Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Ben bu kopeklerler icin satilan dazer2 diye bir cihaz var onu aldim bazi kopeklerde etkili sizin duyamiyacaginiz frekans veriyor ve kopek tehlikeli ses olarak algilayip kaciyor ama kopek saldirgan ustunede sagirsa isler sarpa sarar iste o zaman hayvanlardada sağırlik var biliyorsunuz gecenlerde arkadaslarla tur donusu koy icinden gecerken iki kopek bize saldirmak icin yolumuza firladi dislerini cukartip hirliyor bir yandanda havliyordu yani tam koy köpeği bizde de iki adet dazer vardi induk bisikletten kalkan gibi kullandık bisikletleri bir yandanda kipek kovucuyu kullandik kullandikca dahada saldirganlastilar diyecegim suki bazi hayvanlar farkli tepkiler veriyor onlarinda farkli karakterleri var en iyisi durup bisikletten inip yumusak ses tonuyla onlara seslenmek gel yavrum.gibi bu metot bence daha etkili geldi

Scudo
Açıkcası inançlı bir insan olarak Her zaman abdest'li bir şekilde yola çıkarım şahsıma özel duam boynumda ve tehlikeyi sezincede bildiğim bütün duaları okurum.yaradan kulunu her zaman korur benim kendimce yöntemim budur.

benim yöntemde durup noluyo abi? ne var? tarzı şeyler diyom köpeklere :D hemen kuyruk sallanıyor sonra ;)

havalı korna işe yarayabilir...
http://www.hergunyeniurun.com/Havali-Mac-Kornasi-300ml-hergunyeniurun-com-2001x4428x17592_orj.jpg

• Beğen
Tepkiler: hakan64
@Angel

50 metre çapta bulunan herkes bi zıplamıştır "noluyo lan" diye... :)

@Angel
@usame ömer

hiç gerek yok kardeşlerim, köpekler gerçekten siz durunca ve sevecen davranınca size kendilerini sevdirmen isterler. deneyin ve görün, bu şeyler insana bile zarar verebilecek düzeyde ses çıkarırken bir köpeğe ne yapar düşünün.

• Beğen
Tepkiler: BORA34
Bir Çok Köpek Tehlikesi Atlattım,bazılar saniyelik bir 3,5 hikayesi bazıları 10 20 dakika sürüyor ona korku filmi diyorum... Arkadaşlarım Kuru Sıkı Cephanelik filan aldı..Bende Biber gazı var 3 4 yıl oldu evde durur artık köpeğe filan sıksam hayvan kör mör olur vebalini kaldıramam..Bir Abim Bisküvi iş görür dedi bende geçen hafta bi köpeye vereyim dedim hayvan kaçtı gitti açlık ne hale düşürmüş ya önceden kovalardı milleti,birde diğer yanı var hayvan bisküviyi yerse bir de tur boyunca peşimden gelir...

@sarper tuncer
abi ben köpeklerden çok korkarım. onun için sevecen davranamam, hemen yolumu değiştiririm

köpek mevzusunu bursada üç kişilik grup halinde yanılmıyorsam odunluğun aşağıları oluyor orası. Bir köy var aşağıda bir yerde o civarlarda yaşamıştık bölgeyi yanlış hatırlıyor olabilirim. Hatta baya yol kat ettik ve bir göle vardık. üç kişi seyir halinde giderken uzun otlak bir alana geldik. Dayım burası çobanların otlak yeridir dedi. Sürünün olduğu yerde en kötü bir tanede çoban köpeği olur.. daha lafını bitirmeden takribi 150 200 mt ilerde bir köpek belirdi. Ki başı dayım çekiyor onda da köpek caydırıcı bir alet var. Köpeklerin frekansına işleyen insanı rahatsız etmeyen bir alet. Onu bir kaç denedi ama köpek hiç oralı bile olmadı. Yolu tam ortaladı öylece duruyor. Bizi pür dikkat kesiyor. Neyse dayım dur işareti yaptı hepimiz yanyana geldik. Dedi bu çoban köpeği sahibi gelmediği sürece kesinlikle oradan bizi geçirmez. Öyle bekçi köpeğine falan benzemez bunlar derken çoban geldi de rahatlattı bizi. Yani diyeceğim normal alan koruma köpekleri pek bir şey yapmıyorlar. Alanı kadar size paça mesafesinden havlayıp panikletmeye çalışıyorlar amaçları ısırmak falan değil ama iş çoban köpeğine geldi mi işler tamamen değişiyor. Hani köpeğin öyle bir bakışı vardı ki resmen gelmeyin diyordu. Çoban köpeği şakaya gelmez onu anladım ben.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve lealtad
@Angel

1 yıl öncesine kadar bende öyleydim köpek görünce titrerdim , simdi nerde görsem durup sever yanımda ne varsa beslemeye çalışırım ne oldu da değiştim ben de anlayabilmiş değilim

Hayvanlari çok seven biriyim.hatta kopegim olmamasina ragmen sokak kopekleri icin kopek mamasi aldim her bisiklet ile ciktigimda belli bolgelerine bir kap mama birakiyorum.ilk baslarda tanimadiklari ve bolgelerini korumak istedikleri icin havlayip benim ustume kosmuslardi.bende niyetimin kotu olmadigi belirten bir tavirla elimdeki mamayi onlerine uzattim,hepsi olumlu enerji ile yanima yaklasarak mamayi yediler.demem odur ki kopeklere korkmadigizi zarar vermek istemediginizi belli edin.onlar mukemmel canlilar enerjinizden ne yapacaginizi anliyorlar inanin. Kopeklere fisildayan adami izlemenizi oneririm :)

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
@UmutGul
Umut bey iyi demişsinizde çoban köpekleri emin olun öyle bir şey değil. Köpeklere fısıldayan adamı iyi bilirim. Tüm bölümlerini izledim desem yeridir. Hatta ekiptekilerde bilirler o gün beni makaraya sardılar enes hani köpeklere fısıldayan adam falan diyodun nooldu gibisinden. Yol boyunca ben hep anlatıyorum çünkü, hani köpekle karşılaşırsak şöyle yapmalıyız böyle yapmalıyız öyle aletlere falan gerek yok tarzında. Ama o köpeği gördüm ya ben yok abi öyle fısıldamalık bir durum yoktu.

@Angel
Aynen öyle, köpeklerle iletişime de alışıyor insan. :) mesele hızlı dönen tekerlek biraz yavaşlayıp ses çıkararak ilgiyi üstünüze alırsanız hemen geri vİtes yaparlar :)

@sarper tuncer

köpeklerden çok korkan biri olarak bundan sonra, biber gazı+havalı korna+şok cihazı ile kombo yapacağım.

ağır hayvanseverler için ön ödemeli not: maksat zarar vermek değil korkutmak.

@Ronin

:harika: Alın benden de bir dua: " euzü billahi minel kelb " Köpekten Allah'a sığınırım.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Ben Dazer 2 köpek kovucu kullanıyorum işe yarıyor ama en son çare olarak kullanıyorum.Bisikletten inip yürüyünce çoğusu sesini kesiyor zaten.....

köpek mi???uzak olsun benden abi hiç iyi anılarım yok maalesef

oldum olası korkarım köpeklerden malesef yenemedim bir türlü o yüzden yalnız başıma doğa turlarına çıkamam

Geri