Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@cruiser76

belediyeler tarafındn zaten bu işlem yeterince yapılıyor... kısırlaştırma operasyonlarının verimini ilerde alınır her sene baya sayıda zaten köpek azalıyor sokakta

Scudo
@Murat Çetinkale

Arkadaşlar bu tecrübe YANLIŞ bir tecrübe..! Yazılanlar kesinlikle ve kesinlikle doğru değil. Dünyadaki köpek ısırma vakaları üzerinde yapılan incelemeler göstermiştir ki köpekler dönen tekerleklere, otomobillere saldırmazlar sadece. Köpekler yürüyen ve koşan kişilere de saldırırlar ve köpek saldırılarının çoğunluğu bu şekilde yayalara karşı gerçekleşen saldırılardır. Köpeğin size saldırma sebebinin ne olduğunu kestiremeyeceğiniz için durup köpeğe bağırmak, taş atmak vb. hareketlerde bulunmak ÇOĞU ZAMAN ısırılmanıza sebep olabilir. Aman dikkat...

bazılarımız hayvana biber gazı sıkın diyor.Biliyorsunuz onların burnu bizim burnumuzdan daha hassaz bizim aldığımız hasarı onlar belki 5 belki 10 katı fazla hasar alıyor.şimdi bir espiri yapayım.:hayvana soğan ve sarımsak atın veya sarımsak yiyip hohlayın :)

Bu konudan nedense "sokak hayvanları sorunu" olarak bahsedilir. Halbuki sorun olan sadece köpekler. Köpeklerden başka insana sorun yaratan hayvan yok şehirlerde.Aslanla kaplanla falan karşılaşmıyoruz sokakta.

Sahipsiz ve başıboş dolaşan köpek kalmamalı.Ben insan görünce saldıran başka bir hayvanla karşılaşmadım bu yaşıma kadar.Varsa söyleyin bende öğrenmiş olayım.

@cüneyt yayla

Bende biber gazı taşımayı tavsiye edenlerdenim. Kanunen bırakın köpekleri ya da diğer hayvanları, insanlara karşı kullanılması dahi serbest (yani cezaya mahsus değil) korunma amacı ile olduğu sürece! Kimse elinize biber gazını alın gördüğünüz köpeğe saldırın demiyor zaten, eğer bir köpek size saldırırsa ve ısıracak kadar yaklaşırsa o zaman kullanın diyoruz. Sizin daha iyi bir çözümünüz var mı?

Not: Köpekleri rahatsız edip kaçırmaya yarayan köpek sirenleri ne yazık ki kesin etkili değildir, bu tür bir korunma yoluna gitmeyi düşünen arkadaşlar konuyla ilgili araştırma yaptıktan sonra karar verirse sonradan üzülmezler diye umuyorum.

Biber Gazı:
Bu ürünü taşımanız hiç bir yönden yasal bir sorun teşkil etmemektedir.
Öldürücü olmayan kimyasal silahlar sınıfına girer. Kullanımı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte, yasal olarak kabul edilmektedir. İlgili Yönetmeliğin Ateşli Silahlar başlıklı, 4.bölümünün Silah Bulundurma ve Taşıma İzni Verilmesi başlığını taşıyan 24. maddesinde şu ifade yer almaktadır: "Koruma ve güvenliğin sağlanabilmesi için fiziki önlemlere ve güvenlik cihazlarına öncelik verilir. Komisyon, orantılılık ilkesine uygun olarak canlılar üzerinde kalıcı etkisi olmayan kimyasalların kullanılmasına izin verebilir."

Vallaha taş maş dazer felan işe yaramaz alıcak eline 3 tl lik salamı saldırdıkca atacan suratına hayvanın sana daş atana sen ekmek at :D
not: dandik salam atın :) :D

• Beğen
Tepkiler: Onur Erk
En doğru çözüm teknolojiyi kullanıp hayvanın havlamasını kesmek ve onu bizden uzak tutmak olmalıdır. Bunu da ufak bir elektronik aletle yapabiliriz. Aşağıdaki linkten çin malı ürünü inceleyebilirsiniz. Satın alacak olanlara not: "Ürün elinize en erken 3 haftada ulaşır..."
(link)

• Beğen
Tepkiler: ergin111
Bırak kovalasın hayvancağız ne kadar kovalıyoki zaten :)

Bİber gazi var bende hİÇ kullanmak nasİpp olmadi ama Öle bİr Şey olursa aklimda o var yanİ :d

dazer II cihazı işe yarıyor, çok kez test ettim, havlayanlar susuyor, yaklaşan köpekler oldukları yerde duruyorlar.
aslında köpeği kaçırmıyor da dikkatini dağıtıyor, köpek sesin nerden geldiğine odaklanırken siz de uzaklaşıyorsunuz zaten...

not: biber gazını arabada veya güneş altında kesinlikle bırakmayın, basınçlı şişesi akıyor hatta patlıyor...

Karşıyaka Bostanlı sahil bandını bilenler özellikle yaz akşamları oranın ne kadar kalabalık olduğunu da bilirler. Orada çocukları ile gelip piknik yapan aileler de çoktur. Bisiklet yolu da buradadır. Koşu parkuru, bisiklet parkuru, çimenlik alanı ve sahildeki yaya dolaşma alanı ile geniş bir yer burası.

Böyle bir yere, gördüğü herkese ve her şeye havlayıp saldırmaya çalışan kocaman köpekler ile neden gelinir?

Yürürken, koşarken yada bisiklete binerken, aniden yandan fırlayıp ayağının dibine kadar havlayarak ve ağzından köpükler saçarak gelen ve sen kendini korku içinde diğer yana atınca, zinciri gerilip arka ayakları üzerinde havaya kalkan bu iğrenç hayvanı neden orada gezdiriyorsun? Kusura bakmayın ama artık sahipleri yüzünden hissettiğim tamamen budur.Sayelerinde nefret ediyorum artık bu hayvanlardan.Fırsat bulursam öldürmekte en ufak bir tereddüt de yaşamam.

Ben söyleyeyim sebebini. Sahibinin egosu yüzünden. Sahiplerine bakıyorum çoğu genç.Hatta aralarında 17-18 yaşlarında olanlar var. Bir diğer dikkatimi çeken şeyse bazı köpek sahiplerinin bu sonuçsuz atakları bir kenara oturup korkan kişileri gülerek keyifle izlemeleri. Yalnız şunu da söyleyeyim; bende pek ufak tefek sayılmam.Bir gün köpeğini bağladığı yerden uzakta, köpeğin ulaşamadığı bir yerde oturan bir köpek sahibine o heyecanla yumruk tekme girişebilirim.Sonra kızmak gücenmek yok ama.

Köpek sevgisini anlıyorum, bende çocukken pek çok defa köpek sahibi oldum. Ancak pek çok cins köpek varken ve bunların aralarında belki başka hiçbir hayvan türünde olmadığı kadar boyut farkı varken, neden ısrarla en büyük, en saldırgan, en korkunç görünen cinsler alınır? Var mı bunun iyi yönde yorumu yapılabilecek bir izahı?

• Beğen
Tepkiler: janberk
Köpek sahibiyim ve bisikletim var.

Saldıran köpek beni de rahatsız eder. Hele sahibinin yanında saldırıyorsa o köpek ve sahibi sorunludur. Böylelerine sıkça rastlamak mümkün. Köpekle birlikte yaşamak için hem köpeğin hem de sahibinin eğitilmesi gerekir. Köpek sahibi olduğum için diğer köpek sahipleri ile neler yaşadıklarımı yazsam kalın bir kitap olur.

Sokak hayvanları dendiğinde kedi ve köpek kast edilir. Uzun yazmak istemiyorum, sokak hayvanları olmaması gereken canlılardır. İnsanların hatası yüzünden vardırlar. Gelişmiş ülkelerde sokak hayvanına rastlanmaz. Çünkü başıboş hayvana müsaade edilmez. Sahibi olmayan bütün sokak hayvanları uyutulur.

Türkiye'de de bu uygulanmalıdır. Hayvan koruma derneklerinin bence "gereksiz" tepkileri yüzünden bu uygulama kaldırılmıştır. Çünkü eskiden Belediyeler hayvanları zehirleyerek öldürürlerdi. Halbuki bu hayvanlar toplanmalı. İki ay sahiplenilmesi için barınakta bekletilmeli. Sahiplenilmeyen hayvanlar uyutulmalı. Bunun başka çözümü yok.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Dünkü tamamlayamadığım turumda 5 kez 4-5 köpekten oluşan gruplara rastladım. Sabahın erken saatleri gördüklerimdi bunlar ve hepsi de koşma, havlama gibi eylemler gösterdiler. İlk iki grupta dikkat ettiğim şey önce bir köpeğin size dikkat kesilmesi. İlk o havlıyor ve diğerleri onu takip ediyor. Göz kontağımı hiç kesmeden bu grup liderine yüksek seste "lağn" :) diye bağırdım. Şaşırdığı anda yüzü değişti, havladı ama olduğu yerden. Bu arada hiç durmadım ve hiç de güvenlik alanımın içine giremediler.

Diğer 3 grup köpekte sokağın içinde dağılmış haldelerdi. İlk gördüğüm köpeğe 5m kala naber oğlum dedim ki burada onu tanıyormuş havası verdim ki onun da havlamasına müsaade etmeden konuşmaya başlamış oldum. Dikilmiş ve havlamak üzere olan ki rahat bir şekilde pozisyonları gereği beni çembere alabilirlerdi, birşey olmadan devam ettim.

Sonrada köpek gruplarına rastladım ama devam edip geçtim. İnsan sayısı ve sirkülasyona bağlı birazda bence

• Beğen
Tepkiler: ulaş kaya
Benim babam Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli. Lojmanlarda, karakollarda falan sürüyle köpek olurdu. Köpek dediysem kurt köpeği cinsinde, olabileceklerin en tehlikelilerinden. Köpeklere en sevdiğim hayvanlardır ve çok da akıllı olduklarını düşünüyorum. İleri derece bir köpek severim, imkanım olsa besleyeceğim ama yok malesef. Part time çalıştığım yer vardı, bahçesinde güvenlik amaçlı kurt köpeği besliyorlardı. Onunla geçiştirirdim köpekle alakadar olma sevgimi. Neden anlattım bunca şeyi? Okumaya devam lütfen..

Birkaç gün önce yine tatildeyim yine sabahladım, uyumadan önce de bir sahil sabah turu yapayım dedim. Sabah köründe köpek her zaman oluyor. Caddede falan oturuyor. O sabah başkaydı. Anlam veremedim. Sayabildiğim kadarıyla 9 tane köpek caddenin kenarına dizilmiş yatıyorlardı. Etrafa bakınıyorlardı ve hızım 39 km/s idi, ani frenle hızımı düşürdüm çünkü yalan yok, tırstım. Dönen tekerleklerin ilgilerini çektiğini, bu sebeple arabaları ve bisikletleri (tekerleklerini daha doğrusu) kovaladıklarını biliyorum, görüyorum. Ne yapacağımı bilemedim ve bir tanesi beni farketti. Ayağa kalktı, ben de pedala bastım, çünkü 9 tane kimisi dev gibi köpek. Sen misin pedala basan, cümleten ayaklandılar ve beni kovalamaya başladılar. O kadar köpek sever birisiyim, nefret ettim o saniye. Muazzam hızlı pedal çevirmeye başladım ve iki tarafımda da arka tekeri hedef alan sürüyle köpek! Bir süre sonra peşimi bıraktılar. O vakitten sonra ne zaman köpek görsem driekt olarak ara yola, kaldırıma vs ne olursa olsun yolumu değiştiriyorum. Sokak köpeği bu, ısırır mı ısırır, kim bunun garantisini verebilir ki?

Ne zor işmiş arkadaş Türkiye'de bisiklet sürmek..

• Beğen
Tepkiler: ömer korkmaz
Arkadaşlar mecliste Avrupa Birliği normlarına uygun hayvanlarla ilgili bir kanun çıkacakmış. Hayvanlarla iligli kanunlara Orman ve Su İşleri Bakanlığı bakıyor. Bakanın twitter hesabı (link). Köpeklerle ilgili her türlü şikayetinizi ve sahipsiz hayvanların uyutulmaları konusunda taleplerinizi yazarsanız kamuoyu desteği sağlamış olursunuz. Buralarda şikayet etmekle bir yere varamıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: yigitkirca
Köpekten kormayan biri olarak hiçbir köpeğin uyutulması taraftarı değilim. O canlıya canını siz mi verdiniz de uyutma hakkını kendinizde buluyorsunuz ? Sahiplenilmeyebilir, sokakta başı boş olabilir lâkin bir şekilde yaşamını sürdüren bir hayvanı(hastalıklı kuduz vb. olanlar dışında ) ne hakla uyutursunuz ? Köpek durduk yere ısırmaz, bölgesine tecavüz ederseniz size havlar ısrarla bölgesi'nde kalırsanız peşinizden gelir. ya bölgesine girmeyeceksiniz hayvanın. Giriyorsanız da korkmayacaksınız. Defalarca tek ve sürü halinde köpek ile karşılaştım sizler kadar sorun etmedim. Kaçtım mı ? Hayır tabiki. koşarak havlayarak gelenlerde oldu. Bastım frene durdum ne su sıktım ne de tepki verdim sadece sakin bir şekilde baktım hayvana(lara) aramdaki mesafede 2-3 metre kadar yaklaşıp durdu hepsi daha sonra sakince ağır şekilde pedallayıp devam ettim. Önce korkularınızı yenin. Hayvan sahibi değilim ama hiç bir hayvanın da yaşam hakkına tecavüz edecek kadar da vicdansız değilim. Kendinizdeki kusurları başıboş diyerek hayvanlara yüklemeyin.

@muratcolakoglu

Ben de uyutulması taraftarı değilim. Bunun laz mütahitlerin ev yapacağım diye ağaçları kesmesinden, ya da hayvanların mevsimsel göç yollarına duble yol yaparak asfalta karışmalarından başka birşey değil. Bu dünyayı paylaşıyoruz ve bizim değil.

Bir başka çözüm üretilmeli. Mesela ben biliyorum ki yola sabah 5'te çıkmakla 7'de çıkmak arasında muazzam fark var. Sonra insan sirkülasyonlarının az olduğu ve aynı zamanda köpeğin kişi hafızasının da sınırlı olduğu yerlerden geçmemek ki bu biraz da deneyim ama bunun çözümü anayolu takip etmektir; çözüm var. Frekans temelli elektronik aletler de net bir çözüm değil. Biraz sanırım doğaya dönmek gerekiyor. Çünkü hayvanlar bizim koyduğumuz toplumsal(?) kuralları bilmiyor. DEmem o ki büyük balık küçük balığı yiyor ve köpeklerle karşı karşıya kaldığınızda kimin gücü kime yeterse. 1 metrelik canavarlar karşısında zaten şans çok zor da diğerleri için "senden korkmuyorum, yiyorsa gel ifadesi" yaratabilme, bence sorunu çözüyor.

:in: teşekkürler. :)

dağlarda tepelerde bulunan köpekler genellikle şehirdekiler kadar insan ve elbetteki bisikletçi görmüyor tip olarak onlara uzaylı gibi göründüğümüz için kafada havlıyorlar birkere ikincisi de muhtemelen o an otlatılmakta olan bir sürüyü koruma görevindeler yine kuvvetle muhtemel bölgelerine girmişsinizdir doğru bir terim vardır havlayan köpek ısırmaz diye %100 garanti değilse de pek aksini iddaa eden olmamıştır onun sinirine inat sizden gelen şefkatli bir yaklaşım en garanti yoldur bunu beklemedikleri için bir an dururlar bakmayın racona ters düşmesin diye yeniden havlamalarına kötü niyetli olmadığınızı çoktan anlamışlardır diğer bir yöntem ifade edildiği gibi sert bir lehçe ile bağırarak ondan korkmadığınızı göstermektir ancak yinede o bir köpektir dikkat edin son olarakta imkanlar dahilinde muhatap olmadan yavaş yavaş süratlenip oradan ayrılmaktır ki en garanti yoldur :D
köpek kovucular bizlerin duyamacağı fakat köpeklere çok yüksek gelen bir frekansta ses yayarak onları rahatsız eder ve uzaklaşmalarına sebeb olur ancak pilleri her zaman dolu olmalıdır

• Beğen
Tepkiler: yigitkirca
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri