Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
bir jedi asla sulukta olsa ışın kılıcıda olsa başka bir canlıya fırlatıp canını yakmak istemez. Biz barışçıl bir topluluğuz oyle değilmi?

Scudo
@shımano11

size tamamiyla katiliyorum. bu arkadasimiz cok yanlis bir yolda, bu kadar nefret nereden kaynaklaniyor acaba?. hayvanlarin bize neden havladigini simdi daha iyi anladim.

Arkadaşlar bugün de beni bir Bulldog kovaladı, baktım tekerleğe konsatre, ayağımı yere basıp durdum, döndü arkasını gitti. "Eğlence bitti" dedi heralde içinden :D

ben birkaç deneme yaptım(tabi bir kaç takip ve köpekler aynı degi) vardıgım sonuç garip :yavaşlayınca sakinleşip geri dönüyorlar artık hep öyle yapıyorum sizde deneyin...yararlı olur...nekadar hızlı kaçarsan onlarda hızlanıyorlar...

bir kopek sahibi olarak bir iki goruse yorum yazacagim.

1-Arkadasin birisi pompayla vurmaktan sozetmis. Bir kopege pompayla en fazla 1 kez vurabilirsiniz.(Cok korkak bir kopek degilse). İkinci vurmaya kalkisinizda kolu da bacagi da kaptırırsınız. Benim himbil ve hic bir agresif ozelligi bulunmayan labrador bile bazen el bilegimden yakalayabiliyor beni oynarken. cok hizlilar agizla yakalama konusunda

2- Korktugunu belli etmeyen bebekleri olduren kopek haberlerini iyi okursanız bunların %99 pitbull terrier oldugunu gorursunuz. Doğada olmayan, özel olarak üretilen ve genetik olarak saldirgan bir turdur pitbull. yani onceden kestirilemeyecek davranislari vardir. 3 yil sakin durur sonra bir anda sahibine saldirabilir. bu potansiyeli var. Diger kopekleri pitbull ile karsilastirmayin. Kopek kendi bolgesini sizden korumak icin ya da tekerleklere uyuz oldugu icin havliyordur. Zararsiz bir sekilde gecerseniz bir sorun cikmaz %90. Sorun cikarsa da ustune dogru yürüyüp konusun. azarlayin.gozunuzu gozunden ayirmayin. biraz terslesip sonra geri cekilecektir.

3- Dog dazer denilen alet, insanin duyamayacagi kadar farkli bir desibelde ama kopek kulaklarını rahatsız edecek sesler veya sinyaller cikartir. Dag basindaki kopege bu işler. Ama insanlara yakin yasayan kopekler bu tur sinyallere karsi bagisiklik saglamistir. Cep telefonu, tv uzaktan kumandasi gibi seyler yuzunden.

4- Korkan arkadaslara "korkmayın" demek kolay ama insanoglu bu. korkuyorsa korkuyordur. biraz geri donun kopek cekilince siz devam edin eger korkuyorsaniz. korkani da anlamak lazim.

@Efrahim Yasin AKTAŞ

sadece ilk ve son sayfaları okuyabildim kısıtlı vaktimden ötürü,

o cihazlar eğitilmiş köpekler içindir, daha doğrusu yurtdışında köpekleri eğitmek için kullanırlar,

sokaktaki her uyuz köpeğe yapınca aksine hırlaşabilir, daha da saldırgan hali alabilirler.

Yalnız eğitilmiş köpeklerde %100 etkisi vardır,

sokaktaki köpeklerin tamamında aynı etkiyi göremezsiniz.

Bu ürünü hepsiburada.comda incelerken yazılan yorumları okudum ve oradan edindiğim bilgilerle burada paylaşmak istedim.

Gürsel Bey'in yöntemi en mantıklısı, bana da eriklideyken sabahın 6sında bisikletle eve dönerken topluca karşımda birikmiş eski usül savaşçı misali uyuz köpek ordusu çıktı, hepsi üstüme koşuyordu, yakşalık 20-30m mesafeden koşmaya başladılar, yol da mıcırlıydı durup da manevra yapıp arkama dönene kadar saldırmış olurlardı, durmadım iyice bastım pedala, en ortasına sürdüm artık o sabahın köründe çıldırmıştım kısaca, artık tüm ağırlığımı pedala veriyodum, neredeyse pedalı kırıcaktım.

o kalabalığı yarmıştım tam ortadan, 10saniye sürmedi kovalamaları ama olur da bi taşa takılırsınız yol da engebelidir, takla makla atarsanız o an Allah'a dua etmekten başka şansınız yok.

İstanbul gibi öyle acil durum oldugunda da imdadınızda yetişecek insan veya acil durum merkezi fln da bulamazsınız.

O an o deliliğim tutmuştu şansa, normalde o korkudan da belki teşebbüs edemem belki yine.

Karaköyde de o cihazı da "Bayanlar İçin Köpeksavar Gelmiştir" yazısıyla vitrinlere koyduklarında da fena kıl olmuştum gerçi. (Gerçi silah satan bi dükkandı, anlıyosunuzdur mantıklarını; delikanlı adam silah sıkar gibi bir şey çıkıyo.)

abi çok sorun etme.ona 80 ytl vermeye değmez.havlayan köpek ısırmaz.benim 2 köpeğim vardı.birisi saf dağ kurdu.onu bıraktık bir dağ.şimdi kangal-sibirya kurdu melezi var.korkmayın köpekten siz korkarsanız o koşar.ama ısırmaz.ağızından köpeğin beyaz salya akarsa bas pedala al iki taş yerden atar gibi yap manevra yine bas gaza köpek kaçar.bence ona 80 ytl verme.mesela ben casio mudman alıcaktım,onun yerine dijital km aldım içinde herşey var.çok güzel cihaz.65 ytl flndı.

özellikle gece yanlarından geçerken ani tepkiler verebiliyolar.sanırım led far da biraz huysuzlandırıyo.ben fark edince kapatıyorum genelde.ağır pedal çevirerek geçip gidiyorum.bazıları farketmeden yanlarından hızlı geçtiğinizde son hız takılıyolar peşinize.heleki görüp ani bi panik yapınca:)ama bazıları da gerçekten saldırmak için mi yaratılmış ne...

Maalesef çok etkili olduğunu söyleyemeyeceğim. Gözlemlediğim kadarı ile kediler üzerinde çok daha etkili.:) Köpeklere gelince bir kaç kez ortalığa havlayan köpeklerde denedim ilginçtir köpeklerin uzaklaşmasını beklerken sakin bir şekilde beni takip etmeye başladılar. İnanın birkaçı evime kadar takip etti ve neredeyse bina kapısından içeri gireceklerdi.:)

http://img120.imageshack.us/img120/5783/resim045mediumql6.jpg

http://img299.imageshack.us/img299/7184/resim042mediumoh0.jpg

http://img299.imageshack.us/img299/7303/resim043mediumng6.jpg

konu eski ama dikkatımı çek bu yuzden cevap yazıyorum..

ucuz bişi istiosan gib buyuk bı korna al bnm ark almıştı bisiklet pompasınıda kornaya bağladı köpekler gelince
bi basıo kornaya kpkler kaçıo direk...

not biraz kötü görünüo arkın bisiklet tank gibi olduğu için sorun olmuo...

@Efrahim Yasin AKTAŞ

abi nette satılıyo hepsiburada.com da veya weblebi.com da 30 ytl gibi bişey ama çok etkili almadım ama duydum gördüm..

abicim yanina biber gazi al :) ve yoluna kolayca devam et :) onune ayvan mi ? hirsiz mi ? manknak mi ? gelecek ? biberi kullan !

benim bildiğim en iyisi yöntem anaaaa lilillililili diyip pedala yüklenmektir geçen gün gittigim ada gezisinde yapmıstım cok etkili oluyor.:D

formun neredeyse cogunu okudum bende uzun yol yapmaktan köpeklerden dolayı tırsıyordum ama en iyi çözümün galiba umursamamak oldugu yani korktuğunu belli etmemek yürürken işe yarıyor ama bisiklet üstünde yarıyor mu bilmem sehir içinde denk geldi tskmsdım bir iki havladıktan sonra cekip gittiklerine tanık oldum sehir dısına cıkmayı planlıyorum köpeklerden dolayı erteliyordum ama herseye ragmen pedala basmaya devam...

dazzer için hepsiburada.com'da yapılan yorumlardan birisi çok mantıklı gibi:

veteriner hekimiyim.mesleğim icabı bu ürünü 2 yıldır kullanıyorum..genel itibariyle tatmin edici diyebilirim ..dikkat edilmesi gereken hususlar:
1.pil zayıflarsa basıldığında ışık yanmaz yada zayıf yanar.ultrasonik ses dalgası bozuk çıkar ve cihaz gereken etkiyi göstermez.
2.sürekli ve ısrarcı basışlar hayvanı rahatsız etmek yerine alışmasını sağlar(bilinizki bu alet avrupada köpek kovma değil eğitim amaçlı kullanılıyor.)buda gereken etkiyi alamamanıza nedendir.
3.mesafe 20 metreden fazla olmamalıdır.
4.kısa kısa aralıklarla ve doğrultarak işlem yapılmalı mümkünse hayvanın sonik dalganın nerden geldiğini anlamaması sağlanmalıdır.
5.aşırı yaşlı.oyun sever,aşırı saldırgan bazı hayvan gurubuna etki etmeyebilir.(bu durum emniyetiniz açısından çok önemlidir.cihaz var diye cesur tavırlar sergilemeyiniz:) )
İSA BİLGİN

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
'' gel olm gell mach much much cap cup '' yapsak sonra da '' aferin olm sana ,ölü taklidi yap '' desek, sonra da sıvışsak :D bi işe yarar mı aceba :D deneyen varmı yada denemek isteyen .

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri