Köpekleri havalı tüfek ve tabanca ile vurmak konusunda bir iki şey yazmak isterim.Yaşadığımız yere ve hayat tecrübelerimize göre davranışlarımız değişebiliyor.
Büyük şehirde yaşayanlar pek bilmezler, anadoluda küçük kasabalarda ve ilçelerde çok yoğun köpek tehditi olan yerler var.Ben çocukluğumda defalarca köpek beslemiş ve birkaç böcek çeşidi hariç tüm canlıları seven bir insandım. Sonra ekmek paramın peşinde ülkenin çeşitli yerlerine çalışmaya gittim. Köpekler yüzünden akşam olunca evime gitmeye korktuğumu bilirim.Sokaklar tenha olur oralarda, ışıklandırma ya hiç yoktur ya da çok yetersizdir.Bazen araziye yakın yerde yada ilçe sonundaki boş bir alanda oturduğum olurdu. Yavru at büyüklüğünde köpeklerin sürü halinde terör estirdiğine defalarca tanıklık ettim.Sokak kapıma işeyen, bastığım yere sıçan; evden çıkmama engel olan, tek katlı müstakil evimin penceresi dibinde sabah 3-4 de dakikalarca uluyan köpeklerle karşılaştım.Ve bir havalı tüfek aldım. 10 kadar köpeği vurarak öldürdüm. Bunları yapan insan olsa o psikoloji ile onu da vurabilirdim.
Empati yapabilmek için konuya dair her yönlü bilgi sahibi olmak gerekiyor.Eskiden olsa havalı tabanca mesajını atan arkadaşa bende kızardım ama artık kızamıyorum.Elbette herkes bir tüfek alsın, köpekleri öldürsün demiyorum.Ama bu başı boş köpek sorunu bir şekilde çözülmek zorunda.Bunu belediye yada devlet çözmezse vatandaş mecburen kendi çözüyor.Ya böyle vurarak çözüyor, yada eczaneden fare zehiri alıp zehirliyor. Hayat gayet zor arkadaşlar.Köpekler için de zor, Türkiye'de yaşayan insanlar için de.