maltepe

@orhan0911

Murat o kuru üzümleri yememiz için neden bu kadar ısrarcıydı şimdi daha iyi anlıyorum :uyku: ayakta uyuduk hülloggh :D

Scudo
rampa rampa rampa rampa rampa hey hey hey hey ( titancılar gibi oldu , rampacılar ( taytlı :D) ) :evil:

@Muskulpesent
arkadaş birbirlerini gaza getiren çok adam gördüm ama kendi kendini getiren nadir :eek:ha:
gaza gelmeyin getirmeyin ( demir bükey )

Gençler, bu gece Ankara'ya gidiyorum, Allah izin verirse cuma felan döneceğim. Bu yüzden bu hafta tur organizasyonu siz gençlere bırakıyorum. 80km üzeri bir tur ayarlayacağınızı umut ediyorum eğer ki yol yorgunluğunu atabilirsem ben de size eşlik edeceğim. Bu yüzden Ay'a varan rampa turumuzu sonraki hafta yaparız. Hatta bu haftasonu sakin bir adalar turu da ayarlayabilirsiniz. Yol kesmez derseniz Darıca'ya gidin Soneri de alın hayvanat bahçesine gidin o gerekeni yapar ;)

@Murat Ekmekçi

anlaşıldı murat bu hafta yok konuşmalardan anladıgım kadarıyla adalar fena olmaz adalar olursa bisikletle evden gelmeyi düşünürüm

adalar olur.sıkıntı yok. ( orhan kaskı unutma :D ) hastaneye günde 10 tane geliyor adalarda bisikletten takla atan çoğuda bayan üzülüyorum görünce :agla:

@Soner sevinç
Sen gelenlerde kene yok diye üzülüyosundur deyip son kene esprimi de yapıyorum(yoksa son değil mi!)

yeni topikimiz belli oldu
" müthiş adalar turu.
etkinlikler :adalar arası yüzme , kene tutma veeeeeee at kovalamaca :evil: NOT: herkesi bekleriz"
diye bir başlık :alkis:

(link)
kampçılar için soğuk dağ akşamlarında ya da deniz esintilerinde kullanılabilecek polar.

(link)
az yer kaplayan geniş ama hafif havlu, kampçılar için ideal

(link)
bagaj v-fren veyahut disk için, kargo bedava

(link)
uzun kampçılar için heybe

(link)
0dereceye kadar korumalı battaniye olarak da kullanılabilir

(link)
çadır içinde olmaz ise olmaz mat

(link)
şişir koy kafanın altına mis gibi.

(link)
param var imkanım var çanakkalede arsam var hafif çadır arıyorum diyenler için

(link)
topu topu kış gelmeden 3 kere ya kullanırım ya kullanmam, fiyatı az olsun ağırlık ise önemli değil diyenler

(link)
bana enerji lazım usbden ama dandik solarlardan olmasın diyen

(link)
makarnam omletim kahvem olmadan asla diyen

(link)
yemeği bunda yapacan

(link)
çadır içi ışık, gece 15 yıllık eskimiş dergileri okurken

gelelim sorulara
polar olasada olur ( bence)
havlu olmasada olur (bence )
heybe üst parça ayrılıyormu sadece yanları kullanabilirmiyiz ( bana biraz büyük geldi )
mat decathonda 4 yada 6 liraya gördüm gibi sanki kurclamak lazım
şişme yastık ( yanii)
çadır arsası olmayan için olanın ağırlığı nedir acaba bulamadım
güneş enerjili şarj ortak alınabilir ayrı ayrı gerek yok gibi ( bence)
ocak kartuşlu heralde kartuş ücretleri nedir
tencere seti ortak olarak alınabilir 2 tane gerek yok boşa ağırlık (bence )
ışık duş başlığına benziyor :D
cevap istiyorum

bide maşa önerisinde bulunalım gücümü emmeyen :eek:ha: olsun

@Soner sevinç

-Gece soğuk olur sabaha karşı üşeyebileceğin akşam üzerine alabileceğin birşey yoksa diye önerdim. OPSİYONEL
-Banyo deniz gibi durumlarda kullanmak için çanta hacmini pamuklular kadar işgal etmeyecek, çok daha çabuk kuruyacak, ŞİDDETLE TAVSİYE
-Heybenin üstü ayrılmıyor ama bulabileceğin en ekonomik heybe, ogün Cihan'da gördüğünüz. Üst tarafını doldurmaz isen sıkıntı yok ama uzun turda dolup taşacak. 55lt hacim. TAVSİYE
-Decathlonda 14 tlye mat var 0.7cm kalınlık 1.80 boy. ben 1.80e bu boyumla sığmaz iken sen! çok dandik yattığın yerdeki her çakıl g...de hissedersin TAVSİYE
-2. çadırın ağırlığı 3.2-3.5 kg arasıdır. Decathlonda 2 snde açılan çadırlar da okadar daha kompakt ama bisiklet arkası yemek tepsisi gidip görmeniz daha doğru, ben "loap berg" ya da "loap sund"çadır alacağım bulabilirsem onlarda 170tl civarı 2.8 kg civarı
-Güneş enerjisini fikir olsun diye, 30 tllik papatya şarjlar asıl ilgimi çeken tanesi 30 tl ama tam güneşte 8 saatte doluyor!
(link)
OPSİYONEL
-Evet kartuşlu, 500gramlık kartuş 25 tl civarı, günde 100gram yakar TAVSİYE
-Tencere setini ortak alacağız evet, alüminyum olması şart ısıyı iyi tutması açısından, o setten de sadece 1 tencere 2 tabak kullanılır. TAVSİYE
-pilli led aydınlatma baya ucuz, şarj yok bakkaldan al pili tak, gazlı çalışan tehlikeli çadır içi olmaz diğerleri de 50-60tl!
maşa için forumdan fikir alabilirsin. Bunların boğazları sabit ölçüde mi bilmiyorum. Ama gene 100tl gider cebinden gibi geliyor

pazartesiyola çıkıyorum fazla kasmasak da olur uzun yol gidecem çünkü ( I lovo motorlu araçlar ) :evil:
adalar kumlar kızlar deniz kumsal atlar keneler vb. ....... zamanı öldürürüz.

@Soner sevinç

Anlaşıldı. Bu hafta İlker tatilde. Pazartesi Soner gidiyor. Ben cuma dönersem, cumartesi yapılacak tura yorgunluktan katılamam. Soner Pazar yapılacak olana pazartesi yeni arsalar alacak diye katılamaz. Artık haftaiçi bi Aydos yapar bacakları çalıştırırız ama bu hafta boş geçecek galiba. Üstelik uzun tur da ekime sarkıyor. Grup yok mu oluyor, Alper Tunga öldi mi?

ekime sarkarsa kamplı turları hafta sonları yapmak zorunda kalırız. eylülün sonlarında yaparız bir iki tane yada birtane uzun ?

hafta sonu derken güzel fikir gibi geldi. cuma akşamından yola çıkılır. pazar akşam dönülür.

@Soner sevinç

Güneyde rüzgarlar şiddetini artırmadan, deniz suyu kıvamını kaybetmeden bi gitmek lazım

eylül 14-15 yurda dönmüş olurum.o kadarda sürmez aslında. takibindeki hafta malzemeleri alır ufak antremanlar yapar takibindeki hafta da 1,2,3 günlük az ve düz yollu hafif rampalı kısa sürüş bol kamp olan turlar diye düşünüyorum.

Geri