Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

bugün Değirmendere askeriyenin önünde 5-6 köpek önüme çıktı, hafif yokuştu geri mi dönsem diye düşündüm ama artık yapacak birşey yoktu gözlerimin içine bakıyorlardı bende usulca yavaş yavaş pedalladım onlarda yanımdan hem havlıyorlar hem koşuyorlardı neyseki çok fazla uzun sürmeden peşimi bıraktılar. tüylerinin ayaklarıma değdiğini hissettim. ters bir harekette kaparlardı kesin. ayağımda ameliyatlı ani depara kalkamıyorumda :) ilk kez bu kadar kalabalıkla karşılaştım.

Scudo
bugüne kadar bir kere köpek kovaladı ama öle böyle değil sanırsın aslan geliyor kükreyerek ağaçlık bir yerdi ve sağ taraftan havlamayı duyduk iki arkadaş havada karanlık köpeğide göremedik fakat eminim hız rekoru kırmışızdır. sonrasında sokak lambalarının aydınlattığı yere gelince bi cesaret arkama baktım oda ne fino gibi küçük bir köpek paytak paytak fakat hızlıca geliyor gülsekmi ağlasakmı şaşırdık durduk oda biz durunca yine havlaya havlaya sanki nasıl kaçırdım sizi der gibi arkasına baka baka gitti. onun dışında saldırıya uğramadık fakat köpek yanından geçerken oldukça yavaşlayıp köpeğe bakmadan geçiyoruz.

Benim bisikletle olmasada köpeklerle ilgili tecrübem

Kaçtığınız zaman muhakak kovalar, ( kovalanmışlığım var :) ..Durduğunuzda köpekde muhakak duruyor yalnız bir istisnası var o da köpek hırlıyorsa sizi ısırmak için tehdit ediyordur ( ısırabilir dikkat ) Havlıyorsa köpek yapmasını istemediğiniz birşey yapıyorsunuz ve bundan vazgeçmenizi istiyor ( Koruduğu alan içerisinde olabilirsiniz yada bisikletlere gıcık oluyor olabilir. ) hemen bisikletten inin mümkünse yolun diğer tarafına geçin ve yavaşça yürümeye devam edin ancak bisiklet köpekle aranızda kalsın.

Bağırmayı ben hiç denemedim ama çok ayıp bu yaptığın dediğim köpek üzerime atladı :) allahtan sahibi bir arkadaşım ve köpekle ilk tanışmamızdı sıkıntı çıkmadı :)

Hızlı pedallayıp kaçmak bence risk çünkü köpek %99 kovalıyacak ve sizi istemeden yada tamamen isteyerek düşürebilir. Ben yüz yüze geldiğim ve üzerime koşarak gelen tüm köpeklerden durarak kurtuldum.

@Tolga Atasagun

Keşke herkes paniklemeden böyle yapabilse, ben bi keresinde kaçmayı deneyip kafamın üstüne düşmüştüm, sonrası tomografiler vs.vs.
Artık bende kaçmıyorum, ısırcaksa ısırsın, beyin kanamasından daha mantıklı :)

durum ciddi ise bisikletten iniyorum. yaklaşırlarsa bekliyorum. ıslık çalmaya başlıyorum. Islığı duyunca bişey yapmıyolar. Uygun mesafe olmadan kesinlikle kaçmıyorum. Sakin davranıyorum.
Birde çok önemli birşey var. Bir yerde köpekle karşılaşırsanız fazla havlamasına yol açmamanız gerekir. Sessizce geçmeniz gerekir Çünkü daha ilerde de köpek olabilir ve birbirlerinin seslerinden etkileniyor hayvanlar. Daha çok saldırmak istiyolar. Yerim ben onları :)

Bizim hayvan derneğindeki insanlar ay yazık deyip basın bildirisi yapmaktan öteye gitmediği sürece bu sorun çözülmeyecektir ki. Bu kişiler hayvan barınağına gidip oradan bir hayvan alıp bakımını üstlenmek yerine petshopa gidip parayı bayılıp güzel bir süs eşyası almaktan öteye gidemeyen kişiler. Sokak hayvanlarından kurtulmanın bir iki yol var sadece.

- Köpeklere bir kimlik çıkartıp sahibine zimmetlenecek.
- Sokağa hayvan bırakmanın cezası ağır olacak.
- İnsanlara petshop yerine barınaklardan hayvan alınması teşvik edilerek sahipsiz hayvanlar sahiplendirilecek ki barınaklar boşaltılıp sokakta bulunan hayvanlar için yer açılsın.

Dediklerime şöyle bir bakınca ölme eşşeğim ölme demekten ileri gidebileceğimizi sanmıyorum.

Ben memleketim kütahya/simav'dan bisikletle balıkesir/sındırgı'ya giderken iki tane kangal benzeri köpek; ortalama 30-35 km hızdayken bana saldırdı. Kimse yok ıpıssız bir yerdeyim, kalp atışlarım saniyede 4-5 kere atıyor. [emoji15][emoji15][emoji15]avazım çıktığı kadar bağırdım, pek işe yaramadı. Hemen resimdeki kornamla korkutup kaçırdım. http://img.tapatalk.com/d/14/05/27/je6e9a9y.jpg
Bence uzun mesafelerde gidilecekse biber gazı kullanılabilir nasılsa sizi göremedim sıkıntı olmaz. Bu yaz böyle yapmayı düşünüyorum. Tamam köpeğin canı var da bizim de var. Saldırgan köpeklere böyle yapılabilir bence :) :D

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Biber gazı ben de alsam iyi olacak. Köpek kaçırtan cihazlar varmış. Bazen bunlar ters tepebiliyormuş. Köpeği kaçırtacağına aksine daha da hırçınlaştırabiliyormuş.

@Turan Babacan

Sokak hayvanlarının sahibi yokki kime zimmetleyeceksin? Mevcut hayvanlara ne yapacaksın?

@Adem Kaya

genelde formula 1 pistinin orta basi bos birakilmis cok kopek var gecen kurtdogmus turu yaparken donusde F1 ortan gecelim dedik 3 defa kovalandik tai yetisemiyor hayvan da korkmaya gerek yok sakin ve devamlilik ettiginiz surece bise yapmiyorlar

bizim ekipte kullananlar var ve şuana kadar yaramadığını görmedim ben kesinlikle faydalı

Ben doğa yürüyüşleri ve dağcılık da yapıyorum. Ayı karşıma çıkarsa diye yanımda biber gazı bulunduruyorum. Ama köpekler için abartı bence. Tabi 25 tane saldırmazlarsa :)

Köpeklerden kendinizi korumanın en iyi yolu kedi. Test edildi onaylandı. Bisiklet süren küçük kızı köpekten kedi kurtartı.

@Turan Babacan

Kedilerinde genetiği değişti,şu işe bak kedi genellikle köpeklerden korkar ama :) bu sefer tersi olmuş helal olsun kediciğe :)

Beni hiç köpek kovalamadı ama 4-5 kere inek kovaladı. Onun çözümü ne acaba? Köpek kovalasa sorun değil de ineklerin boynuzu korkutuyor insanı.

Adamın yaşadığı olay korkunç ama bağrışları gülmekten öldürdü beni :)))

@Ali Dursun

Adamın yaşadığı olay korkunç ama bağrışları gülmekten öldürdü beni :)))
@Ali Dursun

Geri