Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@Berk Yıldız

Teröristle mi çatışıyorsun sen ? Bir de siz nasıl insanlarsınız gibi saçma sapan bir hitapta bulunmuşsun.Vur ağzına biber gazı falan.. esas sen nasıl bir insansın ?

• Beğen
Tepkiler: ygtdkc
Scudo
@Selami53

Arkadaşa katılıyorum sonuçta o da bi canlı. Köpekler adrenalin kokusunu alabilirler. Bu onlara cazip gelir ve peşinizden gelebilirler. Olabildiğince sakin olmaya çalışın.

Cumartesi Yenimahalleden Güvenç Gölüne kadar bisiklet sürdüm 30 km kadar. ve yolda farklı yerlerde olmak üzere 10 tane kadar köpek gördüm. 3 tanesi bana havladı ama 2 si zincirliydi yinede yanlarından sesizce geçtim. 1tanesi serbestti ve sürekli bana havladı. Yayanından arabalar geçerken hiçbirşey yapmıyordu ama ben bisikletten indim aramızda 20 mt felan vardı.Yürüyorum bana havlıyor ,duruyorum yine havlıyor. geri adım atıyorum susuyordu :D bölgesini koruyordu ama sadece benden :D arabalara ses yok. Sonra ben durdum olduğum yerde 10 dk kadar. Üzerime yavaş adımlarla geliyordu ve havlıyordu. sonra baktıkı harekette etmiyorum bana 10 mt kala binanın arkasına gitti havlayarak bende ordan uzaklaştım :D.

önce küçük köpek havlar saldırır, daha kötüsü büyük köpek sonradan gelir
biber gazı en etkili çözüm, yanından eksik etme, kanuni bir yasağı yok, helede pitbullsa!

pitbull ayrı bi dünya onun için diyecek bi şeyim yok!
ama biber gazı bi köpeğin canını ne kadar yakar bi düşünmek lazım, insan gibi bi yerden limon bulayım da acının geçmesini hızlandırayım diyebilecek durumu da yok, o hayvan orada acıdan kıvranırken arkanı dönüp gitmek biraz gaddarca sanki. hayvanın amacı seni bölgesinden uzaklaştırmak sadece sen hiç bi hayvana işkence yapma ki ilerde sende işkenceye maruz kalma.
sen yine yanında biber gazını bulundur biri seni gasp etmeye kalkarsa, sana zarar vermeye çalışırsa onun üzerinde kullanırsın ama hayvanların üzerinde kullanma.

@Elif Gökalp

amaç burada, polisimiz gibi son kullanma tarihinden evvel olan biber gazını insanlara boca etmelerine benzer şeklide köpeklere sıkmak değil. zarar göreceğinizi anladığınızda kullanmak. hayvanseverler, iyi de birer insansever oluyor. bu şüphe götürmez ama içlerinde bazıları hayvanları insanlardan daha fazla seviyor. biber gazını gaspçı üzerinde kullanılmasına olur vermenize bir anlam veremedim bu noktada. zira, gaspçının da canı yanacak ve belki aklına limon bulmak da gelmeyecek.

burda gaspçı sizin sınırlarını aşmaya çalışıyor ve düşünme yeteneğine gereğinden fazla sahip (insanları hayvanlardan ayıran en önemli özelliktir hani düşünebilmek ya) yani yaptığının gayet bilincinde ki yaptığı her şeyden kendisi sorumlu zarar görmeyide göze almış birisidir zaten, yeri geldiğinde insanlarıda öldürmeyi göze alabilen bu insanlara karşı insan insansever olamıyor, zarar verme ki sende zarar görme. vicdan öyle pervasızca her şey için ortaya çıkan bi duygu değil kanımca.
eğer köpekte düşünebilme yeteneğine sahip olsaydı sadece geçip gitceğinin farkına varırdı ve bölgesini korumak adına senin keyfini kaçırmazdı. defalarca köpekler tarafından sıkıştırıldım ve onlara zarar vermedende o ortamdan uzaklaşılabiliyor.
ayrıca insanlarla köpeklerin vücut yapıları çok farklı köpeklerin duyuları çok daha gelişmiş. bi insanın bibergazından ne kadar etkilendiğini çok iyi biliyorum ama bi köpeğinkini tahmin edemiyorum.

Kent Ormanı'na tırmandım geçen gece....

saat 22:00 civarı...

bir grup köpek yaklaşık 50 metreden beni farkedip havlamaya başladılar...

hemen bisikletimden indim ve yürümeye başladım...

ve onların havlamalarına denk bir tonda, "LAN" diye bağırdım ara sıra...

işe yaradı :D

@Selami53

@ygtdkc

konunun ilk sayfalarında bazıları öyle demiş "vur ağzına,birber gazı" nasıl insanlarsınız sözünü onlara söyledim. o ünlemide paranteze almayı unutmuşum bir anda insanı hayvan düşmanı ilan ediyorsunuz lütfen daha dikkatli anlayın.

hersey insanlar icin, bu nedenle, once can sonra canan. kopekleri sevsem de, isirildiktan sonraki proseduru uygulamaktansa, biraz canlarinin yanmasina gozyumabilirim.

köpekler yüzünden airsoft tabanca ile geziyorum bu tabancayı almak için belgeye fln yok içindeki hava tüpüyle atış yapıyor mermileri küçücük ve demir yani öldürebiliyor şarjörü de gayet yeterli bizim oralarda ıssız yerlere gidip vuruyorum köpekleri bu zamana kadar 5-6 tane öldürdüm ayağına fln gelirse kesin sakat kalıyor çok etkili herkese tavsiyem...

• Beğen
Tepkiler: Rehavet
Köpeklerin acı eşiği çok yüksektir. İnsanların canını yakan şeyler köpeklerinkini yakmaz. Bu anlamda biber gazı köpeğin canını yakmayacak ama şaşırtacaktır.

Özellikle dağlık bölgelerde, bisikletle yada yürüyerek yapılan aktivitelerde önümüze köpek çıkma olasılığı yüksek olduğundan bu tarz durumlara karşı hazırlıklı olmak gerekir. Ben yanımda köpek kovucu bir cihaz taşıyorum ayrıca sele çantasında da torpil bulunduruyorum. Benim de başıma gelen bir olayı paylaşmak isterim. Değerli bir doğa dostu arkadaşımla gezinirken önümüze bir koyun sürüsü ve 5-6 tane de kangal çıktı ve köpekler havlayarak üzerimize geldiler. Güzergahımız gereği bu köpeklerin arasından geçmemiz gerekiyordu. Eğer gideceğiniz yerde koyun-keçi gibi sürüler varsa mutlaka birkaç tane de çoban köpeği vardır. Esasında çoban köpekleri yalnızca sürüyü koruma görevini üstlenirler. Sizi caydırmak için üzerinize gelirler. Köpekler bize yaklaştıkça tedirgin olduk ve önce bir tane torpil fırlattık onların yakınlarına. Amacımız sesten dolayı onları korkutmaktı ve nitekim öyle oldu. Kuyruklarını bacaklarının arasına sıkıştırıp kaçmaya başladılar. Biz de onlara doğru yaklaştıkça onlar bu kez sadece havlamaya başladılar. Ben de köpek kovucu cihazı üzerlerine doğru tuttum ve düğmeye bastım. Düğmeye basmamla birlikte müthiş bir rahatsızlık hissetmiş olmalı ki kafasını kaçırmaya çalışıp bizden uzaklaştı. Bunu bütün köpeklere doğru uyguladım ve müthiş bir sessizlik oluştu. Biz de yolcuğumuzun keyfini çıkardık. Köpek kovucu cihazı birkaç defa daha uygulama fırsatım oldu. Misafir olarak gittiğimiz bir evim damında bağlı olarak bulunan bir köpek müthiş derecede havlıyor ve her an üzerimize atlayacakmış gibi tacizde bulunuyordu. Bunun üzerine yine düğmeye basıldı ve köpek damın en uç noktasına doğru kaçtı ve o anda süt dökmüş kedi kılığına girdi. Böylece cihazın testini bir kez daha yapmış olduk.

Köpekleri havalı tüfek ve tabanca ile vurmak konusunda bir iki şey yazmak isterim.Yaşadığımız yere ve hayat tecrübelerimize göre davranışlarımız değişebiliyor.

Büyük şehirde yaşayanlar pek bilmezler, anadoluda küçük kasabalarda ve ilçelerde çok yoğun köpek tehditi olan yerler var.Ben çocukluğumda defalarca köpek beslemiş ve birkaç böcek çeşidi hariç tüm canlıları seven bir insandım. Sonra ekmek paramın peşinde ülkenin çeşitli yerlerine çalışmaya gittim. Köpekler yüzünden akşam olunca evime gitmeye korktuğumu bilirim.Sokaklar tenha olur oralarda, ışıklandırma ya hiç yoktur ya da çok yetersizdir.Bazen araziye yakın yerde yada ilçe sonundaki boş bir alanda oturduğum olurdu. Yavru at büyüklüğünde köpeklerin sürü halinde terör estirdiğine defalarca tanıklık ettim.Sokak kapıma işeyen, bastığım yere sıçan; evden çıkmama engel olan, tek katlı müstakil evimin penceresi dibinde sabah 3-4 de dakikalarca uluyan köpeklerle karşılaştım.Ve bir havalı tüfek aldım. 10 kadar köpeği vurarak öldürdüm. Bunları yapan insan olsa o psikoloji ile onu da vurabilirdim.

Empati yapabilmek için konuya dair her yönlü bilgi sahibi olmak gerekiyor.Eskiden olsa havalı tabanca mesajını atan arkadaşa bende kızardım ama artık kızamıyorum.Elbette herkes bir tüfek alsın, köpekleri öldürsün demiyorum.Ama bu başı boş köpek sorunu bir şekilde çözülmek zorunda.Bunu belediye yada devlet çözmezse vatandaş mecburen kendi çözüyor.Ya böyle vurarak çözüyor, yada eczaneden fare zehiri alıp zehirliyor. Hayat gayet zor arkadaşlar.Köpekler için de zor, Türkiye'de yaşayan insanlar için de.

Valla ben yolda köpek gördüm mü havlasın veya havlamasın inerim bisikletten onu sevmeye çalışırım. Onlara sevginizi belli edin birşey yapmazlar. Ulan hachiko yine aklıma geldin:S

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
Geri