Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Hani bir alet varmıs düdük gibi üfleyince kopekler kacıyormus ondan Almayı dusunuyorum bir tane :)
 
Scudo
bisikletten inip önünüze siper yaparsanız belki işe yarar o durumlarda beni kovalıyan bir köpeğe karşı denedim sonu verdi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Sertkaya
@Emre Sertkaya


Boynunu mu sıkıcaz telle, anlamadım ki? Komando musun?
 
Arkadaşlar mecliste Avrupa Birliği normlarına uygun hayvanlarla ilgili bir kanun çıkacakmış. Hayvanlarla iligli kanunlara Orman ve Su İşleri Bakanlığı bakıyor. Bakanın twitter hesabı (link). Köpeklerle ilgili her türlü şikayetinizi ve sahipsiz hayvanların uyutulmaları konusunda taleplerinizi yazarsanız kamuoyu desteği sağlamış olursunuz. Buralarda şikayet etmekle bir yere varamıyoruz.
 
Biz de uyutulmamaları, hayvanların öldürülmemeleri için talep yazalım. İnsan oğlunun kendindeki kusuru başkasına yüklemekten daha iyi yaptığı bir şey yok nasıl olsa.
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Aksungur
Tabiki yazabilirsiniz. O zaman sokak hayvanlarını sahiplenin. Medeni bir ülkede sokak hayvanları olmaz.

Yeni kanunda sahiplenme mekanizması ve süresi var. Bu sürelerde sahiplenilmeyen hayvanlar uyutulacak.
 
kırda coban kopekleriyle bayag sıkıntı yasaniyor ama nedense asil kopek kangallara hayranım asla bir insana niyeti kotu degilse saldirmiyor.hele kucuk cocuklara saldirmiyor.cok akıllı kopekler.cinsi bozuksa korkarım:D.pitbull dersen nasıl bir karisim anlamam cok tehlikeli goruyorum.korunma yontemi olarak gecmiste yaslı bir dilencinin bahceli eve girdigini gormustum elinde uzun sopa vardi bahcedeki kopek oyle bir uzerine dogru saldirdiki sopayla oyle bir kendisni koruduki kopek yaklasmaktan korktu:D bosuna tasimadiginin farkina vardim.bence en iyi yontem uzun sırıklı saglam sopa:D ve bisiklet kalkan olarak kullanma.
 
Uyutmakta ne demek !! (En altta kurtulma yönteminide yazdım ama daha öncesinde düşüncelerimide yazdım katılırsınız katılmazsınız bilemem )

Bahsettiğiniz saldıran genellikle çelimsiz sokak köpekleri tatillerde çocuklara alınan ve tatil bitişi barınaklara götürleme gereksinimi duyulmayıp bir tarlaya veya dağ başına bırakılmış köpekler , bu köpekler evcil olduğu için birisi bir tas su ekmek veya mama verenleri olmadığı için bizlerden imdat bekliyorlar 1 2 gün ekmek su veren oluyor ama kapıma alışmasın diye onlarda alıp bir başka dağ başına götürüp bırakıyorlar veya taş sopalarla kovalıyorlar bu köpek saldırgan olmasında ne yapsın dağ başından aç susuz şehir merkezine 1 günlük yürüyorlar onlarda araba çarpma korkusundan veya grup halindeki köpekler saldırıyor ve sonunda geliyorlar şehir merkezine ,neler değişti bu tatlı köpekte, güvensizlik oldu herkezin ona taş attığını tekme salladığını düşünürsek insan saldırmadan ben saldırıyım duygusu gelişti .

Birde barınaklar var demi hani 3 5 yıl öncesine kadar bir tv kanalının olanları vicdansızlığı göz önüne serdiği daha sonra bazı ünlülerin ordan reklam çıkar çabasıyla desteklediği barınaklar . barınaklar 100 lerce köpekleri insanlardan bakarız diye alıp ya dağ başına attıkları yada uyutmak kelimesini kullanmıyacağım çünkü birilerinin içlerini rahatlatmak için uydurduğu bir kelime ben direk öldürdüğü diyeceğim .el insaf ya madem yerin yok bakıcak kapasiten dolu niye daha bakarız diye alıyorsunuz. (link)

Murat ç. Bey o nasıl bir yazıdır öyle uyutulmasını istemiyorsanız sahiblenin demişiniz sonra medeniyetten bahsetmişiniz .medeniyetten bahseden birisi olarak siz hayvanları sahiblenin uyutulmasın nasıl bir düşünce şeklidir inanınki sizi anlamıyorum .:boese157:

Bu yorumum evcil olarak alınan sonradan zorla yabanileştirilen köpekler için yazdım veyada sokak köpeği olarak doğan yine bazı 2 ayaklı karaktersiz insanlar tarafından yabanileştirilen canlılar lütfen ama lütfen biber gazı sıkmayın vurmayın bunları yapmak yerine başınız dik bir şekilde tamamen önünüze bakarak ilerieyin köpek size yaklaşır ama yanınızda 1 dk yürür yürümez başka bir yöne doğru gider olurda göz teması kurarsanız veya hızlı adımlar atarsanız köpek yanınıza koşarak gelir . bisikleti kendinize koruma yapın yavaşca uzaklaşın .

Son olarak eklemek istiyorumki sokak köpeklerine çözüm isteniyorsa gerçekten, kısırlaştırılabilirler
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Aksungur
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Deklarasyondur.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili hali hazırda TBMM Çevre Komisyonu’nda bekletilen iki adet kanun teklifi olmakla birlikte, 19 Mayıs 2012 tarihli basın haberlerinden ((link)) öğrendiğimiz üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayvanların korunmasına yönelik yasa tasarısı tamamlanarak Başbakanlığa gönderilmiştir.

İlgili komisyonlarda bekleyen tekliflerden 2 / 366 sayı numaralı olan yasa tasarısı ve haberlere konu olan son tasarı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ruhuna tamamen aykırı maddeler taşımaktadır ve aşağıdaki gerekçelerle kabul edilmesi mümkün değildir.

1- Öldürmenin “uyutma” tanımlamasıyla yasaya girmesi ve meşrulaştırılması kabul edilemez. Hayvanları yaşatmak yerine ne şekilde öldüreceğinin tanımlandığı bir yasa kabul edilemez.
2- İki sene hapis cezasıyla sınırlandırılması alınabilecek cezaların para cezasına döndürülebilecek olması cezaların ağırlaştırılmasının asıl amacı olan suçu engellemenin önüne geçecektir. Hayvanlara işkence cezasını sadece 750 TL’lik bir idarî para devlete ödeyerek devam edilen bir suç halini alacaktır. Hiçbir caydırıcılığı yoktur.
3- Evlerde kaç hayvan bulundurulacağının izne tabii olması ve hayvan "sahiplerinin" eğitime tabii tutulması ucu açık bir tanımlamadır. İleride “hayvan korumacının hak” ihlaline kadar varabileceği ve belki de “bir hayvan sahibi olmakla” sınırlandırmaya kadar gidebileceği için bu tanımlama bu şekliyle tasarıda yer alamaz.
4- Hayvanların ırklarına göre sınıflandırılıp "sahipleriyle" birlikte yaşam haklarının ellerinden alınması asla kabul edilemez. Dövüşçü ya da bahisçi "sahiplere" yönelik önlemler almak yerine ırkları cezalandırmak kabul edilemez ve merdiven altı üretime sebep olacaktır.
5- Hayvanların imhasına olanak sağlayan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun yeni tasarıda da yer alması kabul edilemez.
6- Deneylerdeki denetimlerin keyfiyete bağlanması kabul edilemeyeceği gibi hayvanları koruma kanunu gibi bir kanunun içinde hayvanların yaşam hakkını hiçe sayan deneylerin yer alması kabul edilemez.
7- Mobil kısırlaştırmanın meşrulaştırılması hiçbir koşulda kabul edilemez. Olması gereken belediyelerin kendi veteriner hekim kadrolarını oluşturmasıdır. Hali hazırda mevcut yönetmeliklerdeki mobil kısırlaştırma maddesinin yasaya aykırı olduğuna ve iptaline yönelik İstanbul Veteriner Hekim Odası (IVHO) tarafından açılmış bir dava mevcutken mobil kısırlaştırmayı yasalaştırma çabası kabul edilemez.
8- Amacın hayvanları korumak ve hakları gözetmek değil, hayvanları bertaraf etmek olduğunu kanıtlamaktadır.

(link)

Şu ana kadar 22bin dilekçe yollanmış.
"Bunu yollayacağız da ne olacak" demeyin, lütfen destekleyin.
 
daha geçen gün 20 den fazla köpek izmir limanın orda yaşar üniversitesinin hemen önünde çimlerde yatıyordu... 3 bisikleti olarak hepimiz tedirgin tedirgin geçtik bakışları ürkütücü idi bir tanesi hamle yapsa 20 den fazla köpek üstümüze saldıra bilirdi... hangi birinden nasıl korunucaktık çok merak ediyorum.
belediyenin bu köpekleri öldürmek yerine acil kısırlaştırması gerek 3 sene zaten üremediklerinde oldukça azalma görülecektir.
 
@Serkan.ÇABAŞ

Birçok il'de sokak köpeklerinin neredeyse tamamı zaten kısırlaştırılmış durumda. Kısırlaştırma Belediyelerin severek yaptığı bir uygulama çünkü her kısırlaştırma için kendilerine para ödeniyor.

Mevcut yasada Belediyelerin yapması gereken bir takım görevleri var. Bunları yerine getirmedikleri için sokak hayvanları sorunu yaşanıyor. Mahallelerde gönüllü "yerel hayvan koruma görevlileri" nin belirlenmesi gerekiyor. Bu kişiler mahalledeki sahipsiz hayvanlardan sorumlu oluyor ve onların her türlü bakımını (aşılanması) takip ediyor. Bu yöntemi hayvan hakları dernekleri bilmesine rağmen mahallelerde bu tip sorumlular bir türlü oluşturulamıyor. Hem her değişiklikte ayaklanıyorlar, sonra da yapmaları gerekenleri yapmıyorlar. Mevcut kanunda yazan görevler yerel yönetimler tarafından yerine getirilmediği için sokaklar hayvan "barınağına" dönmüş vaziyette. Zaten mevcut kanunda ve yeni teklifte hayvanların uyutulmaları (acı çekmeden hayatının sonlandırılması) çok özel durumlara bağlanmış. Saldırgan hayvanların gözetim altına alınmasıi eğitime tabi tutulması gibi yöntemler bile var.

Her zaman karşımıza çıkıyor: kanun yapmak kolay ama onu günlük yaşama uyarlamak zordur. Yerel yönetimler üstlerine düşeni yapmadıkları için, hayvan hakları dernekleri de bunları takip etmedikleri için sürekli bir sahipsiz hayvan sorunu yaşıyoruz. Mevcut kanunu yeniden okudum, yeni teklifi de okudum ve yine ümitlerim söndü. Sokaklar sahipsiz hayvandan kurtulmayacak. Çünkü bunu gerçekten isteyen yok. Gerçekten isteyen olsa mevcut kanunla bile bu iş yapılabilirdi. Mevcut kanunda "hayvan bakım evleri" diyor. Biz hala ısrarla "Hayvan Barınağı" ifadesini kullanıyoruz. Terminolojiyi bile değiştiremiyoruz.

Kısacası köpek düdükleri kullanmaya devam. :)
 
Birde tasmasız gezdirilen köpekler var. Bugün sahilde spor yaparken bir tanesi bana atladı, cinsini göremedim ama pitbull boyutlatrında beyaz bir köpekti, sahibi tasmasız gezdiriyor, ısırmadı ama ısrıcak hamle yaptı. Belediye köpeklerinizi tasmasız gezdirmeyin cezası vardır uyarı levhaleri olmalı, cezası yoksa olmalı. Hayır yani bazen koskoca alman kurdunu tasmasız gezdirdiklerini yada rottweiler gibi iri köpekleri bile tasmasız gezdirdiklerini görüyorum.
 
Yeni kanun teklfinde köpek sahiplerinin eğitim alması bu yüzden getiriliyor. Bazı köpek sahipleri sahip oldukları canlıları tanımadıkları gibi, kuralları da bilmiyor. Bu yüzden köpek sahiplerinin eğitimi önemli ve olumlu bir gelişme. Ehliyet almadan nasıl araba kullanamıyorsak eğitim almadan da köpek sahibi olamayacağız.

Tasmasız gezdirilen köpekler sadece insanlara değil diğer köpeklere de saldırıyor. Maalesef sahilde bol yeşilliği gören çoğu insan köpeğinin tasmasını açıyor.
 
Köpekler savunmu içgüdüsü 1. olarak birde hızlı haraket eden şeyler dikkatlerini çekiyor mesela arabalara falanda havlarlar peşinde koşarlar. bence yapılması gereken. köepeğe hiç bakmamak, Normal şekilde seyretmek. siz paniğe düşütünüzde vücud salgı salıyor ve köpekler bunu anlıyor. sizin korktunuzu görünce iyice üstünüze geliyor.
 
Belki zor ama size koşan bir köpek gördüğünüzde yalnızca yere çökün,çok çok zor bir şey olsa da 2 sene önce 4 tane kurt saldırısından böyle kurtulduğumu biliyorum.
 
yere çöküp anormal hareketler sergilerseniz :D mesela elinizi yere sürtüp sağa sola savurursanız ne olduğunuzu algılayamadıkları için gidiyorlar
 
vur ağzına , bibergazı ! Siz nasıl insanlarsınız anlamıyorum ki , sokak köpeğiyse sadece kovalar hızlı sür kurtul, bekçi köpeği ise bölgesine yaklaşma uzaktan geç bu kadar basit...
 
  • Beğen
Tepkiler: Sait Hislioğlu
yav bisikletle köpek avına çıkmıyoz ki :D üzerimize gelen ve karşısında çaresiz kaldığımız köpeklerden nasıl kurtuluruz onu düşünüyoz
 
Geri