3 gün evvel asfalt yolda yokuşu çıkarken yol kenarındaki bahçenin içinde devamlı havlayan iki köpek sesten dolayı dikkatimi çekti.İçimden bir ses köpek kapıyı açarsa acaba ne olur diye düşünüyordum.Umduğum başıma geldi.6.ncı his gibi bir şey oldu

.Köpeğin birisi burnuyla bahçenin kapısını açtı.Eyvah dedim.Sokak köpeği olsa bir şey demicem ama sahipli köpekler çok farklı oluyor.Cinslerinin birisi pitbul kırması gibi diğeri ingiliz bull terriere benziyordu.Köpeklerin ikisi bana karşı gelir diye umuyordum fakat pitbull tipli olan arabaya yöneldi.Diğeri bana karşı geldi.6-7 km gibi epey yokuş çıktığım için yorgundum. Hoşt falan zar zor dedim

.En son yapacağım bisikleti kalkan gibi kullanmaktı.Allahtan arkadaşların dediği gibi bisiklet tekeri olsun,dönen nesnelere karşı ve araba motor sesine gerçekten çok gıcık oluyorlarmış.Anlık andrenalin patlaması yaşadım diyebilirim.Gerçi böyle durumlar arazide 8-10 çoban köpeğinin üzerime koşmasıda oldu fakat karasteristik özellikleri az-çok biliyorum.Pitbulla benzemesi açıkçası çok farklı durum.Pitbulların ne yapacağı hiç belli olmaz

.Yinede güvenliği sağlamak için ne lazımsa yapmak gerekiyor.Kuduz durumuda gerçekten ciddi vaka.Teknolojik cihazları pek kullanmadım ne kadar güvenilir açıkcası bilmiyorum.Özellikle kullanan ve çok tesirli ise yazarsa iyi olur.Köpekler birden fazla olabiliyor

.Benim alternatif olarak bisikleti kalkan yerine kullanmak ve uzun sağlam sopa etkili oluyor.Eskiden,yaşlı bir kadın dilencinin elinde sopa taşıyarak bahçeye girdiğini görmüştüm.Köpek üzerine saldırdı, sopayla kendini öyle bir savunduki köpek bir şey yapamadı

.İşin ilginç tarafı, yaşlı bir ninenin nasıl böyle güçlü genç çevik bir kişi gibi hareket ettiği.Bana sanki yaşlı kılığına girmiş bir genç tiyatro sanatçısını anımsattı.Fakat gerçekten yaşlı ve iki büklüm yürüyordu.Demekki herkesi canı tatlı

.Yalnız bende köpek,kedi,kuş,tavuk ve cinsleri,güvercin,balık olsun birçok hayvanı beslemiş birisi olarak ayrıca hem doğa ve bahçe kültürünüde seviyorum.Bu 3 günlük olay zekariyaköy civarında oldu.Şu an Zekariyaköy'de bulunuyorum.Koray06 arkadaşımızın dediği gibi köpeklerin ve hayvanların uyutulması taraftarı bende değilim.