Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Çoğu köpeğe köpek kovucularda işlemiyor malesef ya sağırlar yada tınlamıyorlar : )

Scudo
@cparlakgul

Birebir denenmiş ve başarıya ulaşmıştır. Balıkesir - Akçay yolunda kız arkadaşımla beni kovalayan yaklaşık 4 tane köpeğe tek yaptığım şey, hızımı hiç azaltıp arttırmadan, "şşşşşt", "hööööööy", "hooooooop" diye 3 kere bağırmak oldu.
10 sn içinde ilk önce hızlarını kestiler, sonra havlamayı kestiler, sonra da kovalamayı bırakıp geri döndüler..

• Beğen
Tepkiler: Ali YILDIRICI
"Şt" sesi görece etkili galiba. "Şşşşşt!" gibi sesler. Bizde geleneksel olarak "hoşt" denir, bu Köpeklere Fısıldayan Adam karakteri de köpeklerin dikkatini yaptıkları işten dağıtmak için böyle bir ses çıkarıyordu. Şt ile ilgili olsa gerek. :)

@Koray06

kesinlikle katılıyorum

zekeriya köyde oturuyorum ve sokaklar köpek dolu burda bisiklete binerken beni kovalayan havlayan köpekleri durup bakınca hepsi kuyruk sallayıp kendini sevdiriyor biraz insanın yaklaşımıda önemlidir nasıl siz bir insanın size bakışından içinden geçen iyi yada kötü hisleri farkedebiliyorsanız köpekte fark eder kedi de hayvanların hepsi hissederler bunu.

genelde sokak hayvanları insandan kaçar zaten çünkü sevmek için çağırıp tekme atan taş atan sopayla vuran okadar çok insan varki kedilerede aynı şekilde köpeğede avrupada da insanlar bizdeki gibi hayvanı kücükken sevimli diye dükkandan alıp bir eve bir odaya yada bir balkona hapsedip hayvan delirince de sokağa atmadığı için sokaklar burda hayvan dolu orda dolu değil avrupada insanlar farklı sokak hayvanları aynı almanyada da kedi pisi pisi deyince geliyor fransada da ingilterede de sadece alan bakıyor sokağa atmıyor fark bu ve sokaklardaki hayvanlar uytulmuyor devlet destekli çiftliklerde yaşıyorlar yanlış bilgi vermeyin ayrıca avrupada petshop diye bir şey yok hayvanlar özel yetiştirme çiftliklerinde satılıyor ve sahiplendiriliyor avm de 100e 50 cam kafeste kurt köpeği satılmıyor yani

bisiklete binip çevreci olalım diye bağıran çevreyi temiz tutmaya çalışan doğal yaşamı koruma felsefesinde olunması gereken bir ortamda hayvanlardan kurtulmak için konu açılıp uyutma fikri çıkmasıda çok şaşırttı ve üzdü beni

ayrıca evet c parlakgül arkadaşımız haklı daha yüksek sesle bağırırsanızda kaçarlar genelde

sokakta kovalayan köpeğe uyutma fikri varsa yolda önünüzü kesip gasp eden tinerciye yada sokak çocuklarına nasıl bir çözümünüz var daha 1 hafta önce arkadaşım dayaktan hastanelik oldu bisiklete binerken bir tanesinede evinin önünde girilmez yerden ters yönden gelen araba çarptı bu başıboşlara çözüm bulalım önce sokakta havlayan köpekten ziyade en azından biri derdini anlatmak için alfabe kullanırken biri sadece ses cıkarıyor bizim 3 harfle ifade ettiğimiz oda "hav hav"

saygılar

Yüksek ses ile bağırarak yada hızlı pedal çevirerek sokakta yaşayan köpeklerlerden kurtulmak genelde işe yarayabilir ama sahil kenarlarında yada sokak aralarında bir pitpull yada rotwieder gibi genetiği değiştirilmiş canavarlar ile karşılaşınca hayvan severlik duygusu olanları görmek isterim.Tuttuğu zaman sonuna kadar bırakmayan ve ölümüne parçalayan ( pitpullları bilen bilir kendi sahibini dahil parçalayarak öldüren ne olduğu belli olmayan yaratıklardır.)
Dünyada gereksiz,luzumsuz hiçbirşey yoktur canlı ve cansız olarak yaratılmanın bir nedeni vardır. Hayvanlarıda severim ama uzaktan severim.

Her gün geçtiğim yolda 2 köpek kovalıyor. hızımı kesmeden devam ediyorum. belli bir nokta da geri dönüyorlar.

3 gün evvel asfalt yolda yokuşu çıkarken yol kenarındaki bahçenin içinde devamlı havlayan iki köpek sesten dolayı dikkatimi çekti.İçimden bir ses köpek kapıyı açarsa acaba ne olur diye düşünüyordum.Umduğum başıma geldi.6.ncı his gibi bir şey oldu:D.Köpeğin birisi burnuyla bahçenin kapısını açtı.Eyvah dedim.Sokak köpeği olsa bir şey demicem ama sahipli köpekler çok farklı oluyor.Cinslerinin birisi pitbul kırması gibi diğeri ingiliz bull terriere benziyordu.Köpeklerin ikisi bana karşı gelir diye umuyordum fakat pitbull tipli olan arabaya yöneldi.Diğeri bana karşı geldi.6-7 km gibi epey yokuş çıktığım için yorgundum. Hoşt falan zar zor dedim:D.En son yapacağım bisikleti kalkan gibi kullanmaktı.Allahtan arkadaşların dediği gibi bisiklet tekeri olsun,dönen nesnelere karşı ve araba motor sesine gerçekten çok gıcık oluyorlarmış.Anlık andrenalin patlaması yaşadım diyebilirim.Gerçi böyle durumlar arazide 8-10 çoban köpeğinin üzerime koşmasıda oldu fakat karasteristik özellikleri az-çok biliyorum.Pitbulla benzemesi açıkçası çok farklı durum.Pitbulların ne yapacağı hiç belli olmaz:D.Yinede güvenliği sağlamak için ne lazımsa yapmak gerekiyor.Kuduz durumuda gerçekten ciddi vaka.Teknolojik cihazları pek kullanmadım ne kadar güvenilir açıkcası bilmiyorum.Özellikle kullanan ve çok tesirli ise yazarsa iyi olur.Köpekler birden fazla olabiliyor:D.Benim alternatif olarak bisikleti kalkan yerine kullanmak ve uzun sağlam sopa etkili oluyor.Eskiden,yaşlı bir kadın dilencinin elinde sopa taşıyarak bahçeye girdiğini görmüştüm.Köpek üzerine saldırdı, sopayla kendini öyle bir savunduki köpek bir şey yapamadı:D.İşin ilginç tarafı, yaşlı bir ninenin nasıl böyle güçlü genç çevik bir kişi gibi hareket ettiği.Bana sanki yaşlı kılığına girmiş bir genç tiyatro sanatçısını anımsattı.Fakat gerçekten yaşlı ve iki büklüm yürüyordu.Demekki herkesi canı tatlı:D.Yalnız bende köpek,kedi,kuş,tavuk ve cinsleri,güvercin,balık olsun birçok hayvanı beslemiş birisi olarak ayrıca hem doğa ve bahçe kültürünüde seviyorum.Bu 3 günlük olay zekariyaköy civarında oldu.Şu an Zekariyaköy'de bulunuyorum.Koray06 arkadaşımızın dediği gibi köpeklerin ve hayvanların uyutulması taraftarı bende değilim.

• Beğen
Tepkiler: Paslı Bisiklet
sizin o kadar para vemenize gerek yok cep telefonuna da indirilebilen ssesler var mesela sinek öldürücü-kovucu falan da var işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum arkadaşım indirmiş t10 a test etmek için köpek aradı yok aslında herzaman olurdu ama o zaman bulamadık aslında o kadar para vereceğinize bi test edin derim ayrıca köpek korktugunuzu anlayan sinyalleri algılar ve sizi tehtit değil av olarak görür ben bunu duyduktan sonra artık her köpek peşimden kovalasa ani birşekilde dönüp bagırarak ve ani hareketlerle hoşt dediğimde en iri köpek bile korkuyor bir seferinde biri bağağı inatci çıkmıştı ben de indim baktım 3 tane aldım elime taşları allah ne verdiyse değip taş ata ata gittim bi de bağırınca koşa koşa gittiler bir de köpeklerden kaçmayın daha da üstünüze gelirler ayrıca arabada test ettik çok hırşın havlayarak gelen bir köpeğin yanında durunca köpek nasıl kaçacağını bilemedi ayrıca ben 13 yaşındayım ben çok da kalıplı değilim 55kg eğer benim çocuk halimle kaçıyorsa sizin gibi kalıplı insanlardan nasıl uzaklaşır bilmiyorum :)

Dağ yolunda kuş seslerini dinleye dinleye gidiyorum dalmışım doğanın güzelliğine o ara bir tavuk çiftliğinin yanından geçerken (Bolu'da tavuk çiftlikleri çoktur) zincirini koparmış bir köpek yaldır yaldır üstüme koşmaya başladı dalgın halime geldiğinden birden ürktüm bağırarak yol kenarındaki hendeğe düştüm . Ben bisikletimi ordan çıkarmaya çalışırken hayvan sıkıldı benden öfleye püfleye arkasına döndü eski yerine gitti :D

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Köpekleri uzaktan görme imkanınız olduğunda ve yanlarından temkinli şekilde geçerken havlama durumları olsa, hafiften de üzerinize gelseler en sağlam iş köpeklerde size havlıyorsa sizde onlara karşı anlamsız, saçma sapan insan ötesi tepkiler, bağırışlar verebilirseniz bir nebze dumura uğruyorlar ;) Geçtiğimiz haftasonu Büyükçekmece Bisiklet Kulübü'ndeki arkadaşlarla Çatalca Ormanlı köyüne yaptığımız tur süresince test edildi ve onaylandı.Kısacası işe yaradı desek yeridir.Tabi köpekleri önceden uzaktan seçme ihtimalimiz yoksa ve bir anda köşe bucaktan üzerimize fırlıyorlarsa yapacak pek bir şey kader, kısmet, şans artık nasıl tabir edilebilirse :cool:

köpeklere taş atmaktan tükürmekten filan bahsedilmiş bence böyle insanlık dışı yöntemleri deneyen arkadaşlar bisiklete binmeyin çünkü bisiklete binmek içinde bulunduğun ortama ayak uydurmayı doğaya dost olmayı gerektirir bence otomobil tam size göre.Bir ''insan'' olarak ortalama bir köpekten 2 milyon kat daha fazla beyin hücresine sahibiz ''daş'' atmaktan daha yaratıcı çözümler bulabiliriz ...

• Beğen
Tepkiler: S26
@Gökay Akçay

Bu konuda size katılıyorum çok hakısınız ama direk hayvana atmaktansa mesela uzaktaysa ona çarpmayacak ama görebileceği bir yere atın ben de öyle yapıyorum kendine attığını sanıp kaçıyorlar ama mesela bi tane pitbul geldi havlıyo çok kuvvetli siz de bağırıyorsunuz yanına taşa attınız kaçmadı iyice kızmaya başlarsa kendi canınızı kurtarmak için bu yöntemler kullanılabilir ama normal havlayan köpeklerin çoğu yanına taş atınca kaçıyor

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Biber gazını da bazı arkadaşlar kullanıyormuş. Arasıra hava karardığında bisikletle geçtiğim bir yolda geçenlerde arabayla geçerken bir villanın kurt köpeği saniyenin onda biri zamandaki hızıyla az kalsın arabayı yutmak üzere saldırdı, o an bisikletle olsaydım yanmıştım, daha doğrusu yenmiştim sanıyorum, tabi biber gazı olsa ne fayda o anda, ki yol karanlık , mucurlu ve zikzaklı bir yoldu. Galiba çare yok ısırılacağız bazen baldırdan filan.

bu konu çook uzun zamandır gündemde. her bisikletcinin başına gelecek şeylerdir köpek kovalaması :) herkesin bi çözümü var. bende önceden su sıkardım bağırırdım kaçardım felan ama son zamanlarda farkettimki köpeği görünce yavaşlayıp gözünün içine bakınca yanından yavaş yavaş geçerseniz öylece bakıyor. tabi bi anda fırlaması durumunda diğer eylemler mübahtır bana göre :) bi insan başka bi insana saldırdığında kendini savunmak adına o kişiye silah çekip ateş edebiliyorsa, köpeke taş atmanın ıslatmanın bi günahı olacağını düşünmüyorum.

ya ne eğlenceli başlıkmış bu, 4 sayfa okuyabildim yarım saattir gülüyorum haahaskldkldadhadsa

Karşına saldırgan bir köpek çıktığında da böyle gülebilirsin işallah. :))))

Köpekle karşılaştığım zaman bulduğum en iyi çözüm bisikletten inip kısa bir süre yürümek. Tekerlekler durduğu an susup çekiliyorlar. Eğer tek köpekse yoluma aynen devam ediyorum.

Köpek ile ilgilenmek yerine yol ile ilgilenip direk pedala basanlardanım.Bir keresinde maltepe sahilinde beni köpek kovaladı akşamdı.Ben arkama bakıyordum ve dengemi kaybedip neredeyse düşecektim.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri