Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

genelde beni görünce korkudan yerinden fırlayıp kendini başka bir tarafa atıyorlar hızlı geldiğimden onlara doğru birde pedal çevirmeyeceksiniz köpek size doğru bakıyor sa

Scudo
bu köpek konusu çok açıldı burada
burada iş bizde biter korkunuzu yeneceksiniz başkada çare yok
korku negatif enerji yayar ve bu negatif enerjiden köpek rahatsız olur ,
kafada kask ve altta garip bi şey görüyor hayvan bide dönen jantları bazıları oynamak için ,
bazıları sen ne ayaksin diye havlar
diğerleri iki ayak üstünde, sen niye böylesin hikayesi,
evet kurtköy -pendik bağlantısnda sağda köpekler vardır ve onlar hep orada olur bende her geçişimde veririm bi şeyler sonunda tanıdılar ve aydosta tüm köpekleri besledim üşenmedim
sonunda öyle bi tanıyorlarki 100 meterden kuyruk sallaya sallaya geliyorlar ,besleyeceğiz onları yok başka çare üşenmeyin köpekleri besleyin kazanan siz olursunuz,,

Valla zamanla olan bir iş bende çok korkuyordum ama yapacağın şey arkana bakmadan hafif hızlanıp devam edeceksin ilk havladığında ve koştuğunda benimde aklım hala çıkıyor ama anlık bir şey dediğim gibi sakince devam et.

Çikolata, şeker gibi şeyler vermeyin arkadaşlar. Köpeği kör ediyor öyle şeyler, yazıktır.
Köpeklerin çoğu oyun için geliyor. Aslında size değil bisiklete geliyorlar. Sürü halinde iseler birbirlerinden cesaret alıyorlar. En doğrusu bisikletten inip ilgilenmeden yürüyüp gitmek. Zaten durup indikten sonra onlar da duruyor.
Ben genelde E-5 denilen yolda Lüleburgaz Çorlu arasında bisiklet kullanıyorum ve bu arada fabrika çok olduğu için bunların artıklarından beslenen çok sayıda köpekler var. Geçen ay sonuna doğru Belediyeler başıboş olanların çoğunu toplayıp götürdüler. E-5'de kazalara da neden oluyor bu başıboş köpekler. Kendileri de telef oluyor, büyük kazalara da sebep oluyorlar. Ne zaman yolda ezilmiş bir köpek görsem benim de içim eziliyor.

Benim çözümüm yanlarından geçerken yavaşlamak ve pedal çevirmemek. Böyle çoğu köpek saldırmıyo ama fixed gear varken genelde takılıyolar peşime :) Şu sıralar Kordon'daki köpekler çok saldırmaya başladı ve ne yaparsanız yapın saldırıyolar. Bisikletten inince de kaçıyorlar sadece.

Bi de Duman'ımız var İzmir'de :) Onu yazmadan geçmek istemedim. Bisikletli gördü mü onunla birlikte koşup arabalara saldırıyor. Bi akşam antrenmandayken bi arabanın tamponunu ısırmaya çalışırken çizdiğini gördüm gözlerimle. Ayrıca bisiklet grubuyla 75 km'lik tura katılmışlığı var, koşarak :)

ben yaya olarakta bisikleti olarakta bir SÜRÜ köpeğin saldırısına uğramış biriyim. kiminde etrafımı sardılar ,kiminde peşimden koştular. iki halde de dikkatimi çeken kurtuluş yolum çok yüksek sesle ve kararlı bir şekilde bağırmak oldu.

size doğru havlayarak geliyorsa durun. köpekte durucaktır havlamaya devam ediyorsa bisikletten inin, yine yanınızdaysa yere oturun, bir süre sonra köpek gidecektir.

yanınıza petshoplarda satılan kuru mamalardan alın 3 5 lira bişey ufak poşetleri, yanınızda taşıyın kalabalık köpeklerle karşılaşırsanız biraz verin yanınızdaki mamalardan, gideceklerdir.

ben bir kaç kere kurban bayramında et verdim parklardaki köpeklere karnı aç değilmiş aldı götürdü bir yere sakladı. ne zaman yanından geçsem beni tanıyorlar hiç havlamıyorlar..

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Ben yanımda kuru mama taşıyorum. Henüz hiç köpekle karşılaşmadım ama en iyi yöntemin bu olduğunu düşünüyorum.

@Berk Mercancı

Duman da on numaraymış :) Çok hisli hayvanlar şu köpekler. Tırsıyorum ama seviyorum, çok akıllılar keratalar. Bir de atlar. Onlar apayrı zaten.

peki mama vs verince daha çok peşinden gelmezler mi? yani şunu düşünüyorum. bu adam bizi beslediğine göre iyi biri. biraz daha yanında gidersek belki bi daha verir karnımız doyar filan gibi. yanımızda gelirken zarar vermek amacıyla değilde yukarda resimleri olan duman gibi oyun olsun veya karnı daha çok doysun diye evime kadar gelirse :)

abi hayvanlarada ödül gibi birşeyler vermeyin bisiklete koşullanıp mama için atlarlar sonra:p ben çok korkardım ama şehirdeki köpekler için en azından cesaretimi toplayıp durmanın en iyi yöntem olduğunu gördüm.kovalayan hayvana durup gel dediğimde kaçtı mesela.bu frekans aletleri vs iyi ama hayvanı da içinde olan koşturma sevdası yüzünden cezalandırmamak lazım,savunma amaçlı son aşamada kullanılacak aletler

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Dur , yavaşça bisikletten in deselerde , ben şahsen köpek kovalarken hız rekorumu yenilerim. :D

Yavru köpekler saldıracaksa gelsinler mama veririm ama kangal falan olmasın :D.

izmit çene dağına yaklaşırken yokuş aşağı hızla iniyorum karşıdan koştura koştura bi aslan geliyor ,ama ne aslan ,tozu toprağa katmış geliyor ,şehirde böyle aslan göremezsiniz ,
evet sivas kangal olduğunu anladım ,hemen bisikletten indim ve dizlerimin üstine çöktüm aman diler gibi ve başımı yere doğru eğdim asla kangala bakmadım 1 metre ötemde durdu bağırmaya devam etti sonra yaklaştı pençe aynen aslan pençesi vurdumu adamı öldürür,,
evet usulca yaklaştı sadece ayağını görüyorum kafamı kaldırmadım ve sonunda koca pençesi ile omzuma vurdu
ne ayaksın diye ve koca dili ile yalamaya başladı
çoban yetişti ağbi dedi helal olsun
bizim bu köyde kimse bunun önünde öyle duramaz dedi
evet her zaman işe yarar bu takdik asla kangalın gözüne bakmayın ,anca dost olunca bakın,

köpek sağır olabilir, o alet işe yaramaz,yaramasını beklediğiniz zamanda. bende çok korkuyorum. hatta kaç kez yola doğru sürdüm bana doğru havladıklarında. ama Kurtcebe nin dediği de doğru. Sizin korkunuzu hissediyorlar. En güzeli sakin olup, o anda nasıl davranabileceğinizi hızlıca planlamak. ve biraz soğuk kanlı olabilmek. eee tabiki tedbiri elden bırakmadan, köpeklerinde olmayacağı yerlere sürmek, birazda şans tabi, ısıralacağımız varsa kaçarı yok belki.Kazasız belasız ve köpeksiz sürüşler dilerim. Herkese bol şans

Hayvanları suratına. Gözüne. Bakmayın. Doğada meydan. OKUMAK Anlamına gelir

@Soner Sarihan

Evet en mantıklısı budur. Formula 1 e giderken Göçbeyliği tabelasından sonra köpekler çıkıp havlıyorlar ve kovalıyorlar.
5-6 tanesi ile ilk karşılaşmamızda kan ter içindeydim koşturdu peşimden kerata :)

Sonra durmam gerektiğini ona bir şeyler ikram etmem gerektiğini anladım. Fabrikada bekçilik yapıyormuş hepsi.
Köpekler havlarlar genelde sen ne ayaksın hırsız gözüyle bakarlar, korkmak yok.!

Durunca o da şaşırır senin hareketini bekler. Ula bu hırsız niye kaçmıyor durmaması gerekirdi diye düşünür, sakinleşir..

Köpeklerin en tehlikelisi pitbul tarzı saldırgan olanları. Bunlarda tek çözüm kaçmak.
Durursanız affetmez kitler dişlerini her ne kadar masum olsakta.. Saldırı modunda olurlar genelde.

TIR parkından fırladı bende durdum korkmuyorum senden dedim alay ettim. Buranın ağası benim akıllı ol dedim. Tıpış tıpış sustu kaldı. :)

Köpek bisikleti görünce nedendir bilmiyorum mutlaka saldırıyor. Korkmanıza gerek yok devam edin yolunuza. Bazıları korktuğunuzu zannedip ciddi ciddi kovalamaya başlıyor. O zaman dönüp bağırmak genelde yeterli oluyor. Köpek genelde insandan korkan bir hayvan. Bana saldırdıklarında istifimi bozmadan sürmeye devam ediyorum, hatta bazısıyla dalga geçiyorum neşem yerindeyse. Şu ana kadar bir kere cidden ödümü koparan bir köpek saldırısına uğradım. Kartepe'ye çıkarken zaten ciğerim sökülmüş, birinci vites soluk soluğa tırmanıyorum. Yol kenarında yeni doğmuş bir kaç köpek yavrusu gördüm. Gayet güzellerdi ve ben de gayet şefkat hisleriyle yanlarından geçerken yavrulardan bir tanesi içgüdüsel olarak bir "hev" dedi, ağaçların arasından anneleri son derece niyeti bozuk bir havlamayla bir anda çıktı ve bildiğin parçalamak amacıyla saldırdı. İlk refleks pedallara yüklendim ama o yokuşta nereye kaçıyorsun. Bisikletten inip bisikleti kendimle köpeğin arasına aldım. Ben durunca Allah'tan hayvan da durdu ama şiddetle havlamaya devam ediyor ve ben hafif geriledikçe o hafif üzerime geliyor. Bağırıp kolumu taş atar gibi bir kaç kere salladım. Etkili oldu. O korkuyla taş bulsam gerçekten atacağım hayvan sevgisi filan bir yere kadar :) ama asfaltın ortasında elim de boş olmasına rağmen hayvan ürküp geriledi. Ben de iyice uzaklaşıncaya kadar yürüyerek devam edip sonra bindim. Sonrasında da taş atma hareketini test ettim; etkili. Eliniz boş olsa da sallayın. Sizden önce biri hayvanın canını kesin yakmıştır ve o acı hafızasında canlandığında anında geriliyor.

Bu arada yanlış anlamaların önüne geçmek için açıklayayım çocukluk hariç köpek taşlamışlığım yok. Çocuklukta ise en zevk aldığım işlerdendi. Allah affetsin. Belki de çocuklukta köpeklerle yaşadığım kovalamacaların sonucu bugün köpekten korkmamam.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Geri