Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Bir ay içerisinde en az 10 defa köpek saldırısına uğradım iki ay önce. Birinde eşofmanın paçası gitti birinde bileğimde nefesini hissettim köpeğin derken öğrendimki ; sakin duracak bi tipte olsa ıssız ( insanın az olduğu veya olmadığı ) yerde köpek görürsen çaktırmadan yavaşla ve rotanı değiştir. Ne alaka derseniz bi saldırıda giderken çıt etmediler ancak dönerken 6-7 tane birden saldırdı ve paçalar yok :D Eğer tehlikeyi sezip pedallara abanmasaydım o anı düşünmek bile istemiyorum. İleriye gittiğimde görenler olmuş direk " geçmiş olsun ucuz atlattın ben olsam orda durup teslim olurdum " gibi yorumlar oldu. Ha kurtulmanın türlü türlü yolları var bisikleti kendimize siper edebiliriz inip ya da sesli komutla bağırdığımızda durabilirler ancak genelde risk almadan topuklamak en doğru hareket gibi görüp öyle yapıyorum ŞAHSEN :)

Scudo
Bi abimden ögrendiğin kadarıyla köpeklerin bisikletliye saldırma nedeni baska köpeklerin bıraktığı kokunun bizim lastiklere bulaşmasıymış.Bildiğimiz gibi köpekler bazı yerlere sık aralıklarla izini bırakır.Bizde sürürş esnasında başka bir köpeğin kokusunu aldığımız için diğer köpekler de onun alanına girdiğimiz için bize gövde gösterisinde bulunuyor.

@ebubekir sözbir

Haklisiniz. Bolgesel savunma yapiyorlar. 10 metre ile bolgesinden cikmayi basardik ve pesimizi birakti

valla dün yokuş inerken 3 köpek sürüsünden 1 tanesi koşturdu arkamdam durdum metal matarayı aldım elime tam köpeğe fırlatacam kaçtı it:) etraftakilerde abi sakin ol ya diyor bu ne sinir diyor güldüm geçtim:)

bana da 2 gün önce işlek bir kavşaktaki 3 köpek saldırdı öncesinde duruyordum telefonla görüşüyordum köpeği çağırmayı denedim sevecektim sonra kavşaktan dönmem gerekti ve dönerken üç köpekte aynı anda üstüme doğru havlayarak koştu köpekler bisikleti tehdit olarak görüyor üstünden inip bisikleti tutup üzerine salladım 2 köpeğin ve hey diye bağırdım sonra geri çimenlere gittiler ama cidden korktular en son giderken tekrar bağırdım hey diye iyice korkmuşlardır herhalde (bisikletin üstündeydim ve yakınlarından geçtim)

herkes gibi benimde basima turlu turlu kopek kovalama durumlari geldi. Kimisinde kactim, kimisinde indim, kimisinde yavasca yanlarindan gecmeyi denedim. Her kosulda insan tedirgin bir binis moduna geciyor. Bir kere basiniza geldimi ayni guzergahda stres olmadan sadece surmeye odakli binis yapmaniz mumkun olmuyor. Bende kopek kovucu, biber gazi, korna vs tasimayi dusundum ama hicbiri net cozum degil. Sabahlari erken saatlerde hava serinken etrafta arabalarin yollari isgal ettigi durum yokken bindigim icin kopekler saatlerce kimseyi gormediklerinden direk ayar olup saldiriyor.Kopek gorulen guzergahdan gecmiceksin ama o zamanda gonlunce binme hep ayni yerlerde gezme durumu ortaya cikiyor. Cozumu olan ben daha internetten bir suru yere bakmama ragmen bulamadim. Kopek egitmeni, veteriner vs bu isin ilmini bilen biri varsa yazarsa super olucak. Sonucta bisiklet degil yuruyus yapan insanlarada zaman zaman saldiriyorlar sonrasinda haberlerde okuyoruz olumlu veya yarali olarak problem yasayanlari. Laf uzadi ama genel olarak ben durumu toparlamak istedim. belki ayni durumu yasayanlar icin Yasamkent,Cayyolu,Ankara bolgesinde 50-60 km bu civarda geziyorum.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
İzmir Mithatpaşa da, normalde olmayan bekçi köpekleri, ramazan ayında gece çıktığım için (23:30 dan sonra genelde, 24:00 dan sonra sokağa salınıyor hangi mantıkla hırsız korkutacam diye neyse), ilk defa karşıma çıkmışlardı. 2 köpekten biri beni yaklaşık 1 km takip etti, ben kadranı 50 ye yaklaştırıp öyle uzaklaşabildim öyle bir sprint atan köpek hiç görmedim deli gibi geliyordu. :D

Nedir kardeşim bu bisikletlilerin köpeklerden çektiği? Yanımda kedi taşıyacağım bundan sonra :)

Biraz hort oldu ama ayrı konu açmaktan yeğdir dedim.

Dün akşam İstanbul anadolu yakası Maltepe fuaye Migros- Barbaros hayerttin okulu arasında etrafta çok sayıda insan ve araç varken 19Z otobüslerinin kalkış durağı ve taksi durağı olmasına rağmen bölgede yer alan ve genelde birşey yapmayan köpeklerden biri tarafından saldırıya uğradım. Onu gören 2-3 tanesi daha eşlik etti ben yavaşladım ve sakin sözler söylemeye çalıştım ama saldıran ikna olmadı ve baldırıma doğru hamleler yaptı biraz devam edip aniden geri döndüm ve yokuş aşağı kaçmaya çalıştım , son sürat peşimden koştular. Etraftaki insanlar çok tedirgin oldu bir süre sonra köpekler takibi bıraktı. Ben korkudan ölüyorum sandım. O yolu kullanamayacağım için zümrütevlere döndüm ve bilenler için söylüyorum Simge sitesinin rampasından çıkmak zorunda kaldım. 3 mola ile çıktım. Uluğbey akademi-seyrantepe tarafında başka bir grupun gene saldırısına uğradım bu sefer kiş saldırı değildi gerçi 1-2 havladı bıraktılar.
Daha başlayalı 3-4 ay olmuştu bırakmayı düşünmeye başladım. Bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum.

abim onlar geldıgınde baktın saldırcak gıbıler bısıkletten ın.bisikleti al eline yavasça sakınce geç yanlarından.

@Muhiddin K.

Muhiddin, bir dahaki sefere iniyorum ama köpek tarafından ısırılırsam da bulduruyorum seni :D :D
Yav o kadar ani gelişti ki artık dişleriyle ısırma hareketi atan köpek var inersen kesin ısırır. İnemiyorsun ki . Ne yapmalı köpek kovucu mu almalı bilmiyorum. Bir de kask eldiven ve yeşil siyah bisiklet forması mı baştan çıkardı o köpeği (forma yeni geldi bu 2. kullanışım) Bir de en az 25 köpek geçtim akşam neden sadece o saldırdı gibi sorular kafamı kurcalamıyor değil.

dediğimi yap abi ve konuş onlarla..:)onlar zaten senın onlardan korkmadıgını anlarlarsa zarar vermezler istisnalar harıç tabıkı:)bide abim gel bul beni buyur.bi çayımı iç sorun değil:)

Sabah ve Akşam saatlerinde midelerinin boşluğundan uyku sersemliğinden bir de net göremediklerinden iyice manyaklaşıyorlar. Düz yolda geridelerse avantajlı durumda isek ve yokuş aşağı inerken sakin bir şekilde hızlanılmasında sıkıntı olmaz. Ama tam cephepeden ve yahutta yokuş yıkarı çıkarken inip sakin olmakta kontrollü birşekilde çok göz göze gelmeden yürümekte fayda var. "Dik dik bakmak" onlara meydan okumaktır. Kendi çoban köpeğimden biliyorum.

İnsanların kullanımına açık sokaklar, bir yudum temiz hava, biraz dinlence edineceği parklar, olmayan bisiklet yollarına rağmen bu tutkusunu tatmin etmeye çalışan bisikletlilerin pedallamaya çalıştığı yollarda köpeklerin işi ne?
Bunun adı hayvan sevgisi değil. Suç, belediyelerde ve hayvansever geçinen ego tatminci ve gösterişçilerde...

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Dazer II tavsıye ederım.Onu aldıgımdan berı rahatlıkla yoluma devam edıyorum artık kopekler benden kaçıyor.

sinop'ta 3-4 koyun/inek sürüsüyle karşılaştım, hepsinin yanında devasa çoban köpekleri vardı. sanırım bir bisikletçinin başına gelebilecek en feci şey çoban köpeklerinin saldırısına uğramaktır.
bunlardan 1-2 tanesine de rampa çıkarken denk geldim, bu durumda basıp gitmek de mümkün olmuyor. uzaktan çobana seslendim, o esnada köpekler pusuda tabii benim hareketlerimi takip ediyor. çoban bunlara bir iki ıslık çalıyor, yanına çağırıyor falan. bu durumda köpekler tamamen sakinleşti, önlerinden geçip gittim. hatta çobanların bazısıyla muhabbet ettik, hepsinin uyarısı "la buralarda pisikletle gezilir mi köpekler boğar seni" oldu.

büyük şehirlerde sokak köpekleri genelde birbirlerinin gazına gelip oyun oynar gibi havlayıp bırakıyorlar. ama bir alanı, bir sürüyü, bir insanı koruma görevindeki köpeklerin ne yapacağını kestirmek çok zor.
iki tekerlilerin çözümsüz sorunu bu.

geçmişte motosiklet kullandığım dönemlerde bir forumda bu konuyu tartışıyorlardı. herkes kendince çözümler öne sürüyordu. üyelerden biri şöyle bir olay anlattı;

renault 12 arabayla bir sürünün yanından geçerken çoban köpeği arabaya saldırmış. bir süre kovalamış, yol da bozuk adam yavaş gidiyor muhtemelen. arabadan, köpeğin hırıltılarına karışan takır tukur sesler duymuş, sürüden uzaklaşınca inip bakmış ki köpek renault 12'nin arka tamponunu ısırarak yerinden sökmüş.

bu olayı okuyunca, bu sorunun bir çözümünün olmadığını anladım :)

ayrıca dazer gibi cihazlar bazı köpekleri olduğundan daha sinirli hale getirebiliyormuş.

Bende geçen eski askeri bölgenin oradan geçerken çitlerin arkasından aniden çıkan 5 10 köpeğin saldırısına uğradım o sıra insem sanırım parçalarlardı hızlanabildiğim kadar hızlanıp kaçmaya çalıştım ama normal yola çıkana kadar ayrılmadılar peşimden :) O arazi yolunda dağ bisikletiyle az kondisyonla nasıl 40 a yaklaştım bilgim yok :)

Arkadaş nedir bu köpeklerden çektiğimiz. Her grupta, her forumda sayfalarca köpeklere karşı naparız tartışması var :D Dazer kullanmayın bence, çünkü dazer daha çok sokak köpeklerini etkisizleştirmek için. Eğitimli köpeklerde pek işe yaramıyor. Sokak köpekleri de zaten höt deseniz kaçacak modda. Ben alıştım bi süre sürüyorum peşimi bırakmazlarsa inip bi bağırıyorum, veya dönüp üzerlerine sürüyorum, kaçıp gidiyorlar. Ama her ihtimale karşı yanımda biber gazı bulundurmaya başladım. Rottweiler, pitbull, kangal tarzı köpeklere işe yarar mı bilmiyorum ama bunlarla karşılaşırsam tek çarem bu olur gibi. Üzerinde ayılara karşı kullanılır şeklinde bi resim var, ayıyı deviriyorsa köpeğe de işe yarar herhalde :D

Geri