Benim babam Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli. Lojmanlarda, karakollarda falan sürüyle köpek olurdu. Köpek dediysem kurt köpeği cinsinde, olabileceklerin en tehlikelilerinden. Köpeklere en sevdiğim hayvanlardır ve çok da akıllı olduklarını düşünüyorum. İleri derece bir köpek severim, imkanım olsa besleyeceğim ama yok malesef. Part time çalıştığım yer vardı, bahçesinde güvenlik amaçlı kurt köpeği besliyorlardı. Onunla geçiştirirdim köpekle alakadar olma sevgimi. Neden anlattım bunca şeyi? Okumaya devam lütfen..
Birkaç gün önce yine tatildeyim yine sabahladım, uyumadan önce de bir sahil sabah turu yapayım dedim. Sabah köründe köpek her zaman oluyor. Caddede falan oturuyor. O sabah başkaydı. Anlam veremedim. Sayabildiğim kadarıyla 9 tane köpek caddenin kenarına dizilmiş yatıyorlardı. Etrafa bakınıyorlardı ve hızım 39 km/s idi, ani frenle hızımı düşürdüm çünkü yalan yok, tırstım. Dönen tekerleklerin ilgilerini çektiğini, bu sebeple arabaları ve bisikletleri (tekerleklerini daha doğrusu) kovaladıklarını biliyorum, görüyorum. Ne yapacağımı bilemedim ve bir tanesi beni farketti. Ayağa kalktı, ben de pedala bastım, çünkü 9 tane kimisi dev gibi köpek. Sen misin pedala basan, cümleten ayaklandılar ve beni kovalamaya başladılar. O kadar köpek sever birisiyim, nefret ettim o saniye. Muazzam hızlı pedal çevirmeye başladım ve iki tarafımda da arka tekeri hedef alan sürüyle köpek! Bir süre sonra peşimi bıraktılar. O vakitten sonra ne zaman köpek görsem driekt olarak ara yola, kaldırıma vs ne olursa olsun yolumu değiştiriyorum. Sokak köpeği bu, ısırır mı ısırır, kim bunun garantisini verebilir ki?
Ne zor işmiş arkadaş Türkiye'de bisiklet sürmek..