Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
ben yanımda kuru mama taşıyorum bazıları bizkuvuyu beğenmıyor ılk başta buskevıt atıyorum susuyorlar bazıları buskevıt ıle yetınmıyor kuru mama atıyorum onlerıne susuyorlar

sokak kopeklerı zaten ayakta duracak hallerı yok onlar bır sey yapmıyor zaten

@alpadeğer tanrıverdi
Hayvanları çok severim. Ama sokaktaki köpeği iyilik yapıyorum diye besleyip birisini durduk yerde ısırdığında da hiç umurunda olmayan kişilere siz ne diyorsunuz?
Benim başıma birden fazla kere geldi : park ortamında elii metreden gelip saldıran ayak bileğimi ısıran köpekler. O sırada orada kendi köpeğini gezdiren hanımlardan biri kendince ve bilmişçe durumu açıkladı : efendim erkekler onlara kötü davranıyormuş onun için onlar da erkeklere saldırıyormuş(?).
Bir başka parkta köpek ısırması vakasında yine bir ''hayvansever'' hanımın açıklaması : ''o sizi karton toplayıcılardan biri zannetmiş'' (!) Uzaktan bir benzerliğim olsa, üstüm bbaşım kirli, ağır koku yayan bir kişi olsam, elimde bir tür el arabası olsa... içim yanmayacak, ''ne yapsın gariban aldanmış'' diyeceğim. Ben geçirdiğim tecrübeler üzerine konuşuyorum, sözlerim size ağır gelmiş olabilir.
Dileğim, siz dahil kimsenin böyle durumlarla karşılaşmaması. Yine de tavsiyem, dikkatli olun, bir gün başınıza gelirse beni hatırlayın lütfen.

biz metropol insanları hayvanlar ile bir arada yaşamayı beceremiyoruz.

şahsen şuna inanırım; sokağımızda, dükkanımızın etrafında, evimizin bahçesinde kediler köpekler varsa, Allah onları bizim etrafımızda var etmişse onların yiyip içmesinden, beden ve ruh sağlığından biz sorumluyuz demektir.
etrafımızdaki hayvanlar açsa, susuzsa bu bizim suçumuzdur.
etrafımızdaki hayvanlar saldırgansa da bu bizim suçumuzdur.

sokak kedilerinin, sokak köpeklerinin bile doğrudan bir insanın eğitimine tabi olmamalarına rağmen içinde yaşadıkları topluluğun yaklaşımına göre karakterleri oluşuyor.
kimi semtlerde (kuzguncuk, fatih, cihangir gibi) insanlar sokak hayvanlarını besler. evlerin önünden su kapları, kedi-köpek mamaları eksik olmaz.
buralardaki hayvanlar sağlıklı ve çok sevecendir. böyle yerlerde kedi ve köpeklere her elimi uzattığımda onlar da başlarını "sev beni" dercesine uzatırlar. yanına gidince köşe bucak kaçmazlar.

bu hayvanlar insanların bütün acımasızlığına, vahşetine, bencilliğine rağmen, sokaklardaki vızır vızır otomobillerin altında ezilme tehlikesine rağmen hala bizimle birlikte yaşamaya çalışıyorlar. büyük şehirleri terketmiyorlar.
küçücük çocuklar kedileri kuyruğundan tutup sürüklüyor, köpekleri tekmeliyor... adam arabayla köpeğe çarpıyor, bırakıp gidiyor.
insanoğlu bu hayvanlar için bir tehdite dönüşüyor. gördüklerinde kaçıyorlar veya saldırıya uğramak üzere olduklarını düşünüyorlar.

bu ne kadar utanç verici. hayatta kalmak için bize muhtaç olan canlılar bunlar.
gerçekten hayvanları ayrım yapmadan seven insan çok az. kedi-köpek sahiplenirken cins olmasına özen gösteriyorlar. hayvan sevgisi sadece evindeki evcil hayvan için geçerli oluyor.

kimisi de ipin ucunu kaçırıyor, beslediği evcil hayvan onun için insanlardan daha önemli hale geliyor.

kalamış'ta bir parkta oğlumla birlikte bisiklet sürüyoruz. bir bayan da köpeğini gezdiriyor. bizim oğlan köpeğin biraz yakınından geçince köpek havladı. oldukça küçük bir köpekti, oğlum pek korkmadı. fakat bu bayan birden delleniverdi, oğluma bağırmaya başladı.
ne oluyor dedim, "gitsin başka yerde bisiklete binsin, köpeğimi gezdiriyorum burda" dedi. tüm halka açık bir park burası. o köpeğini gezdirirken kimsenin onu rahatsız etmemesi lazımmış. varın siz düşünün gerisini.

böyle kendi egosunu tatmin etmek için hayvan besleyen insanlar yüzünden hayvanların da pskolojisi bozuk oluyor ve ne zaman ne yapacakları belli olmuyor.
her gün "pitbull dehşeti" başlıklı haberler görüyoruz, bunları dikkatle okuduğunuzda o hayvanı o hale getiren bir manyağın varlığını kolayca görebiliyorsunuz.

Her ihtimale karşı Dazer II var, ama ilk olarak yavaşladığım için çoğu havlayıp geri döndü ben de kullanmadım cihazı. Kullansam gerçekten saldırgan bir hayvanı durdurur mu emin değilim, inşallah öyledir :)

@K. Benli

Rahatsız olduğunuz her şeyin sizin rahatınız için yok edilmesi fikri ne derece doğru? Onu yok etmeyen ve hatta var olması için çabalayan insanları da aşağılamanız cabası. Ben siyasi iktidardan memnun değilim. Bırakın bir kaç küçük ısırığı 12 sene mi çaldı. Ben çıkıp da mevcut iktidara oy verenlere bir güzel saydırsam yakışık alır mı? (Not: Çöp toplayan insanlar ekmek derdinde. İmkanları olsa emin olun sizin gibi güzel kokular sürerek bisikletinin ardında kocaman çöp römorku taşımadan seyahat etmek isterler) Benim başıma böyle bir olay gelip gelmediğini bilmeden yalan yanlış şeyler yazmanız tuz biber ekmiş. Siz tecrübelerinizden ders almamışsınız ama ben size olayı özetleyeyim. Siz köpeklerden nefret ettiğiniz için sizi güzel kokmanıza ve düzgün giyinmenize rağmen size saldırıyorlar. Kötü kokmak veya kötü giyinmek değil mesele, iyi olmak ve iyi bakmak. Bir gün yanınıza çağırıp birkaç sokak köpeğinin başını okşamayı deneyin bakın neler oluyor. Bu yaştan sonra size bir şeyler öğretmek veya dayatmak değil amacım. Sadece sizin yaşam hakkınız olduğu kadar o hayvanların da yaşam hakkı olduğunu anlamanızı istiyorum. O köpekler de sizin onlar için düşündüğünüz gibi "bu adamın dünyada ne işi var da bunları besliyorlar" diyor olabilirler. Sağlıcakla kalın. Isırıksız günler.

"Bir semtin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa, orada yaşayın. Çünkü komşularınız güzel insanlardır"
"çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın, zira zaten size benzeyeceklerdir. Kendinizi terbiye edin yeter"

bazı insanlar bu görüşüm yüzünden bana kızıyolar ama, bi hayvan yavrusuyla bi insan yavrusu arasında bence gerçekten hiç fark yok...

Boşanmak istediği için eşini öldüren, yol vermediği için birbirini öldüren, bakışını beğenmediği için adam bıçaklayan vuran, evlenme teklifini kabul etmediği için kadın öldüren, havaya ateş ediyorum diye çocukları öldüren, derisinin rengi farklı olduğu için türdeşini ikinci sınıf ilan eden, dini farklı olduğu için kafa kesen, herhangi bir dine inanmayana katlanamayan, cinsel tercihleri farklı olanı hasta ilan eden öldüren, petrol için ülke işgal eden milyonlarca insan öldüren, yaşadığı gezegenin içine eden, vs................................. sahi hangi tür böyle şeyleri yapabilir ?
cevap tabi ki köpekler, belediye toplasın hepsini, köklerini kurutsun bunların dünya rahat bir nefes alsın.
ya arkadaşlar bırakın havlasınlar kovalasınlar iki ısırık alsınlar basın pedala kaçın kardeşim bizden daha zararlı olamayacakları kesin.

• Beğen
Tepkiler: UmutGul
@CandanC

iki senedir evimizde bir kedi var, oğlum 7 yaşında ve neredeyse birlikte büyüyorlar. çocuk sokakta gördüğü zayıf, perişan, hasta hayvanlara bile "baba şuna bak ne kadar sevimli" diyerek yaklaşıyor. ben özellikle hayvanlara nasıl davranacağını öğretmek için çaba sarfetmedim, birlikte oyunlar oynadığı, bir gün küsüp bir gün barıştığı, arkadaş olduğu küçücük kedi ona bunları öğretti.
şimdi bırakın kedi köpeği bir böceğe bile zarar vermek aklına gelmiyor, oturup dikkatle onu inceliyor çocuk. Hakikaten Allah bu hayvanları bizim de istifade etmemiz için bizimle birlikte yaşayacak şekilde yaratmış.

bir arkadaşımın bull terrier ve bulldog köpekleri var. çok uysal yetiştirilmişler, hayvanlarla oyuncak gibi oynuyoruz. bizim oğlanla yerlerde yuvarlanıyorlar, birbirlerini kovalıyorlar...

bu tür köpekler çok kanlı köpek dövüşlerinde de kullanılıyorlar, fakat tarihe baktığınızda bull terrier geçmişte "çocuk bakıcısı" olarak bile kullanılmış.

aslında ıssız yerlerdeki köpeklerden değil, insanlardan daha çok korkmak lazım. geçen aylarda türkiye turu yapan iki motorcunun başına gelenleri hatırlayın. o yamyama değil, türkiye'nin en vahşi köpeğine denk gelselerdi en fazla kolları bacakları yaralanırdı. oysa iki tane aslan gibi adam feci şekilde hayatlarını kaybettiler.

bunları yazdıkça konu nereye gidiyor bilmiyorum :) şöyle toparlamaya çalışayım; hayvanları sevmek lazım, biz onlara nasıl davranırsak onlar da kendi çevrelerine öyle davranıyor. bir köpek kendi kendine saldırganlaşmıyor. onu çevresindeki insanlar o hale getiriyor. sokaktaki bir köpeği tekmelersek, aç bırakırsak, kuyruğunu kulağını kesersek o hayvan bisikletliye de, yayaya da, çocuğa da saldırabilir. bahçemizde beslediğimiz köpeği karanlık yerlere kapatıp vahşileştirirsek eve gelen misafire, etraftan geçen herkese saldırır.

dazer 2 aldım kullandım lakin bir faydasını görmedim geri iade eetim bir kaç defa köpeğe denedim dahada saldırganlaşmaya başladı dişlerini gösterek hırladı bende tırstım. bundan 2 hafta önce kadar gece gezintisinde aniden 4 köpekle karşılaştım. yeni aldığım 4 cree t6 ledli yüksek performans feneri açtım köpeklere doğru direksiyonu çevirince gözlerine gelen ışıktan dolayı kaçmaya başladılar.

Şimdi yazacaklarım yüzünden hayvanseverlerden tepki alacağımın farkındayım, ancak yazmazsam kendimi rahat hissedemeyeceğim.

Öncelikle, köpek düşmanı değilim ve onlardan nefret etmiyorum. Aksine retriever gibi uysal köpeklerden hoşlanıyorum ama köpeklerle olan ilişkim, çocukluğumda başıma gelen iki ısırılma vakası yüzünden sokak köpeği gördüğümde huzursuzluğa kapılmaktan öteye gidemiyor, o kadar.

Bu şahsi bilgiyi bir kenara bırakırsak, böceğinden bitkisine kadar bu dünya üzerindeki her canlının hayatını yaşaması gerektiği, insan müdahalesi olmadan şu ya da bu şekilde kendi yazgısını tamamlaması gerektiğini inanıyorum. Köpeklerin geçmişine baktığımızda her hayvan gibi, tabiatın içerisinde yer alan canlılarken, uygarlığın gelişmesiyle birlikte yavaş yavaş kendi yaşam alanlarından kopup köylerin, kentlerin, metropollerin içerisine girdiklerini kimse inkar etmesin şimdi. Özünde yırtıcı, avcı olan bir canlıyı doğal yaşam alanından kopartıp ihtiyaçlarını karşılayamayacağı bir habitata sokarsanız, o canlı zaman içerisinde kendi benliğini kaybetmeye başlayıp, kendinden üstün olan bir varlığa (ki o varlık burada insan oluyor) muhtaç hale gelmeye başlar. Sokak köpeklerinin halini görüyoruz işte, birileri onlara mama falan versin diye bekliyorlar, mama bulamazlarsa çöpleri talan edip kendilerini doyuracak bir şey arıyorlar vs vs... Yukarıda koyu bir şekilde belirttiğim "insan müdahalesi" sözcüğü ile aslında bunu kast ediyordum. Sen, ben, Mehmet, Ayşe... Kim olduğu hiç fark etmez, sokaktaki köpeğe bir kap mama vermekle aslında o canlıya iyilik etmiş olmuyoruz. Vızır vızır arabaların geçtiği, temiz oksijen yerine karbonmonoksitin ağır bastığı asfalt sokaklar, toprak yerine beton yığınlarının araları köpeklerin tabiatına ters. Köpek dediğiniz şey, "araba çarpacak mı?" tehditi olmadan doya doya koşmak ister, yaz sıcağında kavrulan asfalt yerine eşeleyebileceği, yuvarlanabileceği toprakta oynamak ister. Bu nedenle köpekleri sokaklarda, şehrin ortasında ya da apartman dairesinde, petshop'larda ve özellikle de hayvan barınaklarında değil ihtiyaç duyduğu tabiatın içerisinde görmeyi yeğlerim açıkçası.

Dediğim gibi, her canlının yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyorum ancak son mesajlarda karşı çıkılan K.Benli'nin satırlarına da "kısmen" hak veriyorum. Şöyle ki; günümüzde kraldan çok kralcı olan insanların fazlalığı hepinizin malumu. Bir sokak hayvanına yardım etmek, onu beslemek artık insani bir vazife olmaktan çıkıp ego tatminine, prim kazanma metoduna dönüşmüş durumda. Evet pek çok kişi içinden geldiği için sokaktaki aç hayvanı doyuruyor olabilir ama kendi ortamında, "Dün arkadaşlarla toplanıp, köpüşlere mama yedirdıığğkk!" gibi laflara kendi reklamını yapmaya çalışanların azımsanmayacak kadar fazla olduğunu inkar edemezsiniz sanırım. Kimse kusura bakmasın ama bu zihniyettekilerin yapacağı işin içine tüküreyim ben. En azından, K.Benli'nin yazdıklarından benim anladığım bu oldu ve bu konuda ben de kendisiyle hemfikir durumdayım, vermek istediği farklı bir mesaj varsa onu bilemem tabi.

Ana konudan bu kadar sapmışken, biraz da konu ile ilgili bir şeyler yazsam iyi olur sanırım.
- Test ettim ve onayladım. Sakin sakin yolunuzda ilerlerken yandaki bahçenin tekinden ansızın bir köpek çıkarsa yapacağınız şey hızınızı yürüyüş temposuna kadar düşürmek, gerekirse bisikletten inmek (bisikleti aranızda bariyer olarak kullanın) ve sakin bir ses tonu ile köpeği uysallaştırmaya çalışmak. Hepsi bu. Siz hızlandıkça onlar da sizi kovalamaya başlıyor, bağırıp çağırdıkça daha da hırçınlaşıyorlar.
- Köpeklerden sakınmak için Dazer denen cihaza pek güvenmeyin. Yalnızca kulağı sağlam olan köpeklerde işe yarıyor, işitme problemi olan köpeklerde tamamen etkisiz durumda. Biber gazı kullanmak, taş atmak, tekme sallamak, bisikleti savurmak gibi o köpeğe zarar verecek hareketlerden kaçının. Kendinizi korumak için bile olsa, başka bir canlıya zarar verme hakkınız bulunmuyor (Hele ki bu teşebbüsünüz karavana ile sonuçlanırsa o köpeğin iyice çileden çıkacağını aklınızda bulundurun).

Bütün düğüm, sakin olabilmekte ve o köpeğe saygı duymakta çözülüyor.

Ben her türlü olumlu öngörüye rağmen, köpek görünce değişik bir korkuya kapılıyorum. İstanbul'un en yoğun semtlerinden birisinde yaşadığımdan ötürü de, şayet köpekten kaçmak için ani hamleler yaparsam, araba tehlikesiyle karşı karşıya kalacağımı bilmek gerginliğindeyim.

Kendimi her zaman telkin etmeme rağmen, sadece panikliyor ve saçmalıyorum.

@CandanC

İlk cümle fevkaladeymiş. İlk kez duydum ve gerçekten etkileyici.

Yapay seçilim muhabbetine köpekleri bu hale biz getirdik. Eskiden koruma ve avcılığa yardım görevlerini üstlenirlerdi. Şimdi koruyacakları bişey kalmadı. Amaçsız bir şekilde yaşıyor sokak köpekleri. Doğa dengesini bozdukça bozuyoruz, ah biz insanlar.

Çöplerimizi insanca toplayamadığımız sürece o çöpleri tüketmek için köpekler gelecek ve kendi bölgelerini oluşturacaklar. Bu şartlarda sokak köpeklerini yok etmenize imkan yok. Oğlumu kızımı işe alacaklar diye belediyecilikten anlamayan, şehrine hizmet etmektense kendine ve ailesine hizmeti esas alan niyeti bozukları belediye başkanı seçtiğimiz sürece o çöpler sokakta olacak, sokak köpekleri de var olacak. Üç beş tane kendini bilmez sözde hayvanseverin yaptıkları yüzünden, sahipleri tarafından sokağa atılmış kimsesiz garibanlara suç bulmayın. Mağdur olan siz değilsiniz o sokak hayvanları.
Bu arada Dazzer 2 kullanıyorum. Bazı köpeklerde etki etmiyor. Muhtemelen sağır köpekler. Onun dışında saldıran bir iki köpeği çok etkili şekilde durdurdu. Ancak çok kalabalıklarsa kendi havlamalarından dazzer ın sesini duyamıyorlar herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Şevket Akça
@alpdeeneğer tanrıverdi

Yazılanın anlamını dahi anlamadan cevap yetiştiren, aynı zihniyete sahip olarak onun dediklerini beğenen kişilerle tartışmaya girmemeyi öğrenerek bu yaşa geldim. Bu konuda tek bir kelime daha yazmayacağım. Ama bu dediklerinizle beni susturdunuz anlamında değil. Ben lâfı uzatmadan konuyla ilgili fikrimi yazdım sadece. Bu köpek saldırıları sonucu benim çektiklerimi, katlandıkllarımı anlatarak lâfı uzatmak istemedim. Yazdıklarımı anlamamışsınız.

Değerli Arkadaşlar,

Bisikletinizi keyifle sürerken olası bir

1. Köpek grubu/köpek saldırısı durumunda
2. Bizikletinizdeki aydınlatma cihazınızın devre dışı kalması durumunda
veya;

3. Herhangi bir şekilde uğrayabileceğiniz saldırı veya kaybolma gibi bir durumda yerinizin belirlenmesine yardımcı olunmasına ihtiyaç duyduğunuzda
kullanabileceğiniz taşınabilir ‘ultrasonik koruyucu cihaz’ Çekirdek Eğitim & Danışmanlık firmamızca beğeninize sunulmuştur.

Bilgi ve fiyat için kontakt bilgilerimiz:
arda@dedekoca.com
adedekoca@gmail.com

Ürünün Türkçe açıklaması için:
(link) sayfamızda 'ÜRÜNLER' bölümünde
(link)

Ürünün İngilizce açıklaması için:
(link) sayfamızda 'PRODUCTS' bölümünde
(link)

Distribütörlük haberimizi okumanız ve ‘Goodlifecompany Inc.’ i tanımanız için:

(link)
(link)