Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@c. kırmızı

Benim de geçtiğim yolda bir köpek var. Aynı yere giden paralel bir yol var ama mobiletler bile bağırıyor ben çıkamıyorum bu yolu diye. Mecburen o sinir hayvanın yolundan geçmek zorunda kalıyorum. Yanımda sürekli bir pet şişe tutuyorum. O gelince tam yüzüne su sıkıyorum kurtuluyorum. Bir gün suyum biter ya da düşersem, o suya aldırmazsa her şey buraya kadarmış demekten korkuyorum. :) Çünkü hayvanın sesi köpek sesi ama kendisi canavar..

Scudo
su yerine salam taşısan daha iyi olur :D

Yanımızda bir boz ayı götürsek hiç birşeyden korkmayız :)

@Melih Muratoğlu

sende köpeğe havlıcaksın veya durucaksın yavaşlıcaksın. bısıkletı üzerine sürüceksin olmadı bısıkletten ınıp gıdonu elıne alıp köpeğin üstüne dogru atıyomus gıbı yapıcaksın..biz dün gece bir tur yaptık belgırat yolu uzerınde 5 defa köpek çıktı birincisinde bastım gıttım.2 sinde köpeğe bagırdım 3.sunde bende ona havladım 4.sunde yavaşlayıp uzerıne surdum 5.sınde yanımdakı arkadaşlarla toplu bı sekılde gıttık:)belgrat yolundakı kopeklerıde bılenler bılır:)

Onların sesini bastıracak şekilde hayt huyt hoyt diye bağırıyorum ben sıkıntı olmadı daha ;) doğada hayvanlardan yüksek sesle karşılık verirseniz şaşırıp kalıyorlar :D

HOŞT diye bağırın, 100% gerçek ve çalışıyor.

Benim sizlere sormak istedigim bir soru var bazi kopekler yuksek sesten korkar diyorlar bu air horn diye gecen yuksek sesli kornalardan alsak acaba korkarlarmi yoksa dahadami saldirgasinlar ?
Saygilar

elektro şok cihazının ne oldugunu köpekler çok iyi bildiğinden sesinden korkup kaçıyorlar..nerden bildikleride meçhul :)) bu arada köpek kovucu duran köpekte işe yarar iri kıyım köpekleri kaçırmaz.çevremde deneyenlerden edindiğim bilgiler..şok cihazıda yasal değildir ama heryerde satılır.saklamak gerek turlarda :: polis jandarma el koyabılır.

Geçen gün birisi yanında kemik (köpek maması, sahte kemik yani) taşıdığını, köpek saldırırsa 1-2 tane atıp yoluna devam ettiğini yazmıştı. Bence akıllıca.

• Beğen
Tepkiler: Şevket Akça
@ugurbolat

evet işe yarıyor, şok cıhazı özelliği olan bir elfeneri aldım, şok butonuna basılınca inanılmaz bir cızırtı sesi çıkartıyor, adam bile korkuyor.

cebinizde çakmak varsa büyüklüğü önemli değil kangal gibi köpekleri ufacık bir kıvılcımla durdurduğumu bilirim.

Köpekler neden tekerleklere havlar?
-Bir belgeselden öğrendiğim kadarıyla şöyle anlatayım:
Biliyorsunuz köpekler alanını belirlemek için sağa sola kenara köşeye işer. Arabalar yoldan gittiği için bu çişlerin üzerinden geçmez ama biz bisiklet ile kenar köşe gittiğimiz için geçeriz. Bu çiş miktarı eser miktarda dahi olsa köpek sizi daha görmeden tekerlektekinin kokusunu alır. Sizi alanına müdahale eden başka bir canlı zanneder ve koşturur.

-Köpeğe doğru tok ve yüksek bir sesle "hoşt" demek daha önce benim adıma başarılı oldu.
-Su fikrini deneyeceğim
-Biber gazını ise nolur nolmaz biyerlere koyabilirim. Ancak güneşte tutmayın (biri gidona bantladım diyordu). Basınçlı tüp sonuçta patlama riski var.
-Dazer konusunu araştıracağım

bir çok kereler bu olayı burada yazdım ,çene dağına yaklaşırken karşıdan koşturarak gelen sivas kangalı gördüm hemen seleden indim ,ve başımı öne eğdim ,dizlerimin üstüne çöktüm
1 metre ötemde durdu köpek bağırmaya devam etti,sonra yanıma geldi
koça aslan pençesini omzuma dokundurdu ve suratımı yalamaya başladı ,koştura koştura çoban geldi ,ağbi dedi helal olsun hiç kimse senin yaptığını bu köyde yapamadı dedi
o sivas kangal ile öyle bi dost oldukki, elimi uzattım o da ayağını uzattı ,hayvan tekere gıcık, bi de kaska ,nedir o kafandaki şey diyor haklı çünki ,diğer insanlarda yok, bizi uzaylı zannediyorlar belki,:)
köpek maceralarım çok,bıçkıdereden sonra taşdelen su dolum tesisinde azmış bir köpek var fakat hayvana kötü muamele etmişler hayvanın kafasına saçma sıkmışlar, hayvan insandan nefret ediyor o gün beslediğim halde tehditkar davrandı bana ona yapılacak bi şey yok ,orada çalışanlar geldiler köpek kaçtı,
aydosta bi sürü köpek var idi onları hep besledim,ayrıca göçbeyli çıkışında köpekleri hep besledim 50 'ye yakın köpek bi anda etrafımı sardı benim yanımda şiş tavuklar var idi hepsini besleyemedim ama hepsi bana kendilerini sevdirdiler araçlardan geçenlerde benim resmimi çekiyorlar idi.bizlere düşen ise onları beslemek.

En büyük korkum kulakiçi kulaklıkları kullanırken ve sakin sakin giderken hiç farkında olmadan arkadan bir köpeğin dişlerini baldırıma geçirmesidir. Düşüncesi bile korkutuyor.:eek:

Ben köpeklerle dolu olan bir yoldan bazen kendimi riske atarak geçiyorum ama bazen içimden bir ses gitme diyor ozaman da yolu 1km uzatarak gitmek zorunda kalıyorum yokmudur bunun bir çözümü

@numanstein

Başıma geliyordu az kalsın hocam. :)

@ARDA_645

Bir kaç videoda AirZound kornalar köpekleri kaçırtıyordu, işe yarayabilir. Köpek yüksek sesten korkabilir... Ayrıca köpek savarlar var, işe yarıyor diyorlar. :)

Yani sallana sallana giderken düz yolda dar bi sokakta 50 yi yapıştır a yapıştıra nasıl gidiyorum bi ben bi allah biliyor

Yanında 3-5 tane kemik taşı. Köpek maması olarak satılan yapay kemiklerden bahsediyorum, bisküvi kemikler..

Eğer sana saldırırsa, 1-2 tane atarsın. Onlar kemikle oyalanırken sen yoluna devam edersin.

Bende farkettim ki Kopeklerin insandan cok dönen tekerleğe fobisi var sanirim

Geri