Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
forumda gelişme var :) ben bu konuya kuru sıkı tabanca ile ateş etmeyi ilk yazdığımda mesajım silinmişti artık butür yazılar normal karşılanıyor :) çoban köepklerine sopa taş boşunadır bir kere atağa geçtimi düşmanını yenmek tek düşüncesidir ancak yüksek ses ufakta olsa kuru sıkı tabanca iş görür. geçen sene annemle yazlıktan dönüyordum akşam saati zeytinliklerin arasından geçecez ben tahmin etmiştim köpekler serbest oluyor karşımıza çıkabilir diye yanıma tabnacamı aldım aynen tahmim ettiğim gibi aşağıdaki site önündeki kangal kırması deli gibi havlıyordu bi yere bizi görmedi görse üstümüze koşacak bende havaya sıktım sesi duymasıyla kuyruğunu bacağının arasına alıp rekor kırdı:) en ufağından 7.65 oldukça faydalıdır hatta plastikten mantar tabancaları vardı bi ara tek mantar patlatan cinsten olanları daha yüksek ses çıkarır.

Scudo
köpekten koşmak ne...koşarsan eğlendiğini sanacak peşine düşecek:D

@Abdullah Hakkı

bu kurusikilar yasaklanmis galiba, satilmiyorlar. eminonunde bir oyuncakciya sordum oyle dedi. arayip kenarda kosede belki vardir. aslinda neye benzedigini de bilmiyorum bunlarin.

@el turco
silah denen şey dünyanın en kötü aletidir ben bisikletle bu tür şeyleri kesinlikle bağdaştıramıyorum bisiklete binen insanın ister kurusıkı olsun ister gerçek olsun silahla işi olmaz.hele hele zavallı köpeklere havalı silahla saçma atmak gibi şeyleri kesinlikle düşünmeyin çünki derisini geçiyor ve iç organlarında iç kanama yaparak ilk anda olmasada yavaş ve acılı bir biçimde öldürüyor.yada gözüne falan gelip kör ediyor. hayvan sevmiyorsan bile onlarında yaşam hakkının olduğunu ve bu dünyaya insan olarak gelebilmeyi sen nasıl seçemediysen onlarında köpek olarak gelmeyi seçmediğini düşün ve onlara zarar verme.yada bu benim yazım seni etkilemezde ben bildiğimi okurum desen bile böyle saçma sapan fikirleri forum gibi yerlere yazmaki millette yapmaya kalkmasın.ben daha öncede defalarca yazdım köpek zaten saldırsada durduğunda sana yaklaşamaz. yada matradan biraz su fışkırt yeter.kaçma yeter.üstelik o silahları taşırken bir kavaga halinde falan görürlerse gerçek silah sanıp allah korusun adam sana gerçek silah çekip vurabilir bunlarıda düşün.öyle hareket et.

@bts.elektronik
bu gorusunuze harfi harfine katiliyorum. hayvanlara birsey sikmak dogru degil. kurusiki tabacalar saniyordum ki sadece ses cikartirlar, yani birsey atmazlar. mantar tabancasinin daha gurultulusu gibi. hayvan haklarinin korunmasindan yanayim ben de. ancak hic karsilasmadim ama uzerime bir coban kopegi saldirirsa acaba duracak cesareti gosterebilirmiyim yoksa kacmaya mi calisirim, oldugunda gorecegim:eek:

@el turco

inanki bikercik bu cesarati panik yapmadan gösterip köpeği azarla,göreceksin bak nasıl arkasını dönüp gidecek sadece panik yapmadan,sana doğru koştuğunda sen dur ve ona bağır azarla yeter. bu arada aynı fikirde olmana çok sevindim teşekkürler

@bts.elektronik

şölen abi sanırım köpek ten kurtulmak için en ii yol benim yanınızda bulunmam:D.lanet olsun her türlü köpekle anında iletişime geçebiliyorum ya kovalıyorum yada seviyorum.böle bi özelliğim var.ama onlara asla ve asla zarar vermem,fakat mevzu nefs-i müdafa oldumu o zmn kurallar değişiyor,hayatın her alanında olduu gibi.

köpek işi harbiden dert.özellikle insan yanlızsa korkmadan edemiyorsun..en iyisi en az iki kişi olmak herhalde..insanlarda birbirinden destek alır...

daha bu gün başımıza geldi yanından geçerken en fazla iniyosun yada duruyosdun o da gidiyor

kopekten korkuyorsanız eger size 1-2 oneri:

yanınıza yanaşan kopek saldıracak gibi durmuyorsa göz teması kurmadan devam edin, yokmuş gibi davranırsanız peşinize takılmayacaktır.

size dogru havlayarak gelen bir kopek varsa, yine yapacagınız ilk şey onu umursamadan devam etmektir. kopeklerin belli hayali cizgileri vardır veya buna belli korudukları bir alan bu menzilden cıktıgınızda döneceklerdir. siz umursamadıgınız halde gelmeye devam eden kopegede ondan daha fazla şekilde bagırarak karşılık verin :D evet komik ama boyle yapın.

bugune kadar bir cok kopegim oldu, sokakta saldıraanından oynamak isteyenine bir suru kopek yanaştı ama bu şekilde herhengi bir sorun yaşamadım...

garanti veremem tabi yine :D :D :D

Bizide Köpek kovaladı ayağımla kafasına hafif deydim bu sefer o bizden kaçtı

Selamlar,
Bisikletema Sempozyumunda söz alan biri köpeklerden korunmak için mantar tabancası kullandığını, tabancanın çıkardığı yüksek sesten korkan köpeklerin onu rahat bıraktığını söylemişti. Ben de denedim %100 işe yarıyor. Denemenizi tavsiye ederim...

http://img228.imageshack.us/img228/5012/photo0012sk0.jpg

• Beğen
Tepkiler: UMUT ALAÇİÇEK
bence en iyisi duymamış gibi yapın ben öyle yapıyorum bir iki havlıyor sususyor hızınızıda azaltmayın veya çoğaltmayın normal hızda seyirleğin ben denedim şuana kadar hiç bir köpek ısırmadı

size doğru havlayan bir köpek gördüğünüzde pedal çevirmeden ilerleyin yine de yaklaşmaya devam ediyorsa kesikle köpeği umursamıyormuş gibi yapın ve bisikletten inerek yürüyerek uzaklaşın.kesin çözüm olmasa da işeyaradığını göreceksiniz

• Beğen
Tepkiler: UMUT ALAÇİÇEK
suluğunuzu skywalker edasıyla köpeğe savurmanız da işe yarıyor epey ^^
ha bir de >die jedi< diye bağırırsınız bakın kovalıyor mu )))

• Beğen
Tepkiler: felis911
aladağlar da benle aynı boyda boğazında çivili tasma olan bir çoban köpeği bize havlayıp peşimize düştü. yavaşlayıp yumuşak bir tonda köpekle konuştuk. hayvan çevirdi kafasını gitti. Sonra çobanla karşılaştık gündüz köpekle ilgili bir problem olmayacağını ama geceleri köpeklerin riskli olabileceğini söyledi. bende siz değerli forum sakinlerine bu tecrübemi ileteyim dedim

@torcun

belki jedi mind tricks yapmak işe yarar, elini sallayıp "beni kovalamıyorsun, geçmeme izin ver" diyerek.... tabi köpek bir sith değilse işe yarıyabilir aksi halde ışın kılıcı düellosuna hazır olun.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri