Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
Şehir dışı bisiklet gezilerinde 6.35 astra her derde deva itle köpekle hiç muhatap etmez vınlaması yeter .:)

Ama sabirli insanmis o kadar kopekle hasir nesir olunmaz.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

evet durduğunuzda onların da durduğunu ben de tecrübe etmiştim ancak ondan sonrasında ne yapacakları belli değil, yani eğer duracaksanız (köpek cins bir köpek ise bunu yapın) köpeğin olduğu taraftaki ayağınız pedalda kalsın diğer ayağınızı yere koyun. Bir keresinde de gece maç dönüşü sırasında köprülü kavşağın yeşillik tarafında lambamı gören köpekler uzaktan havlayarak bana doğru koşmaya başladılar ve gidondan ön lambamı çıkararak gözlerine doğrulttum ve durdular :) bundan emin olmak için iki köpeğe daha uyguladım onlar da durdu :) yani geceleyin böyle birşeyle karşılaşırsanız ön lambanız etkili bir çözüm olacaktır.

Valla çoğu kuru gürültü durup üzerine yürüdüğünüz zaman kuyruklarını kıstırıp kaçıyorlar :) Ancak hiçbir şekilde müdahale ye girmeden kontrollü bir şekilde hızlanıp uzaklaşmak en mantıklısı.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Bunu heryerde söylemişimdir ama yinede söyliyeyim , tek bir çözümü var şehir içinde hız yapmamak :in:

geçen abimle benim de karşımıza çıktı..
durup köpeğe. kaybol git dedik gitti :D

Köpeklerden korkmuyordum iki gün öncesine kadar. İki gün önce sahilde köpek fırladı üstüme Allah'tan tasması vardı. Fakat bana o tasma etkin etmedi kalbim yerinden çıkacak sandım :)

Aynı sorunu bende yaşıyordum.Gittigidiyor.com'dan iki farklı köpek kovucu aldım biri Dazer diğerini tam bilmiyorum ikiside gerçekten işe yarıyor.Mesela köpek sana saldırdığı an tuşuna basıyorsun havlaması kesiliyor ve gerıye doğru kaçıyor.

köpekten korkmayın o sizden korksun elinize alın su matarasını atar gibi yapın yada su atın kaçıyorlar zati yoksa paçadan kapar :)

Köpek den en etkili kurtuluş bisikletin üstünden inip yürüyerek geçmek ben 10-15 köpeğin içinden böyle geçtim :) arada kızım oğlum hanimiş iltifatlarıda extra yani, dairesel hareketten etkileniyorlar sanırım

Benimde çok büyük sorunum ya.Sabiha gökçene gidemiyorum sırf bu yüzden,o yokuştaki köpekler yüzünden.Su sıkmayı deneyeceğim mantıklı olabilir

bisiklet üstünde bağırınca hepsinin odak alanına giriyorsunuz tüm sürü saldırıyor birden fazlaysa saldırdıktan sonra bağırmak en iyisi
şu anda en etkili yöntem bisikletten inmek yoksa çaresi yok kovalıyor veya saldırıyorlar
biber gazı aldım daha kullanmadım ki yine saldırgan grup görünce tekrar geri dönüyorum yinede biber gazıda olsada cesaret edmiyorum bide rüzgarı tutturamazsanız siz yersinizi biber gazını :)

Dun gece nefesim acilsin diye 2 km hizli hizli sureyim dedim bir tanesi takildi pesime durup yuruyerek gecicektim ama baktim geride kalmis durmadan devam ettim. Koseyi dondum bir tane daha cikti ama o bir sey yapmadi. Cok sikintili hayvanlar...

@Aykut Aykaç

aynen bende köpekler nedeniyle bisikletle gidemiyorum çok güzel yerler var ömerlide,doğduğum günden beri köpek besleriz ama onlar çete gibi olmuşlar :D

Bir ay önce bir haftada dört kez köpek saldırısına uğradım dördünde de sıyırdım kaçtım ( Son saldırıda eşofmanın paçasını köpeğe hediye vermek zorunda kaldım :D ) . Bazen gerçekten çok tehlikeli olabiliyorlar. Öyle bir saldırı anında yavaşlamayı ya da durmayı uygulamayı geçtim düşünmesi bile beni açıkçası korkutuyor. Fobi olmaya başladı son saldırılardan sonra.

@Ferhat Köse

Kesinlikle haklısınız heleki koruma bölgesine girildiğinde insan neredeyse çaresiz duruma geliyor. Yol değiştirmek en güvenli çözüm gibime geliyor :)

Havlayarak yanına gelen veya yanında ilerleyen köpeğe güçlü bir tonla "Şişşşşşşt" diye seslenip yolunuza devam ederseniz peşinizi bırakır ve sesini keser...

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
"Karar Anı" diye bir kitap okuyorum. (link)

bu kitap beynin karar verme mekanizmalarını işlemiş. beyin bölgeleri var ve her bir bölgenin her bir durum için farklı tepkileri var. elbette beynin güzemleri için yeterli çalışmların sonuna gelinmedi ve bugün doğru bildiğimiz şeyler yarın bambaşka şeyler olarak doğrulanacaktır. ancak, kitaba göre bizi tehlike ile karşılaşında sadece tehlikeye odaklanmamızı sağlayan amigdala adı verilen bir bölge var.

köpek tehdit olarak algılandığında (bu bendeki durum), korkan kişi, korkuya sebep veren etkenden (bu durumda köpek) ten uzaklaşmak ister. insan bunu en hızlı kaçarak yapar çünkü böyle kodlanmıştır. bu tamamen duygusal bir durumdur.

tehditten kaçarsınız. bu insan doğasıdır. peki ya kaçamazsanız ne olur? yakalanırsınız. selden, yangından, köpekten kaçarak kurtulmanız sadece matematiğin olasılık konusu size ihtimalleri açıklar.

peki ne yapmalı?

beyinde alnın hemen orda prefrontal korteks adı verilmiş düşünce merkezi varmış. burası ise akılcı düşünce merkezi olarak adlandırılıyor. amigdalanın sağladığı panik havasını dağıtacak merkez burası. burayı kullanmak ise deneyimle mümkün. deneyim ise bilgi ve yaşanmışlıklarla ilgili.

forumdaki köpek konularını okumanızı tavsiye ederim. bir çok deneyimi okuyarak yaşamadan, karşılaşmadan okumuş olursunuz. okumuş olmak öğrendiniz, öğrendiğinizi düşünüyor olmak bildiğiniz anlamına gelmiyor.

küçüklüğümden beri köpeklerden tarifsiz korkarım. bu taytay yürümeye başladığım zamanda, emanet çocuk olarak, annem babamdan çok uzakta anneannem tarafından büyütüldüğüm evrede tohumları atılmış bir korku. emanet çocuğun başına birşey gelmesin diye, keçiler, atlar, tavuklar, koyunlar, köpek ve kediler le bir arada yaşayıp; telkinle yetiştirildim. aman atın yanına gitme ısırır ve teper; kedi tırmalar, tavuk gagalar ve tabii ki köpek ısırır. ben bu şekilde büyütüldüm. bu korkuyu yenmem için bir hayvan beslemem lazım. ama benim hayvanlardan korkum, onları sevmediğim anlamına gelmesin. her hayvanın doğası ve yaşadığı bir doğal ortamı var. köpek korkumu yenmek için bir köpeği minicik apartman daireme hapsetmeye gönlüm razı değil.

bisikletle tanıştıktan sonra benim de köpeklerle 2 hoş olmayan anım oldu. ısırılmadım. ama korktum. insanın köpek korkusu köpekleri incelemeyi ve onlardaki her ayrıntıyı gözlemleme yetisi geliştiriyor.

köpekler kuyrukları ile çok şey anlatıyor. grup gezenlerin davranışları gündüz farklı gece farklı. havlayan köpek sesten çekiniyor misal. dazer gibi köpek kovucular sağır köpeklerde ise yaramıyor. bisiklet üzerinde hala köpeklerden korkarak geziyorum ama benim korkum ansızın çıkıp beni trafikte tehlikeye itecek köpekler. bisikletten iniyorum köpek görünce. hızla kaçmıyorum. bisiklet elimde, benle köpek arasında kalacak şekilde, savunduğu bölgesinden usul usul çıkmaya çalışıyorum. grup köpekler sardığında arkamı en kötü bir elektrik direği veya ağaca vermeye çalışıyorum, alacakları çemberin içine girmemeye çalışıyorum ve askerde öğrendiğim diyaframdan bağırıyorum. hem sesi kısılmıyor insanın hem daha davudi ve güçlü çıkıyor.

köpeklerden korkmayın diyemiyorum, çünkü ben çok korkuyorum ve herkese korkmayın telkini vermek benim haddime değil ama köpekleri öğrenin.

Benim anlamadığım bana bazı insanların merhamet yok mu sende demesi. Bu olay biber gazı kullanmak konusunda insanların bana söylediği söz. O canlı bana saldırırken beni yaralamak isterken Allah korusun belki ölümlü kazalara sebebiyet verirken hayvandan da merhamet beklemek çok saçma...O yüzden her türlü taktiğin denenmesinden yanayım.

Geri